Konflikti
Konflikti (lat. conflictus, otettu käyttöön 1400-luvun puolivälissä[1]) tarkoittaa yhdessä iskemistä ja on politiikassa osapuolten väliin syntynyt ongelmatilanne, jossa kumpikin osapuoli pitää toisen näkemyksiä väärinä ja omiaan oikeina[2]. Yhteiskunnallinen konflikti voi johtaa sotilaallisiin toimiin. Tällöin kyseessä on aseellinen konflikti. Sotilaallinen konflikti kahden tai useamman maan välillä voi johtaa sotaan eli aseelliseen konfliktiin.lähde?
Konflikti voi kokoustilanteessa olla yksilöiden välinen tai myös yksilöiden ja ryhmän näkemysten välinen ristiriita. Lisäksi se voi myös olla muiden ryhmien tai tahojen välinen. Se on syvä ristiriita, etujen tai näkemysten, vastustuksenselvennä, erimielisyyden tai eriävien mielipiteiden yhteensopimattomuudesta johtuvan tilan kärjistyneempi kriisin muoto. Politiikassa konflikti on kriisiä asteen verran vakavampi tapaus tai tilanne. Konflikti ilmenee toisen osapuolen mitätöimisenä ja jopa tuhoamisyrityksinä. Konflikti kahden tai useamman henkilön välillä voi johtaa väkivaltaisuuteen.lähde?
Katso myös
muokkaaLähteet
muokkaa- ↑ Etymonline. Viitattu 22.10.2017.
- ↑ Kokoustekniikan sanasto. Kielikompassi. Viitattu 22.10.2017.
Aiheesta muualla
muokkaa- Viestintä ja mediataito sekä viestintä- ja mediaosaaminen – Konfliktien uutisointi Edu.fi. Arkistoitu 4.7.2014. Viitattu 3.6.2014.