Minotenk er en politisk uavhengig tankesmie som arbeider med minoritetspolitiske spørsmål.
Gjennom foredrag, bøker, seminarer og deltakelse i offentligheten
– setter Minotenk søkelys på hva som fremmer likestilling og inkludering
– og hva som motvirker utenforskap, diskriminering og rasisme.
Minotenk ble i 2024 tildelt OXLO-prisen for sitt mangeårige arbeid med å styrke samspillet mellom sivilsamfunn, fagmiljøer og offentlige myndigheter på mangfoldsfeltet.


Krysskulturell identitet og tilhørighet
Minotenk er spesielt opptatt av å styrke krysskulturell identitet, tilhørighet og representasjon, samt utvide rommet for offentlig deltakelse og samfunnsengasjement blant unge med minoritetsbakgrunn.
Minotenk er også en ressurs for førstelinjetjenesten, myndighetene, forskere, medier og andre aktører. Publikasjonene våre bidrar til bevisstgjøring og kunnskapsheving om krysskulturell tematikk, og kan brukes i læringssituasjoner.
Se film om Forfatterskolen her:
Samarbeidsprosjekter
I 2025 har vi samarbeidsprosjekter med blant annet Deichman bibliotek, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Antirasistisk senter, LIN, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Oslo og Likestilingssenteret KUN
Forfattarskulen for skrivande med minoritetserfaring. Forfattarskulen er et samarbeid med Samlaget forlag hvor målsettingen er å skape et større litterært mangfold.

Minotenk har siden 2018 samarbeidet med Startup Migrants om å arrangere gründerkurs i hele landet. Basert på feedback fra deltakere er det 16 selskaper som er under etablering eller er etablert i 2022.
Les mer om hvordan du kan melde deg på her: https://www.startupmigrants.com/upcoming-events

Minotenk og Adopsjon i Endring har et etablert samarbeid på erfarings- og kompetanseutveksling. Minotenk bistår også AiE med ressurser til organisasjonsutvikling.
Publikasjoner
UNG / Psykisk helse: Personlige og faglige tekster om psykisk helse blant unge (2023)
I denne boken vil du bli nærmere kjent med en rekke personer som jobber med psykisk helse som fagpersoner, men også stemmer som forteller om sine egne erfaringer med psykisk helse.
iLove 2 – seksuell helse
Boken er fylt opp med personlige og tankevekkende tekster om seksualitet og seksuell helse. Den forteller om dilemmaer og løsninger, om gleder og sorger, og om å finne sin egen identitet i en verden med til tider motstridende forventninger.
Gratisbok: Håndbok mot rasisme (2021)
Denne boka skal gi en forståelse til alle om hva rasisme er og et språk til de som er utsatt for rasisme. Den skal gi kunnskap om hvordan vi alle kan kjempe mot rasisme. Og den skal være et verktøy for lærere som vil diskutere rasisme i klasserommet.
Gratisbok: Ytringsfrihetens Dilemmaer (2021)
Denne boken tar med leseren inn i grenselandet og paradoksene rundt en av våre viktigste rettigheter. Den utforsker mulige sammenhenger mellom ord og handlinger, ser på hvordan en juridisk og sosial tolkning av ytringsfriheten henger sammen, og hvordan ytringsfriheten best kan være et demokratisk verktøy.


