تقی روزبهمذاکرات رم و وزش بادهای موافق و مخالف!
در چنین فضای ملتهب با ویژگی عدم قطعیت و آکنده از انواع بحرانها و افت و خیرهای آنها، سنگربندی و آرایش بهروز شهروندان و جنبشها و فعالین و کشنگران برای مواجهه با جوانب گوناگون این چالشها و نقش آفرینی لازم در تناسب با بحرانهای پیشارو درکنارحمایت فعال شهروندان و کنشگران خارج کشور و تشکلها و نیروهای ترقیخواه جهان و نهادهای بینالمللی مدافع حقوق شهروندان جهان اهمیت زیادی دارد که در این فرصت مجال پرداختن به آنها نیست. مهم آن است که درشرایط بحران و عدم قطعیت تحولات با توجه به فرصتها و تهدیدهای بالقوه وبالعفل موجود، جنبشها و کنشگران و فعالین آن میتوانند به تناسب نقشآفرینی خود فرصت را فعلیت بخشیده و تهدیدها را دفع یا تضعیف و زایل سازند.
بهزاد كریمیسیر جنبش فدایی خلق و جایگاه و خلاء بیژن جزنی
به مناسبت روز تلخ و شوم ۲۹ فروردین ۱۳۵۴
اعتبار والایی که فدایی خلق طی دورهی قبل از انقلاب به دست آورد، به ایستادگی جانانهای بود که او در برابر دیکتاتوری شاه از خود نشان داد. در همان حال اما چه دردناک که فدایی علیرغم تحولات حاصله به بهای بس گزاف، برای مواجههی درخور با اوضاع سیاسی بغرنج پسا انقلاب آمادگی لازم نداشت. آنجا بود که خلاء پر نشدنی بیژن جزنیها، تعیین کنندگی خود در حیات فدایی خلق را به وضوح نشان داد. گرچه نمیتوان گفت که اگر جزنی زنده بود کشتی جنبش فدایی حتماً بهترین مسیر از دریای متلاطم سیاست را میپیمود، اما جای تردید هم نیست که این جنبش نه به دنباله روی خسارتبار از اسلام «ضد امپریالیسم» کشیده میشد و نه ماجراجویایی انتحاری در برابر اسلامِ مستقر برمیگزید.
بابک خطیزنگ مذاکره نه! زنگ دیکته بله!
(در آستانه هفته دوم گفتگوی جمهوری اسلامی و آمریکا)
هرچند حتی تندروترین رسانههای جمهوری اسلامی در تبلیغاتیترین برنامههای خود نیز، نهایت قدرت نظامی ایران را به عنوان چیزی که "بالاخره" میتواند به "برخی" منافع آمریکا در منطقه آسیب بزند -و نه چیزی بیش از این- معرفی میکنند و این یعنی خود آنها نیز، هیچ امکانی برای مقاومت در برابر حمله نظامی آمریکا یا حتی اسرائیل متصور نیستند. بنابراین آنچه بین حکومت ایران و آمریکا در حال رخ دادن است هر چه که هست، مذاکره نمیتواند باشد، چون چنانکه گفته شد، طرف ایرانی چیزی برای ارائه به عنوان اسباب چانهزنی در اختیار ندارد و شاید به همین خاطر است که طرف مقابل نیز سیاست خود را با نگاهی از بالا به پایین و به طور دستوری، اینگونه عنوان میکند که: "ایران یک انتخاب دارد: درخواست پرزیدنت ترامپ را بپذیرد یا دچار جهنم شود."
فرید انصاری دزفولیرضاشاه مستبد بود نه ملی گرا(۶)
انگلیسی ها به صراحت در اسناد رسمی خود عنوان کردند که باید تغییر شاه، ایجاد جمهوری یا یک دیکتاتوری اتفاق بیفتد، یادآور شد: آیرون ساید فرمانده نیروهای نظامی بریتانیا در ایران در دسامبر ۱۹۲۰ برای یافتن آن نیرو وارد قوای نظامی ایران شد ۱۷ آذر ۱۲۹۹ به وزارت جنگ نوشت یک افسر ایرانی توانا باید فرماندهی قزاقها را به دست بگیرد و این موضوع بسیاری از مشکلات را برطرف میکند و به ما مجال میدهد تا با مسالمت و آبرومندی این کشور را ترک کنیم.
مسعود نقره کارمذاکره و مداحانِ رجز خوان
تبلیغی مداحان هستند که برای روحیه دادن به امت اسلامی و مصارف داخلی با "رجزخوانی" وارد میدان می شوند، موجوداتی که از گونه و راستۀ نوعی از لات ها و قَدَرترین آوازهگران خرافه و خشونت .هستند در هیاهوی مذاکره آمریکا و ایران بیش از پیش بانگ رجزخوانی در معنای بلوف زدن و خالی بندی سیاسی این جماعت هم عربده وار بلندتر شده است.
حسن نادریترامپ ناجی انباشت بحران بدهی های خارجی و کسری بودجه آمریکا
یا صف آرایی جدید در نظام اقتصادی جهان؟
اینک دونالد ترامپ با برقراری دوباره تعرفه های گمرکی، مدل اقتصادی مورد علاقه ابر قدرت سرمایه داری آمریکا را که در تنگناهای عمیق قرار دارد به زیر پرسش می برد و میل دارد یک تنه علیه اقتصاد بین المللی برخیزد. ترامپ عارضه ای از یک سیستم اقتصادی و اجتماعی است که در آن سرمایه منبع درآمد است اما نیروی تولید و مبادله متعلق به کسانی نیست که آنها را از طریق کار خود تولید می کنند.با برهم خوردن قواعد تجارت بین المللی و دیپلماتیکی،مرکزی برای تعادل سیاسی وجود نخواهد داشت و دنیا به سوی بی ثباتی بیشتر پیش خواهد رفت.
امیر حسین لادنجنگ ترامپ و نتانیاهو با رژیم آخوندی!
احتمال حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران
آمریکا با رَد کردن و شانه خالی کردن از اجرای اکثر قراردادهای بین المللی که طی پنجاه سال گذشته منعقد شده اند یکی از عوامل اصلی سوق جهان بسوی مسابقه تسلیحات هسته ای است. وزیر سابق دفاع آمریکا، رابرت مک نامارا در "نشریه سیاست خارجی" مینویسد: "سیاست تسلیحات هسته آی آمریکا در حال حاضر؛ خلاف عرف، غیر قانونی و از نظر نظامی بی مورد و شدیداً خطرناک میباشد."
پرسش اینجا است که آیا آمریکا، اسرائیل و یا هر کشور دیگری که دارای تسلیحات هسته ئی است، حق دارد، ایران را از داشتن آن منع کند و برای ایران تعیین تکلیف نماید؟
علی افشاریجان کری و نورافشانی به سیاستورزی در آمریکا
به احتمال زیاد مخاطب متعجب شده که چطور جان کری که از دید بخشی از ایرانیان نماد «مماشات» با جمهوری اسلامی در بین دولتمردان آمریکایی است، چطور به یک باره تغییر موضع شدید داده و حال رویکرد مطالبه حداکثری را تجویز میکند! چطور شده کسی که با کنار گذاشتن حوزههای اختلاف به شکلگیری برجام در سال ۲۰۱۵ رضایت داد، از دولت دوم ترامپ میخواهد تا فراتر از حوزه هستهای برود؟ چون جمهوری اسلامی در گوشه رینگ است!
دکتر محمد حسین یحیاییچشم انداز اقتصاد رژیم ولایت در سال ۱۴۰۴ خورشیدی
دولت ولایت در همه این سال ها منابع اقتصادی را حیف و میل کرده، دیگر قادر به پرداخت حقوق بگیران هم نیست و حتی از مردم می خواهد به گرسنگان یاری رسانند و کمک های معیشتی بکنند، همین خواسته وخامت اوضاع را به نمایش می گذارد، از سوی دیگر خامنه ای از خیزش مردمی هراس دارد که بر اساس کارشناسان و کنشگران اجتماعی هر لحظه می تواند شعله ور شود، زیرا تورم به شدت بالا می رود و در همین چند هفته ابتدای سال ۱۴۰۴ شتاب بیشتری گرفته و از مرز ۴۰ درصد گذشته است.
صادق کارشان نزول احضار سرگردگان نهادهای حکومتی نزد خامنەای
در اوضاع و احوال کنونی برای رژیم تن ندادن به مذاکرە عملا زیانبارتر از پذیرفتن آن است. اما مشکل آنجاست کە ابعاد مخالفت با مذاکرە در درون رژیم بسی گستردەتر از این چند نمایندەی منفور بین مردم است. این جماعت مرتجع و سرکوبگر در واقع در میان نیروهای امنیتی و سرداران سپاە و غارتگران و سایر نهادهای قدرت نفوذ زیادی دارند و عملا بازوی مسلح رژیم در سرکوب محسوب میشوند. بههمین جهت جراحی آنها از بدنەی رژیم بسیار دشوار است. آنها بقای خود و ادامەی غارتگری شان را در سرکوب و تنش میبینند و بههمین جهت است کە بە کاسبان تحریم شهرە شدەاند.