Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Vés al contingut

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: GTZ)
Infotaula d'organitzacióDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit
Dades
Nom curtGIZ
Tipusgovernamental
ObjectiusAgència d'Ajuda al Desenvolupament
Forma jurídicasocietat de responsabilitat limitada Modifica el valor a Wikidata
Història
Estat legalGmbH
ReemplaçaDeutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit
Internationale Weiterbildung und Entwicklung
Deutscher Entwicklungsdienst Modifica el valor a Wikidata
Creació1 de gener de 2011 (2011-01-01)
Activitat
Membre deUNESCO
German Africa Foundation (en) Tradueix
German Agricultural Society (en) Tradueix
Gesellschaft für Datenschutz und Datensicherheit (en) Tradueix
Deutsche Vereinigung für Wasserwirtschaft, Abwasser und Abfall (en) Tradueix
German Federal Association of Communicators (en) Tradueix
German Youth Hostel Association (en) Tradueix
Deutsches Institut für Compliance (en) Tradueix
Transparency Deutschland (en) Tradueix
Bundesverband der Personalmanager (en) Tradueix
BME (en) Tradueix
Münchner Kreis (en) Tradueix
Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie
German Committee for Disaster Reduction (en) Tradueix
Deutscher Verband für Post, Informationstechnologie und Telekommunikation (en) Tradueix
Deutsche Gesellschaft für Personalführung (en) Tradueix
German Asia-Pacific Business Association (en) Tradueix
Latin America Association (en) Tradueix
Moviment Europeu Alemanya
Unió Internacional per a la Conservació de la Natura Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
DirectoraTanja Gönner Modifica el valor a Wikidata
Director executiuTanja Gönner
Empleats17.185
Propietat deAlemanya (100%). Modifica el valor a Wikidata
Filial

Lloc webgiz.de
X: giz_gmbh LinkedIn: gizgmbh Youtube: UCJLVqXctUDpmTmfMERGm25g Modifica el valor a Wikidata

La Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (Societat Alemanya per a la Cooperació Internacional) or GIZ és una empresa internacional de propietat del Govern Federal alemany, que opera en molts camps a través de més de 130 països. Treballa principalment amb els estats, els organismes estatals i el sector privat. La seva seu es troba a Bonn i Eschborn, Alemanya.[1] L'organització va ser creada l'1 de gener de 2011 fins a la fusió de les tres organitzacions alemanyes Deutscher Entwicklungsdienst (DED), Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ), i la Internationale Weiterbildung und Entwicklung (InWEnt).[2]

Clients

[modifica]

La GIZ opera principalment en nom del Ministeri Federal per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (BMZ). Altres clients són altres departaments del govern, els donants internacionals com la Unió Europea, el Banc Mundial o les Nacions Unides, els països socis i el sector privat. La cooperació amb les empreses privades és un camp emergent, promogut sota el nom de desenvolupament sostenible. La GIZ està configurat amb Serveis Internacionals (IS) i l'Associació Pública-Privada (PPP)[3] en aquesta àrea.

Denúncies sobre drets humans

[modifica]

La GIZ ha estat criticada en diverses ocasions per ser contractats amb o per al finançament de projectes i programes que s'estan violant els drets humans de les persones que viuen als països. El març de 2013, que va ser criticada per grups de drets humans pel seu compromís amb els programes i les polítiques de reforma agrària de Namíbia,[4] que estan violant els drets dels pobles indígenes tal com s'indica a la Declaració de les Nacions Unides sobre els drets dels pobles indígenes, per desposseir al poble Himba i Zemba de les seves terres i territoris tradicionals.[5][6]

Fets i xifres

[modifica]

Amb una facturació de 2,1 mil milions d'euros el 2012, dels 1870 milions d'euros, procedien dels projectes i programes per a clients del sector públic, com ara la BMZ, altres ministeris federals alemanys o la UE. Aproximadament el 90 per cent de la facturació de la GIZ es trobava sota els contractes del Govern Federal Alemany. La GIZ va fer un 18,7 per cent (230 M €) el 2012 a partir dels contractes d'altres clients com ara institucions financeres o empreses del sector privat. Dels 956 milions d'euros del seu volum de negoci s'han canalitzat a través de tercers en consultories.

A partir de 2012, la GIZ compta amb prop de 16.229 empleats que treballen en més de 130 països, incloent-hi prop de 1.900 a les seves oficines centrals a Eschborn (a prop de Frankfurt am Main) i Bonn. Al voltant del 70 per cent del seu personal són empleats locals en els països socis.[7]

Camps d'activitat

[modifica]

La GIZ afirma que treballa en una empresa d'utilitat pública.

Les principals activitats de la GIZ en els països en vies de desenvolupament estrangeres s'estan centrant en el desenvolupament sostenible i la gestió dels recursos:[8]

  • Desenvolupament Econòmic i Ocupació (inclosos els serveis com ara la formació professional, assessorament sobre política econòmica, el desenvolupament dels sistemes financers o de promoció del sector privat)
  • El Govern, la Democràcia i la Reducció de la Pobresa (inclosos els serveis i els camps de treball com l'ajuda orientada al desenvolupament d'emergència, construcció de la pau i la prevenció de crisi, la governabilitat, el desenvolupament urbà sostenible o la reducció de la pobresa estructural)
  • L'Educació, la Salut i la Seguretat Social (inclosos els camps de treball, com ara l'educació, el control de drogues orientat cap al desenvolupament, la promoció dels infants i els joves o la prevenció del VIH/SIDA)
  • Medi Ambient i Infraestructura (incloent-hi activitats com ara els residus, l'energia i la gestió de l'aigua, gestió de recursos naturals, el transport i la mobilitat, l'aplicació dels règims ambientals internacionals o la política mediambiental, la creació de capacitat relacionada amb el canvi climàtic[9])
  • L'Agricultura, la Pesca i l'Alimentació (inclosos serveis com la gestió de les zones costaneres, la gestió del sòl, els sistemes agrícoles i alimentaris orientats al mercat, assessorament en matèria d'agricultura i desenvolupament rural o els mitjans de vida que fixen en les zones rurals marginals)

Referències

[modifica]
  1. "Profile", Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Consultat el 15 de setembre de 2013.
  2. "Fusió de les agències de desenvolupament públiques Arxivat 2013-09-15 at Archive.is" German Federal Ministry for Economical Cooperation, 16 December 2010. Consultat el 15 de setembre de 2013.
  3. «Development Partnerships with the Private Sector (PPP)». Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, 25-10-2010. Arxivat de l'original el 2012-04-25. [Consulta: 25 agost 2011].
  4. «German Government Offers Support to Land Reform». Namibia Economist-AllAFrica, 06-01-2011. [Consulta: 27 març 2013].
  5. «German GIZ directly engaged in dispossessing indigenous peoples from their collective landrights and territories in Namibia». Earth Peoples, 06-01-2011. Arxivat de l'original el 2013-10-17. [Consulta: 29 març 2013].
  6. «Himba, Zemba reiterate ‘no’ to Baynes dam». The Namibian, 26-03-2013. Arxivat de l'original el 2013-03-29. [Consulta: 26 març 2013].
  7. GIZ Corporat Report 2012. Consultat el 15 de setembre de 2013.
  8. «Range of services». Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, 06-01-2011. Arxivat de l'original el 2012-04-15. [Consulta: 25d'agost 2011].
  9. «Low Carbon Leadership Network: Emission Trading Schemes – European and Asian Perspectives of Cooperation». China Carbon Forum / 中国碳论坛, 02-06-2011. [Consulta: 25 agost 2011].

Vegeu també

[modifica]

Enllaços externs

[modifica]