Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Vés al contingut

Mestia

Plantilla:Infotaula geografia políticaMestia
მესტია (ka) Modifica el valor a Wikidata
Imatge
Tipusassentament humà Modifica el valor a Wikidata

Localització
Map
 43° 02′ 37″ N, 42° 43′ 26″ E / 43.04356°N,42.72397°E / 43.04356; 42.72397
EstatGeòrgia
MkhareMingrèlia - Alta Svanètia
MunicipiMunicipi de Mestia Modifica el valor a Wikidata
Capital de
Població humana
Població1.973 (2014) Modifica el valor a Wikidata
Idioma oficialgeorgià Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud1.500 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari
Altres
Agermanament amb

Lloc webmestia.gov.ge Modifica el valor a Wikidata

Mestia (georgià: მესტია, pronunciat [mɛstʼiɑ]) és un poble (daba) de muntanya del nord-oest de Geòrgia, a una alçada de 1500 metres sobre el nivell del mar en una vall de les Muntanyes del Caucas.

Està situat a Svanètia, a la regió (mkhare) de Mingrèlia - Alta Svanètia (Samegrelo - Zemo Svaneti), uns 128 quilòmetres al nord-est de la capital regional Zúgdidi. Mestia juntament amb 132 pobles forma el Municipi de Mestia, que té una superfície de 3.044 km² i una població de 9.316 habitants al cens de 2014, dels quals 1.973 són a la pròpia població de Mestia.[1] L'any 1968 va rebre l'estatus d'assentament de tipus urbà (daba).

Històricament es considera la capital de l'Alta Svanètia o Zemo Svaneti. Antigament rebia el nom de Seti (georgià: სეთი). Té una important població de cultura svan i idioma svanetià. Malgrat la seva mida petita, el poble va ser un important centre per a la cultura georgiana durant segles i té monuments medievals com esglésies i fortificacions, considerats Patrimoni Mundial de la UNESCO sota la inscripció d'Alta Svanètia. Especialment conegudes són les torres (torres svan) del mateix estil que les d'Uixguli. Els manuscrits històrics i icones es mostren al Museu d'Història i Etnografia de Mestia.

Mestia també és coneguda com un centre del turisme de muntanya per la seva proximitat a les altes muntanyes del Gran Caucas, com ara l'Uixba o fins i tot el Xkhara.

Disposa d'un petit aeroport anomenat Aeroport de la Reina Tamara en honor de la reina Tamara de Geòrgia.

Galeria

[modifica]

Vegeu també

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. «მოსახლეობის საყოველთაო აღწერა 2014». საქართველოს სტატისტიკის ეროვნული სამსახური, ნოემბერი 2014. [Consulta: 7 ნოემბერი, 2016].