Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
לדלג לתוכן

The Battle of Evermore

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
"The Battle of Evermore"
שיר בביצוע לד זפלין
מתוך האלבום Led Zeppelin IV
יצא לאור 1971
סוגה פולק רוק עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת תקליטים אטלנטיק רקורדס עריכת הנתון בוויקינתונים
כתיבה רוברט פלאנט
לחן ג'ימי פייג' עריכת הנתון בוויקינתונים
הפקה ג'ימי פייג' עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

The Battle of Evermore הוא דואט פולק המושר על ידי רוברט פלאנט וסנדי דני, המופיע באלבום הרביעי וחסר השם של לד זפלין משנת 1971. כלי הנגינה בשיר כוללים גיטרה אקוסטית ומנדולינה.

כתיבה והפקה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

השיר נכתב על ידי ג'ימי פייג' ורוברט פלאנט בהדלי גריינג' (אנ') בזמן שפייג' התנסה במנדולינה בבעלות ג'ון פול ג'ונס[1][2]. פייג' הסביר בשנת 1977 כי "השיר 'The Battle of Evermore' נכתב בו במקום על ידי רוברט [פלאנט] ועל ידי. פשוט הרמתי את המנדולינה של ג'ון פול ג'ונס, מעולם לא ניגנתי מנדולינה, ופשוט כתבתי את האקורדים ואת כל היצירה בסשן אחד."[3]

הסמל של סנדי דני

השיר, כמו מספר שירים אחרים של הלהקה, מתייחס ל"שר הטבעות" מאת ג'.ר.ר. טולקין. פלאנט הרגיש שהוא זקוק לקול אחר שיספר את הסיפור, ולקראת הקלטת השיר הוזמנה הזמרת סנדי דני לדואט עם פלאנט. דני הייתה חברה לשעבר בקבוצת הרוק הפולק הבריטי Fairport Convention, איתם לד זפלין שיתפו פעולה בשנת 1970 בפסטיבל באת' לבלוז ולמוזיקה מתקדמת. פלאנט מילא את תפקיד 'המספר' ודני ייצגה את קול העיר. פייג' פירט כי "[השיר] נשמע כמו מכשיר אנגלי ישן בהתחלה. אחר כך זה הפך לווקלי ורוברט עשה את הביט שלו. לבסוף הבנו שנביא את סנדי ונבצע את השיר כשאלה ותשובה."[3]

כדי להודות לה על מעורבותה, קיבלה דני בעטיפת האלבום את הסמל של שלוש פירמידות (ארבעת חברי לד זפלין בחרו כל אחד בסמלים משלו לאלבום). זהו השיר היחיד של לד זפלין שהוקלט אי פעם עם סולן אורח. בראיון שנתן ב-1995 למגזין Uncut, הצהיר פלאנט כי "עבורי לשיר עם סנדי דני היה נהדר. תמיד היינו חברים טובים מאז התקופה ההיא של Fairport Convention (אנ'). ריצ'רד תומפסון הוא גיטריסט מעולה. סנדי ואני היו חברים, וזה היה הדבר הברור ביותר לבקש ממנה לשיר ב-"The Battle of Evermore". אם יש בעיות של נאיביות ועומס - הייתי אז רק בן 23 - לכידות הקולות והנגינה מפצות על כך."[4]

הופעות חיות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

"The Battle of Evermore" בוצע בהופעות של לד זפלין במהלך סיבוב ההופעות של הלהקה באמריקה ב-1977. בהופעות אלו, ג'ונס שר את תפקידה של דני וניגן בגיטרה אקוסטית בזמן שפייג' ניגן מנדולינה. לפעמים ג'ון בונהם שר את קולותיה של דני יחד עם ג'ונס.

פייג' ופלאנט בסיבוב ההופעות המשותף שלהם, הקליטו גם גרסה לשיר בשנת 1994, ששוחררה באלבומם No Quarter: Jimmy Page and Robert Plant Unledded. הזמרת נג'מה אכטאר(אנ') שרה את החלק הווקאלי של דני.

Fairport Convention ביצעו את "The Battle of Evermore" עם הסולנים האורחים פלאנט וקריסטינה דונהיו בפסטיבל הפולק "Fairport's Cropredy Convention" ב-9 באוגוסט 2008.

פלאנט ואליסון קראוס ביצעו באופן קבוע את "The Battle of Evermore" בסיורם בארצות הברית ואירופה באביב ובקיץ 2008 כשקידמו את אלבומם המשותף משנת 2007 Raising Sand'[5]

אליסון קראוס ורוברט פלאנט מבצעים את השיר, 2008

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Lewis, Dave (1994). The Complete Guide to the Music of Led Zeppelin. Omnibus Press. ISBN 0-7119-3528-9.
  2. ^ Rosen, Steven (ביולי 1977). "1977 Jimmy Page Interview (Audio/Text)". Guitar Player. אורכב מ-המקור ב-28 במאי 2007. {{cite journal}}: (עזרה)
  3. ^ 1 2 Schulps, Dave (באוקטובר 1977). "Interview with Jimmy Page". Trouser Press. Iem.ac.ru. אורכב מ-המקור ב-2011-08-28. נבדק ב-13 במרץ 2014. {{cite journal}}: (עזרה)
  4. ^ "Good Times...Bad Times". Uncut: 57. במאי 2005. ISSN 1368-0722. {{cite journal}}: (עזרה)
  5. ^ "Robert Plant and Alison Krauss at the Birmingham NIA". Birmingham Post. 6 במאי 2008. נבדק ב-13 במרץ 2014. {{cite news}}: (עזרה)