Το πεδίο με το οποίο καταπιάνεται η εργασία είναι το θέατρο ως μέθοδος κοινωνικής και πολιτισμική... more Το πεδίο με το οποίο καταπιάνεται η εργασία είναι το θέατρο ως μέθοδος κοινωνικής και πολιτισμικής (επαν)ένταξης και πιο συγκεκριμένα το συμμετοχικό θέατρο ή θέατρο για την κοινωνική αλλαγή. Αρχικά, γίνεται μια αναδρομή της ιστορίας του θεάτρου, προκειμένου να φτάσουμε να το συνδέσουμε με τα σύγχρονα πολιτισμικά συγκείμενα ως πολιτιστικό και κοινωνικό φαινόμενο. Στη συνέχεια ορίζονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η ταυτότητα, η διαφορετικότητα, το στίγμα, ο ρατσισμός σημαντικές για την οριοθέτηση του ποια μέλη της κοινωνίας μπορεί να αφορά και πώς μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα μια τέτοια θεατρική πρακτική στην κοινωνική τους ένταξη. Ακολουθεί η οπτική του φύλου, προκειμένου να γίνουν πιο κατανοητές οι ιδιαιτερότητες, που παρουσιάζει ο γυναικείος πληθυσμός στα καταστήματα κράτησης, καθώς και η φιλοσοφία των συστημάτων απονομής δικαιοσύνης. Παρουσιάζονται παραδείγματα πολιτιστικών προγραμμάτων ένταξης και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο. Στη συνέχεια, μέσω της διερεύνησης της Τέχνης ως δικαίωμα γίνεται μια σύνδεση με την τεχνολογία και τους όρους επιτέλεσης της στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και της πρόσβασης μέσα στην πανδημική κρίση. Στα τελευταία κεφάλαια απαντώνται τα βασικά ερωτήματα που θέτει η εργασία: Ποιες είναι τα οφέλη και ποιες οι δυσκολίες, που παρουσιάζονται κατά την συγκρότηση μιας μικτής ομάδας συμμετοχικού θεάτρου; Για τον σκοπό αυτό μελετάται η περίπτωση του μικτού θεατρικού εργαστηρίου «Her Story» των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τη συμμετοχή γυναικών με και χωρίς εμπειρία εγκλεισμού. Επίσης, συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την βιβλιογραφία, από την έρευνα δράσης και από τις συνεντεύξεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας. Η εργασία ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα που προκύπτουν, την ανάλυση SWOT και προτάσεις για το μέλλον.
Η παρούσα εργασία στο θεωρητικό της μέρος περιλαμβάνει την εξέταση βασικών εννοιών για τους πολιτ... more Η παρούσα εργασία στο θεωρητικό της μέρος περιλαμβάνει την εξέταση βασικών εννοιών για τους πολιτιστικούς οργανισμούς, όπως είναι οι αριθμοδείκτες, των οποίων η αξιοποίηση συντελεί στην αποτελεσματική λειτουργία τους, καθώς και την ανάλυση των παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος, που επηρεάζουν τη λειτουργία και τον προγραμματισμό τους στη σημερινή εποχή. Στο δεύτερο μέρος, μελετάται η περίπτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής. Διερευνώνται οι παράγοντες του άμεσου και έμμεσου εξωτερικού περιβάλλοντος, που επηρεάζουν την οικονομική του ανάπτυξη στη σημερινή συγκυρία και έχουν οδηγήσει στη δραματική μείωση του αριθμού των μελών του, απειλώντας τη βιωσιμότητά του και στο τέλος, εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Συγκριτική ανάλυση μηνύματος σε διαφορετικά μέσα - Εκπαιδευτικές Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής, 2019
Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από ... more Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από την έννοια και τα χαρακτηριστικά του μηνύματος στην επικοινωνία και τις μεθόδους ανάλυσης του, με έμφαση στην ανάλυση περιεχομένου και την σημειωτική σχολή. Επιπλέον, γίνεται και μια συνοπτική καταγραφή της στρατηγικής της επικοινωνίας των πολιτιστικών οργανισμών. Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης του μηνύματος των Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής / Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως αυτό παρουσιάζεται α) στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού και β) στη σελίδα του στο Facebook. Στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Ανάλυση επικοινωνιακών δράσεων στους πολιτιστικούς οργανισμούς - Επικοινωνιακή Δράση της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση: Ζακ Κωστόπουλος, 2018
Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από ... more Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από την έννοια και τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας. Παρουσιάζονται συνοπτικά δύο μοντέλα επικοινωνίας, το κυβερνητικό και το συστημικό και δίνεται μια απάντηση στο ερώτημα γιατί έχουν διατυπωθεί διαφορετικά μοντέλα επικοινωνίας. Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης της επικοινωνιακής δράσης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για ανάρτηση του Οργανισμού στο Facebook σχετικά με τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζακ Κωστόπουλο και στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να κάνει μια ιστορική αναδρομή για την τέχνη και ... more Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να κάνει μια ιστορική αναδρομή για την τέχνη και την θέση και τον ρόλο του καλλιτέχνη από την αρχαιότητα ως σήμερα. Γίνονται αναφορές στις διαδικασίες ανάδειξης του καλλιτέχνη και στους συντελεστές που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της φήμης του.
Στο δεύτερο μέρος μελετώνται δύο παραδείγματα ακτιβιστικής δράσης διάσημων γυναικών του Hollywood, το #Metoo και το «Time’s up». Γίνεται αναφορά στο σκοπό, το περιεχόμενο, τα μέσα και τους συντελεστές των συγκεκριμένων δράσεων και επιχειρείται μια κριτική επισκόπησή τους. Στο τέλος, εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στην παρούσα εργασία, στο πρώτο μέρος γίνεται διερεύνηση της έννοιας της πολιτιστικής κληρονομιάς... more Στην παρούσα εργασία, στο πρώτο μέρος γίνεται διερεύνηση της έννοιας της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πολιτιστικού αγαθού, ως συμπληρωματική έννοια, παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο της UNESCO, μέσα από τη Συνθήκη του 1972 για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, το πώς η ψηφιακή τεχνολογία λειτουργεί ως παράγοντας προστασίας της και τα κριτήρια ένταξης ενός μνημείου-τοποθεσίας στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Στο δεύτερο μέρος η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά με τη μελέτη περίπτωσης των αρχαιολογικών χώρων της Δήλου και της Παλμύρα και εξετάζονται οι πολιτικές προστασίας τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και γίνεται μια σύγκριση των δύο με βάση τα κριτήρια εγγραφής τους στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ακολουθεί επίλογος με τα βασικά συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης.
Στην παρούσα εργασία, στο πρώτο μέρος γίνεται διερεύνηση της έννοιας της πολιτιστικής δραστηριότη... more Στην παρούσα εργασία, στο πρώτο μέρος γίνεται διερεύνηση της έννοιας της πολιτιστικής δραστηριότητας, του σχεδιασμού των σταδίων διαμόρφωσης και υλοποίησης της, καθώς και η έννοια του συγκριτικού πλεονεκτήματος στην οικονομική επιστήμη. Επιπλέον, γίνεται παρουσίαση του καινοτόμου μοντέλου διαχείρισης και αξιολόγησης «Πολιτιστικές Δραστηριότητες Ενεργητικής Αντίληψης».
Στο δεύτερο μέρος η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά με τη μελέτη περίπτωσης της θεατρικής παράστασης «Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια – Τα Ανθρωποφαγικά» της ομάδας «Α.Θ.Ο.Σ», τα στάδια διαμόρφωσης, παραγωγής, αξιολόγησης και αξιοποίησής της, οι επιπτώσεις της σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Ακολουθεί επίλογος με τα βασικά συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης.
Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος, επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από... more Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος, επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από την έννοια της στρατηγικής και τη διαδικασία του σχεδιασμού της, περιγράφει την ανάλυση SWOT, καθώς και τα κριτήρια για την επιλογή και αξιολόγηση μιας πολιτιστικής στρατηγικής λαμβάνοντας υπόψη την παράμετρο της ψηφιακής τεχνολογίας και τα νέα δεδομένα που επιφέρει για τους διοικητές και διαχειριστές των πολιτισμικών μονάδων.
Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης του ψηφιακά καινοτόμου και σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, όπου εκεί περιγράφεται το στρατηγικό του πλάνο, η βιωσιμότητά του την εποχή της κρίσης με βάση την ανάλυση SWOT και η αποδοτικότητά του με ορίζοντα το μέλλον. Επιπλέον, προτείνονται ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες χρήσιμοι για την αξιολόγηση της στρατηγικής που ακολουθείται και στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Το πεδίο με το οποίο καταπιάνεται η εργασία είναι το θέατρο ως μέθοδος κοινωνικής και πολιτισμική... more Το πεδίο με το οποίο καταπιάνεται η εργασία είναι το θέατρο ως μέθοδος κοινωνικής και πολιτισμικής (επαν)ένταξης και πιο συγκεκριμένα το συμμετοχικό θέατρο ή θέατρο για την κοινωνική αλλαγή. Αρχικά, γίνεται μια αναδρομή της ιστορίας του θεάτρου, προκειμένου να φτάσουμε να το συνδέσουμε με τα σύγχρονα πολιτισμικά συγκείμενα ως πολιτιστικό και κοινωνικό φαινόμενο. Στη συνέχεια ορίζονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η ταυτότητα, η διαφορετικότητα, το στίγμα, ο ρατσισμός σημαντικές για την οριοθέτηση του ποια μέλη της κοινωνίας μπορεί να αφορά και πώς μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα μια τέτοια θεατρική πρακτική στην κοινωνική τους ένταξη. Ακολουθεί η οπτική του φύλου, προκειμένου να γίνουν πιο κατανοητές οι ιδιαιτερότητες, που παρουσιάζει ο γυναικείος πληθυσμός στα καταστήματα κράτησης, καθώς και η φιλοσοφία των συστημάτων απονομής δικαιοσύνης. Παρουσιάζονται παραδείγματα πολιτιστικών προγραμμάτων ένταξης και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο. Στη συνέχεια, μέσω της διερεύνησης της Τέχνης ως δικαίωμα γίνεται μια σύνδεση με την τεχνολογία και τους όρους επιτέλεσης της στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και της πρόσβασης μέσα στην πανδημική κρίση. Στα τελευταία κεφάλαια απαντώνται τα βασικά ερωτήματα που θέτει η εργασία: Ποιες είναι τα οφέλη και ποιες οι δυσκολίες, που παρουσιάζονται κατά την συγκρότηση μιας μικτής ομάδας συμμετοχικού θεάτρου; Για τον σκοπό αυτό μελετάται η περίπτωση του μικτού θεατρικού εργαστηρίου «Her Story» των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τη συμμετοχή γυναικών με και χωρίς εμπειρία εγκλεισμού. Επίσης, συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την βιβλιογραφία, από την έρευνα δράσης και από τις συνεντεύξεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας. Η εργασία ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα που προκύπτουν, την ανάλυση SWOT και προτάσεις για το μέλλον.
Η παρούσα εργασία στο θεωρητικό της μέρος περιλαμβάνει την εξέταση βασικών εννοιών για τους πολιτ... more Η παρούσα εργασία στο θεωρητικό της μέρος περιλαμβάνει την εξέταση βασικών εννοιών για τους πολιτιστικούς οργανισμούς, όπως είναι οι αριθμοδείκτες, των οποίων η αξιοποίηση συντελεί στην αποτελεσματική λειτουργία τους, καθώς και την ανάλυση των παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος, που επηρεάζουν τη λειτουργία και τον προγραμματισμό τους στη σημερινή εποχή. Στο δεύτερο μέρος, μελετάται η περίπτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής. Διερευνώνται οι παράγοντες του άμεσου και έμμεσου εξωτερικού περιβάλλοντος, που επηρεάζουν την οικονομική του ανάπτυξη στη σημερινή συγκυρία και έχουν οδηγήσει στη δραματική μείωση του αριθμού των μελών του, απειλώντας τη βιωσιμότητά του και στο τέλος, εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Συγκριτική ανάλυση μηνύματος σε διαφορετικά μέσα - Εκπαιδευτικές Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής, 2019
Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από ... more Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από την έννοια και τα χαρακτηριστικά του μηνύματος στην επικοινωνία και τις μεθόδους ανάλυσης του, με έμφαση στην ανάλυση περιεχομένου και την σημειωτική σχολή. Επιπλέον, γίνεται και μια συνοπτική καταγραφή της στρατηγικής της επικοινωνίας των πολιτιστικών οργανισμών. Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης του μηνύματος των Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής / Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως αυτό παρουσιάζεται α) στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού και β) στη σελίδα του στο Facebook. Στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Ανάλυση επικοινωνιακών δράσεων στους πολιτιστικούς οργανισμούς - Επικοινωνιακή Δράση της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση: Ζακ Κωστόπουλος, 2018
Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από ... more Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από την έννοια και τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας. Παρουσιάζονται συνοπτικά δύο μοντέλα επικοινωνίας, το κυβερνητικό και το συστημικό και δίνεται μια απάντηση στο ερώτημα γιατί έχουν διατυπωθεί διαφορετικά μοντέλα επικοινωνίας. Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης της επικοινωνιακής δράσης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για ανάρτηση του Οργανισμού στο Facebook σχετικά με τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζακ Κωστόπουλο και στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να κάνει μια ιστορική αναδρομή για την τέχνη και ... more Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος επιχειρεί να κάνει μια ιστορική αναδρομή για την τέχνη και την θέση και τον ρόλο του καλλιτέχνη από την αρχαιότητα ως σήμερα. Γίνονται αναφορές στις διαδικασίες ανάδειξης του καλλιτέχνη και στους συντελεστές που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της φήμης του.
Στο δεύτερο μέρος μελετώνται δύο παραδείγματα ακτιβιστικής δράσης διάσημων γυναικών του Hollywood, το #Metoo και το «Time’s up». Γίνεται αναφορά στο σκοπό, το περιεχόμενο, τα μέσα και τους συντελεστές των συγκεκριμένων δράσεων και επιχειρείται μια κριτική επισκόπησή τους. Στο τέλος, εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στην παρούσα εργασία, στο πρώτο μέρος γίνεται διερεύνηση της έννοιας της πολιτιστικής κληρονομιάς... more Στην παρούσα εργασία, στο πρώτο μέρος γίνεται διερεύνηση της έννοιας της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πολιτιστικού αγαθού, ως συμπληρωματική έννοια, παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο της UNESCO, μέσα από τη Συνθήκη του 1972 για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, το πώς η ψηφιακή τεχνολογία λειτουργεί ως παράγοντας προστασίας της και τα κριτήρια ένταξης ενός μνημείου-τοποθεσίας στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Στο δεύτερο μέρος η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά με τη μελέτη περίπτωσης των αρχαιολογικών χώρων της Δήλου και της Παλμύρα και εξετάζονται οι πολιτικές προστασίας τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και γίνεται μια σύγκριση των δύο με βάση τα κριτήρια εγγραφής τους στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ακολουθεί επίλογος με τα βασικά συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης.
Στην παρούσα εργασία, στο πρώτο μέρος γίνεται διερεύνηση της έννοιας της πολιτιστικής δραστηριότη... more Στην παρούσα εργασία, στο πρώτο μέρος γίνεται διερεύνηση της έννοιας της πολιτιστικής δραστηριότητας, του σχεδιασμού των σταδίων διαμόρφωσης και υλοποίησης της, καθώς και η έννοια του συγκριτικού πλεονεκτήματος στην οικονομική επιστήμη. Επιπλέον, γίνεται παρουσίαση του καινοτόμου μοντέλου διαχείρισης και αξιολόγησης «Πολιτιστικές Δραστηριότητες Ενεργητικής Αντίληψης».
Στο δεύτερο μέρος η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά με τη μελέτη περίπτωσης της θεατρικής παράστασης «Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια – Τα Ανθρωποφαγικά» της ομάδας «Α.Θ.Ο.Σ», τα στάδια διαμόρφωσης, παραγωγής, αξιολόγησης και αξιοποίησής της, οι επιπτώσεις της σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Ακολουθεί επίλογος με τα βασικά συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης.
Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος, επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από... more Η παρούσα εργασία στο πρώτο της μέρος, επιχειρεί να αποδώσει τις θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω από την έννοια της στρατηγικής και τη διαδικασία του σχεδιασμού της, περιγράφει την ανάλυση SWOT, καθώς και τα κριτήρια για την επιλογή και αξιολόγηση μιας πολιτιστικής στρατηγικής λαμβάνοντας υπόψη την παράμετρο της ψηφιακής τεχνολογίας και τα νέα δεδομένα που επιφέρει για τους διοικητές και διαχειριστές των πολιτισμικών μονάδων.
Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης του ψηφιακά καινοτόμου και σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, όπου εκεί περιγράφεται το στρατηγικό του πλάνο, η βιωσιμότητά του την εποχή της κρίσης με βάση την ανάλυση SWOT και η αποδοτικότητά του με ορίζοντα το μέλλον. Επιπλέον, προτείνονται ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες χρήσιμοι για την αξιολόγηση της στρατηγικής που ακολουθείται και στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Uploads
Drafts by Sevi Staikou
Στο δεύτερο μέρος, μελετάται η περίπτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής. Διερευνώνται οι παράγοντες του άμεσου και έμμεσου εξωτερικού περιβάλλοντος, που επηρεάζουν την οικονομική του ανάπτυξη στη σημερινή συγκυρία και έχουν οδηγήσει στη δραματική μείωση του αριθμού των μελών του, απειλώντας τη βιωσιμότητά του και στο τέλος, εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης του μηνύματος των Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής / Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως αυτό παρουσιάζεται α) στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού και β) στη σελίδα του στο Facebook. Στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης της επικοινωνιακής δράσης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για ανάρτηση του Οργανισμού στο Facebook σχετικά με τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζακ Κωστόπουλο και στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος μελετώνται δύο παραδείγματα ακτιβιστικής δράσης διάσημων γυναικών του Hollywood, το #Metoo και το «Time’s up». Γίνεται αναφορά στο σκοπό, το περιεχόμενο, τα μέσα και τους συντελεστές των συγκεκριμένων δράσεων και επιχειρείται μια κριτική επισκόπησή τους. Στο τέλος, εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά με τη μελέτη περίπτωσης των αρχαιολογικών χώρων της Δήλου και της Παλμύρα και εξετάζονται οι πολιτικές προστασίας τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και γίνεται μια σύγκριση των δύο με βάση τα κριτήρια εγγραφής τους στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ακολουθεί επίλογος με τα βασικά συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης.
Στο δεύτερο μέρος η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά με τη μελέτη περίπτωσης της θεατρικής παράστασης «Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια – Τα Ανθρωποφαγικά» της ομάδας «Α.Θ.Ο.Σ», τα στάδια διαμόρφωσης, παραγωγής, αξιολόγησης και αξιοποίησής της, οι επιπτώσεις της σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Ακολουθεί επίλογος με τα βασικά συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης.
Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης του ψηφιακά καινοτόμου και σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, όπου εκεί περιγράφεται το στρατηγικό του πλάνο, η βιωσιμότητά του την εποχή της κρίσης με βάση την ανάλυση SWOT και η αποδοτικότητά του με ορίζοντα το μέλλον. Επιπλέον, προτείνονται ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες χρήσιμοι για την αξιολόγηση της στρατηγικής που ακολουθείται και στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος, μελετάται η περίπτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής. Διερευνώνται οι παράγοντες του άμεσου και έμμεσου εξωτερικού περιβάλλοντος, που επηρεάζουν την οικονομική του ανάπτυξη στη σημερινή συγκυρία και έχουν οδηγήσει στη δραματική μείωση του αριθμού των μελών του, απειλώντας τη βιωσιμότητά του και στο τέλος, εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης του μηνύματος των Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής / Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως αυτό παρουσιάζεται α) στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού και β) στη σελίδα του στο Facebook. Στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης της επικοινωνιακής δράσης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για ανάρτηση του Οργανισμού στο Facebook σχετικά με τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζακ Κωστόπουλο και στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος μελετώνται δύο παραδείγματα ακτιβιστικής δράσης διάσημων γυναικών του Hollywood, το #Metoo και το «Time’s up». Γίνεται αναφορά στο σκοπό, το περιεχόμενο, τα μέσα και τους συντελεστές των συγκεκριμένων δράσεων και επιχειρείται μια κριτική επισκόπησή τους. Στο τέλος, εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά με τη μελέτη περίπτωσης των αρχαιολογικών χώρων της Δήλου και της Παλμύρα και εξετάζονται οι πολιτικές προστασίας τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και γίνεται μια σύγκριση των δύο με βάση τα κριτήρια εγγραφής τους στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ακολουθεί επίλογος με τα βασικά συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης.
Στο δεύτερο μέρος η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά με τη μελέτη περίπτωσης της θεατρικής παράστασης «Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια – Τα Ανθρωποφαγικά» της ομάδας «Α.Θ.Ο.Σ», τα στάδια διαμόρφωσης, παραγωγής, αξιολόγησης και αξιοποίησής της, οι επιπτώσεις της σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Ακολουθεί επίλογος με τα βασικά συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης.
Στο δεύτερο μέρος, η μελέτη της επιλεγμένης βιβλιογραφίας συνταιριάζεται μεθοδολογικά στο παράδειγμα μελέτης του ψηφιακά καινοτόμου και σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, όπου εκεί περιγράφεται το στρατηγικό του πλάνο, η βιωσιμότητά του την εποχή της κρίσης με βάση την ανάλυση SWOT και η αποδοτικότητά του με ορίζοντα το μέλλον. Επιπλέον, προτείνονται ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες χρήσιμοι για την αξιολόγηση της στρατηγικής που ακολουθείται και στο τέλος εξάγονται στοιχειώδη συμπεράσματα με βάση την παραπάνω μελέτη.