Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på garasje

Slik fungerer tjenesten vår:

  • 1
    Beskriv ditt behov
    Vi finner leverandører med gode tilbud som passer dine behov
  • 2
    Få tilbud fra flere selskaper
    Du kan sammenligne skreddersydde tilbud for ditt behov
  • 3
    Å hente tilbud er gratis og uforpliktende
    Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle
Bygge ny garasje

Hent tilbud på garasje i dag

Sammenlign tilbud på ny garasje fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

  • 1
    Beskriv ditt behov
    Vi finner leverandører med gode tilbud som passer dine behov
  • 2
    Få tilbud fra flere selskaper
    Du kan sammenligne skreddersydde tilbud for ditt behov
  • 3
    Å hente tilbud er gratis og uforpliktende
    Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle

Skal du bygge garasje?

Dersom du ønsker deg en garasje er det flere ting å tenke på. Det viktigste er du finner en garasje som dekker dine behov. Har du én eller to biler? Ønsker du å bruke garasjen til oppbevaring også, eller kun som en plass for kjøretøyet ditt?

Noen ønsker kun en enkel garasje der bilen kan stå når den ikke brukes slik at den vernes mot vær og vind. Andre ønsker en garasje der man kan oppbevare en rekke andre ting, slik som hageutstyr og sportsutstyr.

Første bud: Tenk derfor nøye hvilke behov du har med garasjen før du setter i gang.

La oss se nærmere på de ulike typer garasjer du kan velge mellom.

Garasjetyper

Det finnes flere ulike typer garasjer:

  • Enkel garasje
  • Dobbel garasje
  • Trippel garasje
  • Storbilgarasje
  • Carport

En enkel garasje er nok det vanligste blant folk flest. Dersom du ønsker mer plass, eller om du har to biler, vil en dobbeltgarasje være mer passende.

Videre kan du lese mer detaljert om de ulike garasjetypene.

Enkel garasje

En enkelgarasje gir plass til én bil, og kanskje litt plass til oppbevaring av hageutstyr, sykler og lignende.

Bredde

Hva er vanlig mål på en enkel garasje? Bredden på garasjen er rundt 320 cm om det kun skal være plass til bilen. Dersom du vil ha en ekstra bod, vil 380 cm være et bedre valg. 

Om du ønsker enda mer plass vil en halvannengarasje kunne være aktuelt. Her ligger bredden på 440 eller 500 cm, og du får betydelig mer plass til lagring i bakkanten og/eller ved siden av bilen.

Høyde

Når det gjelder høyden på garasjen er det også flere ting å tenke på. Høyden på en standard enkelgarasje ligger på rundt 212 cm. Har du en bil med skiboks på taket eller en høy varebil vil porthøyden kunne økes til 230 cm for at det skal passe. Husk derfor å sjekke spesifikasjonene før du trykker på bestill.

Dobbel garasje

En dobbelgarasje er en garasje som har plass til to biler (eventuelt også en bod). Ettersom en dobbel garasje er større vil denne typen være søknadspliktig.

Dobbelgarasjer begynner som regel på en bredde på rundt 560cm og opp til 680 cm. Lengden på den vil variere ut ifra hvor romslig du ønsker garasjen.

Dersom du ønsker en bod bak bilen bør du sterkt vurdere en egen dør her slik at du slipper å snike deg forbi bilen med hageredskaper, sykler og lignende.

I tillegg kan du velge mellom en stor port for hele garasjen, eller to enkeltporter. Når det kommer til høyden og taktype vil dette være det samme som for en enkeltgarasje.

Prisen på en dobbelgarasje ligger på alt fra rundt 70.000 kroner og opp til flere hundre tusen. Det kommer helt an på hvor stor garasje det er snakk om, og om du ønsker dører, vinduer, porter og lignende i tillegg eller ikke.

Trippelgarasje

Har du flere biler og trenger mer plass? Da kan en trippelgarasje være løsningen. Her får du plass til tre biler. Da kan alle bilene stå godt både om sommeren og vinteren. Flere leverandører tilbyr denne type garasje. Det er en rekke standard modeller du kan velge mellom, men noen tilbyr også mer skreddersydde løsninger. Så her er det bare å velge hva som passer best til akkurat ditt hus. 

Storbilgarasje

Om du har en stor bil, bobil, traktor, lastebil eller andre store kjøretøy, kan det være kjekt med en storbilgarasje. Man kan også bruke en garasje til mye mer enn bare å parkere bilen der. I tillegg er det alltid praktisk med en ekstra bod, hobbyrom eller et sted å oppbevare ting. Hvis du først er på jakt etter en garasje er det jo greit å tenke langsiktig. En stor garasje vil nok koste litt mer. Men hvis du ønsker å bygge på i senere tid vil det fort bli dyrere.

Carport

En carport (eller bilbås) er en åpen garasje med tak - men uten dører og sidevegger.

En slik løsning kan være god hvis du ønsker å spare noen kroner, men du bør tenke litt på fremtidsplanene før du starter. Man kan få en carport i mange forskjellige fasonger, høyder og design. Vurder nøye hva du trenger før du bestemmer deg.

For eksempel: det kan være lurt å bygge carport inntil husvegg eller en eksisterende garasje, slik at minst en side har en levegg.

Størrelsen er også noe du burde ta høyde for. Du burde ikke lage en carport målt opp etter din nåværende bil. Det er det mange som gjør, og da går de fort på en blemme. Hva skjer om du får en større bil enn den du har nå? Eller får flere biler? Da mister du litt av det praktiske ved å ha en carport.

Bygg derfor carporten ut ifra dine fremtidige behov, ikke kun dine nåværende behov.

Selv om du ikke vet hva som skjer i fremtiden, har du kanskje noen tanker og ønsker om hva den kan bringe. Her er noen tips til hva du burde ta høyde for:

  • Familien øker – bygg en carport som passer to biler, eventuelt en stor stasjonsvogn.
  • Har du tenkt tanken på en ny bil? – Bygg enn carport som passer til litt større biler.

Det kan fort bli dyrt hvis du senere innser at carporten ikke var stor nok likevel. Derfor kan det være lurt å bygge en stor carport allerede nå enn å måtte utvide den på et senere tidspunkt. Tenk også på at elektriske biler har kommet for å bli - og med disse stilles det noen ekstra kriterier til carporten din. Blant annet når det kommer til lading av elbil.

Husk også på takrenner når du bygger carport. Det er det mange som glemmer. Med snø og regn kan det bli store konsekvenser på konstruksjonen og på fundamentet. Hvis vannet ikke blir ledet riktig ned fra taket, kan det havne i underlaget også gjøre skade der. Kommer det fem millimeter regn og du har en carport på 40 kvadratmeter. Vil det være 200 liter vann som renner ned.

Hva med å skaffe en ferdig garasje?

For å gjøre anskaffelse av garasje så lettvint som mulig kan du skaffe deg en ferdig garasje.

Det finnes tre ferdigstillingsgrader på garasje:

  1. Ferdig bygget og klar til innkjøring
  2. Garasjer i elementer
  3. ”Precut” materialer som er ferdigkappede lengder

Å gå for en ferdig bygget garasje gjør at du sparer mye tid. Så med mindre du ønsker å sette av noen helger til montering, eller ikke har kontroll på snekkerferdighetene, vil en ferdig garasje være å anbefale. Du må betale noe mer for en ferdig garasje, men til gjengjeld får du tid til å gjøre andre ting.

Om du ønsker å spare noen kroner kan du gå for en garasje i elementer. Disse er enkle å sette opp og du trenger ikke store snekkerferdighetene fra før av. Med hjelp fra et par gode venner er en slik garasje satt opp raskt og enkelt.

Garasje med flatt tak

Har du et moderne hus kan en garasje med flatt tak passe inn. Det er flere leverandører som leverer dette både som byggesett og ferdig. Så her er det bare å forhøre seg om hvordan type garasje du kan få.

Det er også flere som leverer garasje med flatt tak, hvor du kan ha en takterrasse. Kanskje dette er noe som hadde passet inn til ditt hus?

Det er lurt å isolere garasje

En isolert garasje kommer med en rekke fordeler. Om vinteren vil du kunne holde garasjen varm, mens om sommeren vil den forbli kjølig. Du reduserer også potensielle skader i garasjen, da isoleringen forhindrer fukt fra i å komme inn i garasjen.

Har du en el-bil kan isolering av garasjen være midt i blinken med tanke på å ivareta bilens batterikapasitet. Blir det for kaldt vil nemlig batteriet reduseres betraktelig.

Eller har du et hobbyrom eller ting som må oppbevare i garasjen? Da er det heller ikke feil med en litt varm og god garasje. 

Igjen - dine behov avgjør hvor mye tilpassing garasjen eventuelt må ha. Oppvarming av garasjen kan for eksempel også være praktisk dersom du eier en el-bil (med tanke på batterikapasiteten i kulden).

Muligheter med stor garasje

Du kan omtrent velge hva som helst når det kommer til garasjen din, så lenge formaliteten er på plass og reglene blir fulgt.

Har du en bobil eller trenger mye rom til oppbevaring? Hvorfor ikke kjøp en stor garasje? Er du usikker på om du har lov, kan du ta kontakt med fagfolk. De er godt kjent med regelverket for hva som er lov og ikke, og kan hjelpe deg til å få den størrelsen du ønsker.

Garasje med leilighet og utleie av garasjeplass

Om du har en garasje du ikke benytter kan du likeså gjerne leie den ut og få noen ekstra tusen kroner å rutte med i måneden - enten ved å leie ut garasjeplassen, eller ved å bygge en utleiedel i den.

Garasje med leilighet

Vurderer du å bygge garasje med hybel må du huske på å følge forskriftene. Det er nemlig andre forskrifter når det kommer til å bygge en boenhet i en garasje, enn uten.

Skal du for eksempel bygge en enkel garasje, kan den i utgangspunktet bygges nesten helt inntil nabogrensen (1 meter). Men har du tenkt å ha en dobbeltgarasje med hybel, må den bygges 4 meter fra grensen. Vær obs på at behovet for god takhøyde og lys er gjerne større i en hybel enn kun en garasje.

Hvis du synes dette virker interessant kan du lese mer om garasje med hybel i denne artikkelen

Leie ut garasjeplass

Flere leiligheter har medfølgende garasje, men ikke alle eier bil. Om dette gjelder deg kan du jo prøve å få leid ut selve garasjeplassen? Særlig dersom du har en leilighet i byen med tilhørende garasjeplass vil det være lett å få leid ut til en god pris. 

Eventuelt om du går til innkjøp av en dobbelgarasje, men strengt tatt ikke trenger to plasser, kan du jo høre med en nabo om de vil leie plassen. Det kan jo være at du ønsker å investere i en dobbeltgarasje når du først skal bygge garasje, slik som ved fremtidige planer om å kjøpe en bil nummer to. I mellomtiden når plassen ikke brukes, kan du jo da leie den ut.

Garasje med loft

Ofte har man begrenset med lagringsplass i huset, og da kan det være smart å tenke på å ha ekstra muligheter for oppbevaring i garasjen. 

Ønsker du et garasje med loft, er det visse regler som gjelder. Har du en takhøyde på maks 1,9 meter, vil det ikke regnes med i bruksarealet. Det har en betydning for byggesøknaden. Har du en loftromsgarasje på 49 kvadratmeter, hvor høyden er under 1,9 meter trenger du kun en forenklet byggesøknad. 

Garasje med carport

En garasje med carport vil kunne gi deg mulighet til å oppbevare bilen både inne, og ute under tak. Samtidig som det er praktisk, får du det i en rekke stilige design som kan tilpasses ditt hus. Du får et mer fleksibelt uteområde da den ene delen hvor carporten står er åpen. Garasje med carport kan leveres med framtrekt front, loft, bod i bakkant med egen dør og hobbyrom eller annet du måtte ønske.

Å bygge garasje - lover og regler

Når du skal bygge garasje er det viktig å sjekke reglementet. Som du nå vet - noen garasjer krever en byggetillatelse fra kommunen dersom den overstiger visse mål. Dette gjelder fra Plan- og bygningsloven av juli 2015.

Dokumenter og byggeregler

Lag et situasjonskart som gir innblikk i tomteområdet for eiendommen, reguleringsplaner og andre dokumenter som er sentralt for bygging av garasje. Dette er informasjon du kan skaffe fra kommunen du bor i.

Du står nemlig selv ansvarlig for å følge lover og byggeregler som er satt når du skal bygge garasje. Den nye lovgivningen har gitt større frihet for deg som privatperson, men med dette følger det også mer ansvar. Sjekk derfor også eventuelt vegloven, jernbaneloven og andre lovverk for området der du bor.

Visse boligområdet har nemlig særskilte regler som gjelder, noe vi kommer tilbake til.

Bygge uten å søke

Skal du bygge en garasje er det forskjellige regler som avgjør om du må sende inn en byggemelding eller ikke.

Byggereglene som kom i 2015 gjør det lettere å bygge små bygg uten å sende nabovarsel eller søke. Men det er du som ansvarlig for at garasjen ikke kommer i konflikt med kommunens eventuelle arealplaner for eiendommen din, vegloven, plan- og bygningsloven og andre gjeldene regelverk.

Høyde og bredde på garasjen har mye å si for om du må søke kommunen om å få bygge garasje eller ikke.

Noen av kriteriene som legges til grunn for å slippe søknad er:

  • Garasjen kan være inntil 50 kvadratmeter, men ikke mer
  • Gesimshøyde kan ikke være mer enn 3 meter
  • Mønehøyde kan ikke være mer enn 4 meter

Vil du lese mer om å bygge garasje uten å søke? Da anbefaler vi at du tar en kikk på denne artikkelen 

Før du begynner å bygge bør du:

  1. Skaffe deg et situasjonskart for din eiendom. Sett deg inn i reguleringsplanene.
  2. Finn ut hvor stor garasje du har lov til å bygge på tomten. (Hvilken utnyttingsgrad er det på din tomt)
  3. Vær obs på hvor avløp- og vannrør ligger, ikke bygg over dem.
  4. Sjekk vegloven, jernbaneloven og andre regelverk slik at du ikke bygger ulovlig i forhold til avkjørsel, veier, jernbane og liknende.
  5. Undersøk om du trenger tillatelse fra myndigheten før du starter.
  6. Selv om du ikke er pliktig til å sende et nabovarsel bør du ta deg en prat med de. De skal orienteres om hva man har planer om å bygge.

Når hele prosessen er overstått og garasjen står ferdig, skal du varsle kommunen. Da sender du inn et skjema med «melding om bygning eller tilbygg som er unntatt søknadsplikt». Dette skal gjøres slik at kommunen skal kunne ha kartet sitt oppdatert og registrere garasjen i matrikkelen.

Byggesøknad

Dersom du skal bygge garasje som er større enn 50 kvm må du søke om dette til kommunen med en byggesøknad. I tillegg gjelder søknadsplikt fra mønehøyde over 4 meter, eller 3 meter gesimshøyde. Mønehøyde regnes som den totale høyden fra bunn til toppen, mens gesimshøyde er skjæringspunktene mellom ytterveggen og takflaten.

Er du usikker på om du må søke eller ikke kan du benytte Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK) sitt skjema med spørsmål for å finne det raskt ut.

Når garasjen er ferdigstilt skal det varsles til kommunen gjennom ”melding om bygning eller tilbygg som er unntatt søknadsplikt”. Dette gjøres for at kommunen kan oppdatere sine kart og registrere en garasje i matrikkelen.​​​​​

Vann- og avløpsrør

Før byggeprosessen startes må du kartlegge hvor vann- og avløpsrør ligger på tomten din. Du kan ikke bygge over disse rørledningene ettersom kommunen skal ha lett tilgang til disse for vedlikehold og eventuelt reparasjoner.

Særskilte krav

Noen boligområder har også andre særskilte krav. Dette gjelder for boliger nærme sjøen, områder med fare for ras, flom og lignende, og boliger nærme jernbanespor.

Bor du nærme sjøen må du huske på 100-metersregelen. I utgangspunktet har du ikke lov å bygge nærmere sjøen enn dette. Dersom du ønsker å bygge her eller i nærheten bør du søke i reguleringsplanen og kommuneplanen, eventuelt ta kontakt med kommunen.

Om du har en bolig som ligger nærme jernbanespor som togspor, t-bane eller trikken er gjeldende krav på 30 meters avstand. For bilvei som er fylkesvei er kravet 50 meter, mens riksvei har et krav på 100 meter.

Bygge garasje selv?

Å bygge garasje selv er enklere enn du tror, og med litt snekkerferdigheter har du et prosjekt å sysle med. Det vil naturligvis også gjøre garasjen billigere da du slipper kostnader knyttet til montering.

Flere selskaper leverer ferdigkuttede deler, og du kan enkelt selv gjøre monteringen. Enten kan du gå for en ferdig kappet garasje som du setter sammen, altså et byggesett, eller du kan få selskapets arkitekter til å designe akkurat den garasjen du ønsker.

Først og fremst må du gjøre forarbeidet med å hente inn dokumentene nevnt ovenfor og kartlegge dine behov for garasjeløsning. Deretter kan du gå i gang med å sjekke ut størrelsen på tomten og beliggenheten der du ønsker garasjen.

Videre er det viktig at du sjekker grunnforholdene for å finne ut hvilken løsning du bør gå for.

Velg så hva slags materialer du ønsker på garasjen. Garasjedeler kan leveres i alt fra ubehandlet materiale til trykkimpregnert og malt kledning. Husk at du uansett bør gå over med et malingsstrøk eller olje etter ferdig montering for å dekke over spikerhull og endeved. 

Har du valgt en garasjeløsning med ferdig kappet reisverk og takstoler er det bare å sette i gang etter tegninger. Et godt råd på veien er å skaffe deg en spikerpistol, for det skal ganske mange spikre til under garasjebygging. I tillegg vil hjelp fra en venn eller to gjøre prosessen betraktlig lettere, og kanskje en god del morsommere.

Om du ikke ønsker å bygge garasje selv er det bare å spørre leverandøren av garasjen om deres samarbeidspartnere for montering. Eventuelt kan du som nevnt gå til innkjøp av en ferdig garasje.

Prosessen: Hvordan bygge garasje

Om du har bestemt deg for å bygge garasje er det viktig at du finner ut hvilke lover og regler som er gjeldende. Ved å gjøre dette finner du raskt ut av om du må søke eller ikke.

Når du bygger garasjen er det nettopp du som er ansvarlig for at alle regler og lover følges, og at garasjen din ikke er i veien for kommunens arealplaner for eiendommen, vegloven, plan- og bygningslovgivningen eller andre regelverk.

Skal du bygge garasjen selv eller kanskje ha en ferdig oppsatt garasje? I hovedsak er det tre forskjellige grader av ferdigstilling. Du kan få en garasje i flere elementer, en ferdig bygget garasje eller en pre-cut garasje. Velger du pre-cut garasje får du materiale i ferdigkappede lengder.

Har du gode snekkerferdigheter og tid kan du jo velge ferdigkappet lengder. Det er den billigste løsningen. Har du ikke disse ferdighetene kan du bestille garasje i elementer. Da vil du nok kun trenge litt hjelp til å få det opp. Det er estimert at en pre-cut garasje tar to uker å sette opp, mens en uke for en garasje i elementer.

For at garasjen skal stå stødig må du ha fundamentering. Dette må gjøres når det ikke er frost ute. En betongsåle med ringmur er det flere som anbefaler. Skal du ikke ha en isolerende effekt vil det holde med 10-12 cm tykkelse på betongsålen. Denne må stå på en telefri masse. Det anbefales også å ha ringmur. Dette er for å holde en god nok avstand ned til marka. Slik at man unngår fuktighet.

De fleste garasjemodellene som du får kjøpt, kan man sette opp uten en kran. De største elementene derimot må du nok ha en kran for å løfte. Flere leverandører tilbyr å løfte elementene opp til grunnmuren, slik at kundene kan montere de sammen.

Ønsker du en helt unik stil på garasjen, kan det bli vanskelig med ferdige garasjer. Da kan heller et selvbyggerprosjekt være aktuelt. Men igjen, dette krever at du har visse ferdigheter med å bygge og sette opp treverk.

Kjøper du materiale i løpemeter, vil du ikke ha noen bruksanvisning å gå etter. Det blir ikke det samme som en pre-cut garasje. Da må du tegne og planlegge selv. Det er viktig at du er nøye i forkant ellers kan det fort bli dyrere enn nødvendig. Prisen vil selvfølgelig være rimligere her enn ved bestilling av pre-cut.

Bygge carport selv

Skal du bygge carport har du flere alternativer å velge mellom. Har du god snekkerferdigheter er det bare å sette i gang med planleggingen. Da kan du kjøpe inn materiale i løpemeter, noe som er det billigste alternativet.

Har du ikke like gode byggeferdigheter kan det være lurt å bestille byggesett eller ferdig carport. Her kan du få hjelp av fagfolk til å sette de sammen og ordne med det praktiske. Det vil naturligvis koste litt mer, men det vil bli fortere ferdig. 

Sjekkliste før du skal bygge garasje

  1. Finn ut hvor stor garasje du trenger: Her bør du tenke på både areal, høyde, lagring og ekstra rom.
  2. Sett opp et budsjett.
  3. Sett deg inn i lover og regler, veiledere, samt kommunale bestemmelser.
  4. Finn ut hvor stor del av tomta skal du utnytte.
  5. Finn ut om du må søke om byggetillatelse for garasjen, eller om den faller innunder meldepliktig.
  6. Finn den mest gunstige beliggenheten på tomta: Ta hensyn til både terreng, naboer, avtand til veier, nabotomt og eventuelle andre bygninger.
  7. Velg en utforming som harmonerer mest mulig med huset ditt ellers og øvrige bygninger.
  8. Finn ut om du har behov for brannsikring av garasjen.
  9. Sjekk grunnforholdene, som drenering, der garasjen skal stå slik at fungamentet blir godt.
  10. Husk at du må ha fall på veien foran garasjen for regnvann, og fall på selve gulvet i garasjen for smeltevann om våren.
  11. Finn en passende garasjeport som både garmonerer med bygningene ellers, og som passet til ditt behov.
  12. Om du ikke å gjøre jobben selv kan du kontakte fagpersoner som kan hjelpe deg med prosjektet.

Få garasje-inspirasjon

En garasje kan brukes til så mangt, og for å sette i gang idémyldringen og gi deg litt garasje-inspirasjon har vi noen gode tips for å organisere garasjen din. Først og fremst er det viktig at du får dekket dine behov og får ryddet inn alt du ikke ønsker at ligger utenfor rundt omkring.

Etter at du har funnet ut hva slags garasje du trenger, kan du begynne å tenke utforming innvendig.

Bruk smarte løsninger som gjør at du utnytter garasjeplassen og får plass til mest mulig på en organisert måte. Tenk spesielt på funksjonell oppbevaring som gjør at du får plass til mest mulig, på minst mulig plass - og som i tillegg kan ryddes bort når du ikke bruker det for å spare bruksplass.

  1. Hyller: Sett opp hyller slik at alt har sin plass i garasjen.
  2. Bokser og knagger: Om du har mye verktøy og hageredskaper kan du enten legge disse i bokser eller installere knagger på veggen til å henge opp. Bruk gjerne gjennomsiktige bokser så ser du enkelt hva som er i hver boks, eventuelt benytt navnelapper. Det finnes også små kasser beregnet spesielt til verktøy som gjør det enkelt å organisere.
  3. Sykler: Om du har sykler kan du med fordel skaffe et sykkelstativ på veggen eller i taket.
  4. Ski: Heng opp skiutstyret slik at du slipper å ha det slengt på gulvet i garasjen. Legg gjerne en gummimatte under skiene om de står lent mot veggen. Dette sikrer at de ikke blir ødelagt under lagring, og når de tas inn og ut av garasjen gjennom skisesongen.
  5. Arbeidsbord: Om du trenger et arbeidsbord i boden kan du skaffe et som henges på veggen og kun dras ned ved behov. Da slipper du å ha et bord som blir stående der til en hver tid som bare tar plass.
  6. Batterier, lyspærer og pant: Flere bruker også garasjen til å få unna gamle batterier, lyspærer og panteflasker. Ha derfor gjerne egne bokser til disse slik at du enkelt kan sortere avfall riktig og kaste gjenstandene når det har hopet seg over tid.

Garasjeinnredning - Hvordan innrede garasje?

De fleste som har eller har hatt en garasje, vet at den også kan finne på å bli brukt til litt andre ting enn bare parkering av bilen - for eksempel til oppbevaring av skiutstyr eller hageredskap. Og før du vet ordet av det, er garasjen et eneste stort rot.

Dette er et problem som i grunn er lett å løse. Det er stadig flere firmaer som leverer løsninger som skaper en mer ryddig garasje. Med smarte og praktiske løsninger får du bedre oversikt, og god plass til bilen.

  • Det første du kan gjøre er å tømme garasjen. Finner du ting som du ikke trenger, ikke liker eller ikke kan repareres så må du kaste det. Det trenger ikke å ligge i garasjen og ta opp plass.
  • Er det flere ting du ikke trenger, så gi det bort. Du trenger ikke 6 hammere og 5 koster.
  • Nå som du har fått mer orden er det på tide å tenke over hva du ønsker å ha i garasjen. Det er en stor del av huset. Du kan jo lage et nytt hobbyrom om du ønsker.
  • Få litt preg i garasjen, mal en annen farge på den ene veggen, tilsett belysning eller plasser tv uttak så du kan ha en tv der. Det er kun fantasien som setter begrensninger.

Garasje pris

Hvor mye en garasje vil koste deg vil være avhengig av faktorer som:

  1. Størrelse
  2. Valg av materiale
  3. Ekstra utstyr
  4. Hvor mye av jobben du ønsker å gjøre selv

Som nevnt kan du enten kjøpe en ferdig bygget garasje, en garasje i elementer eller ”precut”-materialer. Når det gjelder øvrige valg er det blant annet mange ulike garasjeporter å velge mellom. 

Garasjekalkulator

Har du begynt å tenke på ny garasje, men er usikker på hva du vil ha og hvor mye den skal koste? Da kan du bruke en garasjekalkulator. Med en garasjekalkulator kan du se prisene for de ulike garasjene. Flere av kalkulatorene lar deg sette sammen din egen garasje etter eget behov. Med garasjekalkulatoren vil du få en pekepinn på hva en garasje vil omtrent koste.

Hvis du vet akkurat hvilken garasje du vil ha, er det best å samle inn tilbud. Da vil du kunne sammenligne tilbudene du får. På denne måten kan du velge det beste og billigste.

Slik får du billig garasje

Bruk vårt skjema for å hente inn gode tilbud og større sjanser for å finne en billig garasje. Tilbudene er helt uforpliktende og du fyller enkelt ut et skjema med informasjon ut ifra hva slags garasje du ønsker deg. Ved å hente inn tilbud fra Tjenestetorget kan du sammenligne flere leverandører slik at du finner en garasje som passer akkurat deg og ditt behov – til en billig pris!

Hent tilbud på garasje i dag
Sammenlign tilbud på ny garasje fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hent tilbud på garasje i dag

Sammenlign tilbud på ny garasje fra flere leverandører med ett, enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.