Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                

Descoperiți milioane de cărți electronice, cărți audio și multe altele cu o perioadă de probă gratuită

De la $11.99/lună după perioada de încercare. Anulați oricând.

Magnatul
Magnatul
Magnatul
Cărți electronice382 pagini6 ore

Magnatul

Evaluare: 4.5 din 5 stele

4.5/5

()

Citiți previzualizarea

Informații despre cartea electronică

În Epoca sa de Aur, New Yorkul este în plin avânt, sub dominația unor oameni ale căror averi și putere sunt greu de imaginat. Membrii Clubului Knickerbocker știu asta mai bine decât oricine. Dar pentru un milionar anume, surpriza neașteptată va veni din partea propriei inimi …
Născut în mahalaua Five Points, Emmett Cavanaugh își croiește cu ambiție drumul până în vârful unui imperiu al oțelului și duce o viață opulentă într-un conac de pe Fifth Avenue. Oricum, ascensiunea sa socială nu l-a făcut să aprecieze și femeile din noua lume în care a ajuns. Le disprețuiește pe doamnele din înalta societate a orașului pentru superficialitatea lor – însă o tânără cu sânge albastru, rebelă și frumoasă, ar putea să-i schimbe radical părerile.
Mintea lui Elizabeth Sloane are alte preocupări decât ultimele bârfe de salon, într-o epocă în care reputația, statutul și averea sunt considerate măsura succesului, iar aspirațiile de a avea o carieră, inacceptabile. Lizzie poate juca la bursă cu aceeași pricepere precum cei mai buni brokeri din New York – însă are nevoie de un bărbat pentru a-și putea folosi abilitățile. Când tânăra îl roagă să o sprijine și apoi să împartă profitul, Emmett acceptă, chiar dacă fără prea multă tragere de inimă. Dar dragostea și afacerile nu fac casă bună și, pe măsură ce parteneriatul lor începe să se fisureze, cei doi vor descoperi o pasiune mai profundă decât fervoarea jocului la bursă.
LimbăRomână
Data lansării24 aug. 2017
ISBN9786063369186
Magnatul

Citiți mai multe din Joanna Shupe

Legat de Magnatul

Cărți electronice asociate

Ficțiune de acțiune și aventură pentru dvs.

Vedeți mai mult

Recenzii pentru Magnatul

Evaluare: 4.448275862068965 din 5 stele
4.5/5

29 evaluări0 recenzii

Ce părere aveți?

Apăsați pentru evaluare

Recenzia trebuie să aibă cel puțin 10 cuvinte

    Previzualizare carte

    Magnatul - Joanna Shupe

    1.png

    Magnate

    Joanna Shupe

    Copyright © 2016 Joanna Shupe

    Alma este marcă înregistrată a Grupului Editorial Litera

    O.P. 53; C.P. 212, sector 4, București, România

    tel.: 021 319 63 93; 0752 101 777

    Magnatul

    Joanna Shupe

    Copyright © 2017 Grup Media Litera

    pentru versiunea în limba română

    Toate drepturile rezervate

    Editor: Vidrașcu și fiii

    Redactor: Mariana Petcu

    Corector: Emilia Achim

    Copertă: Flori Zahiu

    Tehnoredactare și prepress: Ioana Cristea

    Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României

    shupe, joanna

    Magnatul / Joanna Shupe trad.: Graal Soft – București: Litera, 2017

    ISBN 978-606-33-2060-6

    ISBN EPUB 978-606-33-6918-6

    I. Soft, Graal (trad.)

    821.111(73)-31=135.1

    Pentru Sally şi Claire:

    Niciodată nu încetaţi să visaţi.

    Capitolul 1

    Omul nu poate exista fără societate, iar societatea nu poate fi menţinută fără uzanţe şi reguli.

    Eticheta americană şi regulile politeţii, 1882

    Intersecţia 75th Street cu 5th Avenue, oraşul New York

    Ianuarie 1888

    Dacă ar fi trebuit să aleagă între urşi şi tauri, domnişoara Elizabeth Sloane ar fi ales, de fiecare dată, taurul. Urşii erau nesiguri şi leneşi, pe când taurii se repezeau înainte şi făceau să se întâmple lucruri. Se considera un taur, nefiindu-i teamă să lupte pentru ceea ce îşi dorea.

    În clipa aceea însă, bărbatul uriaş care intră cu paşi mari în încăpere aproape că o făcu să se întoarcă şi să o ia la fugă.

    Auzise zvonuri despre Emmett Cavanaugh, proprietarul companiei East Coast Steel, şi, în acelaşi timp, prietenul fratelui ei, dar nimic nu o pregătise pe Lizzie pentru şocul de a-l vedea prima oară în carne şi oase. Era imens – un munte de om. Şi, deşi era îmbrăcat impecabil, nu avea distincţia şi sofisticarea celorlalţi bărbaţi pe care îi cunoştea. Era rigid, colţuros, ca unul dintre noii zgârie-nori care se înălţau ca nişte turnuri, impertinent, peste clădirile vechi, elegante, ale oraşului.

    Părul de culoare închisă, un pic cam lung, fusese dat la o parte de pe chipul proaspăt ras, lăsând la vedere nişte buze pline şi un maxilar bine conturat. O adâncitură mică împodobea vârful unei bărbii îndrăzneţe, un semn imperfect pe un profil altfel perfect. Nu se aşteptase ca înfăţişarea lui să fie chiar atât de... frapantă. Inima începu să o ia la goană, bubuindu-i puternic în piept.

    Înaintă cu o graţie relaxată, remarcabilă pentru un bărbat atât de masiv. Croiala la comandă şi lâna de calitate a costumului său bleumarin îi scoteau în evidenţă umerii largi şi membrele lungi, un indiciu al puterii ce se ascundea dedesubt.

    Lărgimea pieptului său... Dumnezeule! Pielea i se înfierbântă şi începu să o mănânce, în timp ce el se apropia, făcând-o pe Lizzie să se simtă din ce în ce mai nesigură pe ea însăşi. Cum reuşea să-i facă asta, să simtă că îi pluteşte capul, ca şi când ar fi stat pe puntea unui iaht? Fără să gândească, se dădu un pas înapoi.

    Asta îl făcu pe Cavanaugh să se oprească. Îşi înălţă capul şi o studie şi, după felul cum îşi strângea buzele, părea, oarecum, să-l fi dezamăgit. Ridicol! Nu se cunoşteau, aşadar, cum putea să-l fi dezamăgit?

    Totuşi, nu era nici un motiv pentru care să se simtă intimidată, pentru numele lui Dumnezeu. Avea o idee de afaceri bună şi talent pentru speculaţii bursiere. Deşi fratele ei nu credea că femeile din înalta societate trebuiau să muncească, cu siguranţă că nu toţi prietenii lui erau la fel de înguşti la minte.

    – Domnişoară Sloane.

    – Domnule Cavanaugh. Se întoarse, îndreptându-şi umerii. Vă mulţumesc că mă primiţi.

    – Desigur, deşi sunt un pic nesigur în ceea ce priveşte uzanţele. De obicei nu primesc femei necăsătorite acasă la mine. Ar trebui să vă ofer ceva, o băutură răcoritoare?

    Da, auzise zvonuri despre genul de femei pe care le primea. Actriţe toate, iar legăturile nu duraseră niciodată mult.

    – Nu este nevoie. Nu am de gând să vă răpesc mult timp.

    – Atunci, vă rog, luaţi loc.

    Lizzie se aşeză pe marginea unui scaun. Cavanaugh ocupă scaunul din faţa ei, îşi puse o gleznă peste unul din genunchi şi se lăsă pe spate. Îşi încrucişă palmele. Aşteptă.

    Ea îşi drese vocea:

    – Am să vă propun o afacere.

    O sprânceană întunecată ridicată.

    – O propunere de afaceri? Interesant, deşi sunt curios de ce nu aţi mers cu ideea aceasta la fratele dumneavoastră. Deţine una dintre cele mai mari căi ferate din ţară.

    – Am făcut-o, dar Will s-a dovedit greu de convins. Sper ca dumneavoastră să fiţi mai deschis la minte.

    Vocea fratelui ei mai mare îi răsuna încă în urechi: „Limitează-te la petrecerile tale şi la teatru, Lizzie, îi spusese Will. „Lasă în seama mea partea cu afacerile.

    Ea de ce nu ar fi putut să le facă pe amândouă, aşa cum făcea el? Tocmai atitudinea aceea – cum că femeile erau creaturi înguste la minte, incapabile să înţeleagă chestiunile financiare – o convinsese să facă asta de una singură.

    – Ei bine, asta mă intrigă. Dar băiatul acela, Rutlidge, cu care aproape că sunteţi logodită?

    Nu era deloc o surpriză faptul că Cavanaugh auzise zvonurile despre ea şi Henry Rutlidge. Will era entuziasmat de această relaţie, ca de altfel şi Edith Rutlidge, prietena bună a lui Lizzie şi sora lui Henry. Dar Lizzie încă nu se hotărâse. Părerile lui Henry în legătură cu locul femeilor în afaceri erau departe de a fi progresiste, iar Lizzie se temea că urma să se piardă pe sine însăşi dacă avea să se mărite cu el.

    – Deocamdată cred că ar fi mai bine să nu împărtăşesc planurile mele în lung şi-n lat.

    – O atitudine de sfidare atât de neaşteptată… Trebuie să îmi spuneţi care este ideea asta revoluţionară.

    Cavanaugh nu mişcă nici un muşchi, extrem de atent. Ea speră că era un semn de interes din partea lui.

    – Doresc să deschid o firmă de brokeraj. Caut un partener, unul care să îmi acorde capital circulant ca să pot porni la drum. Şi care să fie destul de important, încât să mă ajute să atrag clienţi.

    Pe chipul lui nu apăru nici un semn de amuzament sau de oroare. Expresia îi rămase indescifrabilă.

    – Aşa cum Vanderbilt a ajutat-o pe Woodhull acum câţiva ani?

    – Exact. Se relaxă un pic. „A înţeles."

    – Şi cine va fi cel care se ocupă de consiliere?

    – Eu. Eu sunt cea care va munci, cel puţin la început.

    El îşi înclină capul şi-şi mângâie maxilarul.

    – Aşa deci?

    Ea încuviinţă, dând din cap:

    – Într-adevăr, domnule. Plănuiesc să angajez un tânăr care să încheie în locul meu tranzacţiile la bursă.

    El îi aruncă o privire lungă, indescifrabilă. Nu putea spune dacă reflecta asupra planului ei ori se pregătea să râdă. În cele din urmă, spuse:

    – Aparţineţi uneia dintre cele mai vechi şi bogate familii din New York, domnişoară Sloane. Cu siguranţă, puteţi finanţa orice plan visaţi. Vindeţi o brăţară sau două şi veţi obţine bani. De ce să aduceţi pe cineva din afară?

    Situaţia era încurcată. Nu îi putea spune lui Cavanaugh adevărul, şi anume că se temea că finanţele familiei Sloane erau în pericol. Fratele ei nu dorea să discute despre asta, dar ea ştia că aveau probleme. Tablouri care dispăreau, servitori concediaţi, acţiuni vândute... Oare Will îşi închipuia că ea nu avea să observe? Chiar credea că nu era atentă? Totuşi, refuzase oferta ei de a ajuta.

    Continuă cu răspunsul pe care îl pregătise, unul care nu era chiar o minciună.

    – Nu voi intra în posesia fondului meu fiduciar decât la împlinirea vârstei de 25 de ani. Chiar şi aşa, nu voi fi luată în serios până nu voi dovedi că pot câştiga bani pentru clienţii mei.

    – Şi trebuie să am încredere că sunteţi competentă, să vă dau pe mână banii mei?

    Luă registrul contabil pe care îl ţinuse timp de patru ani, dovadă a faptului că nu era o femeie oarecare, prostuţă, cu aspiraţii nerealiste. Nu, acolo se afla, în cerneală, abilitatea ei de netăgăduit, în ceea ce priveşte speculaţiile.

    – Acestea sunt înregistrări ale tranzacţiilor pe care le-aş fi făcut dacă mi s-ar fi permis. Îşi întinse mâna lui mare, iar ea îi dădu volumul. Citesc rapoartele, domnule Cavanaugh. Urmăresc piaţa. Veţi vedea că am o sumă sănătoasă în cont.

    – O sumă fictivă, observă el înainte de a cerceta cele mai recente înregistrări contabile. Cele mai multe din ele sunt alegeri evidente, sigure, pe care le-ar face orice agent de bursă. Făcu o pauză. Ce e asta, o vânzare în lipsă a Penningtonului? Chiar aţi prevăzut asta, când nimeni altcineva nu a făcut-o?

    Nu îi fu uşor să-şi ascundă îngâmfarea din glas, dar reuşi:

    – De-a lungul ultimilor trei ani, am observat cum câştigurile lor din trimestrul al doilea sunt întotdeauna întârziate. Din această cauză, acţiunile la Pennington scad cu zece la sută, cu o precizie de ceasornic.

    – Cum pot fi sigur că nu aţi scris aceste intrări a doua zi, când aţi citit ziarele?

    Pielea îi fu năpădită de fierbinţeală, ca şi cum ar fi fost băgată într-o baie cu apă fierbinte.

    – Vreţi să spuneţi că mint?

    Întrebarea păru să îl amuze. Buzele îi zvâcniră când îi returnă registrul.

    – De ce eu?

    Ridică din umăr, încercând să pară relaxată, când în realitate se simţea exact invers.

    – Ştiu de întâlnirile dumneavoastră lunare cu fratele meu, alături de Calvin Cabot şi Theodore Harper. Îşi drese glasul. Iar domnul Cabot şi domnul Harper sunt plecaţi în călătorii de afaceri prelungite.

    – Ei bine, cel puţin sunteţi sinceră în ceea ce priveşte faptul că sunt ultima dumneavoastră alegere, spuse el sec.

    Reputaţia de om aspru a lui Cavanaugh avusese un rol în decizia ei, chiar dacă nu o putea recunoaşte. Legenda spunea că el crescuse pe străzile din Five Points, luptase să îşi croiască drum din mahala până la un combinat siderurgic, pe care mai târziu l-a cumpărat, începându-şi, astfel, imperiul.

    – Veniţi, spuse el şi se ridică cu o mişcare fluidă.

    Trăgând aer în piept pentru a-şi face curaj, îl urmă, ieşind în coridor şi apoi mai departe, în casa decorată ţipător, traversând foaierul înalt de două etaje, cu scara din marmură roz lucioasă şi cu balustrada din aur. Urmă apoi o galerie lungă, cu tablouri de maeştri olandezi şi italieni şi un impresionant tavan sculptat care fusese decorat cu fresce şi mărginit de un chenar cu frunze din aur.

    Cavanaugh mergea repede, iar Lizzie fu nevoită să îşi ridice poalele fustelor pentru a putea ţine pasul. Nu prea era vorbăreţ, nu-i aşa? De altfel, nici prea politicos.

    Ajunseră într-o încăpere mare, cu un birou masiv, cu rânduri de cărţi pe rafturi şi cu o colecţie de facilităţi moderne: telefon, telegraf, dispozitiv pentru bursa de valori. Mirosea a trabuc, lustru de lămâie şi afaceri importante. O trecură fiorii.

    – Colin, lasă-ne, spuse Cavanaugh.

    Un tânăr apăru din spatele unui birou mai mic din colţul încăperii. Purta ochelari rotunzi, iar ochii îi priveau curioşi, din spatele ramelor, în timp ce se grăbea spre hol. Cavanaugh se îndreptă spre dispozitivul bursei de valori din spatele biroului, iar maşinăria fremătă şi scuipă o fâşie albă, lungă. Rupse hârtia şi se întoarse lângă ea.

    Îi întinse banda.

    – Citiţi-o. Ultimele cinci actualizări.

    Inspirând adânc, se lăsă pe scaun, îşi puse deoparte registrul şi netezi fâşia subţire de hârtie cu degetele. Cavanaugh luă şi el loc, scutind-o, din fericire, de la a-şi întinde gâtul ca să îl privească. Îşi drese glasul.

    – Deere&Company scade cu şapte şi trei optimi. State Street Corporation creşte două puncte. Seneca Textiles scade 12 puncte. PPG Industries creşte cu şase puncte şi o optime. Kimberly-Clark creşte cu trei şi cinci optimi.

    – Foarte bine, spuse el, deşi nu părea prea impresionat. Dar interpretarea benzii este abilitatea care contează. Spuneţi-mi, pe baza a ceea ce citiţi, ce v-aţi sfătui clienţii să facă?

    Nici măcar nu avu nevoie să cugete.

    – I-aş sfătui să cumpere acţiuni la Seneca Textiles.

    – De ce, din moment ce scad în mod constant încă din septembrie?

    – Pentru că Paştele este peste trei luni şi, în câteva zile, doamnele vor începe să îşi comande bonete, rochii, mănuşi şi toate cele. Mai ştiu şi că Seneca va anunţa în curând un acord exclusiv pentru importul aceluiaşi fel de dantelă Honiton precum cea furnizată reginei Victoria.

    Cavanaugh îşi mută privirea, cu sprâncenele încruntate. Ea rămase complet nemişcată, aşteptându-i decizia. El îşi mângâie pielea aspră a maxilarului cu degete boante, iar atenţia ei fu atrasă de mica adâncitură din bărbia lui. Se imagină plimbându-şi degetul pe ea...

    – Nu e rău, domnişoară Sloane. Nu e deloc rău. Însă răspunsul meu trebuie să rămână nu.

    Emmett o studie cu atenţie în timp ce veştile îşi făceau efectul. Dumnezeule, era superbă! Cum se făcea că un nemernic înfumurat ca Will Sloane avea o soră atât de uluitoare?

    Într-o bluză pe gât cu dungi albastru cu alb şi o fustă asortată, domnişoara Sloane avea o frumuseţe rece, intangibilă, genul acela extrem de diferit de tipul femeilor cu care se asocia el de obicei. Avea tenul acela perfect, care nu se întâlnea decât în eşalonul superior al înaltei societăţi, la cei care nu munciseră niciodată, nu trudiseră la câmp şi nu asudaseră în căldura unei oţelării. Emmett se simţi murdar, doar stând faţă în faţă cu ea.

    Cu toate astea, sângele încă îi fierbea. Cum se putea altfel? Păr blond, ţinută perfectă, ochi cenuşii ca ardezia, frumoasa domnişoară Sloane ar fi făcut ca până şi un bărbat mort să se ridice şi să îi acorde atenţie.

    Şi felul în care citise banda aceea de teletip, cu atâta încredere şi abilitate, aproape că îl făcuse să cadă în fund. Nu mai întâlnise o femeie atât de pricepută la numere, de la Fannie Reid, proprietara celui mai de succes bordel din Five Points, încoace.

    – Scuzaţi-mă, aţi spus nu? Sprâncenele blonde i se încruntară, şi el avu impulsul ridicol de a-i netezi cu degetul mare cutele micuţe care îndrăzniseră şi îi tulbure fruntea imaculată. De ce?

    Îşi mută cu greu privirea către a ei.

    – Da, am spus nu. În primul rând, nu mă interesează să deţin o firmă de investiţii. Şi în al doilea rând, deşi se pare că aveţi talent în ceea ce priveşte afacerile la nivel înalt, nu văd cum ar putea fi aceasta o idee bună. Totuşi, vă urez noroc.

    Umerii îi deveniră ţepeni, iar el îşi dădu seama că se simţea ofensată.

    – Am mai mult decât „talent". De ce credeţi că nu voi reuşi?

    Cum îi putea explica limpede că doar talentul nu era de ajuns ca să reuşeşti în afaceri? Mult mai importante erau viclenia, lipsa de scrupule şi o provizie nesfârşită de favoruri la care să poţi apela în orice moment. Femeia aceasta era mult prea bine-crescută pentru a se juca pe stradă cu ceilalţi şobolani.

    – Lumea în care vă gândiţi să intraţi este necruţătoare, murdară. Nu pot crede că aveţi stomac pentru ea.

    Buzele i subţiară într-o linie albă.

    – Şi de unde anume ştiţi pentru ce am stomac?

    Nu cedase, aşa că poate domnişoara Sloane era mai puternică decât părea. Totuşi, nu avea idee despre ceea ce ar fi aşteptat-o dacă ar fi continuat să meargă pe calea aceea nebunească. Şpăgi. Minciuni. Înşelăciuni... Dumnezeule, el cumpărase deja doi politicieni în ziua aceea – şi nu trecuse decât jumătate din zi. Nici o femeie, mai ales una a cărei familie se trăgea din protectorii olandezi ai Noului Amsterdam, nu trebuia să înoate în acele ape murdare.

    – De fapt, nu ştiu. Dar am o bănuială puternică.

    – O bănuială bazată pe felul în care arăt. Pe numele meu de familie.

    Nu era o întrebare, dar Emmett se simţea totuşi dator să îi spună adevărul.

    – Da. Viaţa în Washington Square nu vă va fi pregătit pentru...

    Furia îi înflori în obraji, pielea ei imaculată devenind de un roşu tern.

    – Nu aveţi idee despre cum a fost viaţa mea sau despre ce sunt pregătită să fac. Ştiu la fel de multe despre acţiuni ca orice alt bărbat. Femeile nu ar trebui să suporte... să suporte...

    Pierdu şirul, iar Emmett nu îşi putu muta privirea. Furioasă, era pur şi simplu răpitoare. Trupul lui Emmett începu să observe, dar ultimul lucru de care avea nevoie era ceva tare în pantaloni. Cu un mic efort, se reîntoarse la conversaţie.

    – Ce?

    – Bărbaţi ca dumneavoastră! Sunteţi la fel de încuiat la minte ca fratele meu.

    Emmett simţi cum se încruntă. Dumnezeu ştia că nu voia să aibă nimic în comun cu Will Sloane. Îl ura pe fratele ei cu toată puterea, care era considerabilă.

    Studie umerii hotărâţi ai domnişoarei Sloane. Strălucirea hotărâtă din privirea ei fermă.

    – De ce? întrebă în cele din urmă.

    – De ce, ce?

    – De ce doriţi să faceţi asta? Cu siguranţă, ştiţi că nu va fi uşor. Cel mai probabil, veţi fi marginalizată de către înalta societate de îndată ce se va împrăştia vestea. Şi cine vor fi clienţii dumneavoastră?

    – Nu mă vor marginaliza, nu dacă mă voi face remarcată. Acesta este motivul pentru care am nevoie de un nume cunoscut pe uşă, unul pe care oamenii să îl accepte din capul locului. În ceea ce priveşte clienţii mei, probabil că la început vor fi în cea mai mare parte femei. Vânzătoare, profesoare, văduve, femei de societate. Şi femei cu... alte surse de venit.

    – Prostituate, vreţi să spuneţi. Dumnezeule mare, fratele ei şi-ar pierde minţile snoabe, de sânge albastru, dacă avea să afle. Lui Emmett începea să îi placă fata aceea.

    Ea roşi, dar nu se feri şi răspunse:

    – Da, şi acelea. Dar un om de afaceri de succes ca imagine a companiei va ajuta ca şi alţi bărbaţi să îşi investească banii. De fapt, nu prea am nevoie decât de ajutor ca să pot începe. Faptul că sunt femeie nu va mai conta atunci când compania va avea profit.

    Îi admiră convingerea, dar se întreba care era motivul din spatele ei. Avea oare familia Sloane probleme financiare? Altfel de ce s-ar fi aflat ea acolo, atât de nerăbdătoare să arate de ce era în stare, în loc să acţioneze pe cont propriu? Ideea aproape că îl făcu pe Emmett să saliveze; pusese, de mult timp, ochii pe compania lui Sloane, Northeast Railroad Company. Dacă ar fi deţinut calea ferată care îi transporta oţelul de-a lungul ţării, profitul lui ar fi fost aproape dublu.

    Şi să îl doboare pe Sloane cel cu băţul în fund, ajutând-o pe sora lui să se implice în ceva scandalos? Aproape irezistibil.

    Totuşi, ceva îl reţinea, bunăoară, reacţia lui ciudată la prezenţa ei. Instinctul îi spunea să fugă de femeia asta – şi el avea întotdeauna încredere în instinctul său.

    – Îmi place hotărârea dumneavoastră, recunoscu el. Dar...

    – O clipă! se repezi ea. Am o idee. Haideţi să facem un pariu. Îmi daţi o sumă de bani şi, dacă în trei luni nu o pot dubla la bursă, atunci aţi scăpat.

    Înainte să apuce să se gândească, întrebă:

    – Cât?

    Ridică din umeri.

    – Dumneavoastră decideţi. Cinci mii, poate?

    Îi admiră elanul, aşa că intră în joc.

    – Prea puţin. Haideţi să zicem zece.

    – Bine. Şi, când îi voi dubla, voi lua cei 20 000 şi alţi 50 000 pentru a-mi începe afacerea.

    – Afacerea noastră, o corectă el. Şi nu aveţi la dispoziţie decât trei săptămâni. Nu trei luni. Nu avea rost să îi uşureze situaţia.

    Ea rămase cu gura căscată.

    – Trei săptămâni! E imposibil...

    – Atunci nu mai avem nimic de discutat. Se ridică şi înconjură biroul. O zi bună, domnişoară Sloane.

    – Bine! Trei săptămâni.

    Îşi reţinu un rânjet. Cu siguranţă, ea avea nevoie să capete abilităţi de negociere mai bune. Îşi vârî mâinile în buzunare.

    – Spuneţi-mi ceva.

    – Da?

    – Mie ce îmi iese?

    – Păi, bani, desigur.

    – Am bani destui. Va trebui să îmi oferiţi ceva mai bun.

    Fu luată prin surprindere şi începu să îşi muşte buzele.

    – Eu... Mă tem că în afară de altruism şi bani nu vă iese nimic altceva.

    – Una dintre ele neatrăgătoare, iar cealaltă, complet inutilă. Altceva? Se îndreptă către ea, fiind uşurat să vadă că nu se ferea de el, cum făcuse înainte. Când ajunse la marginea biroului său, se sprijini de lemnul tare şi îşi încrucişă picioarele.

    – De exemplu, ce se întâmplă dacă daţi greş? Voi avea cu 10 000 de dolari mai puţin.

    – Nu am bani să vi-i restitui, cel puţin nu deocamdată. Se opri, apoi se lumină. Dar vă pot răsplăti cu acţiuni de la Northeast. Din fondul meu.

    – Pot cumpăra acţiuni publice oricând doresc.

    – Acestea sunt acţiuni preferenţiale. Tatăl meu a întemeiat compania cu doar câţiva ani înainte de a muri şi a pus câteva deoparte, pentru mine. Sunt sigură că am destule acţiuni pe care să vi le cedez, în cazul în care dau greş. Ceea ce nu se va întâmpla.

    Emmett ar fi putut jura că îşi putea auzi bătăile inimii în urechi. Northeast nu mai scosese pe piaţă acţiuni preferenţiale de opt ani. Deţinerea unora nu ar fi însemnat doar dividende mai mari din câştigurile companiei, ci şi posibilitatea dreptului de a vota. Will Sloane avea să facă pe el când urma să afle – nu că Emmett i-ar fi spus aşa ceva lui Elizabeth.

    – Atunci, de ce nu aşteptaţi până când veţi împlini 25 de ani şi să vă începeţi atunci afacerea?

    – Pentru că m-am săturat să aştept. Încă patru ani sunt de nesuportat.

    Ceva din răspunsul ei nu părea în regulă, Emmett putea să jure. Femeia avea să moştenească o sumă mare peste câţiva ani, aşa că de ce nu putea aştepta? O dovadă în plus a faptului că ceva se petrecea în casa Sloane.

    La naiba, îi plăcuse vizita aceea, probabil mai mult decât ar fi trebuit. Regreta că se apropia de sfârşit. Nu era nici o şansă ca ea să câştige pariul, ceea ce însemna că ei doi nu aveau să se mai intersecteze vreodată. Păcat că fratele ei nu avea să afle niciodată de acea vizită. Doar dacă…

    – Îmi puneţi în faţă o ofertă tentantă, domnişoară Sloane. Aţi vrea să auziţi şi contraoferta mea acum?

    – O contraofertă?

    – Da, ceva ce doresc în schimb de la dumneavoastră.

    Ea îşi împreună mâinile, ca şi când şi-ar fi făcut curaj.

    – Şi ce anume doriţi, domnule Cavanaugh?

    – Aş dori să luaţi cina cu mine.

    – Cina? Numaidecât el văzu cum şocul făcu loc neîncrederii. Femeia nu ştia deloc să îşi ascundă emoţiile. Cu siguranţă, şacalii de pe Wall Street ar fi mâncat-o de vie. Când?

    – Vineri, la restaurantul Delmonico’s.

    – Nu aş putea face asta. Ce s-ar…

    Nu continuă, aşa încât el spuse:

    – Da, ce s-ar spune? Elita Knickerbocker cinând cu unul de teapa mea. Ar putea să facă faţă oraşul unui asemenea scandal?

    – Râdeţi pe seama mea.

    – Deloc, domnişoară Sloane. Îmi doresc să iau cina cu dumneavoastră. Sunteţi destul de curajoasă sau aţi dori să vorbiţi mai întâi cu fratele dumneavoastră?

    Asta avu efectul dorit. Ea îşi dădu umerii pe spate, hotărâtă să arate că era una dintre femeile acelea independente, moderne, care nu dădeau socoteală nimănui. Emmett îşi putea imagina discuţiile din casa Sloane. Probabil că îl înnebunea pe fratele ei. Încă un motiv pentru care să o placă.

    – Bine, la care dintre localurile Delmonico’s?

    – Cel de pe Twenty-Sixth, desigur, răspunse el mieros.

    – Desigur, repetă ea, cu un ton sardonic. Ştia de ce nu i-ar fi convenit. Adresa ar fi făcut ca întreaga societate newyorkeză să îi vadă împreună, iar vestea ar fi ajuns la urechile lui Sloane înainte de a fi terminat desertul. Bănuiesc că în salonul principal.

    El înclină capul.

    – Într-adevăr. Să vă scriu cecul bancar? Cădem la învoială?

    Înghiţi în sec, cu ochii nesiguri, iar el îşi dori subit, cu disperare, ca ea să accepte. În mod clar din dorinţa de a-l tortura pe Sloane… nicidecum din nerăbdarea de a-i privi gura plină, delicioasă în timp ce mânca.

    În cele din urmă spuse, scuturând din cap:

    – Ne-am înţeles.

    Lizzie părăsi conacul Cavanaugh cu un cec bancar semnat în poşetuţa ei. Era euforică, în ciuda perspectivei descurajatoare de a lua vineri cina cu el. Nu conta ce avea să spună Henry, dar cum avea să îi explice lui Will?

    Totuşi, merita o cină. Un pas mai aproape de propria firmă de investiţii.

    Cupeul îi rămăsese acolo unde îl lăsase, pe Seventy-Fifth Street, unde ar fi fost mai puţin probabil să fie văzut de ochi curioşi. Când se apropie, vizitiul, Brookfield, se duse să îi deschidă uşa.

    – Aveţi musafiri, domnişoară.

    – Musafiri?

    Brookfield se înroşi uşor.

    – Mă iertaţi. Nu le-am văzut când s-au strecurat înăuntru, domnişoară, iar când le-am observat, nu au vrut să plece. Uşa se deschise şi două fete o priviră din fundul trăsurii. Amândouă aveau păr frumos, închis la culoare, coafat cu bucle şi purtau rochii galbene. Aproape că păreau a fi gemene, dar Lizzie îşi dădu seama că una din ele era un pic mai mare. Bănuia că nu aveau mai mult de 12 ori 13 ani.

    – Bună ziua, zise ea, urcând în trăsură şi lunecând pe banca liberă.

    Ambele fete rânjiră.

    – Sunteţi drăguţă, zise una dintre ele.

    – Foarte drăguţă. Îmi place foarte mult rochia dumneavoastră, zise cealaltă, arătând către îmbrăcămintea lui Lizzie. Era una dintre cele mai bune rochii de zi ale lui Lizzie, o mătase franţuzească cu dungi albastre, asortată cu un corsaj împodobit cu dantelă. Fusta avea două volane mari şi un panier.

    – Mulţumesc. Sunt totuşi curioasă să ştiu cine sunteţi.

    – Suntem surorile vitrege ale lui Emmett. Eu sunt Kathleen, zise fata care părea mai mare. Dar toată lumea îmi spune Katie.

    – Eu sunt Claire. Pot să vă ating pălăria?

    Lizzie îşi reveni destul de repede din şocul întâlnirii cu familia lui Cavanaugh, destul cât să se lase pe genunchi şi să îşi aplece capul spre fată.

    – Da, poţi. Asta e o pană de struţ.

    – Este atât de moale, şopti fata. Mulţumesc.

    Lizzie se îndreptă.

    – Şi câţi ani aveţi, Katie şi Claire?

    – Eu am 13. Claire este cu doar 14 luni mai mică decât mine.

    – Ah, spuse Lizzie. Trebuie să fie plăcut să ai o soră atât de apropiată ca vârstă. Nu că Lizzie nu îşi aprecia fratele mai mare, dar îşi dorise întotdeauna o soră.

    – Este, doar că mama a murit când m-am născut, spuse Claire.

    – Ah, repetă Lizzie. Şi mama mea a murit când eram mică.

    Ambele fete o priviră înţelegător.

    – V-o amintiţi? întrebă Katie.

    – Mă tem că foarte puţin. Îşi amintea cum îi peria seara părul blond şi lung ca al mamei sale. Fantomele altor câtorva momente existau, cum ar fi un cuvânt cald ori un sărut pe frunte, dar niciodată atât de multe pe cât şi-ar fi dorit. Lizzie avea patru ani când Caroline Sloane murise la naştere, împreună cu pruncul. Se concentră din nou asupra fetelor. Dar sunt sigură că mama voastră v-a iubit mult, pe amândouă.

    Katie zâmbi.

    – Brendan ne spune tot timpul poveşti despre ea.

    – Brendan? întrebă Lizzie.

    – Celălalt frate vitreg al nostru. Am avut cu toţii acelaşi tată. Em­mett este cel mai în vârstă, apoi Brendan, apoi noi. Mama lui Emmett şi a lui Brendan a murit şi ea. Înainte ca tata să se însoare cu mama noastră.

    – Petrecem mult timp cu Brendan. De obicei, Emmett e prea ocupat ca să mai aibă timp de noi. Claire îşi legănă picioarele încălţate în cizme, picioarele fiindu-i încă prea scurte pentru a atinge podeaua. Lucrează tot timpul.

    Lizzie nu avu nici un răspuns. Îşi putea imagina, luând în considerare programul agitat al lui Will. Imperiile nu se conduceau singure.

    – De cât timp locuiţi cu fraţii voştri?

    – Aveam aproape trei ani. Claire abia împlinise un an.

    Deci Emmett, el însuşi tânăr, le luase pe copile şi îşi asumase responsabilitatea pentru ele. Ce se întâmplase cu tatăl lor?

    – Unde locuiţi? o întrebă Claire pe Lizzie. Noi am locuit lângă Union Square, dar Emmett a construit casa asta mare acum câţiva ani şi am venit să locuim aici. Casa asta e atât de gigamtică, are 78 de încăperi.

    Gigantică, o corectă Lizzie. Schimbul acela rapid de replici îi oferea mai multe informaţii despre Cavanaugh decât întâlnirea cu bărbatul însuşi. Este, într-adevăr, foarte mare. Totuşi, trebuie să fie amuzant să ai atât de mult spaţiu. Eu locuiesc pe Washington Square Park, cu fratele meu.

    Ochii lui Katie se măriră.

    – Acela era un cimitir. Aveţi stafii?

    – Nu, cel puţin eu nu am văzut. Fetelor, voi aveţi guvernantă? Dacă da, îmi închipui că vă caută.

    – Da. Dar ne-am strecurat afară,

    Îți este utilă previzualizarea?
    Pagina 1 din 1