Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
پرش به محتوا

ویرجینیا

مختصات: ۳۷°۳۰′شمالی ۷۹°۰۰′غربی / ۳۷٫۵°شمالی ۷۹°غربی / 37.5; -79
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از Virginia)
ایالت ویرجینیا
Commonwealth of Virginia
پرچم ویرجینیا نشان دولتی ویرجینیا
پرچم ویرجینیا نشان رسمی ویرجینیا
لقب(ها): Old Dominion
قلمرو کهن
Mother of Presidents
مادر رئیس‌جمهورها
شعار(ها): Sic semper tyrannis (لاتین)
ستمکار را هماره چنین باد
نقشه ایالت‌های آمریکا همراه برجسته‌بودن ویرجینیا
نقشه ایالت‌های آمریکا همراه برجسته‌بودن ویرجینیا
زبان رسمیانگلیسی
پایتختریچموند
بزرگ‌ترین شهرویرجینیا بیچ
منطقهرتبهٔ سی و پنجم
 - کل۱۱۰٬۷۸۵ کیلومتر مربع
 - پهنا۳۲۰ کیلومتر
 - طول۶۹۰ کیلومتر
 - % آب۷٫۴
 - عرض جغرافیایی۳۶° ۳۲′ N to 39° ۲۸′ N
 - طول جغرافیایی۷۵° ۱۵′ W to 83° ۴۱′ W
جمعیترتبهٔ دوازدهم
 - کل۱۷٬۰۸۱٬۳۲۷
 - تراکم۱۶۸٬۵ بر کیلومتر مربع
رتبهٔ چهاردهم
 - متوسط درآمد خانوار$۵۳٬۲۷۵ (هفتم)
بلندی
 - بالاترین نقطهماونت راجرز[۱]
۱٬۷۴۷ متر
 - میانگین۲۹۰ متر
 - پایین‌ترین نقطهاقیانوس اطلس[۱]
۰ متر
پذیرش در اتحادیه۲۵ ژوئن ۱۷۸۸ (دهم)
فرماندارتیم کین (دموکرات)
قوه مقننه
سناتورهای ایالات متحده آمریکاجان وارنر (دموکرات)
جیم وب (دموکرات)
هیئت مجلس ایالات متحده آمریکافهرست
منطقه زمانیشرق: UTC-5/
کوته‌نوشت‌هاVA، US-VA
وبگاهwww.virginia.gov

ویرجینیا (به انگلیسی: Virginia) که با نام رسمی مشترک‌المنافع ویرجینیا شناخته می‌شود، یکی از ایالت‌های ایالات متحده آمریکا است که در منطقه آتلانتیک میانه ایالات متحده واقع شده‌است. ویرجینیا به دلیل اینکه اولین و قدیمی‌ترین قلمرو پادشاهی انگلستان[۲] و نیز زادگاه بیشترین رؤسای جمهوری آمریکا بوده با نام‌های مستعار «قلمرو کهن» و «مادر رؤسای جمهور» شناخته می‌شود. جغرافیا و آب و هوای این ایالت تحت تأثیر کوهستان بلو ریج و خلیج چساپیک است که زیست‌بوم گیاهی و جانوری این ایالت را پدیدآورده است. پایتخت آن ریچموند، ویرجینیا (به انگلیسی: Richmond) و پرجمعیت‌ترین شهر آن ویرجینیا بیچ است. همچنین شهرستان فرفکس از پرجمعیت‌ترین تقسیمات سیاسی آن است. جمعیت تخمینی ویرجینیا در سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۸/۳ میلیون نفر برآورد شده‌است. بر همین اساس ویرجینیا دوازدهمین ایالت پرجمعیت در ایالات متحده آمریکا به‌شمار می‌رود.[۳] همچنین مقر ساختمان وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا (پنتاگون) و مقر سازمان اطلاعات مرکزی در این ایالت است.

تاریخ این ایالت با چندین قبیله بومی از جمله پوهاتن آغاز شد. در تاریخ ۱۳ مه سال ۱۶۰۷ مستعمره ویرجینیا توسط شرکت ویرجینیای لندن به عنوان اولین مستعمره دائمی انگلیسی در بر جدید پایه‌گذاری شد.[۴]

مقایسهٔ تولید ناخالص داخلی ایالت‌های آمریکا با کشورهای دیگر در سال ۲۰۱۲. تولید ناخالص داخلی ایالت ویرجینیا در این سال، قابل مقایسه با کشور لهستان بوده‌است.

تاریخچه

[ویرایش]
یادبود نبرد ایو جیما در جنگ جهانی دوم در شمال ایالت ویرجینیا

نام «ویرجینیا» از نام الیزابت یکم ملکه انگلستان گرفته شده‌است که در تمام عمر خود تن به زناشویی نداد و باکره ماند.

ویرجینیا یکی از سیزده مستعمره‌ای است که در جریان انقلاب آمریکا علیه سلطه بریتانیا شورش کردند.

بر روی پرچم و نشان ایالت ویرجینیا یک زن شجاع در لباس گلادیاتوری دیده می‌شود که مردی ریش‌دار را شکست داده و در حالی که تاج مرد از سرش افتاده زن پایش را بر روی سینه مرد گذاشته‌است. در این نشان زن که لباس گلادیاتور تنش است و یک نیزه و یک شمشیر در دست دارد نماد جمهوریت و نظام سیاسی جمهوری بوده و مرد تاج‌دار کشته شده نماد سلطنت و حکومت پادشاهی است یک شلاق و یک زنجیر در دو دستش دارد که نشانه استعمار است و شکست او از زن نیرومند نشانه شکست پادشاهی بریتانیا از ایالات متحده آمریکا و مردم استقلال‌طلب آن‌جاست.

حیات وحش در پارک ملی شنندوا در ویرجینیا

اقتصاد

[ویرایش]

در سال ۲۰۱۲، این ایالت تولید ناخالص داخلی برابر با ۴۷۸٬۷۴۷ میلیارد دلار داشت، که قابل مقایسه با تولید ناخالص داخلی کشور لهستان (۴۸۹٬۷۹۵ میلیارد دلار) بود.[۵]

مردم

[ویرایش]

بیشتر جمعیت ایالت ویرجینیا را سفیدپوستان تشکیل می‌دهند که نیاکانشان از شمال اروپا مهاجرت کرده بودند. یک پنجم جمعیت ایالت سیاه‌پوست هستند و جمعیت قابل توجهی از مهاجرین آمریکای لاتین و آسیایی-آمریکایی نیز در این ایالت زندگی می‌کنند.[۶]

آموزش

[ویرایش]
آرامستان ملی آرلینگتون جاییست که بسیاری از کشته شدگان جنگ‌های آمریکا در آن آرمیده‌اند.

تأسیسات شتاب‌دهنده ملی توماس جفرسون در این ایالت قرار دارند. دانشگاه ویرجینیا نیز از آثار جهانی ثبت شده یونسکو به‌شمار می‌رود. از دیگر دانشگاه‌های اصلی این ایالت می‌توان به اسامی زیر اشاره نمود:

مشاهیر

[ویرایش]

از افراد مشهور این سرزمین می‌توان آرتور اش، لوئیز فیروز، توماس جفرسون، رابرت ادوارد لی (انگلیسی: Robert Edward Lee؛ زاده ۱۹ ژانویهٔ ۱۸۰۷ درگذشته ۱۲ اکتبر ۱۸۷۰)، جیمز مدیسون، جیمز مونرو، کیتی کوریک، و جرج واشینگتن را نام برد.

منابع

[ویرایش]
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ "Elevations and Distances in the United States", U.S Geological Survey (به انگلیسی), 29 April 2005, archived from the original on 1 June 2008, retrieved 27 September 2007 Retrieved on 2006-11-09.
  2. "Old Dominion". Encyclopedia Virginia.
  3. -content-articles-RTD-2007-12-28-0096.html Richmond, VA - News, Weather, Politics, Sports, Entertainment and Business Reports | Richmond Times-Dispatch[پیوند مرده]
  4. «First Charter of Virginia. 1909-14. American Historical Documents, 1000-1904. The Harvard Classics». www.bartleby.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۰-۱۷.
  5. بر طبق آمار ۲۰۰۷ صندوق بین‌المللی پول که در جداول قیاس زیر ارائه گردیده‌اند:

    Wikipedia contributors, "Comparison between U.S. states and countries nominal GDP," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_between_U.S._states_and_countries_nominal_GDP (accessed September 5, 2008).

  6. «Virginia - ACS Demographic and Housing Estimates: 2006». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ فوریه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۱۹ ژانویه ۲۰۰۸.

پیوند به بیرون

[ویرایش]