فضای بیرونی (که در اصطلاح عامیانه به آن فضا میگویند)، به منطقهای نسبتا خلأ در گیتی گفته میشود که خارج از جو (هواشناسی) میباشد.کلمه فضای بیرونی، برای جدا کردن آن از فضای هوایی و منطقه خاکی، بروی آن گذاشته شده است. هیچ مرز مشخصی میان جو زمین و فضا وجود ندارد ولی هرچه از فضا به اتمسفر زمین نزدیکتر شویم چگالی کمتر میشود؛ یعنی چگالی فضاهای دور از اتمسفر بیشتر است.
در سال ۳۵۰ قبل از میلاد فیلسوف یونانی ارسطو نظریهای درباره ی تناقض طبیعت از خلاء داد.اصلی که در فیزیک با نام Horror vacui شناخته شده است.این مفهوم درقرن پنجم قبل از میلاد توسط فیلسوف یونانی پارمندیس ارائه شد، که احتمال وجود خلاء در فضا را تکذیب کرد.
در علم ستارهشناسیردهبندی ستارگان (به انگلیسی: stellar classification) به ردهبندی ستارگان بر اساس تخمینی که از نور و دمای سطحی آنها با استفاده از طیفسنجی نجومی زده میشود، گفته میشود و انواع متفاوتی دارد. ستارشناسان عموماً از ترکیبی از این دو روش زیر برای ردهبندی ستارگان استفاده میکنند: «ردهبندی هاروارد» از دمای سطحی ستاره جهت طبقه بندی آن استفاده میکند در حالی که «ردهبندی یرکس» از میزان درخشندگی ستاره جهت طبقه بندی آن استفاده میکند.
آنجلو سچی، منجم ایتالیایی در سال ۱۸۶۰ میلادی چهار نوع طیف ستارهای را از هم تمیز داد. حدود بیست سال بعد، گروهی از محققان در رصدخانه کالج هاروارد موفق به تمیز دادن گونههای دیگری از طیفهای ستارگان شده و آنها را به ترتیب حروف الفبایی و بر اساس قدرت خطوط طیفی هیدروژنی آنها نامگذاری کردند. با ادامه تحقیقات، ستارگان بر اساس دمای سطحی آنها طبقه بندی شدند که باعث شد ترتیبی غیر الفبایی پیدا کند: ترتیب تقسیم بندی از گرمترین به سردترین O وB وA وF وG وK وM میباشد. از حروف دیگر جهت اشاره به انواع نادرتر ستارگان و نواخترها استفاده میشود. هر رده، خود به زیر ردههای بیشتری تقسیم میشود. این کار معمولاً با نسبت دادن اعداد بین ۰ تا ۹ صورت میپذیرد (عدد ۰ برای گرمترین، و ۹ برای سردترین).
ردهبندی دیگری بنام «ردهبندی یرکس» در سال ۱۹۴۳ و توسط ویلیام ویلسن مارگونفیلیپ کینان و ادیت کلمن در رصدخانه یرکس به وجود آمد. این ردهبندی از درخشندگی ستاره جهت طبقه بندی آن استفاده میکند.
ادامه...
ابر ماژلانی بزرگ (LMC) کهکشانی در همسایگی کهکشان راه شیری است. فاصلهاش از کهکشان راه شیری کمی کمتر از ۵۰ کیلوپارسک است و بنابراین سومین کهکشان نزدیک به راه شیری شمرده میشود. ابر ماژلانی بزرگ چهارمین کهکشان بزرگ گروه محلی است.