Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
SlideShare a Scribd company logo
acTIC
acTICEl desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació exerceix uns efectes de canvi profund en tots els àmbits de la societat.
Actualment són imprescindibles uns coneixements bàsics dels nous mitjans de tractament de la informació
Si fins fa poc temps es parlava d’analfabetisme funcional, avui dia s'imposa una nova definició, la d'analfabets digitals o tecnològics, per a designar les persones que no estan capacitades per a desenvolupar-se de manera autònoma en la societat de la informació amb l'ús de les tecnologies digitals.acTICDavant aquesta realitat, cal proporcionar eines i recursos per a posar la formació bàsica en TIC a l’abast de tothom, tenint en compte dues perspectives de les tecnologies:com a eines que faciliten la realització d’una gran diversitat de tasques.b) com a instruments que afavoreixen la formació permanent al llarg de tota la vida. com a eines que faciliten la realització d’una gran diversitat de tasques.
com a instruments que afavoreixen la formació permanent al llarg de tota la vida. acTICL'any 2009 el govern de la Generalitat de Catalunya crea una acreditació en l’àmbit de les TIC (ACTIC)4 per tal que la ciutadania pugui acreditar les competències digitals davant empreses i organismes de l'administració pública.Decret 89/2009, de 9 de juny, pel qual es regula l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). Publicat al DOGC 5398, 11.06.2009.
acTICPortal ACTIChttp://www20.gencat.cat/portal/site/actic
acTICCompetències en tecnologies de la informació i la comunicació C1:Cultura, participació i civisme digital (PARTICIPACIO DIGITAL). Utilització de manera eficient, cívica i segura dels recursos de què disposa la ciutadania en la societat digital, aplicant-los selectivament en els diversos àmbits de la seva vida quotidiana, amb la finalitat del desenvolupament personal, la participació i col·laboració en la societat. C2:Tecnologia digital i ús de l’ordinador i del sistema operatiu (TECNOLOGIA)Ús de les funcions bàsiques d’un equip informàtic i del seu sistema operatiu, amb aplicació dels fonaments de la tecnologia digital. C3:Navegació i comunicació en el món digital (NAVEGACIÓ I COMUNICACIÓ).Utilització dels serveis disponibles a la xarxa per a la recerca d’informació, aplicant criteris de restricció adequats i registrant i emmagatzemant la informació, si escau. Aplicació de les prestacions que ofereix internet per a la comunicació interpersonal i l’intercanvi d’informació i serveis, la compartició del coneixement i la creació de xarxes.
acTICCompetències en tecnologies de la informació i la comunicació C4:Tractament de la informació escrita(TRACTAMENT DE TEXT). Ús d’un  processador de textos per crear, tractar, elaborar i presentar informació i textos, destinats a ser impresos o publicats a Internet. C5:Tractament de la informació gràfica, sonora i de la imatge  (MULTIMÈDIA)Tractament de la informació gràfica, sonora i imatges fixes i en moviment. C6:Tractament de la informació numèrica  (FULL DE CÀLCUL)Crear i utilitzar fulls de càlcul i aplicar-los a les activitats que requereixen l’ús d’operacions i funcions.
acTICCompetències en tecnologies de la informació i la comunicació C7:Tractament de les dades(BASE DE DADES). Mantenir, consultar i presentar informació a través de bases de dades. C8:Presentació de continguts  (PRESENTACIONS MULTIMÈDIA)Dissenyar presentacions gràfiques, integrant objectes de diferent naturalesa per presentar documentació i informació en diferents suports, destinada a ser projectada, impresa i/o publicada per Internet.
acTICNivells requerits per a cada certificat
acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
COMPETIC(Competències bàsiques en tecnologies de la informació i la comunicació)  FORMACIÓ DE PERSONES ADULTESACTIC BÀSIC s'organitza en dos nivells: COMPETIC IiCOMPETIC II.
COMPETIC(Competències bàsiques en tecnologies de la informació i la comunicació)  FORMACIÓ DE PERSONES ADULTESACTIC BÀSIC s'organitza en dos nivells: COMPETIC IiCOMPETIC II.  El treball de síntesis consisteix en aplicar d'una manera pràctica tots els continguts tractats al llarg dels dos cursos COMPETIC, que engloben els continguts del nivell bàsic de la titulació ACTIC.Inma PérezCFA Garrosa

More Related Content

ACTIC COMPETIC

  • 2. acTICEl desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació exerceix uns efectes de canvi profund en tots els àmbits de la societat.
  • 3. Actualment són imprescindibles uns coneixements bàsics dels nous mitjans de tractament de la informació
  • 4. Si fins fa poc temps es parlava d’analfabetisme funcional, avui dia s'imposa una nova definició, la d'analfabets digitals o tecnològics, per a designar les persones que no estan capacitades per a desenvolupar-se de manera autònoma en la societat de la informació amb l'ús de les tecnologies digitals.acTICDavant aquesta realitat, cal proporcionar eines i recursos per a posar la formació bàsica en TIC a l’abast de tothom, tenint en compte dues perspectives de les tecnologies:com a eines que faciliten la realització d’una gran diversitat de tasques.b) com a instruments que afavoreixen la formació permanent al llarg de tota la vida. com a eines que faciliten la realització d’una gran diversitat de tasques.
  • 5. com a instruments que afavoreixen la formació permanent al llarg de tota la vida. acTICL'any 2009 el govern de la Generalitat de Catalunya crea una acreditació en l’àmbit de les TIC (ACTIC)4 per tal que la ciutadania pugui acreditar les competències digitals davant empreses i organismes de l'administració pública.Decret 89/2009, de 9 de juny, pel qual es regula l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). Publicat al DOGC 5398, 11.06.2009.
  • 7. acTICCompetències en tecnologies de la informació i la comunicació C1:Cultura, participació i civisme digital (PARTICIPACIO DIGITAL). Utilització de manera eficient, cívica i segura dels recursos de què disposa la ciutadania en la societat digital, aplicant-los selectivament en els diversos àmbits de la seva vida quotidiana, amb la finalitat del desenvolupament personal, la participació i col·laboració en la societat. C2:Tecnologia digital i ús de l’ordinador i del sistema operatiu (TECNOLOGIA)Ús de les funcions bàsiques d’un equip informàtic i del seu sistema operatiu, amb aplicació dels fonaments de la tecnologia digital. C3:Navegació i comunicació en el món digital (NAVEGACIÓ I COMUNICACIÓ).Utilització dels serveis disponibles a la xarxa per a la recerca d’informació, aplicant criteris de restricció adequats i registrant i emmagatzemant la informació, si escau. Aplicació de les prestacions que ofereix internet per a la comunicació interpersonal i l’intercanvi d’informació i serveis, la compartició del coneixement i la creació de xarxes.
  • 8. acTICCompetències en tecnologies de la informació i la comunicació C4:Tractament de la informació escrita(TRACTAMENT DE TEXT). Ús d’un processador de textos per crear, tractar, elaborar i presentar informació i textos, destinats a ser impresos o publicats a Internet. C5:Tractament de la informació gràfica, sonora i de la imatge (MULTIMÈDIA)Tractament de la informació gràfica, sonora i imatges fixes i en moviment. C6:Tractament de la informació numèrica (FULL DE CÀLCUL)Crear i utilitzar fulls de càlcul i aplicar-los a les activitats que requereixen l’ús d’operacions i funcions.
  • 9. acTICCompetències en tecnologies de la informació i la comunicació C7:Tractament de les dades(BASE DE DADES). Mantenir, consultar i presentar informació a través de bases de dades. C8:Presentació de continguts (PRESENTACIONS MULTIMÈDIA)Dissenyar presentacions gràfiques, integrant objectes de diferent naturalesa per presentar documentació i informació en diferents suports, destinada a ser projectada, impresa i/o publicada per Internet.
  • 10. acTICNivells requerits per a cada certificat
  • 11. acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
  • 12. acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
  • 13. acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
  • 14. acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
  • 15. acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
  • 16. acTICCompetències necessàries per obtenir el certificat ACTIC BÀSIC
  • 17. COMPETIC(Competències bàsiques en tecnologies de la informació i la comunicació) FORMACIÓ DE PERSONES ADULTESACTIC BÀSIC s'organitza en dos nivells: COMPETIC IiCOMPETIC II.
  • 18. COMPETIC(Competències bàsiques en tecnologies de la informació i la comunicació) FORMACIÓ DE PERSONES ADULTESACTIC BÀSIC s'organitza en dos nivells: COMPETIC IiCOMPETIC II. El treball de síntesis consisteix en aplicar d'una manera pràctica tots els continguts tractats al llarg dels dos cursos COMPETIC, que engloben els continguts del nivell bàsic de la titulació ACTIC.Inma PérezCFA Garrosa