Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Vés al contingut

Lorenzo di Credi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaLorenzo di Credi
Imatge
Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementc. 1459 Modifica el valor a Wikidata
Florència (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort12 gener 1537 Modifica el valor a Wikidata (77/78 anys)
Florència (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Florència Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, escultor, dibuixant Modifica el valor a Wikidata
Activitat1475 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata - 1537 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsAndrea del Verrocchio Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables


Discogs: 4454104 Modifica el valor a Wikidata
Mare de Déu amb Infant i dos sants, primeries del segle xvi.

Lorenzo di Credi (Florència, c. 1459 – Florència, 12 de gener de 1537) va ser un pintor i escultor italià. En un primer moment va influir Leonardo da Vinci, però després va ser influït per aquest.

Biografia

[modifica]

Va començar a treballar al taller d'Andrea del Verrocchio. Després de la mort del seu mestre va heretar-ne la direcció del taller. En aquest taller va fer la Madonna di Piazza per a la Catedral de Pistoia, i probablement també va col·laborar-hi en diverses escultures.

Entre les seues obres cal destacar una Anunciació que es conserva als Uffizi, una Mare de Déu amb Infant a la Galleria Sabauda de Torí i una Adoratció de l'Infant a la Querini Stampalia de Venècia. D'una època posterior són una Mare de Déu amb sants (Museu del Louvre) (1493) i una Adoració de l'Infant als Uffizi. A Fiesole va repintar part d'unes taules de Fra Angelico als altars de l'església de Sant Domènec.

A les seues obres de maduresa (com la Crucifixió del Museu de Gottingen, l'Anunciació de Cambridge i la Mare de Déu amb sants de Pistoia) s'hi veuen influències de Fra Bartolomeo, Perugino i del jove Rafael.

Més recentment, una de les obres de di Credi va cridar l'atenció dels estudiosos perquè el rostre de Caterina Sforza que s'hi representa mostrava un gran semblança amb la Mona Lisa de Leonardo da Vinci.[1] Caterina Sforza era senyora de Forlì i d'Imola, i va ser empresonada per Cèsar Borja. El retrat, conegut també com La dama dei gelsomini, es troba a la Pinacoteca de Forlì.

Bibliografia

[modifica]
  1. «www.asn-ibk.ac.at». Arxivat de l'original el 2006-01-12. [Consulta: 28 setembre 2008].
  • (anglès) Hobbes, James R. Picture collector's manual; Dictionary of Painters (volume II). T. & W. Boone, 29 Bond Street, London; Digitalitzat per Googlebooks (2006), de l'Oxford library, 1849, pages 153.