Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
לדלג לתוכן

Smite (משחק מחשב)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Smite
סמל המשחק Smite
סמל המשחק Smite
כללי
תאריך הוצאה
  • Microsoft Windows ב-25 במרץ 2014.
  • Xbox One ב 19 באוגוסט 2015.
  • PlayStation 4 ב 31 במאי 2016.
  • Nintendo Switch ב 18 בפברואר 2019.
סוגה זירת קרב מרובת משתתפים
פיתוח Titan Forge Games
הוצאה לאור Hi-Rez Studios עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות אנגלית, ספרדית עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה
סדרה Smite עריכת הנתון בוויקינתונים
דרישות תוכנה
מנוע משחק Unreal Engine 3 עריכת הנתון בוויקינתונים
מצבי משחק משחק מרובה משתתפים
פלטפורמות
www.smitegame.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Smite הוא משחק זירת קרב מרובת משתתפים (MOBA), שפותח ופורסם על ידי אולפני Hi-Rez Studios עבור Microsoft Windows, פלייסטיישן 4, Nintendo Switch ו- Xbox One[1]. בSmite, שחקנים שולטים בדמויות אשר מבוססות על אלים וגיבורים ממיתולוגיות שונות, ולוקחים חלק בקרבות מבוססי קבוצות, ומשתמשים ביכולות שלהם נגד שחקנים אחרים וכנגד מיניונים (חיילים שמשוחקים על ידי המחשב).

למשחק מספר מצבי שחקן מול שחקן שונים (PVP), נכון לשנת 2022 יש 121 דמויות משחק שונות ובעל אליפות עולם שנתית בשווי מיליון דולר.

המשחק כולל מצבי משחק רבים ושונים כאשר הגדול ביותר הוא "Conquest"[2]. שחקנים מתחלקים לשתי קבוצות עם חמישה שחקנים בכל קבוצה. כל השחקנים מתחילים משני צידי המפה בנקודת ההתחלה של קבוצתם. לפני שהשחקנים נכנסים למפה, מוענקת להם כמות זהב לרכישת פריטי התחלה. פריטים אלה מעניקים בונוסים או יכולות מיוחדות המעצימות את השחקן. ישנם שלושה "נתיבים" רצופים העוברים מצד אחד של המפה לצד השני. כל מסלול מוגן על ידי 2 מגדלים ו"פיניקס". הפיניקס והמגדלים גורמים נזק רב לאויבים שמתקרבים אליהם ללא המיניונים. המטרה של כל משחק היא להשמיד את המגדלים, הפיניקס ואת הטיטאן של הקבוצה היריבה, לוחם ענק שחייבים להביס כדי לנצח במשחק.

במשחק יש עוד מספר מצבי משחק שונים. לדוגמה[2]:

  • Joust
  • Clash
  • Siege
  • Arena
  • מצב שמשתנה כל שבוע.

"Joust" הוא מצב משחק שבו שישה אנשים מתחלקים לשתי קבוצות, והמפה קטנה יותר ממצב הConquest וכוללת רק נתיב אחד ו2 ג'ונגלים בכל צד.

"Clash" הוא מצב משחק שבו עשרה אנשים מתחלקים לשתי קבוצות והמפה שונה מConquest וכוללת שני נתיבים וג'ונגל מקוצר.

"Siege" הוא מצב משחק שבו שמונה אנשים מתחלקים לשתי קבוצות וכולל שני נתיבים; לקבוצה יש נקודות שעולות על ידי הריגת אויבים וכאשר הקבוצה מגיעה ל-100 נקודות הנקודות מתאפסות ומיניון ענקי מגיע כדי לעזור לקבוצה.

"Arena" הוא מצב שבו עשרה שחקנים מתחלקים לשתי קבוצות, והוא המצב החופשי ביותר בו אין ג'ונגל וכל האויבים נלחמים זה מול זה; כאן המטרה של הקבוצה היא לאפס את כמות הנקודות של הקבוצה היריבה על ידי הריגת אויבים וגם כאן מיניון ענקי יכול להזדמן כדי לעזור לקבוצה.

השחקנים מלווים ב"מיניונים", חיילים קטנים עם התקפה חלשה. המיניונים מזדמנים כל שלושים שניות ורצים לאורך הנתיב שלהם עד שהם פוגשים באויב ותוקפים מיד. המיניונים יתקפו לא רק שחקנים ומיניונים של האויב, אלא גם את המגדלים, פיניקס והטיטאן. למעשה, נוכחותם נדרשת כדי להרוס בבטחה את יעדים אלה.

אם משחק הולך לקבוצה מסוימת בצורה גרועה, הם יכולים להחליט להיכנע לאחר 10 דקות משחק לפחות, אם כי זה מחייב את רוב הקבוצה כדי לאשר.

בחירת שחקנים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בכל משחק, השחקן צריך לבחור דמות שישחק בו. נכון לעכשיו, שחקנים יכולים לבחור בין מגוון גדול של גיבורים ודמויות ממיתולוגיות שונות כגון: סינית, מצרית, יוונית, הינדית, יפנית, נורדית וסלאבית[3]. כל דמות מסווגת כאחת מהמחלקות הבאים: מתנקש, שומר, צייד, קוסם או לוחם. אלא אם כן צוין אחרת, שני שחקנים באותה קבוצה אינם יכולים לבחור את אותה הדמות (במצבים תחרותיים וכאלה המשתמשים בשיטת בחירת דראפט, כל שחקן משתמש באופי שונה)[3]. השחקן שולט בדמות מנקודת מבט של "Third Person" (כלומר משחק כשהוא מתבונן על הגב של הדמות), וזה מאפיין ייחודי למשחק הזה, מכיוון שמשחקים אחרים בז'אנר זה מושמעים בדרך כלל מנקודת מבט של מעל השחקן. לכל דמות יש התקפה בסיסית, תכונה פסיבית, וארבע יכולות עם השפעות שונות, כמו נזק לאזור, שליטה בתזוזת האויבים, שיפור תכונות (Buff) ורבים אחרים. יכולות אלו נרכשות ומשודרגות כאשר דמותו של השחקן צובר ניסיון על ידי הריגת מיניונים, הורדת מגדלים או פיניקס והבסת דמויות אויב. הרמה המקסימלית היא 20 וככל שעולים ברמות ככה צריך יותר ניסיון. בנוסף לכך, יש כסף בתוך המשחק המכונה "זהב", המשמש לקניית פריטים המגדילים כוח, הגנה, אפקטים פסיביים, שיקויים, בודקי תזוזה ויכולות, נצבר באמצעות הכנסה פסיבית סטנדרטית, הריגת אויבים, או על ידי מכירת פריטים שנקנו בעבר.

האזורים הגדולים שנמצאים בין הנתיבים נקראים "הג'ונגל", שבו נמצאות מפלצות ללא שחקן. לאחר שהן נהרגות הן מפילות קפסולת שיפור תכונות (Buff) אשר בהתאם לסוג המפלצת שנהרגה יעניק לשחקן שיפור תכונה ספציפית כגון מהירות תנועה, מהירות התקפה וכדומה ומזדמנות בזמנים קבועים. ישנן שלוש מפלצות נייטרליות מיוחדות המופיעות בתדירות נמוכה יותר. ישנם שלושה סוגים של מפלצות מיוחדות, הראשון מעניק לכל הקבוצה בונוס חוזק התקפה, השני סכום קבוע של זהב והשלישי תוספת מהירות בעת היציאה מהבסיס. יש גם כמה מפלצות שאינן מציעות שיפור תכונות, אלא רק ניסיון וזהב[4].

הוצאה לאור

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במרץ 2014, Smite הגיע ל-3 מיליון שחקנים ובהמשך ביוני 2015 ל-4 מיליון שחקנים[5]. ביוני 2016, הודיעו מפתחי המשחק כי הוא שוחק ביותר מ20 מיליון שחקנים[6][7]. בשנת 2019 המשחק ל-30 מיליון שחקנים והניב 300 מיליון דולר[8][9]. באפריל 2020 הודיעו המפתחים כי המשחק כולל למעלה מ -40 מיליון שחקנים[10][11][12].

Smite זכה בדרך כלל לביקורות אוהדות מצד המבקרים[13][14][15][16]. המשחק מחזיק כרגע בציון 83 מתוך 100 ב- Metacritic[13], בהתבסס על תריסר ביקורות של מבקרי משחקי וידאו גדולים.

לאה ב. ג'קסון מ-IGN דירגה את המשחק 8/10 וכתבה שהיא שמחה על המגוון הרחב של האלים השונים והמודלים המפורטים, דבר המצביע על "נקודת מבט חדשה על עיצוב משחק מוכר יכולה לגרום לכל דבר להרגיש רענן, ו-Smite לא עוצר שם". ווס פנלון מ-PCGamer דירג את המשחק 86/100, תוך כדי ביקורת על האפשרות להיכנס למשחקים מדורגים ברמה נמוכה ומדגיש את הנכונות המתונה של Smite לספק לשחקנים חדשים כניסה קלה לז'אנר ה-MOBA. קית' מילבורן מ-"NZGamer" מדווח על כמה בעיות בבינה המלאכותית בגרסת הפלייסטיישן 4 שהפכו את המשחק לפחות זורם. פולמיכל קונטררס מ-"PlayStation Life Style" מתאר את מודל ה-Free-to-play של Smite כמערכת הוגנת מבלי ליפול לתחום ה"Pay to win". דמויות שניתן לקנות משתלבים היטב במאזן המשחק מבלי להיות טובים יותר מאחרים, במיוחד מכיוון שתשלום עבור תוכן המשחק הוא רק אפשרות נוספת. כמו כן מודגש כי המשחק משתלב טוב בכל הפלטפורמות השונות[17].

ביוני 2012, מספר מנהיגים הינדים הביעו את מורת רוחם על הכללת אלים הינדים ב-Smite ועל העובדה שהם נשלטים על ידי השחקן. אלים אלו היו קאלי, אגני וומאנה (האלים ההינדים היחידים הניתנים למשחק באותה תקופה) והייתה התנגדות מיוחדת לאופן בו התלבשה קאלי. רג'אן זד, נשיא החברה האוניברסלית להינדואיזם, פרסם הצהרה, שקראה לHi-Rez להסיר את האלים הללו מהמשחק, וטען כי הכנסתם למשחק פוגעת במאמינים[18].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Smite בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ SMITE arriving soon on the Xbox One | Hi-Rez Studios, Inc (אורכב 17.08.2014 בארכיון Wayback Machine) . Hirezstudios.com (August 12, 2014). Retrieved on August 15, 2014.
  2. ^ 1 2 Game Modes, www.smitegame.com
  3. ^ 1 2 Gods Official Website. Retrieved on November 25, 2019.
  4. ^ SMITE Announced – MMORPG.com News. Mmorpg.com. Retrieved on December 10, 2012.
  5. ^ "SMITE claims four million players since launch". Engadget (באנגלית). נבדק ב-2020-12-12.
  6. ^ "StackPath". www.mmogames.com. נבדק ב-2020-12-12.
  7. ^ HiRezAm; June 1st, a |; 2016. "20 Million Player Celebration!". SMITE (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2020-12-12.{{cite web}}: תחזוקה - ציטוט: numeric names: authors list (link)
  8. ^ "Todd Harris interview: Smite grew bigger because of esports fans". VentureBeat (באנגלית אמריקאית). 2019-09-28. נבדק ב-2020-12-12.
  9. ^ "How Smite esports helps keep 30 million players engaged with the game". VentureBeat (באנגלית אמריקאית). 2019-10-11. נבדק ב-2020-12-12.
  10. ^ "SMITE brings its Godly MOBA to the Epic Games Store". www.hirezstudios.com. נבדק ב-2020-12-13. With over 40 million players worldwide across PC and console, SMITE has defined itself as a genre-twisting classic, spicing up the usual MOBA structures with action thrills, all in a grand mythological universe
  11. ^ Cruz, Eileen. "Free-to-Play MOBA SMITE now available on Epic Games Store". Level Push (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2020-12-12.
  12. ^ "SMITE brings its Godly MOBA to the Epic Games Store". www.gamasutra.com (באנגלית). נבדק ב-2020-12-12.
  13. ^ 1 2 SMITE, Metacritic (באנגלית)
  14. ^ SMITE, Metacritic (באנגלית)
  15. ^ Smite Review, GameSpot (באנגלית אמריקאית)
  16. ^ Smite Review - IGN (באנגלית), נבדק ב-2021-01-07
  17. ^ "SMITE PS4 Review - Legends Battle (PS4)". PlayStation LifeStyle. 2016-05-31. נבדק ב-2020-12-12.
  18. ^ "Hindu Leaders Unhappy With Smite, Hi-Rez Responds". rtsguru.com. אורכב מ-המקור ב-16 ביוני 2013. נבדק ב-27 ביוני 2012. {{cite web}}: (עזרה)