Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                

Sanal Etkinliklerinize Hayat Vermek için 7 Yakınlaştırma Sunumu İpucu (2024'ün En İyi Rehberi)

takdim

An Vu 29 Temmuz 2024 9 min kırmızı

İşte 7 vardır Yakınlaştırma Sunum İpuçları daha iyi Zoom etkinlikleri düzenlemenize ve bu yorgunlukla mücadele etmenize yardımcı olmak için - bir sonraki Zoom sunumunuzu şimdiye kadarki en iyisi yapalım!

Sunum yapmak son derece zor olabilir, ancak sanal sunumlar (Zoom veya başka herhangi bir görüntülü toplantı platformu aracılığıyla) zorluklarını ortaya çıkarır.

Birkaç yıllık uzaktan çalışmanın ardından, birçok ekip lideri ve üst düzey işletme yöneticisi fark ediyor. Zum yorgunluğu Bu nedenle, sunumlarımızı yeniden canlandırmanın ve ilgi çekici ve unutulmaz toplantılar oluşturduğumuzdan emin olmanın zamanı geldi.

İçindekiler

  1. mikrofonu al
  2. Teknolojinizi kontrol edin
  3. Kitleye Sorun
  4. Kısa ve güzel tut
  5. Bir hikaye anlatmak
  6. Slaytlarınızın Arkasına Saklanmayın
  7. Soruları Cevaplamak için Mola Verin

Daha İyi Etkileşim İçin İpuçları

Daha fazla Zoom sunumu ipucuyla etkileşimli bir Zoom sunumunun nasıl yapılacağını öğrenelim!

alternatif metin


Saniyeler içinde başlayın.

Bir sonraki etkileşimli sunumunuz için ücretsiz şablonlar edinin. Ücretsiz kaydolun ve şablon kitaplığından istediğinizi alın!


🚀 Şablonları ücretsiz alın

Yakınlaştırma Sunumu İpuçları Intro

1. İpucu - Mikrofonu Alın

Etkileşimli sunumu yakınlaştırın
Yani İyi Zoom Sunum Yazılımına ihtiyacınız olacak.

Sanal kitlenizi yakalamanın en basit ve etkili yollarından biri, konuşmanın kontrolünü eline al ve kaygıları hafifletir. Bu dikte etmek anlamına gelmez herşey konuşma, daha çok izleyicilerinizin odaklanmış hissedebilecekleri ve tartışmaya katkıda bulunabilecekleri rahat bir ortam yaratmakla ilgilidir. 

Hepimiz son birkaç kişinin katılmasını beklerken toplantı öncesi tuhaf "bekleme odalarında"ydık. Seansı yürüten kişi olarak insanların toplantı kaygılarını ortadan kaldırabilir ve onları anında kendi tarafınıza çekebilirsiniz.

Zoom toplantısının sunucusu ve (muhtemelen) ev sahibi olarak, başkaları sizi kendine güvenen bir lider olarak görecek. İnsanları Zoom sunumunuza katıldıklarında karşıladığınızdan emin olun, kullanın toplantı buzkıranve onlara kişiliğinizi ve sunumunuzla ilgilenebileceklerini gösterin. İlk andan itibaren dikkatlerini üzerinize çekeceksiniz.

Unutma, bir neden için sunuyorsun. Konunuzun uzmanı sizsiniz ve onlar bu bilgiyi iletmeniz için size bakıyorlar – Sen profesyonelsin ve buna sahipsin!

2. İpucu - Teknisyeninizi Kontrol Edin

Mikrofon kontrolü 1, 2...

Elbette bazen teknoloji bizi yarı yolda bırakıyor ve bu konuda her zaman hiçbir şey yapamıyoruz. Ancak sunum yazılımınızı, kameranızı ve kameranızı kontrol ederek bunun gerçekleşme olasılığını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. mikrofon Zoom sunumu başlamadan ve insanlar katılmadan önce.

Ayrıca, hazırlıklı harika bir kusursuz sunum sunma konusunda kendinize en iyi şansı vermek için kullandığınız tüm videoları veya bağlantıları kontrol edin.

Zoom sunumunun en iyi kısımlarından biri, 10 sunumdan dokuzunda odada başka kimsenin bulunmamasıdır. Bunun sunum yapan herkes için büyük bir faydası vardır; hazırlanabilirsiniz. Bu, bir senaryo yazıp onu kelimesi kelimesine okumak anlamına gelmez. Yine de ihtiyacınız olan her türlü veri ve bilgiyi içeren ekstra notlar almanıza olanak tanır ve yalnızca gözlerinizin görebileceği şekilde doğrudan ekranda olabilir; böylece bir sorunun yanıtlarını başka yere bakmadan mesajlarınıza göz atabilirsiniz.

???? Zoom için ekstra sunum ipucu: Zoom davetlerini önceden gönderiyorsanız, gönderdiğiniz bağlantıların ve şifrelerin hepsinin çalıştığından emin olun, böylece herkes toplantıya hızlı ve ek stres olmadan katılabilir.

Güçlü Sunumlar için Yakınlaştırma Sunumu İpuçları

3. İpucu - İzleyiciye Sorun

Dünyanın en karizmatik ve ilgi çekici insanı olabilirsiniz, ancak sunumunuzda bu kıvılcım yoksa, izleyicilerinizin bağlantısız hissetmesine neden olabilirsiniz. Neyse ki, bu soruna kolay bir çözüm, sunumlarınızı interaktif hale getirin.

Öyleyse bir Zoom sunumunu nasıl etkileşimli hale getireceğimizi keşfedelim. Gibi araçlar AhaSlaytlar Hedef kitlenizin açık ve ilgili olmasını sağlamak için sunumlarınıza yaratıcı ve ilgi çekici öğeler ekleme fırsatları sağlayın. İster bir sınıfla etkileşim kurmak isteyen bir öğretmen olun, ister işinizde uzman olun, anketler, kısa sınavlar ve Soru-Cevap gibi etkileşimli öğelerin, her birine akıllı telefonlarından yanıt verebilen bir kitleyi meşgul tuttuğu kanıtlanmıştır.

İzleyicilerin dikkatini çekmek için etkileşimli bir Zoom sunumunda kullanabileceğiniz birkaç slaytı burada bulabilirsiniz...

  1. Yapmak canlı sınav - İzleyicilere düzenli olarak bir akıllı telefon aracılığıyla bireysel olarak yanıtlayabilecekleri sorular sorun. Bu, konu bilgilerini eğlenceli ve rekabetçi bir şekilde anlamanıza yardımcı olacaktır!
  2. Geri bildirim isteyin - Sürekli gelişmemiz hayati önem taşıyor, bu nedenle sunumunuzun sonunda geri bildirim toplamak isteyebilirsiniz. İnsanların hizmetlerinizi tavsiye etme ve hatta belirli konular hakkında fikir toplama olasılığını ölçmek için etkileşimli kayan ölçekleri kullanabilirsiniz. İşiniz için ofise planlı bir dönüş planlıyorsanız şu soruyu sorabilirsiniz: "Ofiste kaç gün geçirmek istersiniz?" ve fikir birliğini ölçmek için 0'dan 5'e kadar bir ölçek belirleyin.
  3. Açık uçlu sorular sorun ve senaryolar oluşturun - Bu, hedef kitlenizin etkileşime geçmesine ve bilgilerini göstermesine olanak tanır. Bir öğretmen için bu, 'Mutluluk anlamına geldiğini bildiğiniz en iyi kelime nedir?' kadar basit olabilir, ancak örneğin bir işletmedeki pazarlama sunumu için bu, 'Hangi platformları istersiniz' diye sormanın harika bir yolu olabilir. Üçüncü çeyrekte daha fazla kullandığımızı görmek ister misiniz?”
  4. Beyin fırtınası isteyinBir beyin fırtınası oturumu başlatmak için şunları öğrenebilirsiniz: kelime bulutu nasıl yapılır. Bulutta en sık kullanılan kelimeler grubunuzdaki ortak ilgi alanlarını vurgulayacaktır. Daha sonra insanlar en öne çıkan kelimeleri, anlamlarını ve neden seçildiklerini tartışmaya başlayabilirler; bu da sunum yapan kişi için değerli bir bilgi olabilir.
  5. Oyun oynamak - Sanal bir etkinlikteki oyunlar radikal görünebilir ancak Zoom sunumunuz için en iyi ipucu olabilir. Bazı basit trivia oyunları, çark oyunları ve bir sürü başka Yakınlaştırma oyunları ekip oluşturma, yeni kavramlar öğrenme ve mevcut olanları test etme konusunda harikalar yaratabilir.
Zoom'da bir sunumun etkileşimli hale getirilmesi
Zoom için etkileşimli sunum fikirleri.

Bu ilgi çekici unsurlar büyük bir fark için Hedef kitlenizin odağı ve dikkati. Sadece Zoom'daki etkileşimli sunumunuza daha fazla dahil olmakla kalmayacaklar, aynı zamanda ayrıca konuşmanızı özümsediklerine ve bundan keyif aldıklarına dair size daha fazla güven verir.

Yapmak Etkileşimli Yakınlaştırma Sunumları Ücretsiz!

Anketler, beyin fırtınası oturumları, testler ve daha fazlasını sununuza ekleyin. Bir şablon alın veya kendi PowerPoint'inizi içe aktarın!

AhaSlides kullanarak çevrimiçi olarak en iyi arkadaş testini oynayan kişiler. Sanal toplantılar için en iyi yakınlaştırma sunumu ipuçlarından biri.
Yakınlaştırma Sunumu İpuçları - yakınlaştırmada sunum yapma ipuçları

4. İpucu - Kısa ve Tatlı Tutun

Mümkün olan her yerde Zoom sunumunuzu sindirilebilir tutmaya çalışmak istersiniz. Çoğu toplantı veya sunum bir saat sürecek şekilde planlanmış olsa da çoğu izleyicinin bunu yapabileceği genel olarak kabul edilir. sadece yaklaşık 10 dakika odağı koruyun. Bu, toplantıları kısa tutmayı önemli hale getirir ve onları kısa tutamayacağınız durumlarda, hedef kitlenizin katılımını sağlamak hayati önem taşır.

Slaytlarınızı aşırı karmaşık hale getirmeyerek izleyicilerinizin odağını en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Metin ağırlıklı slaytlar, dinleyicilerinizin sizi dinlemek yerine okumasını sağlayacak ve çok daha çabuk tükenip streslerini kaybedeceklerdir. Çok fazla bilgi vermeniz gerekiyorsa, bunu birkaç slayda bölün veya açıklayıcı bir grafik veya etkileşimli bir sunum kullanarak insanlarla bunun hakkında konuşun.

5. İpucu - Bir Hikaye Anlatın

Daha etkileşimli Zoom sunum fikirleri mi istiyorsunuz? Hikaye anlatıcılığının çok güçlü olduğunu itiraf etmeliyiz. Sununuza mesajınızı açıklayan hikayeler veya örnekler ekleyebileceğinizi varsayalım. Bu durumda Zoom sunumunuz çok daha akılda kalıcı olacak ve dinleyicileriniz anlattığınız hikayelere duygusal açıdan daha fazla bağlı hissedecekler.

Vaka incelemeleri, doğrudan alıntılar veya gerçek hayattan örnekler, hedef kitleniz için çok daha ilgi çekici olacak ve sağladığınız bilgilerle daha derin bir düzeyde ilişki kurmalarına veya bunları anlamalarına yardımcı olabilir.

Bu yalnızca bir Zoom sunumu ipucu değil, aynı zamanda sunumunuza başlamanın harika bir yoludur. Burayı hakkında daha fazla bilgi edinin!

İpucu 6 - Slaytlarınızın Arkasına Saklanmayın

Zoom sunumunu etkileşimli hale getirin

Beden dilinizi Zoom aracılığıyla yüz yüze ifade etmekten çok daha zor olsa da, Zoom sunumunuzun mesajınızı etkili bir şekilde iletmesini sağlamak için yapabileceğiniz şeyler var.

Kamera açık! Slaytlarınızın arkasına saklanmak cazip gelebilir, ancak kameranızın açık olması Kocaman fark. Hedef kitleniz yalnızca sizi görmekle kalmayacak, aynı zamanda güven mesajı verecek ve diğerlerini kameralarını açık bırakıp toplantıyı canlı bir ortamın açık atmosferinde gerçekleştirmeye teşvik edecektir.

Birçok çalışan uzak kalsa da, bir zamanlar ofislerde çalışırken ve toplantılar ve sunumlar için seyahat ederken sahip olduğumuz o yüz yüze bağlantı arzusu hâlâ var. Bazen, sadece dostça bir yüz görmek bile kişiyi rahatlatır ve sizinle ve sunumunuzla ilişkilendirdiği olumlu bir duygu yaratır.

Bazı insanlar kameranızı açık bırakmanın yanı sıra, sunmak için ayakta Zoom'da bile hâlâ etkili! Yeterince geniş bir alanınız varsa ve bunu çalıştırmanın bir yolunu bulabilirseniz, ayakta durmak size daha fazla güven verir ve bir konferansta sanal olarak sunum yapıyorsanız bu harika bir seçenektir.

İpucu #7 - Soruları Yanıtlamak İçin Ara Verin

Uzun süre sunum yapacağınızı biliyorsanız, birkaç mola için yer açma konusunda söylenecek çok şey vardır. Zoom üzerinden herkesi kısa bir kahve molasına göndermek, herkesin geri dönmesi ve odaklanmasını sağlamak çok uzun olabileceğinden o kadar kolay değil; bunun yerine her bölümü hızlı bir Soru-Cevap oturumuyla bitirebilirsiniz.

Bunu yapmanın iki avantajı vardır:

  1. için herkesi güncel tut noktaları detaylandırarak biraz fazla hızlı geçmiş olabilirsiniz.
  2. herkese vermek bir mola dinlemekten ve bakmaktan.

Bazı canlı soru-cevap yazılımı, Zoom sunumunuz boyunca izleyicilerinizin Soru-Cevap sorularını kabul edebilir ve ardından istediğiniz zaman yanıtlayabilirsiniz.

Sunumdaki bu küçük aralar, etkileşime girmeleri gerektiğini öngören izleyicilerinizin dikkatini geri getirebilir.

anı yaşamak gibisi yok

İşte yakınlaştırma sunumu ipuçları ve püf noktaları! Bu ipuçlarıyla kendinizi (sunum) dünyasına adım atmaya hazır hissetmelisiniz. Sunumların her zaman erişilebilir olmadığını biliyoruz, ancak umarız bu sanal Zoom sunum ipuçları, endişeleri gidermeye yardımcı olur. Bir sonraki Zoom sunumunuzda bu ipuçlarını kullanmayı deneyin. Sakin kalırsanız, coşkulu kalırsanız ve izleyicilerinizi parlak, yeni etkileşimli sunumunuzla meşgul tutarsanız, bu şimdiye kadarki en iyi Zoom sunumunuz olacak!