Digimon Adventure

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Digimon: Digital Monsters
デジモンアドベンチャー
(Digimon Adventure)
Genre seikkailu, komedia, draama, fantasia, toiminta ja science fiction seikkailu
TV-anime
Ohjaaja Hiroyuki Kakudō
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat Fuji TV
Nelonen
Ranska TF1
Saksa RTL II
Italia Rai Due
Yhdysvallat Fox Kids, Fox Family, Toon Disney
Alkuperäinen lähetyskierros 7. maaliskuuta 199926. maaliskuuta 2000
Jaksojen määrä 54
(luettelo jaksoista)

Digimon Adventure (jap. デジモンアドベンチャー, Dejimon Adobenchā) on ensimmäinen Digimon-animesarja. Se esitettiin Amerikassa sarjan Digimon: Digital Monsters ensimmäisenä tuotantokautena.

Sen esitys aloitettiin Suomessa 10. tammikuuta 2001. Suomenkielisen version toteutti Agapio Racing Team ensimmäisten 26 jakson osalta. Sarjaa esittänyt Nelonen kuitenkin sai kritiikkiä dubbauksen laadusta ja toteutus siirtyi Tuotantotalo Wernelle, joka dubbasi loput jaksot 27–54. Jälkiäänitys perustui alkuperäiseen japaninkielisen versioon eikä englanninkielisen versioon.

Sarja lähetettiin Italiassa 4. syyskuuta 2000 alkaen Rai 2:lla samanaikaisesti Mediaset-verkkojen lähettämien anime Dragon Ball- ja Pokémon-ohjelmien kanssa.

Sarjan uusi versio julkaistiin 2020.

Seitsemän lasta kesäleiriltä ajautuu yhtäkkiä outoon Digimaailmaan, jossa asuvat digitaaliset hirviöt, digimonit, jotka tarpeen tullen voivat kehittyä ylemmälle tasolle vaaran uhatessa. Lapset aloittavat siellä matkansa Tiedostosaarelta (Agapion jälkiäänityksessä File-saari) ja ystävystyvät digimonien kanssa, digimonien itse opettaessa lapsille yhtä ja toista Digimaailmasta.

Valittujen lasten päästyä Tiedostosaaren keskellä sijaitsevalle Mugen-vuorelle kaksi digimonia, Leomon ja Orgamon, hyökkäävät heidän kimppuunsa. Paha digimon, Devimon, on laittanut Leomoniin mustan rattaan kontrolloidakseen tätä. Lapset pääsevät karkuun ja päätyvät vanhaan hotelliin. Tämä on kuitenkin Devimonin ansa, mutta lapset pääsevät juuri ja juuri karkuun, vaikka joutuvat erilleen toisistaan.

Pian kaikki seitsemän lasta kuitenkin pääsevät takaisin yhteen, ja vapauttavat Leomonin mustasta rattaasta. Lapset palaavat Mugen-vuorelle tuhotakseen Devimonin, mutta Devimon on kasvanut valtavaksi, koska on imenyt sisäänsä kaikki mustat rattaat saaden niiden voimat. Mustien rattaiden vaikutuksen alaisena Devimon oli voimiltaan lähempänä Ultimate-tasoa, ja hän voittaa helposti lasten digimonit. Juuri kun Devimon onnistui lähes tuhoamaan lapset digimoneineen, Patamon kehittyi viimeinkin Champion-muotoonsa Angemoniksi, ja käytti kaikki voimansa tuhotakseen Devimonin.

Lapset saavat viestin Gennailta, joka on vanhan ihmismiehen hahmossa esiintyvä, mutta datasta koostuva olento. Gennai neuvoo heitä saapumaan Sarba-mantereelle sekä etsimään Tunnukset ja niihin asetettavat Tuntolevyt, jotta heidän kumppaninsa voisivat kehittyä Ultimate-muotoihinsa. Siellä heitä vastaan kuitenkin tulee uusi paha digimon, Etemon, joka kamalalla lauluäänellään pystyy heikentämään digimoneja. Etemon on Ultimate-tason digimonina paljon voimakkaampi kuin lasten digimonit ja voitti heidät helposti. Taichi ei kuitenkaan pitänyt tätä pahana vastuksena ja yritti epätoivoisesti kehittää Greymonia Ultimate-muotoon. Tämä onnistuu, mutta Greymon kehittyy vahingossa pahuuden kuvaksi, SkullGreymoniksi, joka lopulta muuttuu takaisin Koromoniksi kun hänen energiansa loputtua. Lapset kuitenkin tuhoavat Etemonin kätyreitä yksi kerrallaan, ja löytävät samalla tunnuksensa. Kerran he kohtaavat Piccolomonin, joka opastaa lapsia muutoksissa.

Koushiron saatua sähköpostia lapset lähtevät vapauttamaan Etemonin vankia, Nanomonia, joka lupaa vastineeksi Soran Rakkauden tunnuksen. Lapset pääsevät Etemonin pyramidiin, mutta Etemon saa heidät kiinni. Lapset vapauttavat Nanomonin, mutta kesken taistelun tämä kaappaa Soran aikeenaan käyttää tätä tuhotakseen Etemonin. Taichi onnistuu pelastamaan Soran, kun taas Nanomon ja Etemon putoavat pimeän verkoston ytimeen. Vain Etemon selviytyy ja on valmiina tuhoamaan lapset. Etemon vaikuttaa lähes voittamattomalta, kunnes Taichin Rohkeuden Tunnus alkaa hehkua ja Greymon kehittyy MetalGreymoniksi. MetalGreymonin hyökkäys saa aikaan portaalin, joka nielaisee Etemonin ja pimeän verkoston sisäänsä, ja samalla Taichi ja Koromoniksi muuttunut MetalGreymon ajautuvat vahingossa takaisin Japaniin.

Etemon ei kuitenkaan tuhoutunut, vaan hän onnistui imemään verkoston energian itseensä palaten myöhemmin Mega-tason MetalEtemonina. SaberLeomon ja Zudomon onnistuvat tuhoamaan MetalEtemonin, mutta ennen tätä SaberLeomon otti vastaan kuolettavan iskun MetalEtemonilta ja hän dedigivoituu pian Leomoniksi ja kuolee itsekin vammoihinsa.

Kun Taichi katosi, valitut lapset joutuivat erilleen etsiessään tätä, ja heistä jokaista häiritsi uusi digimon, PicoDevimon. Taichi kuitenkin palaa takaisin ja kokosi kaikki taas yhteen. Vamdemonin täydellinen ensiesiintyminen tapahtui jaksossa 26. Tätä ennen hän oli näkynyt vain varjona tai mustana hahmona taivaalla. Vamdemon ilmestyttyä lapsille hän voitti helposti muut digimonit, mutta Birdramon kehittyi Garudamoniksi ja pakeni lasten ja digimonien kanssa Vamdemonilta. Tämän jälkeen Gennai kertoi Valituille lapsille kahdeksannesta Valitusta lapsesta, joka löytyisi Japanista. Myös Vamdemon tiesi tästä ja laittoi kätyrinsä PicoDevimonin ja Tailmonin kokoamaan armeijan digimoneja. Valitut lapset livahtavat Vamdemonin linnaan ja näkevät Vamdemonin joukkojen menevän portista toiseen maailmaan. Taichi ja muut yrittivät pysäyttää tätä, mutta Vamdemon pääsi joukkoineen pakoon Tailmonin herättäessä henkiin Devidramonien patsaista. Lapset palaavat Gennain luo ja pyytävät tältä apua.

Lapset pääsivät lopulta takaisin oikeaan maailmaan, ja matkallaan kotiin kohtaavat useita Vamdemonin digimoneja. Kotiin päästyään lapset alkavat etsiä kahdeksatta valittua. Taichin, Koushiron, Soran ja Mimin kohdatessa DeathMelamonin Tokyo Towerilla, Yamato ja Takeru kohtaavat Pulpmonin ja Gotsumonin Shibuyassa. Lopulta selviää, että Taichin pikkusisko Hikari on kahdeksas valittu ja Tailmon hänen kumppaninsa. Vamdemon kaappaa Tailmonin ja yrittää hukuttaa tämän ystävän Wizardmonin.

Pian Hikari antautuu Vamdemonin kätyrille, Phantomonille. Muiden tultua pelastamaan Hikaria ja Tailmonia Angemon onnistuu tuhoamaan Phantomonin. Vamdemon sen sijaan torjuu kaikkien digimonien hyökkäykset ja onnistuu melkein tuhoamaan Hikarin ja Tailmonin. Wizardmon tulee kuitenkin näiden väliin uhraten itsensä. Silloin Hikarin Digivice alkaa hehkua, ja Tailmon superlautautuu Angewomoniksi. Tämä tuhoaa Holy Arrow -aseella Vamdemonin.

Vamdemon ei kuitenkaan kuollut, vaan palasi pian entistäkin vahvempana VenomVamdemonina. Yksikään digimon ei pärjännyt tälle, kunnes Agumon ja Gabumon kehittyivät Mega-muotoihinsa (jälkiäänityksessä ääriaste), WarGreymoniksi ja MetalGarurumoniksi. Lasten tunnuksien avulla VenomVamdemon saatiin lopulta tuhottua.

Pimeyden valtiaat ja Apocalymon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun lapset palaavat Digimonmaailmaan oltuaan vain muutaman päivän Japanissa, pimeyden valtiaat ovat vallanneet sen. Tämä johtuu siitä, että aika kulkee Digimaailmassa nopeammin kuin maapallolla. Pimeyden valtiaat ovat koonneet suurimman osan Digimonmaailmasta yhteen Spiraalivuoreksi, jota on helpompi hallita. Pimeyden valtiaat ovat paljon voimakkaampia kuin valittujen digimonit. Chuumon ja Piccolomon uhraavat henkensä valittujen lasten puolesta jaksossa 40, jotta valitut lapset pääsevät pakenemaan pimeyden valtiailta.

Lapset kohtaavat ensimmäiseksi MetalSeadramonin. WarGreymon saa tämän tuhottua, mutta lapsia auttanut Whamon kuolee taistelussa. Lapset kohtaavat seuraavaksi Pinomonin, joka sieppaa Takerun ja leikkii vaarallisia sotaleikkejä tämän kanssa. Takeru pääsee oman nokkeluutensa avulla karkuun. Yamato jättää ryhmän, sillä hän haluaa miettiä omia asioitaan. Pian Mimi ja Jou lähtevät myös erilleen. Mimi ja Jou kohtaavat Etemonin voimakkaamman muodon, MetalEtemonin, jonka SaberLeomon ja Zudomon onnistuvat tuhoamaan. Samaan aikaan, MetalGarurumon tuhoaa Pinomonin.

Seuraavaksi Taichi, Koushiro, Sora, Hikari ja Takeru kohtaavat Mugendramonin. Mugendramonin joukot jahtaavat lapsia ympäri Mugendramonin kaupunkia, ja samalla Hikari sairastuu vakavasti. Mugendramon epäonnistuttua lasten löytämisessä hän päättää käynnistää ”suunnitelman Z”, jossa koko kaupunki tuhotaan. Mugendramon ilmestyy pian itse paikalle, ja lapset päätyvät maan alle. Siellä he kohtaavat WickedMonzaemonin, joka on orjuuttanut joukon Numemoneja. Taichi ja Koushiro tapaavat vanhan tutun, Andromonin, joka auttaa lapsia taistelemaan Mugendramonia vastaan. Kun Numemonit uhraavat henkensä Hikarin puolesta, Agumon saa voimaa muuttua WarGreymoniksi. Tämä hyökkää Mugendramonia vastaan, mutta muuttuu nopeasti hävittyään takaisin Koromoniksi. Kun Koromon alkaa puhua ystävyydestä ja siitä, ettei ole yksin, Mugendramon tuhoutuu.

Viimeisenä lapset kohtaavat Piamonin tuhottuaan ensin tämän soturin, LadyDevimonin. WarGreymon ei pärjää Piamonille, mutta pian Yamato ja MetalGarurumon tulevat apuun. Kun Piamon on tappiolla, tämä muuttaa lähes kaikki lapset ja digimonit nukeiksi. Vain Takeru, Hikari ja Angemon jäävät jäljelle. Takerun ja Hikarin pudotessa Spiraalivuorelta Angemonin onnistuu kehittyä HolyAngemoniksi. Tämä pelastaa Hikarin ja Takerun, vie Piamonilta nuket ja palauttaa lapset sekä digimonit ennalleen. Piamonin hyökätessä Menacemon-joukon kanssa lasten kimppuun käydään taistelussa, jossa on mukana myös tarinan varrella lasten kanssa liittoutuneita muita digimoneja. Lopussa WarGreymon ja MetalGarurumon saavat paiskattua Piamonin HolyAngemonin Heaven’s Gate -porttiin.

Pimeyden valtiaat eivät kuitenkaan olleet lasten oikea vihollinen, vaan tämä on Apocalymon, pahoista pahin digimon, joka tuhoaa lasten tunnukset ja estää digimonien kehittymisen. Pian lapset kuitenkin tajuavat, etteivät tarvitse tunnuksiaan, koska nämä piirteet ovat olleet aina heidän sisimmissään. Digimonit kehittyvät ja käyvät viimeiseen taisteluun Apocalymonia vastaan. Digimonit tuhoavat Apocalymonin ruumiin, josta jää jäljelle vain laatikko-osa. Tämän jälkeen Apocalymon tekee itsemurhan (Grand Big Bang) yrittäen tuhota aivan kaiken, mutta lasten Digivicet sulkevat hyökkäyksen tuottaman energian. Voitettuaan pahuuden lapset palaavat Digimaailmaan, hyvästelevät digimonkumppaninsa osallistuttuaan yhteisvalokuvaan ja poistuvat digimaailmasta raitiovaunulla.

Luettelo päähenkilöistä ja heidän digimoneistaan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Taichi – rohkeus
  • Yamato – ystävyys
  • Sora – rakkaus
  • Mimi – viattomuus
  • Koushiro – tietämys
  • Joe – vilpittömyys
  • Takeru – toivo
  • Hikari – valo
  • Devimon: Ensimmäinen vihollinen, johon lapset törmäsivät. Devimon käyttää mustia esineitä, mustia hammasrattaita, jotka tunkeutuvat digimonien sisään tehden näistä pahoja. Muun muassa Leomon oli pimeyden rattaan vallassa. Devimon oli erittäin voimakas Champion-tason digimon ja mustien rattaiden vaikutuksesta hän voimistui entisestään. Kuollessaan Devimon kuitenkin vihjasi, että valtameren toisella puolella on paljon häntäkin voimakkaampia digimoneja. Digimon Zero Two -sarjassa Devimonin jäänteet löytyivät Pimeyden pyörteestä, josta Digimon-keisari keräsi ne Kimeramonin luomista varten.
  • Etemon: Toinen vihollinen, joka on Devimonia voimakkaampi, sillä hän voitti valittujen lasten digimonit vaivatta. Etemon oli toinen (Andromon oli ensimmäinen) Ultimate-tason digimon, jonka lapset kohtasivat. Etemon ei kuitenkaan tuhoutunut taistelussa MetalGreymonin vastaan, vaan palasi myöhemmin MetalEtemonina.
  • Vamdemon (engl. Myotismon, Suomessa Vamdemon): Kolmas vihollinen, jota vastaan lapset taistelivat. Vamdemon on Etemonia vahvempi Ultimate-tason digimon, sillä hän voitti kaikki valittujen lasten digimonit näiden Ultimate-muodossaan. Vamdemon lähti toiseen maailmaan joukkoineen tuhoamaan kahdeksatta valittua lasta. Vamdemon on vampyyrin tapainen digimon, joka mm. imee ihmisten verta ja käskyttää lepakkoarmeijaa. Vamdemonin tuhouduttua tämä muuttui VenomVamdemoniksi (engl. VenomMyotismon), joka on Vamdemonin Mega-muoto ja juuri tässä taistelussa Agumon ja Gabumon muuttuivat Mega-muotoon. Digimon Zero Two -sarjassa Vamdemon palasi BelialVamdemonina (engl. MaloMyotismon), mutta koko maailman valittujen lapsien voimat tuhosivat hänet.
  • Pimeyden valtiaat (engl. Dark Masters): Kaikki Pimeyden valtiaat ovat Mega-tason Digimoneja ja kohdatessaan heidät ensi kertaa WarGreymon ja MetalGarurumon eivät edes yhdessä pärjää Piamonia vastaan.
    • MetalSeadramon: Betamonin tai Seadramonin Mega-muoto. Ensimmäinen pimeyden valtias, joka hallitsi Spiraalivuoren merta ja rantoja. MetalSeadramon oli meressä elävä pitkä ja metallinen käärme, joka osaa myös lentää. Se on kokoisekseen erittäin nopea. Sen hyökkäyksiä olivat Ultimate Stream ja Dragon’s Flame. WarGreymon tuhosi MetalSeadramonin Great Tornado -hyökkäyksellä. MetalSeadramon oli herännyt Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa jälleen henkiin Digimaailman ”uudelleenkäynnistyksen” myötä ja Yggdrasilia palveleva ”Pimeä Gennai” lähetti hänet lasten kimppuun, kunnes WarGreymon ja MetalGarurumon tuhosivat hänet.
    • Pinomon (engl. Puppetmon, jap. Pinocchimon): Toinen pimeyden valtias, joka hallitsee Spiraalivuoren metsiä. Pinomon on puunukkea muistuttava Digimon, jolla on julma huumorintaju. Sen hyökkäyksiä ovat Bullet Hammer, Flying Crost Cutter ja Drill Nose. Lisäksi Pinomonilla on nimeämätön marionettitekniikka, jolla se pystyy kontrolloimaan muita digimoneja. Pinomonin tuhosi MetalGarurumon Ultimate Breath -hyökkäyksellä.
    • Mugendramon (engl. Machinedramon): Kolmas pimeyden valtias, joka hallitsee Spiraalivuoren kaupunkeja. Mugendramonin vartalosta 95 % oli metallia ja 5 % lohikäärmedigimonin DNA:ta. Piamon toteaakin suomenkielisessä versiossa täysin tunteettoman Mugendramonin olevan ”vain kone”, mutta ”oivallinen tappokone”. Mugendramonin hyökkäykset olivat Mugen Cannon ja Catastrophe. Mugendramonin tuhosi WarGreymon Dramon Killer -hyökkäyksellä. Mugendramon oli herännyt Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa jälleen henkiin Digimaailman ”uudelleenkäynnistyksen” myötä ja Yggdrasilia palveleva ”Pimeä Gennai” usutti hänet lasten kimppuun, kunnes Hououmon, HerculesKabuterimon ja Seraphimon tuhosivat hänet.
    • Piamon (engl. Piedmon, jap. Piemon): Viimeinen ja teknisesti vahvin pimeyden valtias, joka hallitsee Spiraalivuoreen syntynyttä pimeyttä. Piamon oli pellen tai hovinarrin näköinen digimon, joka kykenee muuttamaan muotoaan. Sen hyökkäykset olivat Trump Sword, Clown Trick, Toy Wonderess ja Ending Spell. Piamon tuhoutui, kun WarGreymon ja MetalGarurumon hyökkäsivät hänen kimppuunsa, ja lennättivät hänet HolyAngemonin Heaven’s Gate -porttiin.
  • Apocalymon: Vääristymien todellinen aiheuttaja ja sekä pimeyden valtiaiden voimien antaja. Apocalymon vihaa valittuja lapsia sydämensä pohjasta, koska katsoo oman ja muiden vihollisdigimonien kehityksen vääristymän olevan valittujen lasten syytä. Koska Apocalymon on antanut voimansa Devimonille, Etemonille, Vandemonille ja Pimeyden valtiaille, hän voi halutessaan käyttää niiden hyökkäyksiä. Tästä huolimatta lapset osoittautuivat voimakkaammiksi. WarGreymon ja MetalGarurumon tuhosivat Apocalymonin ruumiin. Sitten Apocalymon teki itsemurhan Grand Big Bang -hyökkäyksellä, mutta lasten Digivicet sulkivat räjähdyksen sisäänsä estäen totaalisen tuhon. Digimon Adventure tri. -elokuvasarjassa paljastui, miten Apocalymonin kuolemasta huolimatta jäänne hänen voimistaan tuli osaksi ”Libraa” eli Meicoomonia, josta tehtiin ihmiskumppaniksi Meiko Mochizukin digimonkumppani pimeyden voimien vakauttamiseksi, kunnes Yggdrasil, Alphamon ja ”Pimeä Gennai” yrittivät juonillaan jälleen aktivoida pimeyden voimat.
  • Diaboromon: Ensimmäisen Digimon-elokuvan vastustaja. Diaboromon voitti helposti taistelussa WarGreymonin ja MetalGarurumonin ja uhkasi laukaista ydinohjukset Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Kun WarGreymon ja MetalGarurumon DNA-Digivoituivat Omegamoniksi hän onnistui tuhoamaan Diaboromonin ja pysäyttämään ohjusten osumisen. Diaboromon palasi myöhemmin Armageddemonina, mutta Imperialdramon Paladin Mode onnistui tuhoamaan hänet lopullisesti.

Graafinen inspiraatio viittaa erityisesti tunnetuihin japanilaisiin sarjakuviin, kuten Pokémoniin, ja sitten lisättiin seikkailuteema, joka toi takaisin vuotta ennen Jurassic Park -saagaaselvennä

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Kōji Wada  tunnuslaulu (Butter-Fly)  
 Hiroaki Hirata  kertoja, Leomon/SaberLeomon, Hiroaki Ishida (Yamaton ja Takerun isä)  
 Toshiko Fujita  Taichi Yagami, Toshiko Takenouchi (Soran äiti)  
 Yūto Kazama  Yamato Ishida, MetalSeadramon  
 Yūko Mizutani  Sora Takenouchi  
 Umi Tenjin  Koushiro Izumi  
 Ai Maeda  Mimi Tachikawa, lopputekstien laulut (I Wish jaksoissa 1–26, Keep On jaksoissa 27–54)  
 Masami Kikuchi  Joe Kido, Masami Izumi (Koushiron adoptioisä), Shin Kido  
 Hiroko Konishi  Takeru Takaishi  
 Kae Araki  Hikari Yagami, Kae Izumi (Koushiron adoptioäiti)  
 Chika Sakamoto  Agumon/Greymon/MetalGreymon/WarGreymon, Natsuko Takaishi (Yamaton ja Takerun äiti)  
 Mayumi Yamaguchi  Gabumon/Garurumon/WereGarurumon/MetalGarurumon  
 Atori Shigematsu  Piyomon/Birdramon/Garudamon  
 Takahiro Sakurai  Tentomon/Kabuterimon/AtlurKabuterimon, Phantomon, Keisuke Tachikawa (Mimin isä)  
 Kinoko Yamada  Palmon/Togemon/Lilimon  
 Junko Takeuchi  Gomamon/Ikkakumon/Zudomon  
 Miwa Matsumoto  Patamon/Angemon/HolyAngemon  
 Yuka Tokumitsu  Tailmon/Angewomon, Satoe Tachikawa (Mimin äiti)  
 Kaneto Shiozawa  Devimon  
 Yasunori Masutani  Etemon/MetalEtemon  
 Ryūzaburō Ōtomo  Vamdemon/VenomVamdemon  
 Kōki Miyata  PicoDevimon  
 Etsuko Kozakura  Pinomon  
 Hisao Egawa  Mugendramon  
 Chikao Ōtsuka  Piamon, Apocalymon  
 Jōji Yanami  Gennai  
 Nakamura Hidetoshi  Meramon  
 Kiyoyuki Yanada  Andromon  
 Hiroki Takahashi  Monzaemon  
 Hisao Egawa  Orgamon  
 Itou Kentarou  Yukidarumon  
 Motoko Kumai  Sukamon  
 Kappei Yamaguchi  Chuumon  
 Masaki Aizama  Kentarumon  
 Yasuhiro Takato  Elecmon  
 Masafumi Kimura  Whamon  
 Isamu Tanonaka  Piccolomon  
 Akira Ishida  Wizardmon  
 Susumu Chiba  Susumu Yagami (Taichin ja Hikarin isä)  
 Yoshiko Sakakibara  Yuuko Yagami (Taichin ja Hikarin äiti)  
 Ayumi Miyazaki  digivoitumisen tunnuslaulu (Brave Heart)  
 Joshua Seth  Taichi ”Tai” Kamiya  
 Michael Reisz  Yamato ”Matt” Ishida  
 Colleen O’Shaughnessey  Sora Takenouchi  
 Mona Marshall  Koushiro ”Izzy” Izumi  
 Philece Sampler  Mimi Tachikawa  
 Michael Lindsay  Joe Kido, Agumon/Greymon (jaksot 1 ja 2)  
 Wendee Lee  Takeru ”T.K.” Takaishi  
 Lara Jill Miller  Hikari ”Kari” Kamiya  
 Tom Fahn  Agumon  
 Joseph Pilato  MetalGreymon  
 Lex Lang  WarGreymon  
 Kirk Thornton  Gabumon/Garurumon/WereGarurumon/MetalGarurumon  
 Tifanie Christun  Piyomon  
 Melodee Spevack  Birdramon/Garudamon  
 Jeff Nimoy  Tentomon/Kabuterimon/AlterKabuterimon, Masami Izumi, nuori Gennai  
 Anna Garduno  Palmon  
 Mari Devon  Togemon, Kae Izumi  
 Dorothy Elias-Fahn  Lilymon, Otamamon, Yuuko Kamiya  
 R. Martin Klein  Gomamon/Ikkakumon  
 Michael Sorich  Zudomon, Elecmon  
 Laura Summer  Patamon  
 Dave Mallow  Angemon/HolyAngemon, Chuumon, Gekomon  
 Edie Mirman  Tailmon/Angewomon  
 Tom Wyner  Devimon  
 Richard Epcar  Etemon/MetalEtemon, Vamdemon/VenomVamdemon  
 Derek Stephen Prince  PicoDevimon, Piamon  
 Dave Guerrie  Phantomon, Mugendramon  
 Doug Erholtz  MetalSeadramon, Susumu Kamiya, Shin Kido  
 David Lodge  Pinomon  
 Paul St. Peter  Apocalymon, Leomon/SaberLeomon  
 Mike Reynolds  Gennai  
 Peter Spellos  Meramon, Whamon  
 Dan Lorge  Monzaemon  
 Beau Billingslea  Orgamon  
 Bill Capezzi  Yukidarumon  
 Bob Papenbrook  Kentarumon  
 Richard Cansino  Piccolomon  
 Robert Axelrod  Wizardmon  
 David Greenlee  Hiroaki Ishida  
 Elizabeth Rice  Toshiko Takenouchi  
 Dan Woren  Keisuke Tachikawa  
 Julie Maddalena  Satoe Tachikawa  
 Barbara Goodson  Natsuko Takaishi  

Agapio Racing Teamin jälkiäänitys (jaksot 1–26)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Pauli Talikka  Taichi Yagami, Koromon/Agumon/Greymon/MetalGreymon  
 Eeva Penttilä  Sora Takenouchi, Mimi Tachikawa 
 Valtteri Korpela    
 Antti Kainiemi    
 Lauri Putkonen    
 Oskari Paavonkallio    

Tuotantotalo Wernen jälkiäänitys (jaksot 27–54)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Pekka Kuorikoski  tunnuslaulu  
 Markus Bäckman  kertoja, Vandemon/VenomVamdemon, Piamon, Orgamon, Whalemon, Sukamon, Treemon, WickedMonzaemon, Masami Izumi, sivuäänet  
 Antti Pääkkönen  Taichi Yagami, Agumon/Greymon/MetalGreymon/WarGreymon, PicoDevimon, Pinomon, Leomon/SaberLeomon, Yukidarumon, Elecmon, Shin Kido, Ancrustamon, Gotsumon, Keisuke Tachikawa, sivuäänet  
 Petteri Halmela  Yamato Ishida, Gabumon/Garurumon/WereGarurumon/MetalGarurumon, Joe Kido, sivuäänet  
 Tiina Bergström  Sora Takenouchi, Plotmon/Tailmon/Angewomon, Koromon, Floramon, LadyDevimon, Kae Izumi, Natsuko Takaishi, sivuäänet  
 Heljä Heikkinen  Pyocomon/Piyomon, Birdramon/Garudamon (jaksot 29–35 ja 47–54), Pukamon/Gomamon/Ikkakumon, Hikari Yagami  
 Santeri Kaleva  Koushiro Izumi, Takeru Takaishi, Tsunomon  
 Jukka Rasila  Motimon/Tentomon/Kabuterimon/AtlerKabuterimon, Gennai, Wizardmon, MetalSeadramon, Mugendramon, Etemon/MetalEtemon, Gekomon, Andromon, Meramon, Chuumon, Hiroaki Ishida, Susumu Yagami, Nanimon, DeathMelamon, Pumpmon, sivuäänet  
 Henna Haverinen  Mimi Tachikawa, Tokomon/Patamon  
 Mirjami Heikkinen  Tanemon/Palmon/Togemon/Lilymon, Piccolomon, Otamamon, Delamon, Satoe Tachikawa, sivuäänet  
 Annamari Metsävainio  Angemon/HolyAngemon, Birdramon/Garudamon (jaksot 37–40), Yuuko Yagami, Toshiko Takenouchi, sivuäänet  
 Rauno Ahonen  Apocalymon, Kentarumon, sivuäänet  
 Ralf Öhberg  Zudomon, Phantomon, sivuäänet  
 Werne Walla  sivuäänet  

Ohjauksesta vastasi Ralf Öhberg ja dialogin kääntämisestä Jaana Hovinen.[1]

  1. Tiedot perustuvat sarjan lopputeksteihin