Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
לדלג לתוכן

ז'ליקו יוקסימוביץ'

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ז'ליקו יוקסימוביץ'
Жељко Јоксимовић
ז'ליקו יוקסימוביץ' באירוויזיון
ז'ליקו יוקסימוביץ' באירוויזיון
לידה 20 באפריל 1972 (בן 52)
יוגוסלביהיוגוסלביה בלגרד, יוגוסלביה
מוקד פעילות סרביה עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1999 עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים Faculty of Music Arts, Belgrade עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק זמר
סוגה פופ, פולק
שפה מועדפת אנגלית, יוונית, פולנית, צרפתית, סרבית, רוסית עריכת הנתון בוויקינתונים
כלי נגינה אקורדיון עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת תקליטים Minacord/City Records
בן או בת זוג יובאנה יאנקוביץ' (ינואר 2012–?) עריכת הנתון בוויקינתונים
www.zeljkojoksimovic.com
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ז'ליקו יוקסימוביץ'סרבית: Жељко Јоксимовић; נולד ב-20 באפריל 1972 בבלגרד, יוגוסלביה) הוא זמר, פזמונאי ומפיק מוזיקלי סרבי. הוא מוכר ברחבי אירופה, בעיקר במדינות יוגוסלביה לשעבר וכן בבולגריה, ביוון, בגרמניה ובאוסטריה. יוקסימוביץ' ייצג את סרביה ומונטנגרו בתחרות האירוויזיון לשנת 2004 שנערכה באיסטנבול, שם הוא הגיע למקום השני אחרי הזמרת רוסלנה שייצגה את אוקראינה.[1] יוקסימוביץ' ייצג את סרביה באירוויזיון 2012 שנערך בבאקו בירת אזרבייג'ן, והגיע למקום השלישי.

תחילת חייו

[עריכת קוד מקור | עריכה]

יוקסימוביץ' נולד בבלגרד, סרביה. הוא נולד למשפחה צוענית וגדל בעיר ולייבו.[2] הוא התפרסם לראשונה באירופה כשהיה בן 12, לאחר שזכה בתחרות "המפוחית הראשונה של אירופה" שנערכה בפריז. הוא סיים את לימודיו באוניברסיטה למוזיקה של בלגרד, והחל בקריירה מקצועית בשנת 1997.[2]

הוא זכה בפרס "Grand-Prix" בשני פסטיבלים שנערכו בסרביה. יוקסימוביץ' יודע מספר רב של שפות, והוא מדבר באופן שוטף יוונית, אנגלית, רוסית, פולנית, צרפתית, וכן שפת האם שלו, סרבית.[3]

בשנת 1999 יוקסימוביץ' חתם עם חברת ההקלטות "סיטי רקורדס" – חברת הקלטות פרטית השייכת לתחנת הטלוויזיה RTV Pink. סיטי רקורדס קידמה את יוקסימוביץ' כזמר פולק ופופ. האלבום הראשון שלו, Amajlija, כלל בתוכו 8 שירים. הסינגל הראשון שלו מתוך האלבום, Telo Vreteno, שנכתב על ידי יוקסימוביץ' בעצמו ביחד עם דרגן בראיץ', הגיע למקום הראשון במצעד הפופ בסרביה, וכן זכה להצלחה רבה במדיות יוגוסלביה לשעבר.

בשנת 2000 יוקסימוביץ' הוציא את אלבום האולפן השני שלו, Vreteno, שנקרא על שם אחד השירים באלבום. מהאלבום הזה הופקו שני קליפים. האלבום השלישי שלו, 111, יצא בשנת 2002, והוא הגיע למקום הראשון במצעד הפופ בסרביה, וכן במדינות נוספות בחבל הבלקן. בשנת 2003 יוקסימוביץ' כתב את השיר "Čija Si" לזמר המקדוני טושה פרוסקי, איתו הוא התמודד וזכה בקדם האירוויזיון הסרבי. אולם לאחר החלטת איגוד השידור האירופי, פרוסקי לא השתתף לבסוף באירוויזיון 2003, אלא רק שנה לאחר מכן.

אירוויזיון 2004

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2004 סרביה ומונטנגרו השתתפה לראשונה באירוויזיון. יוקסימוביץ' ניצח בתחרות הקדם אירוויזיון של סרביה ומונטנגרו עם השיר "Lane Moje" שנכתב על ידי לאוניטה ווקומנוביץ' והולחן על ידי יוקסימוביץ' עצמו. בחצי הגמר הגיע יוקסימוביץ' למקום הראשון, אולם בגמר עצמו הוא הגיע למקום השני אחרי רוסלנה שייצגה את אוקראינה עם השיר "Wild Dances". יוקסימוביץ' זכה ב"פרס התקשורת" על-שם מרסל בזנסון. השיר הפך לסינגל הנמכר ביותר בסרביה ומונטנגרו, ובמדינות נוספות ברחבי אירופה.

לאחר הצלחתו באירוויזיון, יוקסימוביץ' הקים את החברה "מינקורד הפקות", בה הוא הקליט את שיריו מאז הקמתה. הוא הקליט את השיר "Ledja o Ledja" שצבר פופולריות רבה ברחבי המדינות בהן הוא נוהג להופיע בדרך כלל.

בשנת 2005 הוא הלחין שוב שיר לקדם האירוויזיון של סרביה ומונטנגרו. הבלדה "Jutro" בוצעה על ידי ילנה טומסוביץ'. השיר הגיע למקום השני באותה שנה. באותה השנה יוקסימוביץ' הוציא את אלבום האולפן הרביעי שלו, IV. האלבום מאופיין בסגנון מוזיקלי שונה מאלבומיו הקודמים. האלבום מכיל בלדות פופ עם מאפיינים של פולק סרבי אתני. האלבום מכר יותר מ-800,000 עותקים במדינות יוגוסלביה לשעבר.

בשנת 2006 הוא הלחין את השיר "Lejla" שבוצע על ידי מאטה הארי באירוויזיון 2006 שנערך באתונה, כשהוא מייצג את בוסניה והרצגובינה. בערב הגמר הגיע השיר למקום השלישי, המקום הטוב ביותר אליו הגיעה בוסניה והרצגובינה בתחרות. יוקסימוביץ' זכה ב"פרס המלחין" על שם מרסל בזנסון עבור שיר זה.

בשנת 2007 הוא הוציא את האלבום Platinum Collection, אלבום אוסף של הלהיטים שלו. מאוחר יותר באותה השנה הוא הופיע בפני קהל של 18,000 אנשים בבלגרד ארנה, בה הוא שר את כל הלהיטים הגדולים שלו.

יוקסימוביץ' מנחה באירוויזיון 2008

בתחילת 2008 יוקסימוביץ' הלחין שיר נוסף שבוצע על ידי ילנה טומסוביץ', איתו היא הופיעה בקדם האירוויזיון הסרבי. השיר "Oro", שיר בסגנון בלדת-פולק, הגיע למקום הראשון וזכה לייצג את סרביה באירוויזיון 2008 שנערך בבלגרד, עקב זכייתה של מריה שריפוביץ' שנה קודם לכן. את האירוויזיון הנחה יוקסימוביץ' לצידה של המנחה יובנה ינקוביץ'.[4]

לאחר הפסקה בת שנה מהמוזיקה, יוקסימוביץ' הוציא את אלבום האולפן החמישי שלו Ljubavi. האלבום נקרא על שם סינגל מהאלבום. הסינגל זכה להצלחה רבה בסרביה ובמדינות השכנות לה. הסינגל השני שלו מהאלבום יצא בתחילת שנת 2010. ב-12 ביוני 2010 הוא הופיע באצטדיון אסים פרטוביץ' האסה שבסרייבו. הוא הופיע בפני כ-40,000 אנשים, ההופעה הגדולה ביותר שלו עד כה.

ב-18 בנובמבר 2011 הודיעה רשות השידור של סרביה שיוקסימוביץ' ייצג אותה בשנית באירוויזיון 2012 עם השיר "Nije ljubav stvar".[5] השיר הגיע למקום השלישי בתחרות עם 214 נקודות.

בשנת 2008 וב-2013 הוא הלחין שירים לזמר בוסני פופולרי חאליד בשליץ'.

דיסקוגרפיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבומי סטודיו

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • Amajlija‏ – 1999
  • Vreteno‏ – 2001
  • 111‏ – 2002
  • IV‏ – 2005
  • Ljubavi‏ – 2009

אלבומי הופעה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • Željko Joksimović - Beogradska Arena Live‏ – 2008

אלבומי אוסף

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • The Best Of Željko Joksimović‏ – 2003
  • Platinum Collection‏ – 2007

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ז'ליקו יוקסימוביץ' בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Zeljko Joksimovic - Biography באתר letssingit.com
  2. ^ 1 2 Željko Joksimović - biography features באתר bebo.com
  3. ^ Željko Joksimović: Ne promatram se kao da sam zgodan! באתר dnevnik.hr,‏ 11 בדצמבר 2010 (בקרואטית)
  4. ^ Jovana Janković & Željko Joksimović the hosts באתר oikotimes.com,‏ 4 במרץ 2008
  5. ^ http://www.esctoday.com/news/read/18515 באתר esctoday.com,‏ 14 במרץ 2012 (באנגלית)