Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Vés al contingut

Conveni de Berna

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentConveni de Berna
Imatge
Països que han ratificat la Convenció de Berna Modifica el valor a Wikidata
Tipustractat internacional Modifica el valor a Wikidata
Data1979 Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBerna (Suïssa) Modifica el valor a Wikidata
EstatSuïssa Modifica el valor a Wikidata

Lloc webconventions.coe.int… Modifica el valor a Wikidata

El conveni relatiu a la conservació de la vida silvestre i del medi natural d'Europa en anglès: Berne Convention on the Conservation of European Wildlife and Natural Habitats, més conegut com el Conveni de Berna té com a objectiu garantir la conservació de la vida silvestre i del medi natural d'Europa mitjançant una cooperació entre els Estats.

Aquesta convenció es va signar a Berna el 19 de setembre de 1979 i la Unió Europea és part contractant des de la Decisió 82/72/CEE del Consell, de 3 de desembre de 1981, que entrà en vigor el 6 de juny de 1982.[1]

Història

[modifica]

En la Convenció de Washington de 1973 sobre Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Flora i Fauna Silvestres s'inclou el primer catàleg internacional d' espècies protegides enfront de l'explotació comercial. Aquest conveni afecta principalment a la fauna i flora d'altres continents.

Pretén millorar aquesta situació a través de dos convenis signats el 1979. Són la Convenció de Bonn, sobre aus i altra fauna migradora, i el de Berna, sobre tota mena de flora i fauna amenaçada.

El Conveni de Berna va ser l'impulsor de la creació de catàlegs nacionals d'espècies protegides en els estats membres. El 1980 es va aprovar el Español catàleg espanyol d'espècies de fauna protegides[2][3] i el 1982 es va crear el catàleg de flora protegida.[4][5][6]

Referències

[modifica]
  1. «Convenio de Berna».
  2. Reial decret 3181/1980
  3. Reial Decret 1497/1986
  4. Decret 3091/1982
  5. Ordre de 17 de setembre de 1984
  6. Servicio de Información Ambiental del Principado de Asturias. Especies Protegidas: Líneas de Actuación http://tematico.asturias.es/mediambi/siapa/web/especies/actuacion/index.php Arxivat 2010-06-03 a Wayback Machine.