Location via proxy:   
[Report a bug]   [Manage cookies]                

Hakemli Dergiler İçin Online Makale Sistemi

journalagent™ bilimsel makalelerin toplandığı, değerlendirildiği ve yayınlandığı gelişmiş bir online sistemdir. 80'in üzerinde hakemli dergi tarafından ve binlerce araştırmacı-akademisyen tarafından kullanılmaktadır.

Tek Giriş Adresi

journalagent'da değişik görevler için değişik giriş adresleri yoktur. Sistem, kullanıcının görevlerini bilir ve ona göre seçenekler sunar.

journalagent™, hakemli dergiler için makale değerlendirme ve yayınlama sistemidir. Değerlendirme formlarını oluşturmak ve bilimsel danışmanları belirlemek son derece kolaydır.

Akademisyen ve araştırmacılara ise makalelerini en kolay ve hızlı biçimde iletecekleri, süreci eksiksiz takip edecekleri basit ekranlar sunar. Editör - danışman ve yazar arasındaki iletişimin eksiksiz ve sağlıklı biçimde yapılabileceği enstrümanlar sunar. Sistem genelinde sınırsız iltilebilen e-posta ve SMS gönderimleri kaydedilir.

Toplanan makaleler ICMJE - www.icmje.org, Index Medicus (Medline/PubMed) ve Ulakbim Dizin kriterlerine uygun olarak sisteme alınır ve arşivlenir. Sistem hem Türkçe hem de İngilizce arayüzle çalışır ve gene bu dillerde 16 yılı aşkın tecrübeye sahip LookUs Scientific yetkililerince destek verilir.

Yazılımın yeni sürümleri otomatik olarak tüm dergilerde ve anında, ücretsiz olarak devreye girer. Uluslararası tüm standartlara uyumlu sistem altyapısı, ülkemiz ihtiyaçlarına da yanıt verecek donanımlarla eşsizdir. Tamamı yerli kaynak ve yazılım ekibince geliştirilen journalagent, ülkemizin en çok tercih edilen makale sistemlerindendir.

Sistemin yalnızca 1 iş günü sonrasında tam kapasite ile çalışır hale gelir. Özellikle yayın hayatına yeni başlayan dergiler için ISSN, e-ISSN numaralarının tahsisi, DOI numarası tahsisi, iç yazışma şablonları, yazarlara bilgi, değerlendirme formları vb. formların sağlanması konusunda uzman ekibimiz ücretsiz danışmanlık hizmeti sunar.

Uluslararası indeksler için başvuru yapmak isteyen dergiler için ise yeterlik raporlarının oluşturulması, başvuru ve sürecin takip edilmesine yönelik geniş bir hizmet paketi yer alır.

Biz yaptığımız işi çok seviyoruz

Bilimin üretilmesine katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Bu yüzden çalıştığımız dergileri müşteri olarak görmeyiz.
İlk 12 ay süresince koşulsuz geri ödeme garantiniz varken, derginiz için neden journalagent kullanmayasınız ki?

HEMEN BUGÜN DENEYİN

Özellikler

journalagent geliştirme süreci bitmek bilmeyen bir iş.
Sürekli eklenen yeni özellikler ile daima en son sürümü kullanırsınız.

1 günde hazır

journalagent™ dakikalar içerisinde aktif hale getirilip, yalnızca bir iş günü sonrası derginize uyarlanmış olarak kullanıma açılır.

Standartlara Uygun

Makaleler uluslararası standartlara göre toplanır ve CSE yayın politikasına uygun editoryal sürece girer. Yazar tüm bu süreçleri online takip eder.

Çoklu Dil

Sistem hem Türkçe hem de İngilizce çalışabilir. Ayrıca makalelerin çoklu dilde alınabilmesine olanak sağlanır.

Arşivleme - Arama

Dergi arşivi otomatik olarak oluşur ve makaleler içerisinde gelişmiş arama seçenekleri kullanımı kolay hale getirir.

Yayıncı Hesabı

Yayıncı, kendisine verilen parola ile sisteme girip kabul edilmiş makaleleri direk sistemden alabilir ve yayımcı-yazar ilişkisini sistem üzerinden kurabilir.

E-Dergi

Sistem aynı zamanda elektronik yayıncılık olanağı sunar, yayınlanan sayılar, makaleler web ortamında otomatik olarak erişilir hale gelir.

Otomatik DOI

Yayınlanan sayılara DOI numarası otomatik olarak atanır.

SMS Bilgilendirme

Sistem ayrıca SMS ile yazarlara ve hakemlere ücretsiz duyuru/uyarı yapabilir.

Gelişmiş Log Kayıtları

Gelişmiş log tutma yeteneği sayesinde makalenin son kabul aşamasına kadar tüm süreçleri kaydedilir.

Anonim Değerlendirme

journalagent™ çift-kör değerlendirme konusunda çok yeteneklidir. Hakemlerden kendilerinden istenen değerlendirmeyi kabul edip etmeyeceklerine göre onay alabilir, editörün sadece takipçi ve denetleyici olması sağlanabilir.

Otomatik PDF

Hakemler için makalenin tüm dosyaları tek bir PDF olarak sistemde derleyebilir. Oluşturulan PDF'e satır ve sayfa numaraları otomatik olarak verilir. Office dokümanlarını, resim ve şekilleri tek bir PDF'te toplayabilen PDF motoru LookUs tarafından geliştirilmiştir ve sadece journalagent™'ta vardır.

Rakamlarla journalagent

AKTİF KULLANCI
HAKEMLİ DERGİ
MAKALE
EDİTÖRYAL KURUL ÜYESİ

Çalıştığımız Dergiler

Nasıl Çalışır?

Online Makale Sisteminin Genel Özellikleri

  • Word, Excel, Powerpoint, Resim dosyaları (.jpg, .bmp vs) vb. çeşitli dokümanlar sisteme yüklenebilmekte ve gerekirse sanal sekreter tarafından düzenlenerek editörün değerlendirebileceği şekilde sisteme dahil edilebilmektedir.
  • Editör onayından geçen makale, editör veya onun sistemde yetki vereceği bir kişi tarafından hakemlere gönderilir. Her derginin kendi istekleri doğrultusunda düzenlenebilen dinamik değerlendirme kriterleri sayesinde hakemler makalelerle ilgili düşüncülerini/önerilerini editöre sistem üzerinden bildirir. Yayın Kurulunun kararı doğrultusunda revizyon istenen makalelerde yazar tarafından düzeltmeler yapıldıktan sonra dergiye online olarak geri gönderilir ve yayınlanabilecek hale getirilir. Revizyon süreci yazar-editör-hakem döngüsüne istenildiği kadar tekrar ettirilebilir.

  • Editör dilerse makale için yüklenmiş dosyaları online olarak tek bir PDF dosyası olarak kaydedebilmektedir. Bu PDF dosyasına sistem tarafından satır ve sayfa numaraları verilmektedir. Böylece hakemler gelen tüm dokümanları tek bir dosyada görebilmekte, yorumlarını satır numaralarını işaret ederek kolayca yapabilmektedir.
  • Ayrıca editör makale için yüklenmiş bazı dosyaların hakem erişimini değiştirebilir.
  • Yazar/hakem/editör tüm bu süreçleri online takip edebilir. Sistem ayrıca SMS ile yazarlara ve hakemlere duyuru/uyarı yapabilir.
  • journalagent™, makale değerlendirme konusunda editöre ve yayın kuruluna büyük rahatlık sağlamaktadır. Hakemlerden istenen değerlendirmeyi (review process) kabul edip etmeyeceklerine göre onay alabilir, Editörün sadece takipçi ve denetleyici olması sağlanabilir.
  • Editör - bölüm editörü – hakem - yazar döngüsü her derginin kişisel değerlendirme kriterlerine göre ayarlanabilmekte, yani kişiselleştirilebilmektedir.
  • Makalenin kaydı, değerlendirmesi, düzeltmesi, kabul veya reddi ile ilgili her türlü süreçler, gelişmiş arşivleme sistemi sayesinde ayrıntıları ile takip edilebilmektedir.
  • Sistemdeki arama motoru sayesinde yazar adları, makale başlıkları, özetler ve anahtar kelimeler içinde arama yapılabilir. Erişim yetkisi olan kullanıcılar yayınlanmış sayılara ve tam metinlere elektronik ortamla ulaşabilir. Tam metin ücretsiz makale yayımı düşünen dergiler için de herhangi bir kısıtlama olmaksızın makalelere ulaşım sağlanabilmektedir.
  • Yayımcı (Yayınevi/Publisher) kendisine verilen parola ile sisteme girip kabul edilmiş makaleleri sistemden online olarak alabilmekte, dizgisini yaptıktan sonra son kontroller için sisteme PDF Proofunu yükleyebilmektedir. Yayımcı-yazar ilişkisi sistem üzerinden kurabilmektedir.
  • Son kontroller tamamlandıktan sonra derginin PDF’leri sisteme yüklenip, basılmış makale olarak internette görünmesi sağlanabilmektedir.
  • Sistemde geçmiş sayılara ve son sayıya ait makaleler arşiv şeklinde kullanıcılar tarafından izlenebilirken, yayımlanmaya uygun bulunmuş makaleler de “Basımdaki Makaleler” (Articles in Press) başlığı altında henüz daha basım aşamasındayken kullanıcıların dikkatine sunulabilmektedir. Tüm bu makalelere arama motoru ile ulaşılabilmektedir.
  • Gelişmiş istatistik verileri sayesinde hakem değerlendirmelerine dair istatistik veriler elde edilebilmektedir. Makale istatistiklerinde ise makalenin gönderiminden itibaren ne kadar zamanda kabul edildiği, gelen makalelerin kabul ve red oranları bilgisi görünür. Bu sayede derginin "toplam makale kalitesi" görsel bir değer kazanır.

DOI Numarası Nedir?

DOI kısaltması ile anılan Digital Object Identifier (Dijital Nesne Tanımlayıcı), internet üzerinde yayınlanan içeriğe kolay erişimi sağlayan benzersiz numaralandırma ve erişim sistemidir.

Kısaca DOI numarası verilmiş online bir kitaba, makaleye, bildiriye, ya da bunlar içerisinde yer alan bir içeriğe (resim, şekil, tablo) erişmek için DOI numarasını "çözümlemek" yeterli olacaktır. Bunun için tek yapmanız gereken, dx.doi.org adresindeki gibi "çözümleyici" arama motorlarına DOI numarasını girmektir. Online içerik, başka hiç bir adres bilmenize gerek kalmadan görüntülenecektir.

Örnek: 10.5505/tjtes.2011.73555 numarası ile makaleye erişebilirsiniz.

Günümüzde hemen tüm hakemli dergi makalelerinde DOI numarası, yani dijital plaka numarası bulunmaktadır.

DOI ne kolaylık getiriyor?

Bir online içeriğin sadece DOI numarasını bilmek, ona erişmek için yeterli olacaktır. Ayrıca DOI kullanan diğer makalelerde, referanslar kısmında sizin DOI numaranız yer alacağından atıf (citation) hesaplaması kolaylaşmaktadır.

DOI numarasını nerelerde kullanılabilir?

  • Yayınlanan ve yayınlanacak olan makalelerde
  • Makale içerisindeki şekil, grafik, çizim vb. içeriklerde
  • Bildiri özetlerinde
  • Online yayınlanan her türlü kitap, rapor, araştırma ve diğer içeriklerde
  • E-Posterlerde
Kısaca online olarak erişim sağlanan tüm içeriklerde kullanılabilir.

DOI numarası almak mecburi midir?

Değildir. Fakat günümüzde ihtiyaç halini almıştır. Bu nedenle "zorunluluk" durumu, DOI numarasını bu ihtiyaçtan dolayı şart koşan bazı durumlarda ortaya çıkabilmektedir. Örneğin, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Yardımcı Doçent ilk ve yeniden atamalarında, yayına kabul edilen ve henüz basılmamış eserler için DOI numarasının verilmesini isteyebilmektedir.

Diğer Hizmetlerimiz

LookUs Scientific çatısı altında, bilimsel kongreler ve uzmanlık dernekleri için pek çok çözüm sunuyoruz.

AbstractAgent™

Online Bildiri Özeti Sistemi

AbstractAgent bildiri özetlerinin yönetiminde sektör standartlarını belirleyen gelişmiş bir uygulamadır.

Detaylı Bilgi...

EcomAgent™

Online Kayıt Konaklama Sistemi

Kayıt, konaklama, tur, kurs, transfer vb. kongre ürünlerinin satışının yapılabildiği, sahada da yaka kartı ve bağlı sistemlerle çalışan sistemdir.

Detaylı Bilgi...

Elektronik Poster

Posterleriniz dijital ekranlarda

E-Posterler otomatik geçişli ve/veya arama opsiyonlu olarak istasyonlarda izlenebilmektedir.

Detaylı Bilgi...

InvitationAgent

Online Davet

LookUs LCV uygulaması, etkinliklerin katılımcı davet ve takibine yönelik tüm ihtiyaçlarını profesyonel bir şekilde karşılar.

Detaylı Bilgi...

İrtibata Geçin

Detaylı bilgi, ücretsiz test kullanımı ve referanslarımız için aşağıda verilen iletişim bilgilerinden bize ulaşabilir,
dilerseniz Merkez Ofisimizde verilen ücretsiz eğitimlere katılabilirsiniz.

Ofis İletişim Bilgilerimiz

LookUs Scientific
Sahrayıcedid Golden Plaza C Blok Kat:1
Kadıköy, 34734 İstanbul
T: (0216) 372-6644 M: (0532) 382-7744