Înființat în anul 2012, în urma reorganizării din cadrul universității noastre, Departamentul Contabilitate, Informatică economică și Statistică (CIES) reunește 45 de cadre didactice, grupate în trei colective ce participă la efortul universității de a oferi educație performantă și cercetare în trei domenii socio-economice majore: Contabilitate, Informatică economică, respectiv Cibernetică și statistică. Departamentul nostru oferă 3 programe de licență, cu mai mult de 1100 studenti, și 7 programe de master, la care sunt înregistrați peste 450 studenți. Cercetarea se desfășoară în cadrul a două centre de cercetare și sub îndrumarea a 24 conducători de doctorat.
Misiunea noastră, ca membri ai comunității academice din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, este aceea de a păstra valoroasa moștenire culturală și educațională, dar mai ales de a participa la dezvoltarea societății prin competitivitate si inovare in domeniile noastre de interes. Toți trebuie să ne preocupăm în permanență de călăuzirea tinerelor generații pe drumul devenirii profesionale si personale, în spiritul adevărului si binelui.
Membrii Consiliului Departamentului
-
- Prof.univ.dr. Florin DUMITRIU
- Prof.univ.dr. Costel ISTRATE
- Prof.univ.dr. Iuliana-Eugenia GEORGESCU
- Conf.univ.dr. Valerică GREAVU-ŞERBAN
Colectivul este format din 14 cadre didactice, din care 7 conducători de doctorat, gestionează activitatea didactică și de cercetare din domeniul Contabilitate, în care ființează programul de licență Contabilitate și informatică de gestiune și trei programe de master – Contabilitate, expertiză și audit, Contabilitate, diagnostic și evaluare, Contabilitatea afacerilor.
Colectivul de Informatică economică și matematică
Colectivul este alcătuit din 20 cadre didactice din care 11 conducători de doctorat, gestionează activitatea didactică și de cercetare din domeniul Informatică economică, în care există programul de licență Informatică economică, două programe de master – Software Development and Business Information Systems (în limba engleză) și Sisteme informationale pentru afaceri.
Colectivul este format din 11 cadre didactice, din care 6 conducători de doctorat, getionează activitatea didactică și de cercetare din domeniul Cibernetică și statistică economică, în care se regăsesc programul de licență Statistică și previziune economică și programul de master Data Mining.