Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                

Descoperiți milioane de cărți electronice, cărți audio și multe altele cu o perioadă de probă gratuită

De la $11.99/lună după perioada de încercare. Anulați oricând.

Indraznesc Sa Ma Trezesc
Indraznesc Sa Ma Trezesc
Indraznesc Sa Ma Trezesc
Cărți electronice88 pagini1 oră

Indraznesc Sa Ma Trezesc

Evaluare: 0 din 5 stele

()

Citiți previzualizarea

Informații despre cartea electronică

Indraznesc sa ma trezesc este o carte despre puterea de a vedea partea luminoasa a lucrurilor, despre capacitatea de a depasi obstacole si de a accesa acea intelepciune din noi care ne face frumosi, luminosi, fericiti si liberi.

Cuprins
Prefata
Curajosul Carpetel
Suri si aricii ei
Scoala din padure
Pompi
Povestea Lolei

LimbăRomână
Data lansării12 mai 2022
ISBN9786060716914
Indraznesc Sa Ma Trezesc
Autor

Maria Stancu

Am inceput sa scriu povesti pentru copii inspirate de fata mea, Sara, si de experientele pe care le-am trait alaturi de ea.Am incercat inca de la inceput sa o incurajez sa aiba curajul de a-si descoperi talentele si de a le cultiva, am vrut sa o fac sa inteleaga ca nu trebuie sa incerce sa ii multumeasca pe cei din jur, ci sa fie ea multumita de ea.In timp ce ii insuflam ei aceste idei, am realizat ca sfaturile pe care i le dadeam ma ajutau foarte mult si pe mine si am ajuns sa ma intreb daca nu cumva ceea ce ii spuneam ei era de fapt ce aveam eu nevoie sa aud.Fiecare dintre noi este diferit si in asta consta frumusetea noastra. Lumea ar fi un loc plictisitor daca toti am fi la fel, iar motivul pentru care m-am apucat sa scriu povesti a fost pentru ca imi doresc ca acest mesaj sa ajunga, atat la copii, cat si la parintii lor.Fi-ti cine sunteti cu adevarat si indrazniti sa va treziti si sa straluciti!

Legat de Indraznesc Sa Ma Trezesc

Cărți electronice asociate

Alfabet, forme și alte concepte pentru copii pentru dvs.

Vedeți mai mult

Recenzii pentru Indraznesc Sa Ma Trezesc

Evaluare: 0 din 5 stele
0 evaluări

0 evaluări0 recenzii

Ce părere aveți?

Apăsați pentru evaluare

Recenzia trebuie să aibă cel puțin 10 cuvinte

    Previzualizare carte

    Indraznesc Sa Ma Trezesc - Maria Stancu

    Îndrăznesc să mă trezesc

    logotip1pagina INTRODUCTIVA

    Copyright

    Îndrăznesc să mă trezesc

    COPYRIGHT 2021 MARIA STANCU

    COPYRIGHT 2021 Editura LETRAS

    Toate drepturile rezervate.

    ISBN ePub 978-606-071-691-4

    Ilustraţii de Cristiana Mureșan-Toth

    Publicat de Letras

    https://letras.ro/

    Distribuit de https://piatadecarte.net/

    Contact editura: edituraletras@piatadecarte.com.ro

    contact@letras.ro

    Această carte este protejată de legea dreptului de autor.

    Din respect pentru autorul cărţii, folosiţi-o pentru uzul personal.

    Puteţi reproduce extrase din această carte în limita a 300 de cuvinte, pe site-ul, blogul dvs., în reţelele sociale, folosind întotdeauna semnele citării, urmate de titlul cărţii ÎNDRĂZNESC SĂ MĂ TREZESC, un link către această carte şi către Editura Letras.

    Cuprins

    Îndrăznesc să mă trezesc

    Copyright

    Prefață

    Curajosul Carpețel

    Suri și aricii ei

    Școala din pădure

    Pompi

    Povestea Lolei

    Prefață

    Bunica este unul dintre cei mai influenți oameni din viața mea. Am crescut cu poveștile ei și mă bucur în continuare de ele. Am avut mereu impresia că viața pe care bunica mea a trăit-o a fost și este încă foarte interesantă, plină de farmec și învelită într-un oarecare mister. Am ascultat aceleași povești de zeci, dacă nu de sute de ori și tot nu m-am plictisit de ele. A venit rândul fetei mele să le asculte și observ că o face cu același interes cu care o făceam și eu. Un singur lucru este bizar la poveștile bunicii: pe de o parte, bunica ne povestește despre copilărie și adolescență, iar pe de altă parte, despre bătrânețea ei. Cunosc, desigur, ce s-a petrecut între cele două perioade, dar poveștile nu sunt la fel de interesante. Inițial, am crezut că nu am oferit suficientă atenție detaliilor sau că nu am surprins-o eu povestind despre perioada ei de glorie, dar nu a fost așa.

    Simt nevoia să fac o scurtă paranteză, întrucât imaginea bunicii mele este diferită de imaginea generală. Bunica mea a fost medic, o femeie independentă, atletă și, în final, autosuficientă. Nu mi-a făcut niciodată dulciuri, nu mi-a împletit părul, nu mi-a cusut nicio vestuță și nici nu mi-a citit cărți pentru copii. Mi-a spus, în schimb, cele mai frumoase povești din lume – povești pe care ea însăși le-a trăit.

    Îți spuneam că există o perioadă destul de lungă – vreo patruzeci de ani – despre care bunica mea povestește mai puțin. Am fost curioasă să aflu de ce și am întrebat-o direct. Răspunsul ei a fost revelator. Am aflat că, timp de patruzeci de ani, bunica mea a muncit ca un robot, a avut chiar și două locuri de muncă în paralel și că au fost ani mulți în care nu a avut nicio zi liberă. Nu ar avea ce să îmi povestească pentru că tot ce a făcut a fost să muncească. Am întrebat-o mai departe ce ar face dacă ar putea să o ia de la capăt și răspunsul ei m-a întristat. Mi-a spus că ar face aceleași lucruri, dar că mă sfătuiește să nu îi calc pe urme. Nu acela fusese visul ei. I-ar fi plăcut să aibă o altă specialitate, și-ar fi dorit să călătorească mai mult și să petreacă mai mult timp cu familia și cu prietenii ei.

    Eu nu vreau să închid ochii și să mă trezesc peste patruzeci de ani. Eu vreau să fac lucrurile care îmi plac acum. Vreau ca, într-o zi, cineva să își amintească cu drag de poveștile pe care eu le-am spus și sper că acestea vor reuși să aducă un zâmbet pe buzele cuiva. Asta vreau! Și încă ceva: eu cred în visuri. Cred că este esențial pentru fiecare om să asculte de visul său și să îl urmeze cu îndârjire. Din punctul meu de vedere, acesta este secretul fericirii. Satisfacția pe care o căpătăm atunci când ne ocupăm de visurile noastre este fericire în formă pură. Ții minte poveștile cu comori ascunse, îngropate pe undeva, pe o plajă secretă, pe o insulă îndepărtată? Așa văd eu visurile – ca pe comori ascunse. Tot ceea ce trebuie să facem este să urmăm hărțile către acele comori și totul va fi bine!

    Când m-am apucat de scris aceste povești, m-am surprins în primul rând pe mine. Nu am știut că rezultatul va fi unul adresat copiilor. Fata mea și experiențele ei sunt cele care mă inspiră de cele mai multe ori. Lucrurile cu care ea se confruntă sunt, de asemenea, revelatoare pentru mine și observ că în jurul ei, în grupurile de copii pe care le frecventează, astfel de situații apar din ce în ce mai des. Violența este din ce în ce mai prezentă în viețile lor, nereușitele își fac simțită prezența încă de la vârste fragede, iar temerile, îndoielile și furia sunt la ordinea zilei în discuțiile părinților.

    Când am terminat de scris aceste cinci povești, m-a izbit un singur amănunt – nici acum nu sunt sigură dacă poveștile sunt adresate doar

    Îți este utilă previzualizarea?
    Pagina 1 din 1