Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Prijedlozi će se prikazati nakon što unesete tekst u polje za pretraživanje. Pregledajte pomoću strelica za gore i dolje. Za odabir koristite tipku enter. Ako odaberete frazu, ta fraza će biti korištena za pretraživanje. Ako je prijedlog link, ta stranica će se otvoriti u pregledniku.
Upute
Domaćin

Uklanjanje sudomaćina iz oglasa

Vrlo je jednostavno mijenjati postavke koje se odnose na vaš tim. Domaćini i sudomaćini s pristupom svemu mogu uklanjati sudomaćine iz oglasa.

Savjet: želite li zadržati sudomaćina za svoj smještaj, ali promijeniti postavku koja se odnosi na to kojim će sve podacima u vašem oglasu imati pristup i što će sve moći uređivati, to možete učiniti tako da promijenite korisnička prava za tog sudomaćina.

Uklanjanje sudomaćina

Uklanjanje sudomaćina iz oglasa na računaru

  1. Kliknite na rubriku Oglasi i odaberite oglas koji želite urediti
  2. U alatu za uređivanje oglasa kliknite na Vaš smještaj
  3. Kliknite na rubriku Sudomaćini i odaberite sudomaćina kojeg želite ukloniti
  4. Kliknite na Ukloni sudomaćina
  5. Možete dodati napomenu za sudomaćina, a zatim kliknite na Da, ukloni


Možda će se morati odrediti novi primarni sudomaćin

Ako je uklonjeni sudomaćin bio primarni domaćin, morate odabrati osobu koja će ga zamijeniti, a to može biti vlasnik smještaja ili sudomaćin koji ima pristup svemu. Ako nema nijedan drugi sudomaćin s pravima za pristup svemu, vlasnik smještaja automatski postaje novi primarni domaćin.

Što se događa nakon uklanjanja sudomaćina iz oglasa

Sudomaćin kojeg ste uklonili više neće moći uređivati vaš oglas, upravljati zahtjevima za rezervacije, čitati poruke ili na njih odgovarati niti će moći primati isplate za rezervacije koje počinju nakon što ga uklonite. 

Vi ste i dalje odgovorni za sve tekuće i predstojeće zahtjeve, uključujući i one koje je taj sudomaćin već prihvatio. Ako postoje neki zahtjevi za odštetu koje je sudomaćin s pristupom svemu podnio u vaše ime ili se njima bavio, oni će vam biti automatski dodijeljeni.

Je li vam ovaj članak pomogao?

Vezani članci

  • Domaćin

    Dodajte sudomaćine u svoj oglas

    Možete dodati do 10 sudomaćina u oglas. Odaberite članove porodice, prijatelje, komšije ili osobu od povjerenja koju ste angažovali da vam p…
  • Domaćin

    Šta sudomaćini mogu raditi

    Sudomaćin može domaćinu pružiti pomoć oko smještaja, oko gostiju ili oboje. Sudomaćini unaprijed odlučuju koje obaveze žele preuzeti zajedno…
  • Domaćin

    Ovlaštenja tima za ugošćavanje

    Timovi mogu zajedno iznajmljivati smještaje putem Airbnba. Vlasnik korisničkog računa tima bira ko će se pridružiti timu i kojim alatima i f…
Zatražite pomoć u vezi s rezervacijama, korisničkim računom i sl.
Prijava ili registracija