Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
לדלג לתוכן

יתר לחץ תוך-גולגולתי עצמוני

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יתר לחץ תוך-גולגולתי עצמוני
תחום נוירולוגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים ומאגרי מידע
eMedicine 1214410 עריכת הנתון בוויקינתונים
MeSH D011559
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
הקשר בין משקל עודף ומין לבין היארעות של יתר לחץ דם תוך-גולגולתי אידיופתי.

יתר לחץ דם תוך-גולגולתי עצמוני (בקיצור IIH, בעבר נקרא פסאודוטומור צרברי), הוא מצב המאופיין בלחץ תוך-גולגולתי מוגבר (לחץ סביב המוח) ללא סיבה ניתנת לזיהוי. התסמינים העיקריים הם כאבי ראש, בעיות ראייה, כפל ראייה, טנטון, בחילות והקאות, וכן כאבי כתפיים. סיבוכים עשויים לכלול אובדן ראייה.[1]

בניגוד להידרוצפלוס, במצב של IIH בהדמיה ניתן יהיה לראות היצרות בחדרי המוח. קיום בצקת של הדיסק הראייתי (פפילאדמה) יכול להיות תוצאה של לחץ תוך מוחי מסיבות שונות ביניהם IIH. האבחנה נעשית בדרך כלל במדידת לחץ פתיחה בניקור מותני, אשר צפוי להיות מוגבר במצב זה. הניקור הוא כשלעצמו אמצעי טיפולי לזמן קצר, ואם אכן תהיה הקלה בתסמינים לאחריו הרי שהדבר יאשש את האבחנה. להופעת מחלה זו קיים קשר חזק למין נקבי, גיל צעיר והשמנה.

הטיפול הכרחי על מנת למנוע פגיעה בלתי הפיכה בראייה. ניתן להפחית את הלחץ התוך-גולגולתי, על ידי טיפול תרופתי להגברת הספיגה של נוזל המוח (CSF), או הפחתת ייצורו. תרופות כאלה כוללות תרופות משתנות כמו אצטזולאמיד ופורוסמיד. במקרים בהם הגורם הוא עודף משקל, ירידה במשקל (אפילו ירידה של 10-15%) יכולה להוביל לנורמליזציה של הלחץ התוך-גולגולתי. למקרים מסוימים שמורים פתרונות ניתוחיים, כגון ניתוח בריאטרי, חיתוך מעטפת עצב הראייה וניתוח שאנט.

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • Simon RP, Aminoff MJ and Greenberg DA Clinical Neurology, 10th edition, p153.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הבהרה: המידע בוויקיפדיה נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי.