Ha hiba lép fel a macOS frissítése vagy telepítése során

Elképzelhető, hogy megjelenik egy üzenet arról, hogy hiba lépett fel a letöltés, az előkészítés vagy a telepítés során, illetve hogy a szoftver sérült, nem ellenőrizhető, vagy nem sikerült személyre szabni. Ezek az üzenetek különböző okokból jelenhetnek meg, és előfordul, hogy csak átmenetiek. Próbálkozzon a következőkkel.

A tárhely ellenőrzése

Ha az üzenet arról tájékoztatja, hogy a Macen nincs elegendő tárhely, akkor szabadítson fel némi tárhelyet.

Az internetkapcsolat ellenőrzése

A telepítőnek stabil internetkapcsolatra van szüksége a firmware és a Macre jellemző egyéb információk beszerzéséhez. Győződjön meg róla, hogy a Mac csatlakozik az internethez.

Telepítés a macOS-helyreállításból

Ha az App Store-ból, a Szoftverfrissítésből vagy a Finderből végez telepítést, akkor segíthet, ha a telepítés előtt biztonságos módban indítja el a rendszert.

Egyéb esetben telepítse a macOS-t a macOS-helyreállításból, hogy a Macen található egyéb szoftverek ne akadályozzák a telepítést.

Az indítólemez kijavítása

Az indítólemezt a Lemezkezelő segítségével javíthatja ki.

Ha egy korábban letöltött telepítőt használ, amelyről a Mac azt állítja, hogy sérült vagy nem ellenőrizhető, törölje, és a lemez kijavítását követően töltse le a telepítőt az Apple-től.

A Mac firmware-ének felélesztése vagy visszaállítása

Ritkán előfordulhat, hogy Apple-chippel rendelkező Mac vagy Apple T2 biztonsági chippel ellátott Mac esetén fel kell élesztenie vagy vissza kell állítania a Mac firmware-ét a macOS telepítési problémáinak megoldásához.

A Mac törlése

Ha a többi megoldás egyike sem vált be, törölje a Mac tartalmát, és állítsa vissza a gyári beállításokat.

Ha a telepítési probléma nem szűnik meg, vagy segítségre van szüksége, forduljon az Apple-támogatáshoz.

Közzététel dátuma: