Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
לדלג לתוכן

Wonderful Tonight

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
"Wonderful Tonight"
סינגל בביצוע אריק קלפטון
מתוך האלבום Slowhand
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
יצא לאור 1977
סוגה רוק
שפה אנגלית
חברת תקליטים RSO רקורדס
כתיבה אריק קלפטון
לחן אריק קלפטון
הפקה גלין ג'ונס

"Wonderful Tonight" היא בלדה מ-1977 שנכתבה על ידי אריק קלפטון. השיר נכלל באלבומו של קלפטון, "Slowhand", שהיה לאלבום הפופולרי ביותר שלו. זהו גם השיר הפופולרי ביותר של קלפטון בפלטפורמת "ספוטיפיי", עם למעלה מחצי מיליארד הזרמות.

הבלדה נחשבת לשיר אהבה קלאסי, המשקף את הפשטות והיופי שבחוויות היום-יום. קלפטון כתב את השיר כשניגן על גיטרת המרטין D-28 שלו, בעת שחיכה לזוגתו, פאטי בויד, כשהתכוננה לצאת עמו למסיבת ה"באדי הולי" השנתית של פול ולינדה מקרטני[1]. במהלך כל השיר, קלפטון בעצם מזרז את בויד לסיים כבר להתארגן כדי שהם יוכלו לצאת לאירוע[2][3].

ספרה האוטוביוגרפי של בויד נקרא "Wonderful Tonight", על שם השיר[4].

נגינה וסגנון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

השיר משלב בין הסגנונות בלוז ורוק רך[1]. ההפקה המוזיקלית מינימליסטית, מה שמדגיש את שירתו של קלפטון ואת נגינתו על הגיטרה. צליל הגיטרה בשיר הוא חם ומלא, ומשיג זאת בעזרת שימוש בגיטרה חשמלית פנדר סטראטוקסטר עם דיסטורשן עדין וריוורב קל. לאורך השיר, קלפטון משתמש בפריטה פשוטה ונעימה, מה שמחזק את התחושה האינטימית של הטקסט. הפריטה משתנה בהתאם למקצב השיר ויוצרת דינמיקה רכה. השיר נכתב בסולם סול מז'ור, שהוא סולם די פשוט ורך, כמו גם נעשה שימוש באקורדים הפשוטים: G, D, C ו-E מינור, ובמעברים חלקים בין אקורדים, דבר שמאפשר זרימה טבעית של השיר.

סולו הגיטרה הוא אחד מהחלקים המזוהים ביותר של השיר. הוא פשוט, אך מלא רגש. הוא מתמקד בליצור מלודיה שנשארת בזיכרון, ולא בלהפגין וירטואוזיות טכנית. בין היתר קלפטון עושה זאת באמצעות שימוש מעודן בטכניקת כיפוף המיתר ("bending") המזוהה עמו. בכך הוא נופח בסולו הגיטרה שבשיר תחושת רגש ונשמה.

הצלחת השיר חיזקה את מעמדו של קלפטון כאחד האמנים המובילים של התקופה, והשיר הפך לחלק בלתי נפרד מהרפרטואר שלו בהופעות חיות. הוא עזר לבסס את קלפטון כאמן שיכול לעבור בין סגנונות מוזיקליים שונים, שבהמשך התבטא בהתנסות בסגנונות נוספים כמו רגאיי, פולק ובלוז אקוסטי.

<<\new ChordNames { \chordmode { g1 d/fis c d g d/fis c d } }
\new Staff { \key g \major \relative c' { r4 r8 d b' c b a~ a d4. r2 r4 r8 g, c c b b~ b4 a8 a~ a4 r r r8 d, b' c b a~ a d4. r2 r4 r8 g, b c b b~ b8 a4 a8~ a4 r } }
\addlyrics { It’s late in the eve -- ning she’s won -- d’ring what clothes to wear. She puts on her make -- up and brush -- es her long blond hair. }
>>

הבילבורד תיאר את השיר כ"בלדת האהבה היפה והנעימה ביותר של קלפטון מזה זמן מה". המגזין שיבח במיוחד את נגינת הגיטרה של קלפטון במהלך ההפסקות[5]. בקאש בוקס נכתב כי "השירה של אריק מאופקת להפליא; עבודת הגיטרה פשוטה ומעוררת השראה" ושיבח את "הפעימה העדינה וליווי האורגן".[6] רקורד וורלד כינה אותה "בלדה קלילה ויפה מ[האלבום] שאמורה לעלות במהירות במעלה המצעדים" ושיבח את השירה של קלפטון[7]. השיר הגיע לשיא במקום ה-16 בבילבורד הוט 100 ב-15 ביולי 1978, ובילה שבעה שבועות ב"טופ 40".

בשנת 1988, קלפטון הופיע בקונצרט יום ההולדת ה-70 לנלסון מנדלה כגיטריסט אורח של להקת דייר סטרייטס. הלהקה ליוותה אותו בהופעת ההפתעה שלו במסיבה, עם השיר "Wonderful Tonight".

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 אריק קלפטון Wonderful Tonight, באתר יוסמיוסיק, ‏10 בדצמבר 2021
  2. ^ "השעה מאוחרת והיא חושבת איזה בגדים ללבוש; היא מתאפרת ומברישה את שיערה הבלונדיני הארוך. ואז היא שואלת אותי: 'אני נראית בסדר?' ואני אומר כן, את נראית נפלא הערב"
  3. ^ אור ברנע וסטלי סולומונוב, חפש את האישה, באתר ynet, 15 באוגוסט 2008
  4. ^ פאטי בויד ופני ג'ונור, Wonderful Tonight, הוצאת "Crown", 23 באוגוסט 2007. (באנגלית)
  5. ^ "Top Single Picks" (PDF). Billboard. 6 במאי 1978. p. 96. נבדק ב-10 ביולי 2020. {{cite news}}: (עזרה)
  6. ^ "CashBox Singles Reviews" (PDF). Cash Box. 6 במאי 1978. p. 18. נבדק ב-2022-01-01. {{cite news}}: (עזרה)
  7. ^ Hits of the Week, עמוד 96, ‏6 במאי 1978 (באנגלית)