راهنما:پیوند بین زبانها
این صفحه یک راهنمای چگونه انجام دادن است. که یک کار یا فرایند را در ویکیپدیای فارسی شرح میدهد. این صفحه یکی از سیاستها یا رهنمودهای ویکیپدیا نیست، زیرا هنوز توسط اجتماع مورد بررسی و تأیید قرار نگرفته است. |
پیوند میانزبانی یا پیوند بینزبانی، نوعی پیوند میانویکی است که صفحهای از ویکیپدیای یک زبان را به صفحهٔ معادل آن در ویکیپدیای زبان دیگر پیوند میدهد.
هماکنون پیوند میانزبانی توسط ویکیداده نگهداری میشود و پیوندهای قدیمی، که در زیر مشاهده میکنید، توسط رباتها حذف میگردند و به ویکیداده افزوده میشوند.
- پیوندهای میانزبانی به روش قدیمی
پیوندهای میانزبانی به صورت [[عنوان صفحه:کد زبان]]
در انتهای مقاله درج میشوند.
کد زبان با استناد به استاندارد ISO 639-1 دوحرفی است (فهرست کامل زبانهای در دسترس ویکیپدیا را ببینید. انگلیسی به صورت en، آلمانی به صورت de و...). برای مثال، برای مقالۀ پلانکتون، که در بسیاری از ویکیها موجود است، پیوند میانزبانی به شکل زیر است:
[[ar:عوالق]] [[pe:پلانکتون]] [[de:Plankton]] [[eo:Planktono]] [[en:Plankton]] [[es:Plancton]] [[fr:Plancton]] [[nl:Plankton]] [[ja:プランクトン]] [[ko:플랑크톤]] [[pl:Plankton]] [[ru:Планктон]] [[simple:Plankton]] [[zh:浮游生物界]]
نکته: این پیوندها به صورت خاصی رفتار میکنند و در متن مقاله دیده نمیشوند، ولی در قسمت زبانهای دیگر در ستون سمت راستِ صفحات فهرست میشوند. به طور فنی، این پیوندها میتوانند در هر کجای کد مقاله اضافه شوند و مکان آنها تأثیری در نحوۀ نمایششان ندارد، بهجز ترتیب آنها. بههرحال، عرف این است که این پیوندها در انتهای متن ویکی قرار بگیرند.
برای مطالعۀ بیشتر به نسخۀ انگلیسیِ این صفحه مراجعه کنید.
میانویکی محلی
[ویرایش]در گذشته، قبل از معرفی ویکیداده، پیوند به زبانهای دیگر در متن خود مقاله جای میگرفت. معایب آن روش این بود که صفحهای در هر زبان میبایست یک کپی مجزا از لیست را برای خود نگهداری و بهروزرسانی کند. در این حالت وقتی که عنوان صفحهای در یک زبان تغییر میکرد، میبایست تمام زبانها بهطور مستقل متوجه این موضوع شوند و لیست خود را بهروزرسانی کنند. امروزه این پیوندهای میانویکی سنتی برای اکثر صفحات مورد نیاز نیستند و میتوانند با خیال راحت زدوده شوند، البته قبل از اینکار لازم است اطمینان حاصل کنید که لیست موجود در ویکیداده با لیست محلی درونمتنی تطابق دارد. یک ابزار خودکار نیز وجود دارد که به شما در بررسی این تطابق کمک میکند.
با این وجود، هنوز خصوصیات و کاربردهایی وجود دارند که به استفاده از پیوندهای محلی گره خوردهاند:
- آنها نسبت به دادهای که از ویکیداده میآید اولویت دارند و میتوانند بر آن سرپوش بگذارند
- در صورتی که بیش از یک صفحه در زبان مبدأ نیاز به هدفگیری صفحهای در زبان مقصد داشته باشد به آنها نیازمندیم
- برای ایجاد میانویکی از/به صفحات تغییر مسیر به آنها نیازمندیم. این کار میتواند تفاوتهای معنایی یا ساختار سازماندهی متفاوت بین ویکیها را هموارتر کند. مثلاً به جای پیوند دادن به صفحهای که عنوان مورد انتظاری ندارد و فقط موضوع، حوزه و قسمتی از مطالبش با صفحه مبدأ همخوانی دارد، میتوان به اصطلاح دقیق در ویکی مقصد پیوند ایجاد کرد.
- برای صفحاتی که در ویکیداده مجاز نیستند ولی نیاز به میانویکی دارند
افزودن میانویکی به ویکیداده
[ویرایش]افزودن میانویکی به صفحات جدید یا صفحات موجود به دو روش مقدور است:
- روش اول: با کلیککردن برروی دکمهٔ افزودن میانویکی در نوار سمت راست (در شکل ۱) پنجرهای باز میشود (در شکل ۲) که میتوانید نام زبان موردنظر و عنوان صفحه در آن زبان را وارد کنید و بعد از زدن دکمهٔ تأیید، میانویکی به ویکیداده افزوده میشود. مثلاً در قسمت زبان en برای ویکیپدیای انگلیسی و در بخش عنوان test برای عنوان مقاله را وارد میکنیم.
- روش دوم: به روشی سنتی به صفحهٔ ویکیفارسی میانویکی بیفزایید. مثلاً [[en:test]] را در پایین صفحه قرار دهید. رباتها آن را به ویکیداده میافزایند.
برای اطلاعات بیشتر وپ:ویکیداده را مطالعه کنید.
الگو و رده
[ویرایش]الگو:میانویکی-نیاز به مقالههایی که نیازمند پیوند میانزبانی هستند، افزوده میشود؛ این مقالات در رده:مقالههای نیازمند میانویکی فهرست میشوند.