Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
پرش به محتوا

افراد صدساله

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

فرد صدساله به کسی گفته می‌شود که ۱۰۰ سال خورشیدی یا بیشتر عمر کند. در ادبیات فارسی از واژهٔ «مُعَمّر»[۱] نیز برای کسی که دارای عمر طولانی است استفاده می‌شود اما ظاهراً مرزی برای آن معین نشده‌است.

در جهان

[ویرایش]

در سپتامبر سال ۲۰۱۰ میلادی ایالات متحده با رقمی در حدود ۵۳ هزار نفر بیشترین تعداد انسانهای صدساله را در دنیا داشته‌است. ۸۲/۸ درصد صدسالگان آمریکایی زن هستند. پس از آمریکا کشور ژاپن با حدود ۵۱ هزار نفر در رتبهٔ دوم از این حیث قرار می‌گیرد.

در بسیاری از کشورها افراد پس از رسیدن به صدسالگی هدیه دریافت می‌کنند یا به آن‌ها تبریک گفته می‌شود. در ایالات متحده به‌طور سنتی صدسالگان از رئیس‌جمهور نامهٔ تبریک دریافت می‌کنند. در انگلستان و کشورهای مشترک‌المنافع در یکصدمین زادروز فرد، ملکه پیامی برای وی ارسال می‌دارد و از سن ۱۰۵ سالگی به بعد این امر در هر زادروز اتفاق می‌افتد. صدسالگان ایرلندی نامه‌ای به همراه ۲۵۴۰ یورو به عنوان «جایزهٔ صدسالگی» از رئیس‌جمهور دریافت می‌کنند. برای صدسالگان ژاپنی یک کاپ نقره همراه با یک گواهینامه از طرف نخست‌وزیر ارسال می‌گردد. همین‌طور صدسالگان در سوئد پیام تبریکی (پیشتر به صورت تلگرام) از سوی پادشاه و ملکه و در ایتالیا نامه‌ای از رئیس‌جمهور دریافت می‌کنند.

ژان لوییز کالمان، اهل فرانسه، دارای طولانی‌ترین عمر تأیید شده در تاریخ می‌باشد. وی به هنگام مرگ در سال ۱۳۷۶، ۱۲۲ سال و ۱۶۴ روز داشت.

جیروئمون کیمورا اهل ژاپن نیز با بیش از ۱۱۶ سال طولانی‌ترین عمر را در میان مردان در طول تاریخ دارا بوده‌است.[۲]

صدساله‌های سرشناس ایرانی

[ویرایش]

از میان افراد سرشناس ایرانی افراد زیر، عُمر یکصد سال یا بیشتر از یکصد سال داشته یا دارند. رکورددار این فهرست سید قدمیار حسینی با بیش از ۱۲۱ سال سن هست. فهرست الف شامل مشاهیر زنده است، که به ترتیب طول عمر مرتب شده‌اند و فهرست ب شامل افراد درگذشته که ترتیب الفبایی دارند.

الف) افراد زنده (به‌ترتیب سنّ و الفبایی):

ب) افراد درگذشته (به‌ترتیب الفبایی):

جستارهای وابسته

[ویرایش]

پانویس

[ویرایش]
  1. وبگاه لغت‌نامهٔ دهخدا
  2. CNN، Simon Bouvier, Xiaofei Xu, Camille Knight and Elias Lemercier. «The world's oldest person is a French nun who enjoys chocolate and wine». CNN. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۲۷.
  3. ««آیت‌الله رحیمیان» دار فانی را وداع گفت». ایمنا. ۲۰۲۳-۰۷-۲۶. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۷-۲۷.
  4. سیما، IRIB NEWS AGENCY | خبرگزاری صدا و (۲ آذر ۱۴۰۰). «درگذشت کهنسال‌ترین خبرنگار ایران». fa. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۱۱-۲۳.[پیوند مرده]
  5. TABNAK، تابناک | (۳ شهریور ۱۴۰۱). «ابوالفضل سپهرم درگذشت». fa. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۸-۲۵.

منابع

[ویرایش]