Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
לדלג לתוכן

Dylan

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
דִּילַן
Dylan
פרדיגמות מרובת פרדיגמות: תכנות פונקציונלי, תכנות מונחה עצמים
תאריך השקה 1992 עריכת הנתון בוויקינתונים
מפתח Open Source Community Apple Computer, Harlequin, Carnegie Mellon University
טיפוסיות דינמית, חזקה
הושפעה על ידי Scheme, Common Lisp, ALGOL, EuLisp
סיומת dylan
http://opendylan.org/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Dylan (בעברית: דִּילַן) היא שפת תכנות מרובת פרדיגמות תכנות ששוחרה לראשונה בשנת 1992 ופותחה על ידי קבוצה שבראשה עמדה חברת אפל. Dylan כוללת תמיכה בתכנות פונקציונלי ומונחה עצמים, היא דינמית ורפלקטיבית, וכן מספקת מודל תכנותי המכוון ליצירת קוד מכונה יעיל. Dylan הושפעה מ-Scheme ומניבי Lisp אחרים, וכן ירשה את עקרון התכנות מונחה העצמים מ-Common Lisp Object System (בקיצור: CLOS) – מערכת העצמים של Common Lisp. מימושים מסוימים של Dylan נבנו על מערכות Lisp, אך על אף הדמיון בין התחביר של Dylan ל-Lisp, ל-Dylan יש תחביר שבאופן כללי מבוסס יותר על שפת התכנות ALGOL, מאשר תחביר תחילי של ניבי Lisp.

Dylan מציעה תכונות מתקדמות כגון ירושה מרובה (Multiple Inheritance), פולימורפיזם, Multiple dispatch, הגדרת שמות הפרמטרים לפעולה (named parameters). המטרה העיקרית של דילן היא להיות שפת תכנות דינמית שמתאימה היטב לפיתוח של תוכנות מסחריות.

Dylan פותחה בראשית שנות ה-90 על ידי קבוצה שהובלה על ידי חברת אפל. מטרתה הראשונית של השפה הייתה לשמש במחשב כף היד של אפל, ניוטון, אך מימושי Dylan לא הגיעו לזמן ריצה יעיל מספיק, ולכן מחשבי ניוטון השתמשו לבסוף ב-C וב-NewtonScript, שפותחה על ידי וולטר סמית. אפל סיימה את מאמץ הפיתוח של Dylan בשנת 1995, על אף שהם הוציאו גרסה שאף הכילה סביבת פיתוח משולבת (IDE) מתקדמת. בנוסף לכך, חברת הטכנולוגיה הבריטית Harlequin שחררה סביבת פיתוח מסחרית של Dylan למערכת ההפעלה Windows מבית מיקרוסופט, ואוניברסיטת קרנגי מלון (Carnegie Mellon University) הוציאה מהדר בעל קוד פתוח בשביל מערכות Unix, שנקרא Gwyidion Dylan. ג'יימס ג'ואקין העניק לשפה את השם Dylan מצירוף המילים DYnamic LANguage.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך זה הוא קצרמר בנושא תוכנה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.