Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Kad počnete da unosite tekst u polje za pretragu, prikazaće vam se predlozi. Za pregledanje koristite tastere za strelicama nagore i nadolje. Za odabir pritisnite Enter. Ako ste odabrali izraz koji sadrži više riječi, algoritam za pretragu će tražiti taj izraz. Ako je predlog link, u pregledaču će se otvoriti ta stranica.
Uputstva
Domaćin

Pomoćni domaćini: uvod

Sudomaćini pomažu vlasnicima smještaja sa svim obavezama u pogledu smještaja i gostiju. To je često član obitelji, susjed, prijatelj od povjerenja ili osoba koju je domaćin angažirao da mu pomogne sa smještajem.

Što je sudomaćin?

Ako kreirate oglas, možete pozvati druge osobe da se priključe u oglas kako bi vam mogle pružiti pomoć. Sudomaćin vam može pomoći upravljati oglasom, odgovarati na upite ili slati poruke gostima s potvrđenom rezervacijom kako biste se vi mogli usredotočiti na druge stvari.

Razlika između sudomaćina i timova za ugošćivanje

Dva su načina da dobijete pomoć kad iznajmljujete smještaj na Airbnbu: timovi za ugošćivanje i sudomaćini.

Što sve sudomaćini mogu raditi

Sudomaćini mogu pomagati domaćinima na različite načine, pa svakom sudomaćinu možete dodijeliti korisnička prava koja želite i tako odlučiti koji su mu podaci vašeg oglasa dostupni i koje može uređivati.

Savjeti za sudomaćine

Zamolili smo najbolje ocijenjene domaćine i sudomaćine da vam pruže savjete za međusobnu suradnju u cilju pružanja maksimalne kvalitete gostima koji će boraviti u smještaju.

Mreža sudomaćina – najvažnije informacije

Domaćini koji su vlasnici smještaja u nekim državama mogu u okviru mreže sudomaćina pronaći kvalitetne lokalne domaćine koji će im pomoći s iznajmljivanjem smještaja, od kreiranja oglasa do dočekivanja gostiju.

Alati za upravljanje postavkama za sudomaćine

Samo vlasnik smještaja ili sudomaćin s pristupom svemu mogu dodati vaš profil na mjesto sudomaćina. Domaćini i sudomaćini moraju imati dobru komunikaciju i važno je da bude jasno dogovoreno sljedeće:

  • raspodjela obveza koje se odnose na smještaj: tko je za što zadužen
  • zarada: koliki iznos od svake rezervacije ide sudomaćinu
  • troškovi: na koji će se način sudomaćinu nadoknaditi troškovi.

    Dodajte sudomaćine u svoj oglas

    Kako uputiti poziv novom sudomaćinu i odrediti korisnička prava.

    Uklonite sudomaćina iz svog oglasa

    Na koji način domaćini i sudomaćini s pristupom svemu mogu ukloniti sudomaćine iz oglasa.

    Uklonite svoj profil s mjesta sudomaćina

    Na koji način sudomaćin može ukloniti svoj profil iz oglasa.

    Kako funkcioniraju isplate za sudomaćine

    Na nekim lokacijama domaćini imaju mogućnost unijeti postavke isplata za sudomaćine, pa će se novac isplaćivati i njihovim sudomaćinima na Airbnbu.

    Porezi i isplate za sudomaćine

    Redovito ažurirajte svoje porezne podatke i vodite računa o tome da vaš korisnički račun bude u skladu sa svim propisima kako biste izbjegli zastoje u isplatama.

    Ocjene i recenzije za sudomaćine

    Kad gost nakon putovanja napiše recenziju, ona će se pojaviti na stranici oglasa i profilu osobe koja je administrator oglasa.

    Da li vam je ovaj članak pomogao?

    Slični članci

    Zatražite pomoć u vezi sa rezervacijama, nalogom i još mnogo toga.
    Prijava ili registracija