Το περί λογικής & αίδιας ψυχής θείο δόγμα της ιερής Θρησκείας των Ελλήνων - που η πιο κοντινή στην παρούσα εν τη γενέσει ανθρωπότητα καταγραφή του/της έχει γίνει για τους Έλληνες από τον Θράκα Θεολόγο Ορφέα - και εξηγήθηκε πλήρως, αληθώς...
moreΤο περί λογικής & αίδιας ψυχής θείο δόγμα της ιερής Θρησκείας των Ελλήνων - που η πιο κοντινή στην παρούσα εν τη γενέσει ανθρωπότητα καταγραφή του/της έχει γίνει για τους Έλληνες από τον Θράκα Θεολόγο Ορφέα - και εξηγήθηκε πλήρως, αληθώς & όντως, μόνον μέσα από τα κείμενα των θείων φιλοσόφων Πυθαγόρα, Πλάτωνα, Πλουτάρχου Χαιρωνέα, Πλωτίνου Αιγύπτιου, Πορφύριου, Ιάμβλιχου, Συριανού, Πρόκλου, Ερμεία, Ολυμπιοδώρου, Δαμάσκιου, Ιεροκλή κτλ
--- Η μόνη αληθείς & όντως, περί λογικής & αίδιας Ψυχής, φιλοσοφία των Ελλήνων, μέσα από τα κείμενα της γραμματείας των Ελλήνων ---
Για πάνω από 20 έτη από πολλούς & διαφόρους κυρίους & κυρίες – κάποιοι μάλιστα και με επι χρήμασι μαθητεία εν είδει διαλέξεων, διαδίδονται κείμενα στα οποία λέγεται περί της ανθρώπινης ή μεριστής ψυχής - περί της λογικής & αΐδιας ψυχής ή αλλιώς του καθαυτό ανθρώπου - τα εξής:
• «η ψυχή είναι υλικόν ψυχικόν άτομον. Είναι υλικόν άτομον μεριστής κοσμογονικής ουσίας εντός του Σύμπαντος που κάποτε πρόκειται να μεταμορφωθεί εις υλικόν ψυχικόν άτομον θείου ελευθέρου προσωπικού όντος, οιονεί εκκολαπτόμενον, του υλικού ατόμου της μεριστής ουσίας κυοφορούντος την θείαν, την ελευθέραν προσωπικήν οντότητα».
• «η ψυχή προσλαμβάνοντας αιθέρα δημιουργεί μεταμορφούμενη - από υλικό ψυχικό άτομο μεριστής κοσμογονική ουσίας - πνευματικό οργανισμό και δη αιθερικόν».
Τα αυτά κείμενα διαδίδονται από πολλούς & διαφόρους κυρίους & κυρίες ως γραφόμενα ενός κ. Σπυρίδωνος Νάγου, ενός κ. Διόδωρου Καρυδάκη και ενός κ. Σπυροδήμου Γ. Ανεμογιάννη–Σινανίδη, τα οποία τα μεν 2 πρώτα παρουσιάζονται ως μία κάποια δήθεν «Ορφική & Πλατωνική προφορική παράδοση»(sic) τα δε τρίτα ως μια δήθεν "Ελευσίνια Μύηση"(sic) αφετέρου τόσο ως λεγόμενα του θειότατου Πλάτωνα τα οποία ο θείος ανήρ δήθεν λέγει στον έργο του «Τίμαιος», «Φαίδωνας» & «Φαίδρος» όσο και ως μία κάποια διδασκαλία-μαθητεία που απορρέει από τους προ-αναφερόμενους πλατωνικούς διαλόγους. Τα δε ως μια δήθεν "Ελευσίνια Μύηση"(sic)!
Ο κ. Σπυροδήμος Γ. Ανεμογιάννης–Σινανίδης, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεταιως “ιεροδιδάσκαλος”(sic), επι σειρά πολλών ετών διαστρεβλώνει & παραχαράζει - με τα όσα λέγει & γράφει περί λογικής & αΐδιας ψυχή & Ελευσίνιων Μυστηρίων - με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό όχι μόνον τα νοήματα του πλατωνικού "Τίμαιου" και "Φαίδρου" αλλά και το ίδιο το αρχαίο κείμενο των εν λόγω πλατωνικών κειμένων - καθώς επίσης όχι μόνον τα νοήματα αλλά και το ίδιο το κείμενο του "Υπομνήματος στα Χρυσά Έπη του Πυθαγόρα" του Ιεροκλή που ξεπερνά τα όρια της ύβρεως!
Και δεν φτάνει που διαστρεβλώνουν & παραχαράζουν τον του Πλάτωνος «Τίμαιο», «Φαίδωνα» & «Φαίδρο» - συγχέοντας-ταυτίζοντας θεολογικές & φιλοσοφικές έννοιες που δεν συσχετίζονται επ’ ουδενί και εισάγοουν στο πλατωνικό κείμενο ανυπόστατα λόγια-νοήματα -, αλλά προχωρούν και παραπέρα υποστηρίζοντας ότι οι εξηγήσεις-αναλύσεις τους επι του Πλατωνικού “Τίμαιου” είναι όχι μόνον ορθές αλλά υπάρχουν δήθεν ως λεγόμενα-γραφόμενα τόσο του μεγάλου νέο-πλατωνικού Ιεροκλή, τα οποία δήθεν λέγει στον έργο του «Υπόμνημα στα Χρυσά Έπη του Πυθαγόρα», όσο και ως δήθεν λεγόμενα του θείου Πρόκλου, τα οποία ο θείος σχολάρχης της του Πλάτωνος Ακαδημίας δήθεν λέγει σε διάφορα σημεία των πολύτομων υπομνημάτων και σχολίων του επι των του Πλάτωνος διαλόγων!
Επίσης κάποιοι & κάποιες διαδίδουν κείμενα & βιβλία στα οποία αναφέρεται ότι αφενός ή παρομοίωση της ψυχής με <<σύμφυτης δύναμη ενός ζεύγους φτερωτών ίππων και του ηνιόχου τους>>, εκ μέρους του Πλάτωνα στον “Φαίδρο”, δηλώνει τα δύο είδη ψυχής, την λογική & αΐδια ψυχή και την άλογη & θνητή ψυχή, αφετέρου ότι ο «θυμός»(θυμοειδές) αποτελεί τον “πυρήνα” της υπάρξεώς του ανθρώπου.
Το παρόν, λοιπόν, κείμενο :
• Αποκαθιστά την αλήθεια, με τον πλέον τεκμηριωμένο τρόπο, όσο αφορά την άποψη - που αφενώς παραχαράζει & διαστρεβλώνει σύμπασα την Πανελλήνια(Ορφική) θεολογία και την του Πυθαγόρα, Πλάτωνα και των συνεχιστών αυτών θεια φιλοσοφία - ότι «η ψυχή είναι υλικόν ψυχικόν άτομον, ότι η ψυχή είναι «υλικόν άτομον μεριστής κοσμογονικής ουσίας εντός του Σύμπαντος που κάποτε πρόκειται να μεταμορφωθεί εις υλικόν ψυχικόν άτομον θείου ελευθέρου προσωπικού όντος, οιονεί εκκολαπτόμενον, του υλικού ατόμου της μεριστής ουσίας κυοφορούντος την θείαν, την ελευθέραν προσωπικήν οντότητα», αφετέρου αποκεικνύει ότι απολύτως τεκμηριωμένα ότι ουδέποτε ο Ιροκλής ή ο Πρόκλος έχει γράψει τα παραπάνω ή κάτι παρεμεφερές, αντιθέτως δε, καθώς επίσης ότι δεν υπάρχει καμία “Ορφική παράδοση” – προφορική ή γραπτή – που να λέγει τα παραπάνω ή κάτι παρεμφερές!
• Αποκαθιστά την αλήθεια, με τον πλέον τεκμηριωμένο τρόπο, όσο αφορά την άποψη - που παραχαράζει και διαστρεβλώνει την Πανελλήνια(Ορφική) θεολογία και την Πυθαγόρεια & Πλατωνική φιλοσοφία - ότι ή παρομοίωση της ψυχής με <<σύμφυτης δύναμη ενός ζεύγους φτερωτών ίππων και του ηνιόχου τους>>, εκ μέρους του Πλάτωνα, δηλώνει τα δύο είδη ψυχής, την λογική & αίδια ψυχή και την άλογη & θνητή ψυχή.
• Αποδεικνύει ότι συμφώνως με τον Πλάτωνα ο «ηνίοχος» της αΐδιας & λογικής ψυχής, στον περί ψυχής μύθο του Πλατωνικού «Φαίδρου», ΔΕΝ είναι η αΐδια & λογική ψυχή και οι «ίπποι» ΔΕΝ είναι η άλογη & θνητή ψυχή - ότι δηλ. ο αγαθός «ίππος» ΔΕΝ είναι το θυμοειδές του ανθρώπου και ότι ο κακός «ίππος» ΔΕΝ είναι το επιθυμητικό μέρος του ανθρώπου!
• Καταρρίπτει με τον πλέον τεκμηριωμένο τρόπο την άποψη - που παραχαράζει και διαστρεβλώνει την Πανελλήνια(Ορφική) θεολογία και την Πυθαγόρεια & Πλατωνική φιλοσοφία - ότι ο «θυμός»(θυμοειδές) αποτελεί τον “πυρήνα” της υπάρξεώς του ανθρώπου, και όχι ένα - κατά τον Ορφέα, Πυθαγόρα, Πλάτωνα - εκ των μερών της θνητής & άλογης ψυχής, του ζώου(του θνητού μέρους του πλάσματος "άνθρωπος") - καθώς ο αλειθής & όντως άνθρωπος είναι η τριδύναμος αΐδια & λογική ψυχή, ο κατά τον Ιερέα του Δελφικού ναού Πλούταρχο “νους”.
Ο γράφων θα ήθελε να ενοιμερώσει όλους όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα διαφόρων κυρίων & κυριών, και καταβάλουν για μαθητεία 30-50 ευρώ έκαστος προσπαθόντας να γνωρίσουν την του Πυθαγόρα, Πλάτωνος και των συνεχιστών αυτών θεία φιλοσοφία, πως εδώ και πάνω από 20 έτη πολλοί εκδοτικοί οίκοι στην Ελλάδα εκδίδουν άπαντα τα σωζώμενα έργα των φιλοσόφων. Όσοι θέλουν αντι να πληρώνουν αυτά τα χρήματα για να μάθουν επι της ουσίας ανοησίες μπορούν να τα αγοράσουν και να τα μελετήσουν μόνοι του, έτσι αφενός θα κερδίσουν πολλά χρήματα – αυτό είναι το ελαχιστότατο -, κυρίως όμως θα μάθουν τι πραγματικά έλεγα και δίδασκαν οι φιλόσοφοι.