Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                

7 najboljih kolaborativnih Word Cloud alata (uglavnom besplatnih!)

Alternative

gospodine Vu 13 rujna, 2024 9 min čitanja

Danas ćete vidjeti uobičajeni alat u učionicama, sobama za sastanke i izvan njih: skromne, lijepe, kolaborativni oblak riječi.

Zašto? Jer osvaja pozornost. Ohrabruje svaku publiku pružajući priliku da iznesu vlastita mišljenja i doprinesu raspravi na temelju vaših pitanja.

Bilo koji od ovih 7 najboljih oblak riječi alati vam mogu donijeti potpuni angažman, gdje god vam je potreban. Zaronimo!

Oblak riječi u odnosu na kolaborativni oblak riječi

Razjasnimo nešto prije nego što počnemo. Koja je razlika između oblaka riječi i a suradnju oblak riječi?

  • Oblak riječi - Alat pomoću kojeg korisnik unosi grupu riječi i te se riječi prikazuju u vizualnom 'oblaku'. Obično, što su češće unesene riječi, one se pojavljuju veće i centralnije u oblaku.
  • Suradnički oblak riječi - U biti isti alat, ali unose riječi radi grupa ljudi, a ne jedna osoba. Obično će netko predstaviti oblak riječi s pitanjem, a publika će unijeti svoje odgovore spajanjem oblaka riječi na svojim telefonima.

Općenito, kolaborativni oblak riječi ne samo da prikazuje učestalost riječi, nego je također odličan za izradu prezentacije ili lekcije super zanimljiv i transparentan.

Check out ove kolaborativni primjeri oblaka riječi... I učiti kako koristiti live word generator oblaka s AhaSlides

Ledolomci

Neka razgovor teče s ledolomcem. Pitanje poput 'odakle si?' uvijek je privlačan za gomilu i odličan je način da opustite ljude prije početka prezentacije.

Zajednički oblak riječi koji prikazuje imena gradova u Ujedinjenom Kraljevstvu

Mišljenja

Prikažite poglede u prostoriji tako što ćete postaviti pitanje i vidjeti koji odgovori su najveći. Nešto kao 'tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo?' mogao stvarno natjeraj ljude da pričaju!

Zajednički oblak riječi koji prikazuje nazive zemalja

Ispitivanje

Otkrijte neke uvjerljive uvide uz brzi test. Postavite pitanje, like 'koja je najneobičnija francuska riječ koja završava na "ette"?' i vidjeti koji su odgovori najpopularniji (i najmanje).

Zajednički oblak riječi koji prikazuje francuske riječi koje završavaju na "ette".

Vjerojatno ste to i sami shvatili, ali ovi primjeri su jednostavno nemogući na jednosmjernom statičnom oblaku riječi. U kolaborativnom oblaku riječi, međutim, mogu oduševiti bilo koju publiku i usredotočiti se na ono gdje bi trebalo biti - na vas i vašu poruku.

💡 Možete preuzeti besplatni predložak za svaki od ovih slučajeva korištenja ovdje!

7 najboljih kolaborativnih alata u oblaku riječi

S obzirom na angažman koji kolaborativni oblak riječi može potaknuti, nije ni čudo da je količina alata za oblak riječi eksplodirala posljednjih godina. Interakcija postaje ključna u svim sferama života, a suradnički oblaci riječi ogromna su prednost.

Evo 7 najboljih...

1. AhaSlides AI Word Cloud

Besplatno

AhaSlides je besplatni softver koji korisnicima daje alate za izradu interaktivnih prezentacija koristeći arsenal vrsta slajdova. Višestruki izbori, ljestvica ocjenjivanja, mozgalica, pitanja i odgovori i slajdovi za kviz da spomenemo samo neke.

Jedna od najpopularnijih vrsta slajdova je oblak riječi, a nije teško shvatiti zašto. To je vjerojatno najjednostavniji tip slajda među mnogima u ponudi; zahtijeva, barem, jedno pitanje na koje publika mora odgovoriti.

Ipak, ako želite začiniti svoj oblak riječi pozadinskim slikama, unaprijed postavljenim temama i raznim bojama, AhaSlides će vam rado pomoći. Što se tiče prilagodbe, to je jedan od najljepših i najfleksibilnijih alata za suradnju u oblaku riječi.

???? Izvanredna karakteristika: Možete grupirati skupine riječi u različite teme pomoću AhaSlides pametno AI grupiranje oblaka riječi. Ponekad je teško vidjeti sve riječi poslane unutar velike grupe, ali ovaj mali pomoćnik će osvježiti i poslužiti čist, uredan kolaž riječi na vašem stolu.

AhaSlides - najbolji oblak riječi za suradnju
Riječi koje šalje publika uživo na AhaSlides.

Opcije postavki

  • Upit za dodavanje slike
  • Više prijava po sudioniku
  • Sakrij riječi dok se prijave ne završe
  • Dodajte zvuk
  • Grupirajte slične riječi
  • Dopustite publici da se prijavi više puta
  • Filtar za vulgarnost
  • Vremensko ograničenje
  • Ručno izbrišite unose
  • Dopustite publici da pošalje emojis reakcije
  • Dopustite publici da se prijavi bez voditelja

Mogućnosti izgleda

  • 12 unaprijed postavljenih tema za odabir
  • Odaberite osnovnu boju
  • Dodajte pozadinsku sliku ili GIF
  • Odaberite neprozirnost pozadine

Napravite najbolje Oblak riječi

Prekrasni oblaci riječi koji privlače pažnju, besplatno! Napravite jednu za nekoliko minuta uz AhaSlides.

Oblak riječi koji prikazuje odgovore na pitanje 'kako mogu učiniti lekcije i sastanke zabavnijim?'

2. Beekast

Besplatno

Ako vam se sviđaju velike podebljane riječi i boja Beekast je izvrsna opcija za kolaborativni oblak riječi. Njegova standardna bijela pozadina i ogromni fontovi dovode riječi u fokus, a sve su uredno raspoređene i lako vidljive.

Nedostatak je što Beekast nije najlakši za korištenje. Nakon što uđete u sučelje, morat ćete sami upravljati velikom količinom opcija, a može potrajati neko vrijeme da postavite željeni oblak riječi.

Još jedan nedostatak je da možete imati samo 3 sudionika uživo (ili 'sesije') na besplatnom planu. To je prilično stroga granica.

???? Izvanredna karakteristika: Možete moderirati poslane riječi svoje publike. Malo promijenite tekst ili jednostavno odbijte cijeli podnesak.

Snimka zaslona Beekastovog oblaka riječi

Opcije postavki

  • Više prijava po sudioniku
  • Sakrij riječi dok se prijave ne završe
  • Dopustite publici da se prijavi više puta
  • Ručna moderacija
  • Vremensko ograničenje

Mogućnosti izgleda

Beekast ne dolazi s opcijama prilagodbe izgleda

3. ClassPoint

Besplatno

ClassPoint je jedan od najunikatnijih i najboljih generatora oblaka riječi na popisu zbog jedne stvari. To nije samostalni dio softvera, već dodatak koji radi izravno s PowerPointom.

Rezultat ovoga je da je to besprijekoran prijelaz iz vaše prezentacije izravno u vaš oblak riječi. Jednostavno postavite pitanje na slajdu, otvorite oblak riječi na tom slajdu, zatim pozovete sve da se pridruže i pošalju riječi koristeći svoje telefone.

Loša strana ovoga je da je to prilično jednostavan alat bez mnogo prilagodbe u smislu postavki ili izgleda. Ali u smislu jednostavnosti korištenja, prilično je bez premca na ovom popisu.

???? Izvanredna karakteristika: Možete čak dodati pozadinsku glazbu kako biste ispunili tišinu dok ljudi šalju svoje odgovore!

Zbirka riječi koja prikazuje malezijsku hranu na ClassPointu

Opcije postavki

  • Više prijava po sudioniku
  • Sakrij riječi dok se prijave ne završe
  • Vremensko ograničenje
  • Pozadinska glazba

Mogućnosti izgleda

ClassPoint ne dolazi s opcijama prilagodbe izgleda. Možete promijeniti izgled PowerPoint slajdova, ali će se vaš oblak riječi pojaviti kao prazan skočni prozor.

Trebate brzi oblak riječi?

Pogledajte ovaj videozapis da vidite kako prijeći od besplatne prijave do odgovora publike ispod 5 minuta!

4. Slajdovi s prijateljima

Besplatno

Slajdovi s prijateljima je startup sa sklonošću ka igranju sastanaka na daljinu. Ima prijateljsko sučelje i ne treba dugo da shvatite što radite.

Isto tako, možete postaviti svoj oblak riječi za nekoliko sekundi tako da napišete brzo pitanje izravno na slajd. Nakon što predstavite taj slajd, možete ga ponovno kliknuti kako biste otkrili odgovore svoje publike.

Loša strana je što samom oblaku riječi nedostaje malo boje i prostora. Sve je crno ispisano i jako je blizu, što znači da nije lako razlikovati podneske kada ih ima puno.

???? Izvanredna karakteristika: Slajd s pitanjima prikazat će avatare svih sudionika. Kada sudionik preda svoju riječ, njegov avatar postaje podebljan, što znači da točno znate tko je poslao, a tko nije!

GIF kolaborativnog oblaka riječi koji prikazuje odgovore na pitanje "koje jezike trenutno učite?"

Opcije postavki

  • Upit za dodavanje slike
  • Sakrij riječi dok se prijave ne završe
  • Vremensko ograničenje

Mogućnosti izgleda

  • Dodajte pozadinsku sliku
  • Odaberite neprozirnost pozadine
  • Deseci unaprijed postavljenih tema
  • Odaberite shemu boja

5. Vevox

Besplatno

Slično kao Beekast, Vevox radi više u području 'aktivnosti' nego 'tobogana'. To nije prezentacijski alat poput AhaSlidesa, već više kao niz zasebnih aktivnosti koje je potrebno ručno isključiti i uključiti. Također nudi jedan od najboljih besplatnih generatora oblaka riječi na tržištu.

Ako tražite oblak riječi s ozbiljnim izgledom, onda bi Vevox mogao biti pravi za vas. Kockasta struktura i prigušena shema boja dobro pristaju hladnom, teškom poslovanju, i dok možete promijeniti temu da biste dobili nešto šarenije, paleta riječi ostaje slična, što znači da ih je malo teško razlikovati od svake drugo.

Oblak oznaka na Vevoxu koji prikazuje odgovore na pitanje "koji je vaš omiljeni doručak?"

Opcije postavki

  • Više prijava po sudioniku
  • Upit za dodavanje slike (samo plaćeni plan)
  • Dopustite publici da se prijavi bez voditelja
  • Prikaži ili sakrij rezultate

Mogućnosti izgleda

  • 23 unaprijed postavljenih tema za odabir

6. LiveCloud.online

Besplatno

Ponekad, sve što želite u životu je jednostavan kolaborativni oblak riječi. Ništa otmjeno, ništa prilagodljivo - samo veliki bijeli prostor gdje vaši sudionici mogu poslati svoje riječi sa svojih telefona.

LiveCloud.online označava sve te okvire. Za korištenje nije potrebna prijava - samo idite na stranicu, pošaljite vezu svojim sudionicima i krenuli ste.

Naravno, budući da je bez ikakvih dodataka, dizajn zapravo i nije previše. Ponekad je teško razlikovati riječi jer su sve iste boje, a većina ih je iste veličine.

???? Izvanredna karakteristika: Možete spremiti i otvoriti prethodno korištene oblake riječi, iako to uključuje besplatnu prijavu.

Oblak riječi uživo na livecloud.online

Opcije postavki

  • Izvezite dovršeni oblak na suradničku ploču

Mogućnosti izgleda

LiveCloud.online ne dolazi s opcijama prilagodbe izgleda.

7. Kahoot

Ne Besplatno

Jedan od najboljih učioničkih alata za kvizove dodao je značajku oblaka riječi 2019. godine, omogućujući učenicima da doprinesu živom oblaku riječi zajedno sa svojim kolegama iz razreda.

Kao i sve Kahoot-ish, njihov oblak riječi poprima žive boje i lako čitljiv tekst. Različite pozadine u boji riječi drže ih odvojenima i jasnima, a svaki odgovor se polako otkriva, gradeći od najmanjeg do najpopularnijeg.

Međutim, kao i većina drugih stvari poput Kahoota, oblak riječi skriven je iza paywalla. Također, postoje vrlo ograničene mogućnosti za bilo kakvu prilagodbu.

???? Izvanredna karakteristika: Možete pregledati svoj oblak riječi da dobijete ideju kako će izgledati kada pokušate stvarno.

Odgovori na pitanje na Kahootu.

Opcije postavki

  • Upit za dodavanje slike
  • Vremensko ograničenje
  • Dopustite publici da se prijavi bez izlagača
  • Ručno izbrišite unose

Mogućnosti izgleda

  • 15 unaprijed postavljenih tema za odabir (3 su besplatne)

💡 Trebam web stranica slična Kahootu? Naveli smo 12 najboljih.

Besplatni predlošci oblaka riječi

Privucite pažnju u sobi. Dobiti više primjeri oblaka riječi. Ovi predlošci oblaka riječi na AhaSlides su zajamčeni angažman!