Location via proxy:   
[Report a bug]   [Manage cookies]                
اخبار امروز

پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا؛ «کارشناسان وارد جزئیات طرح توافق می‌شوند»

خبرگزاری‌های رسمی ایران از پایان گرفتن دور دوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر دادند و اعلام کردند مقرر شده است دور سوم مذاکرات در روزهای آینده برگزار شود.
این مذاکرات اندکی پیش از ظهر شنبه پشت درهای بسته در سفارت عمان در محله کامیلوچایای رم آغاز شده بود. در این دور از مذاکرات، بار دیگر هیئت آمریکایی با ریاست استیو ویتکاف، میلیاردر آمریکایی و نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، و هیئت ایرانی با ریاست عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفت‌وگو کردند.



new/hezbe-chpe-iran-logo2.jpg
هیئت سیاسی - اجرائی حزب چپ ایران

به مناسبت پنجاهمین سالگرد
جنایت قتل ۹ زندانی سیاسی محکوم به حبس در زندان!

قتل زندانیان سیاسی بدعتی بود که رژیم پهلوی، هم در دوران رضا شاه، هم در دوران محمدرضا شاه، گذاشت و رژیم جمهوری اسلامی در طول ۴۶ سال گذشته و به‌خصوص در سال ۱۳۶۷ با قتل هزاران تن ابعاد دهشتناک‌تری به آن داد.‌ اوین و سلول‌های آن، امروز نیز هم‌چنان قتلگاه بهترین فرزندان این مرز و بوم است. حکومت‌ها در کشور ما، از مشروطیت تاکنون، اکثرا کم‌تر تابع قانون بودند. هر چند نتوانسته‌اند قانون و قانونگذاری را تعطیل کنند، اما هر کجا که توانسته‌اند، آن را نادیده گرفته‌اند. امری که در جمهوری اسلامی به شکل وقیحانه‌تری ادامه یافته‌است. [نظرات 1]



new/bijan-yaran02.jpg
بهزاد كریمی

چرا ۲۹ فروردین ماندگار در تاریخ است؟

۲۹ فروردین ۱۳۵۴ که اکنون در پنجاهمین سالگرد آن ایستاده‌ایم، روز داغ و درد برای جنبش فدایی خلق است. ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ سالروز حسرت از دست دادن فرهیخته چکیده‌های مبارزه‌ی سالیان دراز و روز دریغ به یاد آوردن نبود آنانی است که وجودشان در بزنگاه تاریخ نیاز بزرگ جنبش چپ ایران بود. ۲۹ فروردین روز ننگ برای رژیمی است که مرتکب یکی از شوم ترین جنایت‌های چند دهه‌ای خود شد و هنوز هم که هنوز است میراث بران‌ آن را یارای اعتراف به ارتکاب جنایتی این سان بیشرمانه‌ نیست. روزی که، هم در تاریخ استبداد شاهی بسیار خصلت نماست و هم پیامدهایش در دوره‌ی تثبیت حکومت دینی بسی اثرگذار. روز ۲۹ فروردین نه از یاد می‌رود و نه بخشوده می‌شود.



new/fateme-hasouneh1.jpg
سیاوش قائنی

فاطمه حسونه؛
دوربینی که خاموش شد، اما تصویر هرگز نمی‌میرد

فاطمه حسونه، ، تنها یک عکاس خبری نبود؛ او راوی اندوه بی‌صدا و اشک‌های بی‌تصویر بود. او هجده ماه تمام با دوربینش جنگ را مستند کرد. نه فقط انفجارها، بلکه چشمان کودکانی را که چیزی جز مرگ و انفجار و دود ندیده بودند، دستان مادرانی را که فرزندانشان را در آغوش سرد خاک گذاشتند، و شب‌هایی را که بی‌چراغ اما پر از دعا بود. فاطمه هجده ماه تمام، زندگی را از دل ویرانی‌ها بیرون کشید و در قاب عکس جاودانه کرد. در تصویری که از او به‌جا مانده، دوربینش را که « آنیا » نامیده بود چون دوستی عزیز در آغوش گرفته؛ همان «آنیا»یی که درباره‌اش نوشته بود:دوربینم « آنیا » ، تنها رفیق خوبم، کسی که می‌داند چگونه تصویر را همان‌گونه که می‌خواهم، ثبت کند.»



new/kodak-dar-gza1.jpg
توره شرودر، تل‌آویو

حالا حتی سربازان نیز در برابر جنگ، اعتراض می‌کنند

ماجرا با نامه‌ای سرگشاده آغاز شد که از سوی شماری از اعضای پیشین و کنونی نیروی هوایی منتشر شد؛ نامه‌ای که خواستار «بازگشت تمامی گروگان‌ها» بود – «حتی اگر این به معنای توقف عملیات نظامی در غزه باشد». حدود هزار نفر از خلبانان و دیگر کارکنان فعلی یا سابق نیروی هوایی در این نامه نوشتند که جنگ در حال حاضر «بیش از هر چیز در خدمت منافع سیاسی و شخصی» قرار گرفته است. منظور آن‌ها نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو و شرکای ائتلافی‌اش از احزاب راست افراطی و مذهبی سخت‌گیر است.



new/rafigh-madar1.jpg
فاطمه سعیدی (شایگان) در گفتگو با ناصر مهاجر

یک تصمیم مبارزاتی

بنا بود من به اینجا بیایم و کار کنم. آدم مبارزی که می‌خواهد کاری بکند، می‌خواهد برای مردم‌اش مبارزه کند، وقتی که شرایط را کاملاً بر او محدود می‌کنند، هر لحظه ممکن است او را بگیرند، از انجام هر کاری محروم می‌شود، چاره‌ای ندارد جز اینکه فرار کند و به جای دیگری برود. این نوعی عقب‌نشینی‌ست. البته زندگی در تبعید هم سخت است. وقتی می‌آیی به جایی که بالاخره آزادی و دموکراسی، هرچند آبکی وجود دارد، هر لحظه به مردم خودت فکر می‌کنی و دلت پیش آن‌هاست. به شرایط زندگی‌شان فکر می‌کنی، به جنگ، به بمباران، به کشتارها و... از همه‌ی این‌ها ناراحت بودم. آدم پیش مردمش نیست. بعد هم می‌بینی در اینجا کار زیادی انجام نمی‌شود. خُب سخت می‌شود. بله، تصمیم سختی بود...



کمیته بین المللی علیه جنگ و استثمار،

مرگ بر جنگ! مرگ بر استثمار!

در آغاز سال ۲۰۲۵، تهدیدات جنگ جهانی در حال افزایش است

مردم و کارگران جهان مخالف جنگ هستند. آنها می دانند که این به معنای تشدید استثمار و سیاست دولت های سرمایه داری است که تحت حمایت صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا خدمات عمومی را غارت و خصوصی می کنند، کارخانه ها را ویران می سازند، مناطق روستایی را به بیابان تبدیل میکنند و فرهنگ را به تاراج می برند. زنان کارگر در مقابل جنگ می ایستند. آنها در برابر استفاده از انسان به عنوان گوشت دم توپ اعتراض می کنند.
با تشکیل کمیته بین المللی علیه جنگ و استثمار، ما تأیید می کنیم که نپذیرفتن جنگ به نفع مردم و طبقه کارگر همه کشورهاست. با دعوت از شما برای پیوستن به ما، ما نسبت به توانایی کارگران برای رهایی از زنجیر استثمار و ستم، برای ساختن جهانی که در آن همکاری هماهنگ بین همه جایگزین بربریتی که هر روز در حال افزایش است، ابراز اطمینان می‌کنیم.



new/Logo-etehde-fadaeian-new.jpg
اطلاعيه سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران

پنجاهمین سالگرد جنایت بزرگ رژیم شاه در تپه های اوین

به مناسبت پنجاهمين سالگرد تیرباران ٩ زندانی فدائی و مجاهد در تپه‌ های اوین توسط ساواک شاه

نُه نفری که بدینسان به وسیله دژخیمان رژیم شاه ترور شدند، از جمله شاخص ترین زندانیان سیاسی آن دوران بودند. هفت فدایی خلق، که بیشتر زیر عنوان «گروه جزنی - ضیاء ظریفی» شناخته می‌شدند و از سال ۱۳۴۶ محبوس گشته بودند، هر کدام دارای تجارب و سوابق طولانی از مبارزات صنفی و سیاسی و مقاومت و ایستادگی ستودنی در زندان‌های شاه بودند. رفیق ضیاء ظریفی از جمله سازمان‌دهندگان برجسته جنبش دانشجویی در آن دوره بوده و از تجربه مبارزاتی و دانش سیاسی و تئوریک بالایی برخوردار بود. رفیق جزنی، به عنوان یک رهبر سیاسی کارآزموده و سازمان دهی توانا، در درون و بیرون زندان، یکی از بنیانگذاران اصلی جنبش فدایی بود که نظرات، بررسی‌ها و تحلیل‌های تاریخی و سیاسی او، نقش تعیین‌کننده‌ای در تدوین استراتژی انقلاب ایران، تجزیه و تحلیل و شناساندن ساختار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایران و انسجام فکری و نظری جریان فدائی ایفا کرده است.
تسليت
new/dar-souge-madar-shayegan1.jpg
اطلاعیه چریکهای فدایی خلق ایران درباره

وداع با رفیق فاطمه سعیدی (مادر شایگان)، رفیق مادر!

هم‌میهنان مبارز به اطلاع می‌رسانیم که مراسم خاک‌سپاری و بزرگ‌داشت چریک فدایی خلق رفیق فاطمه سعیدی – شایگان (رفیق مادر) در تاریخ جمعه ۲۵ آپریل ۲۰۲۵ در پاریس، آرامستان پرلاشز برگزار می‌شود.
از تمام دوستان و رفقای مادر و ایرانیان آزادی‌خواه دعوت می‌شود که برای آخرین وداع با رفیق مادر و گرامی‌داشت یاد و راه او در این مراسم شرکت کنند.
سياسی
Taghi
تقی روزبه

مذاکرات رم و وزش بادهای موافق و مخالف!

در چنین فضای ملتهب با ویژگی عدم قطعیت و آکنده از انواع بحران‌ها و افت و خیرهای آن‌ها، سنگربندی و آرایش به‌روز شهروندان و جنبش‌ها و فعالین و کشنگران برای مواجهه با جوانب گوناگون این چالش‌ها و نقش آفرینی لازم در تناسب با بحران‌های پیشارو درکنارحمایت فعال شهروندان و کنشگران خارج کشور و تشکل‌ها و نیروهای ترقی‌خواه جهان و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق شهروندان جهان اهمیت زیادی دارد که در این فرصت مجال پرداختن به آن‌‌ها نیست. مهم آن است که درشرایط بحران و عدم قطعیت تحولات با توجه به فرصت‌ها و تهدیدهای بالقوه وبالعفل موجود، جنبش‌ها و کنشگران و فعالین آن می‌توانند به تناسب نقش‌آفرینی خود فرصت را فعلیت بخشیده و تهدیدها را دفع یا تضعیف و زایل سازند.



new/behzad-karimi04.jpg
بهزاد كریمی

سیر جنبش فدایی خلق و جایگاه و خلاء بیژن جزنی

به مناسبت روز تلخ و شوم ۲۹ فروردین ۱۳۵۴

اعتبار والایی که فدایی خلق طی دوره‌ی قبل از انقلاب به دست آورد، به ایستادگی جانانه‌ای بود که او در برابر دیکتاتوری شاه از خود نشان داد. در همان حال اما چه دردناک که فدایی علیرغم تحولات حاصله‌ به بهای بس گزاف، برای مواجهه‌ی درخور با اوضاع سیاسی بغرنج پسا انقلاب آمادگی لازم‌ نداشت. آنجا بود که خلاء پر نشدنی بیژن جزنی‌ها، تعیین کنندگی‌ خود در حیات فدایی خلق را به وضوح نشان داد. گرچه نمی‌توان گفت که اگر جزنی زنده بود کشتی جنبش فدایی حتماً بهترین مسیر از دریای متلاطم سیاست را می‌پیمود، اما جای تردید هم نیست که این جنبش نه به دنباله روی خسارت‌بار از اسلام «ضد امپریالیسم» کشیده می‌شد و نه ماجراجویایی انتحاری در برابر اسلامِ مستقر برمی‌گزید.



بابک خطی

زنگ مذاکره نه! زنگ دیکته بله!

(در آستانه هفته دوم گفتگوی جمهوری اسلامی و آمریکا)

هرچند حتی تندروترین رسانه‌های جمهوری اسلامی در تبلیغاتی‌ترین برنامه‌های خود نیز، نهایت قدرت نظامی ایران را به عنوان چیزی که "بالاخره" می‌تواند به "برخی" منافع آمریکا در منطقه آسیب بزند -و نه چیزی بیش از این- معرفی می‌کنند و این یعنی خود آنها نیز، هیچ امکانی برای مقاومت در برابر حمله نظامی آمریکا یا حتی اسرائیل متصور نیستند. بنابراین آنچه بین حکومت ایران و آمریکا در حال رخ دادن است هر چه که هست، مذاکره نمی‌تواند باشد، چون چنانکه گفته شد، طرف ایرانی چیزی برای ارائه به عنوان اسباب چانه‌زنی در اختیار ندارد و شاید به همین خاطر است که طرف مقابل نیز سیاست خود را با نگاهی از بالا به پایین و به طور دستوری، این‌گونه عنوان می‌کند که: "ایران یک انتخاب دارد: درخواست پرزیدنت ترامپ را بپذیرد یا دچار جهنم شود."



new/farid-ansari2.jpg
فرید انصاری دزفولی

رضاشاه مستبد بود نه ملی گرا(۶)

انگلیسی ها به صراحت در اسناد رسمی خود عنوان کردند که باید تغییر شاه، ایجاد جمهوری یا یک دیکتاتوری اتفاق بیفتد، یادآور شد: آیرون ساید فرمانده نیروهای نظامی بریتانیا در ایران در دسامبر ۱۹۲۰ برای یافتن آن نیرو وارد قوای نظامی ایران شد ۱۷ آذر ۱۲۹۹ به وزارت جنگ نوشت یک افسر ایرانی توانا باید فرماندهی قزاق‌ها را به دست بگیرد و این موضوع بسیاری از مشکلات را برطرف می‌کند و به ما مجال می‌دهد تا با مسالمت و آبرومندی این کشور را ترک کنیم.



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار

مذاکره و مداحانِ رجز خوان

تبلیغی مداحان هستند که برای روحیه دادن به امت اسلامی و مصارف داخلی با "رجزخوانی" وارد میدان می شوند، موجوداتی که از گونه و راستۀ نوعی از لات ها و قَدَرترین آوازه‌گران خرافه و خشونت .هستند در هیاهوی مذاکره آمریکا و ایران بیش از پیش بانگ رجزخوانی در معنای بلوف زدن و خالی بندی سیاسی این جماعت هم عربده وار بلندتر شده است.



حسن نادری

ترامپ ناجی انباشت بحران بدهی های خارجی و کسری بودجه آمریکا
یا صف آرایی جدید در نظام اقتصادی جهان؟


اینک دونالد ترامپ با برقراری دوباره تعرفه های گمرکی، مدل اقتصادی مورد علاقه ابر قدرت سرمایه داری آمریکا را که در تنگناهای عمیق قرار دارد به زیر پرسش می برد و میل دارد یک تنه علیه اقتصاد بین المللی برخیزد. ترامپ عارضه ای از یک سیستم اقتصادی و اجتماعی است که در آن سرمایه منبع درآمد است اما نیروی تولید و مبادله متعلق به کسانی نیست که آنها را از طریق کار خود تولید می کنند.با برهم خوردن قواعد تجارت بین المللی و دیپلماتیکی،مرکزی برای تعادل سیاسی وجود نخواهد داشت و دنیا به سوی بی ثباتی بیشتر پیش خواهد رفت.



new/ladan4.jpg
امیر حسین لادن

جنگ ترامپ و نتانیاهو با رژیم آخوندی!

احتمال حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران

آمریکا با رَد کردن و شانه خالی کردن از اجرای اکثر قراردادهای بین المللی که طی پنجاه سال گذشته منعقد شده اند یکی از عوامل اصلی سوق جهان بسوی مسابقه تسلیحات هسته ای است. وزیر سابق دفاع آمریکا، رابرت مک نامارا در "نشریه سیاست خارجی" مینویسد: "سیاست تسلیحات هسته آی آمریکا در حال حاضر؛ خلاف عرف، غیر قانونی و از نظر نظامی بی مورد و شدیداً خطرناک میباشد."
پرسش اینجا است که آیا آمریکا، اسرائیل و یا هر کشور دیگری که دارای تسلیحات هسته ئی است، حق دارد، ایران را از داشتن آن منع کند و برای ایران تعیین تکلیف نماید؟



new/ali-afshari1.jpg
علی افشاری

جان کری و نورافشانی به سیاست‌ورزی در آمریکا

به احتمال زیاد مخاطب متعجب شده که چطور جان کری که از دید بخشی از ایرانیان نماد «مماشات» با جمهوری اسلامی در بین دولتمردان آمریکایی است، چطور به یک باره تغییر موضع شدید داده و حال رویکرد مطالبه حداکثری را تجویز می‌کند! چطور شده کسی که با کنار گذاشتن حوزه‌های اختلاف به شکلگیری برجام در سال ۲۰۱۵ رضایت داد، از دولت دوم ترامپ می‌خواهد تا فراتر از حوزه هسته‌ای برود؟ چون جمهوری اسلامی ‌در گوشه رینگ است!



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

چشم انداز اقتصاد رژیم ولایت در سال ۱۴۰۴ خورشیدی

دولت ولایت در همه این سال ها منابع اقتصادی را حیف و میل کرده، دیگر قادر به پرداخت حقوق بگیران هم نیست و حتی از مردم می خواهد به گرسنگان یاری رسانند و کمک های معیشتی بکنند، همین خواسته وخامت اوضاع را به نمایش می گذارد، از سوی دیگر خامنه ای از خیزش مردمی هراس دارد که بر اساس کارشناسان و کنشگران اجتماعی هر لحظه می تواند شعله ور شود، زیرا تورم به شدت بالا می رود و در همین چند هفته ابتدای سال ۱۴۰۴ شتاب بیشتری گرفته و از مرز ۴۰ درصد گذشته است.



new/sadegh-kar1.jpg
صادق کار

شان نزول احضار سرگردگان نهادهای حکومتی نزد خامنەای

در اوضاع و احوال کنونی برای رژیم تن ندادن به مذاکرە عملا زیانبارتر از پذیرفتن آن است. اما مشکل آن‌جاست کە ابعاد مخالفت با مذاکرە در درون رژیم بسی گستردە‌تر از این چند نمایندە‌ی منفور بین مردم است. این جماعت مرتجع و سرکوبگر در واقع در میان نیروهای امنیتی و سرداران سپاە و غارتگران و سایر نهادهای قدرت نفوذ زیادی دارند و عملا بازوی مسلح رژیم در سرکوب محسوب می‌شوند. به‌همین جهت جراحی آن‌ها از بدنە‌ی رژیم بسیار دشوار است. آن‌ها بقای خود و ادامە‌ی غارتگری شان را در سرکوب و تنش می‌بینند و به‌همین جهت است کە بە کاسبان تحریم شهرە شدەاند.
مصاحبه
بين الملل
new/jang-dar-vitnam1.jpg
لورا هوفلینگر

بازگشت به ویتنام پس از پنجاه سال

پنجاه سال پس از پایان جنگ، گروهی از آمریکایی‌ها به مدت دو هفته به این کشور جنوب‌شرقی آسیا سفر می‌کنند.

براساس یک مطالعه از وزارت امور کهنه‌سربازان آمریکا، در سال ۱۹۸۳، ۱۵ درصد از حدود ۲٫۷ میلیون سرباز اعزامی به ویتنام از اختلال استرس پس از ضربه روانی رنج می‌بردند. در جنگ حدود ۵۸٫۰۰۰ سرباز آمریکایی جان باختند. بیش از ۲۲٫۰۰۰ نفر بعداً خودکشی کردند. شاید به این دلیل که جنگ ویتنام به عنوان «جنگ عادلانه» شناخته نمی‌شد. چون یک چیز است که به عنوان سرباز کسی را بکشی، اما چیز دیگری است که بفهمی این کار را به دلایل غلط انجام داده‌ای.



new/turkeye-erdogan1.jpg
لقمان رادپی

موج‌های ژئوپولیتیکی مبارزه قدرت در ترکیه

ترجمه‌ی احمد سیف

فضای سیاسی در ترکیه با زندانی شدن اکرم امام‌اوغلو، شهردار استانبول و یکی از چالش‌گران اصلی رئیس‌جمهور رجب طیب اردوغان به نقطه جوش رسیده است. امام‌اوغلو، چهره برجسته حزب جمهوری‌خواه مردم (CHP)، به طور گسترده‌ای به عنوان یک رقیب جدی برای ریاست‌جمهوری شناخته شده است. دستگیری او فصل دیگری از استراتژی اردوغان برای تحکیم قدرت است. در مرکز این استراتژی دو هدف داخلی قرار دارند: کنار زدن مخالفان سیاسی و حفظ سرکوب کردها. این اهداف داخلی با امیال منطقه‌ای وسیع‌تری همراه است که تأثیرات ژئوپولیتیکی برای ایالات متحده و اسرائیل دارد.



new/khodkoshi-amerika1.jpg
یوشکا فیشر

حودکشی امریکا

ترجمه‌ی احمد سیف

ترامپ با سرعت در حال تضعیف روابط تجاری آمریکا و نظام جهانی تجارت آزاد است؛ نظامی که خود ایالات متحده پس از سال ۱۹۴۵ در شکل‌گیری آن نقش کلیدی داشت. تلاش او برای «آزادسازی» اقتصاد آمریکا از طریق اعمال تعرفه‌های فزاینده، تغییری اساسی نسبت به سیاست‌های ملایم‌تر جنگ تجاری در دوران نخست ریاست‌جمهوری‌اش محسوب می‌شود. طبق گزارش آزمایشگاه بودجه دانشگاه ییل، میانگین نرخ تعرفه‌های آمریکا اکنون به بالاترین سطح خود از سال ۱۹۰۹ رسیده است.
فرهنگ و ادب
reza-bishetab.jpg
رضا بی شتاب

پیراهنِ آسمان

پیراهنِ آسمان سیاه است
در چشمِ خدا سکوت وُ آه است
مادر چه کنم اسیر وُ تنها
دستانِ بُریده ام گواه است



new/gariel-garcia-marquez1.jpg
گابریل گارسیا مارکز

رهائی سوم

ترجمه علی اصغر راشدان

دوباره این سروصدا،همان سرو صدای سرد، عصب خراش و چکشی،خ وب می شناختش، تیز و پرورده شده، حالا انگار روز به روز براش نامانوس‌تر شده بود. صدا، خفه و سوراخ کننده، تو جمجمه خالیش می چرخید. انگار یک کندوی زنبور تو چهار دیواری کاسه سرش گذاشته شده بود. به شکلی مارپیچ و دنبال هم، رشدی دم افزون داشت و درونش را می‌کوبید. با ریتمی یکنواخت و بیکران و خراشنده، ستون فقرات و تنش را می‌لرزاند. چیزی تو ساختمان مادیش، به منزله تقدیر انسانی، دچار بی‌نظمی شده بود. چیزی که دوباره نظم گرفته و حالا خشک و سخت، چکش می‌کوبید. انگار رو استخوان دستی آسیب دیده چکش می‌کوبید. تلخی های سراسر زندگی را به خاطرش می‌آورد.



masoud-delijani.jpg
مسعود دلیجانی

سرشتِ وحشی

دیده به سویت نگران، نه من کُنم که جان کُند
سوی تو سر به پا دوان، نه من دوَم که جان دود

عطر کلامت به برم از پس پرده می رسد
ناز گرانبار ترا، نه من خرَم که جان خَرد



new/kazem-kardavani-03.jpg
کاظم کردوانی

به‌یاد ماریو بارگاس یوسا میراث‌دار بزرگ ادبیات جهان که جهانی به روی ما گشود

امروز اگر سخن گفتن از سیطره‌ی ادبیات آمریکای لاتین یا به‌تعبیر درست‌ترِ ادبی ادبیات اسپانیایی–آمریکایی بر ادبیات جهان دور از احتیاط علمی باشد، کاملاً روا و واقعی است که بگوییم در دو دهه‌ی اخیرِ قرن ما این ادبیات، سرزنده‌ترین و بحث‌انگیزترین و قوی‌ترین بخش ادبیات جهان بوده است. انتشار چند میلیونی آثار نویسندگان اسپانیایی-آمریکایی به زبان‌های مختلف دنیا، نوآوری‌های ادبی این نویسندگان و تأثیر شگرف سبک نگارش آن‌ها بر بسیاری از کشورها، سهم غیرقابل‌انکارِ آنان در بارور ساختن ادبیات جهان و دمیدن روحی تازه در حرکت ادبی جهان که گاه حس می‌شد به بن‌بست و تکرار دچار شده است، بر کوشش و خلاقیت نویسندگان بزرگی صحه می‌گذارد که درعین بهره بردن از تجربه‌های اروپا و آمریکا راهِ نویی درپیش گرفتند و با رهانیدن خود از دستِ «ولایت» ادبی اروپاییان با دستی پُر به میدان آمدند و گفتند سخنی برای گفتن دارند.



Mohsen-hesam02.jpg
محسن حسام

«کوچه شامپيونه[۱]»

حالا اگر چشمانت را باز كني، مي‌تواني از پشت شيشه‌ها، آن تكه از آسمان را ببيني، خاكستري مايل به آبي را. و از خود بپرسي چه ساعتي است. گيرم كه مجبور باشي سرت را بالا بگيري تا چشمت به عقربه‌هاي ساعتي بيافتد كه مدتهاست از كار افتاده است. پلك روي هم بگذاري و گوش بسپري به همهمة دور و گمي كه از فاصله‌ها به گوش مي‌رسد. دلت بخواهد تكاني به خودت بدهي. از روي تخت پاشوي بروي كنار پنجره بايستي و نگاهي به محوطه بياندازي. شاخه‌هاي خيس درخت‌ها را ببيني و خاكي كه آب باران را به تن كشيده. لاي پنجره را اگر باز كني، مي‌تواني بوي خاك باران خورده را بشنوي.



seif.jpg
سيروس"قاسم" سيف

«کلام پنجاه و چهارم از حکایت قفس –سیاست، کاری به کار حقیقت نداره!-»

( ایوالله! پهلوون. با همین چشمه ای که اومدی، نشون دادی که دیگه از اون آرمانگرائی سابقت چیز چندانی توی تو نمونده! داری کم کم میشی یه سیاسیکاردبش دیوس قرمساق . لحاف کش . بقچه کش. زن بمزد. بی غیرت . دلال محبت . بی تعصب. بی ناموس... همونکه اون باز جوی جاکشم سعی می کرداز من بسازه! آره... اون جاکش می گفت که ....)



reza-bishetab.jpg
رضا بی شتاب

سیمرغِ سَحَر

سیمرغِ سَحَر سر زد عشق آمد وُ بر در زد
گفتا بگشا در را کین غصه دگر پَر زد
بگذر تو زِ تنهایی تو عاشق وُ شیدایی
عشق آتشِ سیال است آغازِ تو زیبایی



new/Mario-Vargas-Llosa02.jpg
سیاوش قائنی

وداع با صدای بزرگ آمریکای لاتین

درگذشت ماریو بارگاس یوسا، نویسنده‌ نوبلیست و وجدان بیدار ادبیات معاصر

ماریو بارگاس یوسا، نویسنده‌ نامدار پرویی-اسپانیایی، برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات و یکی از چهره‌های درخشان ادبیات معاصر آمریکای لاتین، در ۸۹ سالگی چشم از جهان فرو بست.
بارگاس یوسا تنها یک نویسنده نبود؛ روشنفکری متعهد بود که در دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی پا به عرصه‌ی سیاست گذاشت و برای ریاست‌جمهوری پرو نامزد شد. هرچند در این رقابت ناکام ماند، اما همواره از مدافعان سرسخت آزادی بیان، دموکراسی و نقد قدرت‌های خودکامه باقی ماند.



new/asad-seif06.jpg
اسد سیف

زندگی کوتاه است

(نامه‌ای به قدیس آگوستین)

فلوریا رستگاری ادعایی آگوستین را در برابر عشق قرار می‌دهد تا نتیجه بگیرد؛ "خیانتی بالاتر از این هست که آدم معشوقه‌اش را به خاطر روحش ترک کند؟" آن‌هم روحی که در آغوش وی آرامش داشت. او عاشقِ پیشین را محکوم می‌کند که صادقانه اعتراف نکرده است و "این کار چندان مایه سربلندی نیست". به عمد پرهیزگاری را پیش کشیده تا عشق را محکوم کند و شادی و شوخ‌طبعی و طنز را از "مقوله شهوات جسمانی و یا تن‌پروری" به حساب آورد



new/Mario-Vargas-Llosa02.jpg
سیاوش قائنی

وداع با صدای بزرگ آمریکای لاتین

درگذشت ماریو بارگاس یوسا، نویسنده‌ نوبلیست و وجدان بیدار ادبیات معاصر

ماریو بارگاس یوسا، نویسنده‌ نامدار پرویی-اسپانیایی، برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات و یکی از چهره‌های درخشان ادبیات معاصر آمریکای لاتین، در ۸۹ سالگی چشم از جهان فرو بست.
بارگاس یوسا تنها یک نویسنده نبود؛ روشنفکری متعهد بود که در دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی پا به عرصه‌ی سیاست گذاشت و برای ریاست‌جمهوری پرو نامزد شد. هرچند در این رقابت ناکام ماند، اما همواره از مدافعان سرسخت آزادی بیان، دموکراسی و نقد قدرت‌های خودکامه باقی ماند.
زنان
new/shahla-abghari02.jpg
شهلا عبقری

فاصله نسل ها، نسل «زد» و انقلاب زن، زندگی، آزادی

تحقیقات نشان می دهدکه نسل زد در صف اول جنبش های مبارزه با نابرابری های جنسیتی و بطور کل تبعیض قرار دارد و سنت های واپسگرای جنسیتی را رد می کند وبه همین دلیل است که همراه زنان در جنبش انقلابی و یا انقلاب ژینا قرار گرفته است. نسل زد با شناسائی هویت‌های جنسیتی گوناگون راه بسوی جامعه ای برابر دارد. که در آن همه انسانها دور از جنس، نژاد ، باور، هویت انتنیکی، سن و...با هم در رفاه زندگی کنند
نسل زد با آشنایی بسیار با اینترنت و تکنولوژی هوشمند به اطلاعات گسترده ای دسترسی پیدا کرده و توانسته بیش از هر نسلی در مورد مشکلات و مسائل تبعیض جنسیتی و تبعیض بطور کل خود را آموزش دهد و توانسته همراه با انقلاب مهسا-ژینا با تمامی جنبش ‌های اجتماعی پیوند خورده و بامطالبات قشر های اجتماعی تغییر ساختار سیاسی را مطالبه کند.



new/shahla-lahiji1.jpg
نوشین احمدی خراسانی

روایت زندگی یک زن ناشر

آهسته و پیوسته تا آخرین نفس

این بهار نشر کتاب خیلی زود خزان شد. بنابراین وقتی در سال ۱۳۶۲ شهلا لاهیجی از بهبهان به تهران نقل مکان کرد و با فروش دستبند عروسی‌اش و گرفتن وام، ۵۰ هزار تومان جور کرد تا انتشارات روشنگران را ‌راه بیاندازد دوران خزان نشر کتاب آغاز شده بود. به‌طوری که بین سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ تعداد کتاب‌های منتشر شده از ۶۵۳۰ به کم‌تر از ۴۰۰۰ عنوان کاهش پیدا کرد، رقمی مشابه عناوین کتاب در آغاز دهه پنجاه. این خزان محصول عوامل متعددی بود که از تثبیت کامل حکومت، تداوم جنگ ایران و عراق و در نتیجه کمبود شدید و گرانی کاغذ تا بحران‌های ناشی از مهاجرت‌های گسترده، افزایش شدید جمعیت، و آغاز تغییرات ارزشی در جامعه را در بر می‌گرفت.



new/tajamoe-tarafdaran-hejab1.jpg
بایز افروزی

سیاست زدایی از پوشش زنان

خواهان اجرای قانون عفاف و حجاب بودند هجوم برد و تحصن آنها را برچید.
برهم زدن و برچیدن چنین گردهمایی هایی، که طی ۴۵ سال گذشته همواره مورد حمایت رژیم بوده و حتی خود سازمان دهنده ی آنها بوده، رخ داد بزرگ و درخور توجهی است که نشانگر آغاز دوران جدیدی برای زنان و کل جامعه ی ایران است.
تردیدی نیست که تعلیق اجرای قانون عفاف و حجاب را بایستی یک عقب نشینی خفت بار رژیم در مقابل زنان ایران دانست که به ویژه خیزش زن، زندگی، آزادی در پدید آمدن آن نقش برجسته ای داشته است.
حقوق بشر
فعالان علیه مجازات اعدام

ده دلیل برای غیر عادلانه بودن مجازات اعدام

ترجمه مقاله از نشریه اینترنتی« مدافعان حقوق انسانی»

بیش از ۷۰ درصد از کشورهای جهان مجازات اعدام را لغو کرده اند، اما هنوز در کشورهایی مانند چین، ژاپن، ایران، عربستان سعودی و ایالات متحده مجازات اعدام را اجرا می کنند. افکار عمومی در مورد لغو مجازات اعدام یکسان نیست اما در طول سال ها، حمایت از مجازات اعدام کاهش یافته است. حامیان این مجازات می گویند که این یک عامل بازدارنده جنایت می باشد و بنابراین موثر است، در حالیکه مخالفان مجازات اعدام استدلال می کنند که مجازات اعدام در جلوگیری از جنایات ناموفق بوده است. در این مقاله، به بررسی ادعاها در حمایت از مجازات اعدام و دلایل نادرست بودن آن خواهیم پرداخت.



new/jamshid-sharmahd1.jpg
بهروز اسدی

نامه به دادستانی کل آلمان و خواستار رسیدگی پرونده جمشید شارمهد و دیگر قربانیان رژیم جمهوری اسلامی ایران

از طریق کیفر خواست حقوقی این نامه فردا دوشنبه از طریق پست و پست الکترونیکی بدست دادستانی کل آلمان خواهد رسید

حوه‌ی برخورد با جمشید شارمهد – از جمله شکنجه، اعترافات اجباری، و نهایتاً صدور و اجرای حکم اعدام بدون رعایت دادرسی عادلانه – نمونه‌ای آشکار از یک جنایت فاحش است. مسئولیت شما به عنوان عالی‌ترین مقام دادستانی کشور، ایجاب می‌کند که تحقیقاتی بی‌طرفانه و حقوقی آغاز شود. این نه‌تنها مسئله‌ی عدالت، بلکه آزمونی برای اعتبار سیستم قضایی آلمان در سطح بین‌الملل است.
ما با تأکید فراوان از شما می‌خواهیم که بدون در نظر گرفتن گرایش سیاسی قربانیان، بر اساس شواهد، شهادت‌ها و اسناد موجود، روند رسیدگی کیفری را در این پرونده آغاز فرمایید. حاکمیت قانون، صیانت از کرامت انسانی، و مسئول دانستن عاملان چنین جنایاتی باید بالاتر از منافع دیپلماتیک و سیاسی قرار گیرد.



new/nasser-rahimkhani4.jpg
ناصر رحیم‌خانی

دادخواهی زندانیان سیاسی :
جدال خاطره ست با فراموشی، و برای نفی شکنجه و اعدام

‌متنِ نوشتاری فراهم شده برای گفت و گو با تلویزیون دموکراسی شورایی

سال چهل و هشت خورشیدی، در آشنائی و پیوند با شماری از دوستان، فکری و راهی در نظر آمد برای رفتن به فلسطین، آموزش شیوه‌های مبارزه مسلحانه. در دی ماه همان سال چهل و هشت، دستگیر شدیم. در زندان‌های قزل‌قلعه و اوین زندانی شدیم، شکنجه شدیم به دستِ بازجو ـ شکنجه گران ساواک در آن دسته‌ی با اسم‌های مستعار:حسین‌زاده،عضدی، تهرانی، مصطفوی.
شکنجه با کابل دولایه‌ی درهم پیچیده، خواباندن کف اطاق، ضربه‌های محکم به کفل، بی‌خوابی دادن در سلول انفرادی. و در مورد چند تن از ما اجرای بازیگرانه‌ی صحنه‌ی اعدام، ایستاندن با چشم‌بند برچشم در حیاط زندان اوین، حسین‌زاده سرباز جو با آن صدای ناخوش حکم اعدام می‌خواند چند لحظه سکوت و پچ پچی نامفهوم و باز صدای ناساز حسین‌زاده که چرا حکم اعدام می‌دهید و چرا لغو می‌کنید؟ مثلا خطاب به قضات دادرسی ارتش.حسین‌زاده می‌گفت: می‌توانیم شما را بکشیم، می‌گوئیم خواسته‌اید از مرز خارج شوید خُب رفته‌اید. شما را نگرفته‌ایم.
اجتماعی
new/khodkoshi-dar.metro1.jpg
س. حمیدی

بی‌تفاوتی دولت در پیشگیری از آسیب‌های خودکشی

رسانه‌های دولتی ایران تبلیغی را نشر می‌دهند که اگر افرادی می‌خواهند خودکشی نمایند با سامانه‌ی ۱۲۳ اورژانس تماس بگیرند. مگر چنین موضوعی می‌تواند اتفاق بیفتد؟ چون کسانی که تصمیم به خودکشی دارند هرگز موضوع را با چنین سامانه‌ی بی‌سامانی در میان نخواهند گذاشت. سامانه‌ای که بخشی اداری از مجموعه‌ی جمهوری اسلامی شمرده می‌شود و همانند همه‌ی مجموعه‌های دولت برای زمینه‌سازی خودکشی در جامعه نقش می‌آفریند. گفتنی است که سامانه‌ی ۱۲۳ تنها نقشمایه‌ای از اورژانس دولتی را به اجرا می‌گذارد و هرگز نمی‌تواند به تنهایی در جلوگیری از خودکشی شهروندان کشور نقش مؤثری را عملیاتی نماید. اما تبلیغ چنین پیامی در سامانه‌های وابسته به حکومت هم‌چنان از عمق فاجعه‌ای اجتماعی حکایت دارد که به شکل خودکشی در جامعه پا گرفته است.
کارگری
فرانک استیکر

آرامش قبل از طوفان

ترجمه‌ی احمد سیف

آخرین گزارش درباره دستمزدهای واقعی که پرداخت‌ها را از نظر قدرت خرید اندازه‌گیری می‌کند، امیدوارکننده نیست. برای کارگران تولیدی و غیر سرپرست در طول یک سال، دستمزد ساعتی واقعی فقط ۱.۴٪ افزایش یافت و دستمزد هفتگی واقعی تنها ۱.۱٪ افزایش داشت. این مثبت است، اما برای بهبود وضعیت ده‌ها میلیون کارگری که باید با دستمزد در سطح فقر زندگی کنند، نیاز به افزایش بسیار بیشتری داریم. در پنج ماه گذشته، دستمزد ساعتی واقعی برای کارگران متوسط در سه ماه ۰.۱٪ افزایش و در دو ماه بعدی ۰.۱٪ کاهش یافت. جمع کل افزایش واقعی: ۰.۱٪. این دقیقاً نشانه‌ای از تقاضای بالای نیروی کار نیست. و وضعیت چگونه خواهد بود وقتی کشور پر از کارمندان دولتی اخراج شده شود؟ از کارگرانی که در بخش خصوصی به دلیل لغو قراردادهای دولتی اخراج می شوند دیگر چیزی نمی گوئیم.



new/meyanmar-etehadiehaye-kargari1.jpg

مقاومت اتحادیه‌های کارگری در برابر رژیم کودتا در میانمار

تا به امروز، سرکوب و خشونت نتوانسته‌اند کارگران در صنایع مختلف را از اعتصاب برای حقوق خود و بهبود شرایط کاری باز دارند. همانطور که در ۱۳ اوت ۲۰۲۴ دوباره در یانگون شاهد بودیم. ۲,۸۰۰ کارگر در یک کارخانه تولید لوازم ورزشی وارد اعتصابی نامحدود شدند. این اعتصاب موفقیت‌آمیز بود. در نهایت، مدیریت این شرکت مستقر در تایوان با افزایش دستمزد، تعطیلات در روزهای تعطیل و ده درخواست دیگر از کارگران موافقت کرد.
بسیاری از نشانه‌ها نشان می‌دهند که ارتش دیگر قادر به بسیج نیرو برای مقابله با کارگران اعتصابی نیست. رژیم به طور فزاینده‌ای از گروه‌های سیاسی شورشی که به شکل زیرزمین فعال هستند، تهدید می‌شود که مکرراً درگیر درگیری‌هایی با دیکتاتوری نظامی هستند و در حال حاضر بخش‌های وسیعی از کشور تحت کنترل آنهاست.



new/tabgheye-kargar1.jpg
جاستوس سیوفرله

چگونه راست‌گراها طبقه کارگر را برای جنگ‌های فرهنگی مصادره کردند

ترجمه‌ی احمد سیف

اگر درسی از فرهنگ‌سازی طبقه توسط راست‌گراها باید آموخته شود، این است که وضعیت و شناسایی اهمیت دارد. شاید چپ باید کمی بیشتر شبیه جانی کش باشد و کمی کمتر شبیه باب دیلن—بیشتر با واقعیت‌های زندگی غیر بورژوایی و غیر شهری هماهنگ باشد. اما مسائل واقعی همچنان مادی هستند. روزنامه‌نگار آزاد با موهای آبی در برلین و کارگر کارخانه در لیدز ممکن است از نظر فرهنگی متفاوت باشند، اما هردو یک قایق اقتصادی را شریک هستند. کار نیروهای چپ این است که این نکته را یک باردیگر روشن کند.
انديشه
new/Eduard-Bernstein02.jpg

در گذار از اندیشه های مارکس به سوی سوسیالیسم اخلاقی.
فرصت‌طلبی به‌عنوان یک نشانه

ترجمه‌ی: الف. کیوان

دوران برنشتاین در انگلستان بر او تأثیر زیادی گذاشت، زیرا او در این دوران تحت تأثیر «فابیانیسم» اصلاح‌طلبانه قرار گرفت. برنشتاین در دوره‌های سخنرانی «جامعه فابی‌ها» شرکت کرد، که گروهی از روشنفکران بودند و از جمله جورج برنارد شاو، بئاتریس و سیدنی وب در آن عضویت داشتند. این گروه، در چارچوب آزادی‌خواهی درونی و دموکراتیزه شدن امپراتوری بریتانیا، دیدگاه تکاملی از سوسیالیسم را توسعه دادند. برنشتاین خودش به یکی از «فابی‌ها» تبدیل می‌شود.



اسماعیل رضایی

میرایی و درماندگی

بشر امروز بر بستر رشد و توسعه ابعاد دانش و فناوری به درک بسیاری از ناشناخته ها و ابهامات زیستی خود پی برده، و بیش از هر زمانی تغییر و دگرگونی را حس و تعقیب می کند. این حس تغییر صرفا در عرصه دانش و فناوری نیست، بلکه تغییر در خودآگاهی جمعی خود را نشان می دهد. انسان امروز دیگر فقط به دنبال چگونه زیستن نیست؛ بلکه پرسش از چرا زیستن اینچنینی را با شدتی روزافزون به طور مداوم و بنیادین دنبال می کند. این خود نشانۀ تکامل ذهنی و ضرورت یک پوست اندازی ساختاری می باشد.در حقیقت می توان گفت که بشریت در نقطه جوشی از روندهای تاریخی، علم و زیست انسانی رسیده است. نقطه ای که دیگر امکان بازگشت به گذشته وجود نداشته و تنها راه نجات، گذر از وضع موجود می باشد



new/W-I-Lenin1.jpg
آرام بختیاری

لنین؛ سومین ستاره جهان بینی کمونیسم علمی

لنین در دنیای وانفسای بحران فرهنگ گلوبال!

لنین از این طریق ماهیت دیالکتیک مارکسیسم را به‌شکل نظری و روش تحول جهان و شناخت انسان از هم شکافت و موجب تکامل دیالکتیک ماتریالیستی شد. نکته مهم دیالکتیک این است که مبارزه اضداد نیروی محرک و دلیل هر حرکت و جنبش است و وحدت اضداد : موقت، گذرا، نسبی، و مشروط می باشد ولی مبارزه اضداد با همدیگر امری مطلق است. به این دلیل لنین سهمی مهم در فهم ماهیت شناخت؛ مخصوصن نقش عمل و تجربه و عینی بودن حقیقت در پروسه درک شناخت دارد و میگفت دیالکتیک حقیقت نیز میتواند نسبی و یا مطلق باشد. ا
اقتصاد
new/mortaza-imanirad1.jpg
مرتضی ایمانی راد، تحلیلگر و نظریه‌پرداز اقتصادی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز بررسی کرد:

اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی است؟

مشکل اصلی اقتصاد، نه در نبود راهکار، بلکه در نبود «اراده» برای اجرای راهکارهای اساسی است!

هفت سال متوالی تورم دو رقمی بالای 30 درصد، برای اقتصاد تحریم‌شده و منزوی ایران کافی است تا این گزاره را پیش روی فعالان اقتصادی بگذارد که آیا اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی است؟ طرح این سوال به‌ویژه با وقوع هرج و مرج قیمتی اسفندماه سال گذشته در بازارهای ارز و طلا و خواب عمیق بخش‌های مولد اقتصاد، جدی‌تر شده است. تجارت‌نیوز در گفت‌وگو با مرتضی ایمانی راد، نظریه‌پرداز اقتصادی این سوال را مطرح و چرایی عقیم‌ماندن نسخه‌های رایج برای بهبود وضعیت اقتصاد ایران را بررسی کرده است.
تاريخ
new/hamneshinebahar1.jpg
همنشین بهار

جنایت ۲۹ فروردین ۱۳۵۴،
مشمول مرور زمان نمی‌شود

جنایت قتل بیژن جزنی، حسن ضیاء ظریفی، عباس سورکی، محمد چوپان زاده، مشعوف (سعید) کلانتری، عزیز سرمدی، احمد جلیل افشار ،کاظم ذوالانوار و مصطفی جوان خوشدل





new/spanishcivilwarbarcelona1.jpg
کورمک کلی

درس‌هائی از انقلاب اسپانیا

ترجمه‌ی احمد سیف

انتخاباتی انگیزه مهمی برای توده های اسپانیا شد. آنها منتظر اصلاحات از سوی دولت جدید نماندند. روسای فاشیست از کارخانه ها بیرون رانده شدند و حداکثر 44 ساعت کار در هفته بدون از دست دادن حقوق تعیین شد. زمین و کارخانه ها اشغال شدند. کارگران اخراج شده و قربانیان مشابه دیگر مشاغل خود را پس گرفتند. ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی از جمله تمام زندانیان پس از قیام آستوریا از زندان آزاد شدند. اما، جبهه مردمی به زودی این اقدام متهورانه طبقه کارگر را تضعیف کرد. یک دولت ترکیبی از بورژوازی و رفرمیست ها، در غیاب یک حزب انقلابی توده‌ای، که درواقع دلیل اصلی شکست کارگران اسپانیا بود از تداوم انقلاب جلوگیری کرد. . لئون تروتسکی بعداً جبهه مردمی را به عنوان "توطئه ای برای درهم شکستن اعتصاب" توصیف کرد.



new/degardisi-dar-shouravi1.jpg
و. ی. کورنیلوف

«مراحل تغییر و دگردیسی سوسیالیسم در اتحاد جماهیر شوروی به سرمایه داری روسیه»

ترجمه- رحیم کاکایی

رهبری اتحاد شوروی، به ویژه در دوران زمامداری م.س. گورباچف فکر می کنم ، بدون «کمک» « گروه و شرکت کنندگان فعال پرسترویکا» فوق الذکر، قادر نبود به شیوه ای شایسته به این چالش‌ها در مبارزه ژئوپلیتیکی با غرب، بطور کارا به بازسازی سیستم اقتصادی سوسیالیستی پاسخ دهد. این امر در نابسامانی و اختلال نظم فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی و سیاست خارجی اتحاد جماهیر شوروی تا زمان انحلال آن به عنوان یک دولت ظاهر شدند.
ملی/قومی
موتا گیروف جمال زینو تدین وویچ

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه جهان در سده بیست

ترجمه. رحیم کاکایی

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، انتقاد ناموجه و بی اساس از تئوری و پراتیک کمونیستی آغاز شد و حق تعیین سرنوشت خلقها در معرض تهدید جدی قرار گرفت. دولت‌های بزرگ و طبقات حاکم در آن‌ها ضمن در نظر گرفتن مردمی که روزگاری جزئی از آنها به عنوان دارایی آنها بودند، برای تداوم مرزهای دولتی موجود بین خود توافق کنند و هرگونه حرکت استقلال و خودکفایی را «تجزیه‌طلبی»، «تروریسم»، «تهدید» برای تمامیت و یکپارچگی این کشورها، صلح و امنیت اعلام کنند. حق تعیین سرنوشت خود نمی تواند تبدیل به موضوعی برای معامله یا ارعاب شود.
اخبار کوتاه ::::
  • علیه موج گسترده‌ی اعدام‌ها در ایران
    بیانیه هیئت هماهنگی نهادهای چپ و دموکراتیک

  • در حمایت از شصت و دومین هفته اعتصاب غذای زندانیان و علیه احکام اعدام، این قتل سازمان‌یافته حکومتی
    بیانیه کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانوفر

  • جان وریشه مرادی در خطر است! نامش را همه جا فریاد بزنیم! ما همه وریشه مرادی هستیم!
    کمیته آزادی زندانیان سیاسی در ایران

  • بیانیه هیئت هماهنگی نهادهای چپ و دموکراتیک در محکومیت تروریسم دولتی جمهوری اسلامی
    و درخواست تعقیب بین‌المللی محسن رفیق دوست قاتل و کلیه عاملان و آمران جنایات سازمان‌یافته

  • نفوذ خاموش جمهوری اسلامی در اروپا؛ از ترور میکونوس تا دیپلماسی گروگان‌گیری
    جوابیه وزارت امور خارجه المان به نامه‌ی «انجمن زن زندگی آزادی المان»

  • ما هم دادخواهیم
    باقر مرتضوی

  • آتش‌سوزی و قطع برق فرودگاه هیترو لندن را تعطیل کرد

  • واکنش علی خامنه‌ای به هشدارهای آمریکا: به جایی نمی‌رسید، سیلی می‌خورید

  • ۶ خواسته ترامپ در نامه به رهبری
    چهره اماراتی منتشر کرد

  • بیانیه کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانوفر
    در حمایت از سه زندانی سیاسی دوران شاه در دادخواهی علیه پرویز ثابتی و شکنجه‌های ساواک

  • بهـــاران خجستـــه باد
    کانون پناهندگان سیاسی ایرانی- برلین

  • ترامپ درصدد منع ورود اتباع ایران و چند کشور دیگر به آمریکا

  • درخواست از دادستان کل آلمان جهت انجام تحقیقات و اقدامات حقوقی درباره مشارکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنایات (ترور) خارج از ایران،
    بهروز اسدی [نظرات 1]

  • درخواست اقدامات فوری سیاسی و حقوقی علیه فعالیت‌های اطلاعاتی و تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران

  • روز جهانی زن، نمادی از مبارزات هر روزه‌ی زنان ایران شد و جنبش زن، زندگی، آزادی را آفرید!
    مادران پارک لاله ایران

  • فيلم و تصوير ::::
    آهو در بند، نوشته حسن حسام : به روایت حمید رضا جاودان


    موسیقی بابک رجبی - تنظیم ویدیو مریم رحمانیان
    آیا کشوری را می توان دوست داشت که نتوان کشور نامید؟


    به‌مناسبت سالگرد جنبش انقلابی «زن، زندگی آزادی»
    مرغ عشق

    خانه احزاب ::::

    مراسم و رویدادها ::::
    نه به اعدام
    سه شنبه ۱۵ آپریل ساعت ۱۷ در Ernst-August-Platz کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانوفر


    با تلاش خود حکم اعدام را لغو کنیم
    سه‌شنبه ۴ مارس ساعت ۱۷ در Am Ernst-August-Platz انون کنشگران دموکرات سوسیالیست هانوفر


    نه به اعدام- اعدام فقط قتل عمد دولتی نیست!
    سه‌شنبه، ۱۸ فوریه، ساعت ۱۷ Am Ernst-August-Platz-هانوفر کانون کنشگران دمکرات و سوسیالیست هانوفر


    هم صدا ،هم پیمان، تا لغو حکم اعدام ایستاده ایم تا پایان گردهمایی نه به اعدام
    سه شنبه ۴ فوریه ۲۰۲۵ ساعت ۱۷ Ernst August Platz کانون کنشگران دمکرات سوسیالیست هانوفر


    لغو اعدام فقط با مبارزه جمعی امکان‌پذیر است
    سه‌شنبه ۲۱ ژانویه، ساعت ۱۷ در Platz Ernst-August کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانوفر