Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Hoppa till innehållet

Diskussion:Helsingfors

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Den där tabellen var ganska hemsk. Har det inte konstruerats någon smidigare tabell för basfakta om städer i Finland? / Habj 19 oktober 2005 kl.06.48 (CEST)

Hej. Jag misstänker att den här bilden kan bryta mot upphovsrättslagen och den kan snart bli borttagen från Commons:. Om den svenska wikipedian tillåter fair use-bilder, kan du ladda upp bilden lokalt istället. commons:User:pfctdayelise 23 februari 2006 kl.11.29 (CET)

Det är jag som laddade upp den. Samma bild finns också på fi:Kuva:HKL logo.png där säger man att den är fri att använda enligt finska "citeringslagen" och den amerikanska fair use rätten men också att logon är företagets egendom. / MoRsE 23 februari 2006 kl.11.55 (CET)
Ja, men på Commons hävdade du att "This work is free software; you can redistribute it and/or modify it under the terms of the GNU General Public License as published by the Free Software Foundation; either version 2 of the License, or (at your option) any later version. This work is distributed in the hope that it will be useful, but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the GNU General Public License for more details." Detta är ju inte sant. Wikimedia Commons accepterar inte fair use-material, svwiki accepterar det bara för logotyper och emblem. /Grillo 23 februari 2006 kl.12.02 (CET)
Jag tror jag har förstått pointen, redan för 10 meddelanden sedan. Här kommer ju en logga som kan laddas upp på svwiki, så problemet löst? / MoRsE 23 februari 2006 kl.12.06 (CET)
Visst, jag vill bara vara säker på att du har förstått vad som gäller angående bilder. Det är bra om du bara skriver "OK" eller nåt liknande från första början så att man vet att du uppfattat. Ingen kan ju läsa dina tankar. MVH Grillo 23 februari 2006 kl.12.08 (CET)

Omstuvning

[redigera wikitext]

Jag arrangerade om lite. Metron är inte direkt länkad till staden (utan de övriga metrolänkarna är kopplade till de enskilda stadsdelarna) så att den får framkomma i Transport och Kommunikations-sektionen. Guidningsturen flyttades upp till kommunikationer och mallarna ordnades upp lite. Det såg så konstigt ut med alla olika malltyper där nere. Bättre ordning nu. --MoRsE 11 mars 2006 kl.15.03 (CET)

Jämförelse med vad?

[redigera wikitext]

"En åldrande befolkning, ”enbent” teknologisektor, lägre dynamik och innovationsgrad än de bästa metropolerna, relativt outvecklad infrastruktur, transport, utbildning och sämre fungerande arbets- och fastighetsmarknad kan innebära stora utmaningar i framtiden."

På vilket sätt är teknologisektorn "enbent", dynamik och innovationsgrad lägre än de bästa metropolerna, vilka är de bästa metropolerna och vad är det man jämför infrastruktur, transport, utbildning, arbets- och fastighetsmarknad med? De bästa metropolerna? Som det ser ut nu verkar det mest som floskler. Finns det något att grunda påståendena på så kan det förhoppningsvis skrivas tydligare! Har inte hunnit läsa hela artikeln ännu, så kanske finns det längre ned, men det skulle även vara bra med någon demografikurva (heter väl så när man jämför befolkningen åldersmässigt?) eller liknande att stödja påståendet om en åldrande befolkning. Åsa L 19 juni 2006 kl.15.26 (CEST)

Vad menas?

[redigera wikitext]

"Allmänbildande vuxenskolning handhavs av vuxengymnasium (aftonläroverk eller kvällsgymnasium) samt folkhögskolor arbetarinstitut."

Vad menas? Att allmänbildande vuxenskolning handhavs av vuxengymnasium, som är uppdelat i aftonläroverk och kvällsgymnasium, och av folkhögskolor och arbetarinstitut? Eller är de två sistnämnda begreppen ord för samma sak? Eller hur hänger det ihop? Åsa L 19 juni 2006 kl.15.36 (CEST)

Dessa är lite olika saker, aftonläroverk/kvällsgymnasium motsvaras väl av Komvux i Sverige, dvs det krävs gymnasiebehörighet för att gå på dessa, här kan man bl.a. läsa till universitetsbehörighet ifall man inte har möjlighet att delta i den normala gymnasieutbildningen eller vill förbättra sina betyg. Arbetarinstitut har en svensk motsvarighet i Medborgarskolan, dvs det krävs oftast inga förhandsbehörigheter för att läsa något ämne (krukmakeri, språk, navigation, sång etc) Folkhögskolor finns ju även i hela norden, men jag tror att de avviker mellan land till land. De är ju mera fristående och kan ge lite alternativa kurser. Vissa kurser i folkhögskolor och arbetarinstitut kan även ge studiepoäng. MoЯsE 19 juni 2006 kl.19.09 (CEST)
Okej, då förstår jag! Kommer då försöka peta lite i meningen i artikeln så den blir en korrekt mening, ifall inte någon annan hinner före! Åsa L 19 juni 2006 kl.19.16 (CEST)
Ett kvällsgymnasium är ett gymnasium som ordnar undervisningen om kvällarna. Det är främst menat för sådana som vill göra gymnasiet i ett senare skede i livet än genast efter grundskolan, eller för dom som avbrutit sina gymnasiestudier. Passar bra om man jobbar på dagarna. Folkhögskolor och arbetarinstitut är väl ganska samma sak, det är väl av historiska skäl namnen varierar. Migro 19 juni 2006 kl.21.39 (CEST)
Nej folkhögskolor och arbetarinstitut är helt skilda saker. Arbis anordnar enskilda kurser som man kan gå på - allt från virkning till avancerade universitetskurser, de upprätthålls och finansieras av de städer/kommuner där de finns. Folkhögskolor var fortsättningen ("gymnasiet") för forna dagars folkskolor. Idag fungerar de som alternativa skolor: citat från Svenska folkskolans vänners hemsida:
Folkhögskolan är en unik skolform, som i sin egentliga mening endast finns i de nordiska länderna. Dess hemland är Danmark, till Finland kom den för över 110 år sedan, och är idag en verklig alternativskola, med egen pedagogik och egna verksamhetsformer. Den är avsedd för unga vuxna, den har eget internat och dess utbildningsprogram har en fri inriktning. Men endel folkhögskolor har examensinriktad utbildning, och möjligheter att läsa gymnasiala ämnen finns även. Vissa utbildningsprogram kan genomföras som flerformsstudier, med närstudiepass, inlärning i arbetet och distansundervisning. Även undervising via nätet och per telebild och videokonferens är numera möjlig. Folkhögskolan har alltid varit steget före andra skolformer, och i sin pedagogik alltid utgått från de studerandes individuella förutsättningar och intressen!
MoЯsE 19 juni 2006 kl.22.34 (CEST)

Korgboll eller Basket?

[redigera wikitext]

I sportavsnittet nämns sporten Korgboll. Länken omdirigeras till Basket men i den artikeln så står det att Korgboll och Basket är två skilda spel. Däremot har man förr kallat det vi nu kallar Basket för Korgboll. Min fråga är nu: I artikeln om Helsingfors, är det Korgboll eller Basket man menar? Åsa L 19 juni 2006 kl.19.13 (CEST)

Svar: Ja MoЯsE 19 juni 2006 kl.19.43 (CEST)
Den långa versionen på MoRsEs svar är att den korgboll som avses i artikeln är det vi i Sverige kallar basket, medan det vi kallar korgboll i Sverige (och som säkert egentligen heter så på svenska i Finland också) är så ovanlig i våra trakter att risken för sammanblanding är liten. Det som i "korrekt" svenska tydligen heter korgboll är antagligen den nederländska sporten en:Korfball. //Lelle1987 19 juni 2006 kl.22.06 (CEST)

"Europavägar:

E 12 mot Vasa <RG Line> Umeå - Mo i Rana E 18 mot Viborg - Sankt Petersburg E 18 mot Åbo <Sverigebåtar> Stockholm - Oslo E 75 mot Lahtis - Utsjoki - Vardø "

Varför skriva in pilar? Går det inte att på något bättre och tydligare sätt få fram att man genom att åka på en viss väg når en viss färja? För det är väl det som menas? Åsa L 19 juni 2006 kl.19.28 (CEST)

Sandstrand och Sandudde - samma sak?

[redigera wikitext]

Under rubriken "rekreationsställen" så nämns simstranden Sandstrand och under rubriken "turism" så nämns stranden "Sandudden". Är dessa stränder samma strand eller heter de verkligen så lika? Åsa L 19 juni 2006 kl.19.35 (CEST)

Sandudd är namnet på en sandig udde i Främre Tölö, simstranden Sandstrand ligger i Sandudd. MoЯsE 19 juni 2006 kl.20.23 (CEST)
Sandudd (uttal: Sandúdd) är väl egentligen en begravningsplats i Tölö (Helsingfors kändaste, där bl.a. republikens presidenter ligger begravda). Sandstrand (i mitt tycke ett idiotiskt namn för - just en sandstrand, men det är stadsplanerarnas fel) ligger bredvid Sandudd. Alla helsingforsare kallar Sandstrand förr Hietsu (också finlandssvenskar) efter den finska versionen av namnet, Hietaranta (som för övrigt också betyder sandstrand, förutom att hieta är ett ord för finkornigare sand, medan en vanlig sandstrand är på finska hiekkaranta). Jag tycker nästan man kan använda namnet Hietsu i artikeln, det är tusen gånger mera använt än Sandstrand. Migro 19 juni 2006 kl.21.45 (CEST)

Transport-avsnittet

[redigera wikitext]

Varför är transportavsnittet så korthugget och i form av någon slags lista? Går det inte att skriva på ett sätt som är lättare och roligare (subjektivt iofs) att läsa? Känns konstigt när övriga artikeln är i form av flytande text. Möjligtvis så kan man flytta transportavsnittet till slutet av artikeln? Åsa L 19 juni 2006 kl.19.38 (CEST)

Listorna finns väl där främst som en samling länkar till de olika huvudartiklarna om transportrutterna. Men egentligen borde hela avsnittet förbättras märkbart; läslighten i speciellt början av avsnittet är ganska dålig. Migro 19 juni 2006 kl.21.33 (CEST)

Artikeln Helsingfors är Läsvärd

[redigera wikitext]

Flyttat från Wikipedia:Artikelnomineringar. Åsa L 23 juni 2006 kl.18.37 (CEST)

  • Nominerad av MoRsE 28 maj 2006 kl.20.56 (CEST)
  • Motivering: Sidan har fått vila en tid sedan den var veckans samarbete och är nu stabil. Den växte mycket i och med nomineringen, både kvantitivt och kvalitativt och hör nu till de främsta huvudstadsartiklarna på den svenska wikipedian.

Stödjer för utmärkt

  1. Oden (diskussion • bidrag) 28 maj 2006 kl.22.25 (CEST)
  2. twincinema 28 maj 2006 kl.23.31 (CEST)
  3. Huggorm 29 maj 2006 kl.15.47 (CEST)
  4. Pralin 29 maj 2006 kl.16.01 (CEST)
  5. Yvwv [y'vov] 12 juni 2006 kl.02.00 (CEST)
  6. Thuresson 17 juni 2006 kl.04.46 (CEST)

Stödjer för läsvärd, men inte utmärkt

  1. Grön 29 maj 2006 kl.19.03 (CEST)
  2. Vints 2 juni 2006 kl.11.59 (CEST)
  3. Redux 2 juni 2006 kl.15.40 (CEST)
  4. --AHA 2 juni 2006 kl.15.43 (CEST) Saknar parti om Helsingfors kultur av idag.
  5. \Mike 23 juni 2006 kl.10.42 (CEST)

Stödjer ej

  1. Nicke L 22 juni 2006 kl.14.14 (CEST) Artikeln har ingen källförteckning.
  2. Åsa L 23 juni 2006 kl.15.50 (CEST) Se artikelns diskussionssida, det är många bitar som är oklara eller tveksamma. Behöver definitivt källförteckning.

Diskussion

Historiebiten kändes möjligtivs lite kort, men den har ju sin egen artikel (som vi inte röstar om här och nu). Lite fler bilder och en länk till Wikitravel skulle vara pricken över i:et!--Oden (diskussion • bidrag) 28 maj 2006 kl.22.25 (CEST)

Artikeln behöver en tydligare källförteckning innan jag kan stödja den, annars är den mycket fin. /Grillo 30 maj 2006 kl.17.28 (CEST)
Layouten verkar helt trasig och en stor del av texten syns bara i smala kolumner, det är efter kommunikationsdelen artikeln gått sönder. / Elinnea 7 juni 2006 kl.16.12 (CEST)
Nu ska jag inte vara glädjedödare, men jag saknar ett avsnitt om kultur, och tycker att om ett avsnitt om meteorologi (antar det snarare ska handla om stadens klimat?) så ska det nog vara lite fylligare än temperatursiffror från ett enda år. "Transporter och kommunikation" är endast ett antal listor - personligen tycker jag det blir mer lättförståeligt om det finns en sammanhängande/sammanfattande text också... Och så kan jag inte låta bli att undra hur det ligger till med svenskspråkigheten idag - det enda jag hittar är att den sjunkit från "en majoritet". Och så var det källorna. Nå, missförstå mig inte, jag tycker den är riktigt bra. Gott och väl "Väl Godkänd", men inte riktigt ända framme vid "MVG" :) \Mike 23 juni 2006 kl.10.42 (CEST)
Jag tycker att det fortfarande saknas uppgifter om var vissa påståenden kommer ifrån eller vad som menas med vissa stycken, vilket jag påpekat på artikelns diskussionssida. Därför tycker jag inte den skall bli utsedd till "Utmärkt" och helst inte heller till "Läsvärd" än. Dock tolkar jag reglerna här på sidan som att den nu blivit "Läsvärd" (Minst 5 st röster för läsvärd och minst 2/3 av rösterna läsvärd eller utmärkt. Just nu har 6st röstat för utmärkt och 5st för läsvärd viket ger 11 positiva röster, samt 2st stöder ej-röster vilket ger 11/13 eller ca 84,6% positiva röster). Åsa L 23 juni 2006 kl.15.50 (CEST)


TUSEN TACK

[redigera wikitext]

Jag vill tacka den person som skrivit om alla Helsingfors stadsdelar. Tusen tack till dig. Skulle uppskattas om du ännu skrev om Jakobacka

// Flicka från Södra Haga, 12 år. 82.181.221.14 24 juli 2006 kl. 11.19 (CEST) 1 januari 2001 kl. 00.00 (CET)(Signatur tillagd i efterhand.)[svara]

Jag startade många av artiklarna, men den som verkligen gör grovjobbet är Migro och han kommer säkert att ta itu med det ganska snart. Men om du själv vet någonting speciellt om just Jakobacka (eller andra stadsdelar), skulle du vilja hjälpa till att fylla i informationen? Du har säkert mera kunskap än jag om området. MoЯsE 24 juli 2006 kl.12.59 (CEST)
Skomakarböle finns med i listan över stadsdelar. Men den artikeln själv säger att Skomakarböle är ett distrikt som innehåller stadsdelarna Brobacka och Lidamalmen. --Ettrig 29 maj 2007 kl. 09.24 (CEST)[svara]
Kopierat från diskussion:Skomakarböle: Då när jag gick igenom Helsingfors stadsdelsartiklar gav dom mycket huvudbry eftersom det finns två administrativa indelningar: officiella stadsdelar, samt distrikt med sina delområden (ett delområde kan också vara en officiell stadsdel). För distrikten och delområdena hittar man statistik och det är de namn som finns på till exempel guidekartor. Stadsdelarna används för fastighetsregister mm. På grund av det råddiga systemet är alla stadsdelartiklars inledning inte standardiserad och de borde alla skrivas om. Skomakarböle är alltså både ett distrikt och en stadsdel och för att göra saken svårare omfattar distriktet och stadsdelen inte helt samma område. Migro 29 maj 2007 kl. 10.50 (CEST)[svara]

Omröstning utvald artikel

[redigera wikitext]

Resultatet blev att artikeln förblir läsvärd enligt riktlinjen:


Befordra till utmärkt

  1. Islander 31 augusti 2007 kl. 00.59 (CEST) Artikeln har verkligen utvecklats sedan jag senast bidrog till den, (för ca 1½ år sedan) då jag tänkte att jag borde göra nånting åt den (den var då ganska ynklig). Vad beträffar källor, så är ju det mesta "common knowledge", och stora delar från engelska och finska wp, som ju även är angivet. Stycket om turism är dock något malplacé.[svara]
  2. MoRsE 31 augusti 2007 kl. 21.28 (CEST) Den har nog förbättrats betydligt sedan sist[svara]
  3. Ace90 4 september 2007 kl. 15.53 (CEST)[svara]

Behåll som läsvärd

  1. Suz 20 augusti 2007 kl. 10.12 (CEST) Se diskussion[svara]
  2. Huggorm 20 augusti 2007 kl. 20.35 (CEST)[svara]
  3. /Ronny 20 augusti 2007 kl. 22.42 (CEST)[svara]
  4. Mr. Spock 27 augusti 2007 kl. 09.02 (CEST)[svara]
  5. "...Brallan 30 augusti 2007 kl. 15.33 (CEST) ..."[svara]
  6. Grillo 1 september 2007 kl. 22.30 (CEST) (definitivt inte mer än läsvärd så länge det finns en "källor behövs"-mall i artikeln)[svara]

Ta bort

Diskussion

Artikeln är visserligen uttömmande och intressant, och bilderna kan man ej heller klaga på. Det är dock tre saker som gör att min röst inte faller på utmärkt; avsaknaden av källor (kan lätt sätta 25 källa behövs-märkningar, ex "Helsingforsregionen är en av de snabbast växande storstadsområdena i EU") POV ("Helsingfors är en intim och livlig storstad vilket gör den till utmärkt stad att promenera i. Dess caféer, marknader och närheten till skärgården gör den till en utmärkt sommarstad." låter misstänkt likt turistbroschyr) och mycket rödlänkar.Suz 20 augusti 2007 kl. 10.12 (CEST) Och när jag tittar en gång till, inte särskilt bra och attraherande inledning... Suz 20 augusti 2007 kl. 10.54 (CEST)[svara]

Du är välkommen att skriva om artikeln. Det finns visst källor, men när man har översatt text från enWiki/fiWiki, kan man glömma att referera från dessa texter i svenska wikipedia. Jag håller med dig att meningarna låter reklamlika, men de här sakerna är relativt lätta att åtgärda. Antalet rödlänkar anser jag inte spela någon roll efterssom det är textens innehåll som bedöms. skolan 20 augusti 2007 kl. 15.14 (CEST)[svara]

Jag har översatt en del av texten från finska och då låtit bli att lägga in referenser som leder till webbsidor som inte längre finns, vet inte om det är bra eller dåligt. Hellre ser jag att man lägger in 25 stycken källa saknas än en allmän mall i slutet av artikeln. Behöver historieavsnittet referenser eller kan det anses vara allmän information från vilket lexikon som helst? Vissa sifferuppgifter saknar dock källor, vilket är mindre bra. Att Helsingfors är en av de snabbast växande storstadsområdena i EU är inte POV utan fakta, åtminstone var situationen den under 1990-talet. Har själv reagerat på turisttexten men inte (ännu) skrivit om den. --Migro 20 augusti 2007 kl. 17.26 (CEST)[svara]
Märkte just att texten om turismen är en direkt översättning från en.wiki. --Migro 20 augusti 2007 kl. 18.58 (CEST)[svara]
Svar på alla tre ovanstående: Jag känner tyvärr att jag nu varken har kunskap eller intresse att fixa det jag tycker saknas med artikeln. Men jag kanske tar en titt om ett par dagar! Ang. rödlänkar håller jag med om att det i sig inte är ett kriterium för huruvida denna artikel är läsvärd/utmärkt, däremot är det värt att notera att ex ett av de stora bolagen med helsingfors som hemkommun inte har någon egen artikel. Att inte lägga in referneser som leder till webbplatser som inte finns ser jag som jättebra - man kan ju inte använda något som källa som inte existerar. Jag håller oxå med om att det är bättre med att peka ut de specifika ställen där källa saknas, men det kräver tyvärr tid att göra det och jag tycker det är bättre med en notering i slutet av artikeln än inte alls. Men jag applåderar den som markerar varje sak som behöver beläggas i långa artiklar som saknar källor på flera ställen. Slutligen värjer jag mig mot att Migro säger att tillväxten är fakta. Är det fakta ska det beläggas med källor, och det faktum att du själv i bisatsen antyder att du inte är säker visar än mer på behovet. Under Kontrollera fakta står bl a "Till och med när du tror att du vet någonting, måste du ange vilket material du har använt för att läsaren ska kunna kontrollera fakta och leta efter mer information." Suz 20 augusti 2007 kl. 20.47 (CEST)[svara]

Sju stycken källor har lagts till sedan nomineringen, som bland annat bestyrker ovan nämnda påstående att "Helsingforsregionen är en av de snabbast växande storstadsområdena i EU". --Migro 2 september 2007 kl. 16.23 (CEST)[svara]

Jag funderar lite kring den sista meningen i inledningen "Helsingfors som ligger vid Finska viken är Finlands främsta sjöfartsstad och även Finlands industriella, kommersiella och kulturella centrum." Helsingfors är ju utan tvekan Finlands finansiella centrum och främsta sjöfartsstad, men som det också kommer fram senare i artikeln är Helsingfors ingen betydande industristad. Däremot har ju nästan alla företag inom teknikbranschen huvudkontor i Helsingfors. Vad gäller kultur så finns ju de viktigaste kulturinstitutionerna i Helsingfors, men t.ex så gör ju Åbo anspråk på att vara Finlands kulturhuvudstad.

Kanske det vore bättre att skriva "Helsingfors som ligger vid Finska viken är Finlands främsta sjöfartsstad och Finlands kommersiella centrum. Staden är även Finlands centrum för utbildning samt forskning och utveckling. Helsingfors var tidigare en viktig industristad, men idag är staden främst ett säte för teknikbranschens företags huvudkontor. Många av Finlands viktigaste kulturinstitutioner finns även i Helsingfors." --Ace90 4 september 2007 kl. 15.02 (CEST)[svara]

Det är en bättre inledning och saken är redan fixad. --Migro 4 september 2007 kl. 15.31 (CEST)[svara]
OK, bra! Eftersom stycket är en sammanfattning av hela artikeln tycker jag inte det behövs någon referens. --Ace90 4 september 2007 kl. 15.53 (CEST)[svara]

Siffror för yta och yta_land, stämmer dom verkligen? känns rätt overkliga

[redigera wikitext]

Någon ändrade nyss siffrorna för yta och yta_land utan källa. Stämmer inte alls med engelska wikipedia och alldeles för mkt vatten?

Hittade en källa, Lantmäteriverket, som stöder siffrorna. Den höga siffran för vattenområden beror på att Helsingfors sträcker sig ända till Finlands territorialvattengräns ute i Finska viken. --Migro 9 oktober 2007 kl. 13.19 (CEST)[svara]

Ny karta behövs

[redigera wikitext]

Moro! En ny karta för att motsvara Helsingfors anno 2009 skulle behövas å det snabbaste. --Professor Processor 18 januari 2009 kl. 22.13 (CET)[svara]

Skilja kommunen från staden?

[redigera wikitext]

Bör verkligen staden Helsingfors förknippas med kommunen Helsingsfors? Tänker främst på infoboxen som är väldigt "kommuninriktad". Eller är det inte lika självklart att dela på stad och kommun i Finland, så som det är i Sverige? Blåmes 12 juli 2011 kl. 00.32 (CEST)[svara]

I Finland förknippas faktiskt kommuner och städer rätt starkt ihop. Många säger spontant att Helsingfors har en halv miljon invånare (kommunen) trots att regionen har en miljon invånare, vilket är mera relevant med tanke på trafik och kommers. Till exempel grannkommunen (förortssamlingen) Esbo ses ofta som ett skilt fenomen och det uppfattas som mycket relevant på vilken sida om kommungränsen t.ex. en byggnad befinner sig i. Därför tycker jag ur ett finländskt perspektiv att det är det motiverat att dessa båda (och de andra kommunerna i regionen) behandlas utförligt i egna artiklar trots att alla egentligen är en del av tätorten Helsingfors. --Migro 12 juli 2011 kl. 10.26 (CEST)[svara]
Men skulle man åtminstonde kunna byta ut infoboxen till denna artikel mot mall:geobox? Sedan ha en separat underrubrik som behandlar det som står i nuvarande infobox. Blåmes 20 juli 2011 kl. 17.14 (CEST)[svara]

Externa länkar ändrade

[redigera wikitext]

Hej, wikipedianer!

Jag har just ändrat 9 externa länkar på Helsingfors. Kontrollera gärna mina ändringar. Om du har några frågor, eller vill be boten ignorera vissa länkar eller hela artikeln, läs frågor och svar för mer information. Jag har gjort följande ändringar:

När ändringarna har blivit kontrollerade kan du använda verktygen nedan för att rapportera eventuella problem.

  • Om du har hittat länkar som påstås vara döda men inte är det kan du rapportera det som falskt positivt.
  • Om du har hittat fel i själva ändringen kan du rapportera en bugg.
  • Om du har hittat fel med själva URL:en, som till exempel att den använder en otillförlitlig arkivtjänst, kan du ändra det med URL-verktyget.

Hälsningar.—InternetArchiveBot (Rapportera fel) 22 april 2017 kl. 17.47 (CEST)[svara]

Externa länkar ändrade

[redigera wikitext]

Hej, wikipedianer!

Jag har just ändrat 3 externa länkar på Helsingfors. Kontrollera gärna mina ändringar. Om du har några frågor, eller vill be boten ignorera vissa länkar eller hela artikeln, läs frågor och svar för mer information. Jag har gjort följande ändringar:

När ändringarna har blivit kontrollerade kan du använda verktygen nedan för att rapportera eventuella problem.

  • Om du har hittat länkar som påstås vara döda men inte är det kan du rapportera det som falskt positivt.
  • Om du har hittat fel i själva ändringen kan du rapportera en bugg.
  • Om du har hittat fel med själva URL:en, som till exempel att den använder en otillförlitlig arkivtjänst, kan du ändra det med URL-verktyget.

Hälsningar.—InternetArchiveBot (Rapportera fel) 19 juli 2017 kl. 11.05 (CEST)[svara]

Externa länkar ändrade

[redigera wikitext]

Hej, wikipedianer!

Jag har just ändrat 1 externa länkar på Helsingfors. Kontrollera gärna mina ändringar. Om du har några frågor, eller vill be boten ignorera vissa länkar eller hela artikeln, läs frågor och svar för mer information. Jag har gjort följande ändringar:

När ändringarna har blivit kontrollerade kan du använda verktygen nedan för att rapportera eventuella problem.

  • Om du har hittat länkar som påstås vara döda men inte är det kan du rapportera det som falskt positivt.
  • Om du har hittat fel i själva ändringen kan du rapportera en bugg.
  • Om du har hittat fel med själva URL:en, som till exempel att den använder en otillförlitlig arkivtjänst, kan du ändra det med URL-verktyget.

Hälsningar.—InternetArchiveBot (Rapportera fel) 4 september 2017 kl. 18.59 (CEST)[svara]


Externa länkar ändrade

[redigera wikitext]

Hej, wikipedianer!

Jag har just ändrat 1 externa länkar på Helsingfors. Kontrollera gärna mina ändringar. Om du har några frågor, eller vill be boten ignorera vissa länkar eller hela artikeln, läs frågor och svar för mer information. Jag har gjort följande ändringar:

När ändringarna har blivit kontrollerade kan du använda verktygen nedan för att rapportera eventuella problem.

  • Om du har hittat länkar som påstås vara döda men inte är det kan du rapportera det som falskt positivt.
  • Om du har hittat fel i själva ändringen kan du rapportera en bugg.
  • Om du har hittat fel med själva URL:en, som till exempel att den använder en otillförlitlig arkivtjänst, kan du ändra det med URL-verktyget.

Hälsningar.—InternetArchiveBot (Rapportera fel) 17 december 2017 kl. 05.24 (CET)[svara]