Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                

Et metamedie er et medie, hvori der indgår flere andre medier. Det drejer sig om digitale medier som computere, der kan formidle både trykte medier som bøger og aviser, og elektroniske medier som radio og tv.

Faktaboks

Etymologi

Den græske rod meta betyder 'efter' eller 'ud over'. Den digitale computer kan kommunikere på flere forskellige måder, der ligger ud over tidligere enkeltmediers muligheder.

Den digitale computer giver mulighed for at programmere, bearbejde og omforme alle slags information – i ord, billeder, tal og andre symboler – via det binære tegnsystem: 1/0. I næste skridt kan computere programmere og simulere alle tidligere kendte medier – fra bøger via aviser til film, radio og tv.

Ideen om metamedier blev formuleret i 1970'erne i forbindelse med udviklingen af små, bærbare, personlige computere. Efter udbredelsen af internettet fra 1990'erne kan det opfattes som et verdensomspændende metamedie. Via smartphones og andre digitale enheder kan brugerne i princippet få adgang til alle slags medier når som helst og hvor som helst.

Læs mere i Lex

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig