Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                

De 7 bästa samarbetsverktygen för Word Cloud (för det mesta gratis!)

alternativ

Mr Vu 13 september, 2024 9 min läs

Du kommer att se ett vanligt verktyg i klassrum, mötesrum och bortom dessa dagar: de ödmjuka, vackra, samverkande ordmoln.

Varför? För det är en uppmärksamhetsvinnare. Det piggar upp alla publik genom att ge chansen att skicka in sina egna åsikter och bidra till en diskussion baserat på dina frågor.

Någon av dessa 7 bästa ordmoln verktyg kan ge dig totalt engagemang, var du än behöver det. Låt oss dyka in!

Word Cloud vs Collaborative Word Cloud

Låt oss reda ut något innan vi börjar. Vad är skillnaden mellan ett ordmoln och ett samarbete ordmoln?

  • Word Cloud - Ett verktyg med vilket användaren matar in en grupp ord och dessa ord visas i ett visuellt "moln". Vanligtvis, ju vanligare de inmatade orden är, desto större och mer centralt visas de i molnet.
  • Collaborative Word Cloud - I huvudsak samma verktyg, men ordet input görs av en grupp människor, snarare än en enda person. Vanligtvis kommer någon att presentera ordmolnet med en fråga och en publik kommer att mata in sina svar genom att ansluta ordmolnet på sina telefoner.

I allmänhet visar ett samarbetande ordmoln inte bara frekvensen av ord, utan är också bra för att göra en presentation eller lektion super intressant och transparent.

Kolla in dessa exempel på samverkande ordmoln... Och lär hur man använder den levande ordmolngeneratorn med AhaSlides

Isbrytare

Få konversationen att flöda med en isbrytare. En fråga som 'var kommer du ifrån?' är alltid engagerande för en publik och är ett bra sätt att släppa på folk innan presentationen börjar.

Ett samarbetande ordmoln som visar namn på brittiska städer

Åsikter

Visa vyerna i rummet genom att ställa en fråga och se vilka svar som är störst. Något liknande 'vem kommer att vinna VM? kunde verkligen få folk att prata!

Ett samarbetande ordmoln som visar landsnamn

Testning

Avslöja några talande insikter med ett snabbt test. Ställ en fråga, typ "vilket är det mest oklara franska ordet som slutar på "ette"?' och se vilka svar som är mest (och minst) populära.

Ett ordmoln för samarbete som visar franska ord som slutar på "ette".

Du har säkert räknat ut det här själv, men dessa exempel är helt enkelt omöjliga på ett envägs statiskt ordmoln. På ett kollaborativt ordmoln kan de dock glädja alla publik och poolfokus där det borde vara – på dig och ditt budskap.

💡 Du kan ladda ner en gratis mall för vart och ett av dessa användningsfall här.!

7 bästa samarbetande Word Cloud-verktyg

Med tanke på engagemanget som ett samarbetande ordmoln kan driva, är det inte konstigt att mängden ordmolnverktyg har exploderat de senaste åren. Interaktion blir nyckeln i alla samhällsskikt, och samarbetande ordmoln är ett enormt steg.

Här är 7 av de bästa...

1. AhaSlides AI Word Cloud

Fri

AhaSlides är gratis programvara som ger användarna verktyg för att göra interaktiva presentationer med hjälp av en arsenal av bildtyper. Flerval, betygsskala, brainstorm, frågor och svar och frågesportbilder för att bara nämna några.

En av dess mest populära bildtyper är ordmolnet, och det är inte svårt att förstå varför. Det är möjligen den enklaste typen av rutschkanor bland de många som erbjuds; det kräver minst en enda fråga för publiken att svara.

Men om du vill piffa upp ditt ordmoln med bakgrundsbilder, förinställda teman och olika färger, tackar AhaSlides gärna. När det gäller anpassning är det ett av de snyggaste och mest flexibla samarbetsverktygen för ordmoln som finns.

👏 Enastående funktion: Du kan gruppera kluster av ord i olika teman med AhaSlides smart AI-ordmolngruppering. Ibland är det svårt att se alla ord som skickats in i en stor grupp, men den här lilla medhjälparen kommer att fräscha upp och servera ett rent, snyggt ordkollage på ditt bord.

AhaSlides - bästa samarbetande ordmoln
Ord som skickas in av en livepublik på AhaSlides.

Inställningsalternativ

  • Lägg till bilduppmaning
  • Flera bidrag per deltagare
  • Göm ord tills inlämningen är klar
  • Lägg till ljud
  • Gruppera liknande ord tillsammans
  • Tillåt publiken att skicka in mer än en gång
  • Språkfilter
  • Tidsgräns
  • Radera poster manuellt
  • Tillåt publiken att skicka reaktions-emojis
  • Tillåt publiken att skicka in utan en presentatör

Utseendealternativ

  • 12 förinställda teman att välja mellan
  • Välj basfärg
  • Lägg till bakgrundsbild eller GIF
  • Välj bakgrundsopacitet

Gör det bästa uttrycker molnet

Vackra, uppseendeväckande ordmoln, gratis! Gör en på några minuter med AhaSlides.

Ett ordmoln som visar svar på frågan "hur gör jag lektioner och möten roligare?"

2. Beekast

Fri

Om stora djärva ord och färg är din grej, då Beekast är ett bra alternativ för ett samarbetande ordmoln. Dess vita standardbakgrund och enorma typsnitt sätter fokus på orden, och alla är snyggt arrangerade och lätta att se.

Nackdelen här är att Beekast inte är det lättaste att använda. När du väl har kommit in i gränssnittet måste du navigera i den överväldigande mängden alternativ själv, och det kan ta ett tag att ställa in det ordmoln du vill ha.

En annan nackdel är att du bara kan ha 3 livedeltagare (eller "sessioner") på gratisplanen. Det är en ganska strikt gräns.

👏 Enastående funktion: Du kan moderera de inskickade orden från din publik. Ändra texten något eller helt enkelt vägra hela inlämningen.

En skärmdump av Beekasts ordmoln

Inställningsalternativ

  • Flera bidrag per deltagare
  • Göm ord tills inlämningen är klar
  • Tillåt publiken att skicka in mer än en gång
  • Manuell moderering
  • Tidsgräns

Utseendealternativ

Beekast kommer inte med alternativ för utseendeanpassning

3. ClassPoint

Fri

ClassPoint är en av de mest unika och bästa ordmolngeneratorerna i listan på grund av en sak. Det är inte en fristående mjukvara, utan en plug-in som fungerar direkt med PowerPoint.

Resultatet av detta är att det är en sömlös övergång från din presentation direkt till ditt ordmoln. Du ställer helt enkelt en fråga på en bild, öppnar ett ordmoln på den bilden och bjuder sedan in alla att gå med och skicka in ord med sina telefoner.

Minuset med detta är att det är ett ganska enkelt verktyg utan mycket anpassning när det gäller inställningar eller utseende. Men när det gäller användarvänlighet är den ganska oöverträffad i den här listan.

👏 Enastående funktion: Du kan till och med lägga till bakgrundsmusik för att fylla i tystnaden medan folk skickar in sina svar!

En samling ord som visar malaysisk mat på ClassPoint

Inställningsalternativ

  • Flera bidrag per deltagare
  • Göm ord tills inlämningen är klar
  • Tidsgräns
  • Bakgrundsmusik

Utseendealternativ

ClassPoint kommer inte med alternativ för utseendeanpassning. Du kan ändra utseendet på PowerPoint-bilderna, men ditt ordmoln visas som ett tomt popup-fönster.

Behöver du ett Word Cloud snabbt?

Kolla in den här videon för att se hur du går från gratisregistrering till publiksvar i enligt 5 minuter!

4. Diabilder med vänner

Fri

Bilder med vänner är en startup med en förkärlek för gamifying av distansmöten. Det har ett vänligt gränssnitt och det tar inte lång tid att ta reda på vad du gör.

På samma sätt kan du ställa in ditt ordmoln på några sekunder genom att bara skriva den snabba frågan direkt på bilden. När du har presenterat bilden kan du klicka på den igen för att avslöja svaren från din publik.

Nackdelen är att själva ordet moln saknar lite färg och rymd. Det hela är svarta bokstäver och supernära varandra, vilket betyder att det inte är lätt att skilja bidrag från varandra när det finns många av dem.

👏 Enastående funktion: Frågebilden kommer att visa avatarer för alla deltagare. När deltagaren skickar in sitt ord går deras avatar från blekt till fetstilt, vilket betyder att du vet exakt vem som har skickat in och vem som inte har gjort det!

En GIF av ett ordmoln för samarbete som visar svar på frågan "vilka språk lär du dig för närvarande?"

Inställningsalternativ

  • Lägg till bilduppmaning
  • Göm ord tills inlämningen är klar
  • Tidsgräns

Utseendealternativ

  • Lägg till bakgrundsbild
  • Välj bakgrundsopacitet
  • Dussintals förinställda teman
  • Välj färgschema

5. Vevox

Fri

Ungefär som Beekast, Vevox verkar mer inom "aktiviteter" än "rutschbanor". Det är inte ett presentationsverktyg som AhaSlides, utan mer som en serie separata aktiviteter som måste stängas av och på manuellt. Det erbjuder också en av de bästa gratis ordmolngeneratorerna på marknaden.

Om du är ute efter ett ordmoln med en seriös känsla, kan Vevox vara något för dig. Den blockiga strukturen och dämpade färgschemat passar bra för kalla, hårda affärer, och även om du kan ändra temat för att få något mer färgstarkt, förblir paletten av orden lika, vilket innebär att de kan vara lite svåra att skilja från varandra. Övrig.

Ett taggmoln på Vevox som visar svar på frågan "vad är din favoritfrukost?"

Inställningsalternativ

  • Flera bidrag per deltagare
  • Lägg till bilduppmaning (endast betald plan)
  • Tillåt publiken att skicka in utan en presentatör
  • Visa eller dölj resultat

Utseendealternativ

  • 23 förinställda teman att välja mellan

6. LiveCloud.online

Fri

Ibland är allt du vill ha i livet ett ordmoln utan krusiduller. Inget fancy, inget anpassningsbart - bara ett stort vitt utrymme där dina deltagare kan skicka in sina ord från sina telefoner.

LiveCloud.online kryssar i alla dessa rutor. Det kräver ingen registrering för att använda - gå bara till webbplatsen, skicka länken till dina deltagare och du är igång.

Naturligtvis, eftersom den är så enkel som den är, är designen inte upp till mycket. Det är ibland svårt att skilja orden åt eftersom alla har samma färg och de flesta av dem har samma storlek.

👏 Enastående funktion: Du kan spara och öppna tidigare använda ordmoln, men det innebär att du registrerar dig gratis.

Ett levande ordmoln på livecloud.online

Inställningsalternativ

  • Exportera färdigt moln till en kollaborativ whiteboard

Utseendealternativ

LiveCloud.online kommer inte med alternativ för utseendeanpassning.

7. Kahoot

Inte Fri

Ett av de bästa klassrumsverktygen för frågesport lade till en ordmolnfunktion 2019, så att eleverna kunde bidra till ett levande ordmoln tillsammans med sina klasskamrater.

Som allt kahoot-ish, deras ordmoln antar levande färger och lättläsbar text. Olika färgade bakgrunder för ord håller dem åtskilda och tydliga, och varje svar avslöjas långsamt, från det minsta till det mest populära.

Men som de flesta andra saker Kahoot-ish, är ordmolnet dolt bakom en betalvägg. Det finns också mycket begränsade alternativ för någon form av anpassning.

👏 Enastående funktion: Du kan förhandsgranska ditt ordmoln för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut när du försöker på riktigt.

Svar på en fråga om Kahoot.

Inställningsalternativ

  • Lägg till bilduppmaning
  • Tidsgräns
  • Tillåt publiken att skicka in utan presentatör
  • Radera poster manuellt

Utseendealternativ

  • 15 förinställda teman att välja mellan (3 är gratis)

💡 Behöver en webbplats som liknar Kahoot? Vi har listat 12 av de bästa.

Gratis Word Cloud-mallar

Fånga uppmärksamheten i rummet. Få mer exempel på ordmoln. Dessa ordmolnsmallar på AhaSlides är garanterat engagemang!