Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Po vnosu v iskalno vrstico se bodo prikazali predlogi. Za pregled uporabite puščici gor in dol. Za izbiro uporabite tipko Enter. Če je izbor fraza, bo ta fraza uporabljena v iskanju. Če je predlog povezava, se bo brskalnik pomaknil na to stran.
Navodila za uporabo
Gostitelj

Posodabljanje vnosov v programu Airbnb Luxe

Gostitelji v programu Luxe lahko uporabljajo samopostrežna orodja za takojšnje in natančnejše prilagoditve vsebine vnosov. V računu lahko kadarkoli posodobite status in vsebino vnosa, tako da obiščete razdelek Vaši vnosi. Funkcija samopostrežnih orodij je na voljo non stop.

Pomembno je, da je vaš vnos na Airbnbju vedno točen in posodobljen. To vključuje informacije, kot so cene, razpoložljivost in vsa pravila ali zahteve, ki veljajo za vaše goste ali prenočišče. Posredovanje netočnih ali nepopolnih informacij lahko privede do napačnih navedb, nezadovoljstva gostov med bivanjem in negativnih mnenj.

Upoštevajte, da večje spremembe lahko vplivajo na načrtovana bivanja gostov, zato boste morali spoštovati prvotne pogoje rezervacije. Priporočamo, da čim prej proaktivno komunicirate z gosti ter jih obvestite o spremembah in morebitnih nadomestnih možnostih, ki jim jih lahko ponudite.

Podrobnosti vnosa

Zavihek »Podrobnosti vnosa« vam omogoča, da opišete svojo namestitev in predstavite njene najpomembnejše značilnosti. V tem razdelku lahko nastavite, kako bo vaš vnos prikazan na zemljevidu, gostom pa posredujete podrobnosti o potovanju, kot so navodila ob prihodu, ponujene storitve in oprema ter morebitne funkcije dostopnosti v bivališču. Če želite pregledati vnose ali jih spremeniti, pojdite na razdelek Vnosi in izberite vnos, ki ga želite urediti.

    Nasveti za pisanje vsebine za goste

    Uporabljajte izraz »vi« in preglejte slovnico ter ločila.

    Izogibajte se uporabi besede »stranka« in namesto tega raje uporabite izraz »gost«.

    Lokacija

    Oznaka na zemljevidu

    Izberite eno od spodnjih možnosti in določite način prikaza lokacije prenočišča za potencialne goste:

    • Približna lokacija: gostom, ki iščejo prenočišče, bomo pokazali splošno območje vašega prenočišča, ne pa tudi njegove točne lokacije. Gostje si bodo lahko ogledali sosesko vašega prenočišča in njegovo oddaljenost od znamenitosti, postajališč in drugih zanimivosti. Ko bo njihova rezervacija potrjena, jim bomo pokazali točno lokacijo in naslov.
    • Točna lokacija: gostom, ki iščejo nastanitev, bomo pokazali natančnejšo lokacijo vašega prenočišča. Gostje bodo videli majhen okrogel žebljiček, ki zelo natančno prikazuje lokacijo vašega prenočišča, vendar ne natančne točke. Vašo točno lokacijo in naslov bomo pokazali gostom s potrjenimi rezervacijami.
    • Navodila: če želite zagotoviti, da bodo gostje zlahka našli vašo namestitev, priporočamo, da vključite podrobna navodila za vožnjo do namestitve z najbolj priljubljenega letališča/pristanišča/železniške postaje.

    Nasveti za pisanje navodil:

    • Vključite koordinate GPS namestitve.
    • Navedite imena ulic in/ali znamenitosti, da bodo navodila razumljiva za osebo, ki še nikoli ni obiskala tega območja (npr. navodil z razdaljami, pridobljenih iz Google Zemljevida preprosto ne kopirajte). To je še posebej pomembno, če lokacija prenočišča ni natančno predstavljena s standardnimi sistemi GPS.

    Viri za goste

    Navodila ob prihodu

    Izberite ustrezen način vstopa ob prihodu v prenočišče in navedite vse dodatne podrobnosti, ki jih bodo gostje morda potrebovali, kot je koda za vrata ali koda za ključavnico s tipkovnico.

    Če se bo z gosti ob prihodu srečal predstavnik, opišite, kako običajno poteka pozdrav gostov in začetni ogled prenočišča. Primeri pomembnih informacij, ki jih je dobro vključiti:

    • Kdaj in kje predstavnik pozdravi goste?
    • Katere informacije, kot so na primer informacije glede opreme, mora predstavnik posredovati gostom?
    • Ali je vključen prevoz do prenočišča?
    • Morajo gostje koga obvestiti, ko zapuščajo letališče?

    Primeri navodil ob prihodu:

    • Pokličite osebo za stik na lokaciji prenočišča, ko vam do prihoda v namestitev manjka približno ena ura, da ponovno potrdite čas prihoda in se dogovorite o prihodu. Ponovno pokličite osebo, če pride do kakršnekoli zamude in posodobite pričakovani čas prihoda.
    • Za samostojni vstop se napotite do vile v skladu s priloženimi navodili za vožnjo. Koda varnostne škatle za ključe je 1234.

    Hišni priročnik

    S premišljenim hišnim priročnikom poskrbite, da se bodo gostje počutili kot doma. V tem razdelku navedite navodila ob odhodu in podatke za stik s predstavnikom na lokaciji prenočišča.

    Oblika predstavnika na lokaciji:

    Ime, naziv, telefonska številka (vključite klicno kodo države)

    Nastavitve rezervacije

    Zahteva za rezervacijo: z naslova automated@Airbnb.com boste prejeli obvestilo, kadar bo gost poslal zahtevo za rezervacijo. Na voljo boste imeli 24 ur, da sprejmete ali zavrnete zahtevo za rezervacijo, preden poteče. Ko prejmete zahtevo, bodo ustrezni datumi blokirani v koledarju, tako da jih drugi gostje ne bodo mogli izbrati, dokler ne sprejmete ali zavrnete zahteve v teku.

    Takojšnja rezervacija: gostom omogoča še hitrejšo rezervacijo prenočišča, saj lahko rezervirajo vaše bivališče, ne da bi se morali pozanimati o njegovi razpoložljivosti. Vnaprej določite pravila in zahteve. Več o tem, kako uporabljati takojšnjo rezervacijo.

    Če izklopite funkcijo takojšnje rezervacije, morate upoštevati naslednje:

    • Morda boste prejeli manj rezervacij: vnosi s takojšnjo rezervacijo so prikazani višje v rezultatih iskanja in lahko dosežejo več gostov.
    • Pregledati boste morali vsako zahtevo za rezervacijo: če izklopite možnost takojšnje rezervacije, rezervacije ne bodo samodejno sprejete.
    • Na vsako zahtevo se boste morali odzvati v 24 urah: pozni odgovori lahko vplivajo na vašo uvrstitev v rezultatih iskanja.

      Hišni red

      Lahko spremenite običajni hišni red, ki velja za vsa vaša prenočišča – vključno s tem, ali je prenočišče primerno za otroke ter ali so v prenočišču dovoljeni hišni ljubljenčki, kajenje in prirejanje dogodkov. Navedite tudi morebitna dodatna pravila, ki veljajo za vaše bivališče.

      Pravilniki in pravila

      Lahko nastavite pravilnik o odpovedi za svoje prenočišče in določite, ali je takojšnja rezervacija na voljo ali ne. Preden spremenite svoj pravilnik o odpovedi, si preberite pravilnik o odpovedih s strani gostiteljev. Upoštevajte, da bo novi pravilnik o odpovedi veljal samo za prihodnje rezervacije.

      Vam je ta članek pomagal?

      Podobni članki

      Poiščite pomoč glede rezervacij, računa in marsičesa drugega.
      Prijava ali registracija