Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
לדלג לתוכן

iOS 15

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גרסה מ־20:43, 24 באפריל 2024 מאת KotzBot (שיחה | תרומות) (הסרת תבנית:בקרת זהויות בערכים עם קטגוריה:בקרת זהויות עם 0 פריטים (תג))
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)


iOS 15
מפתח אפל עריכת הנתון בוויקינתונים
משפחה IOS 14 עריכת הנתון בוויקינתונים
מחזור חיים 7 ביוני 2021 – הווה (3 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
מבוססת על IOS 14 עריכת הנתון בוויקינתונים
פלטפורמות אייפון 6S, אייפון 12, iPhone 12 mini, iPod Touch (7th generation), אייפון SE, אייפון SE, אייפון 12 פרו, אייפון 13, iPhone 12 Pro Max, אייפון 13 פרו, iPhone 13 mini, iOS, iPhone 11 Pro Max, אייפון 11, אייפון 7 פלוס, אייפון 8, אייפון 7, אייפון 6S פלוס, אייפון 11 פרו, אייפון 8 פלוס, אייפון XS, אייפון X, אייפון XR, IPod Touch, בפסקה זו 2 רשומות נוספות שטרם תורגמו עריכת הנתון בוויקינתונים
אתר אינטרנט https://www.apple.com/ios/ios-15 עריכת הנתון בוויקינתונים
IOS 14
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

iOS 15 היא הגרסה ה-15 של אפל עבור מכשירי אייפון, אייפוד טאץ' ו-HomePod, והיא זו שהחליפה את iOS 14. הגרסה הוכרזה בכנס המפתחים העולמי של אפל ב-7 ביוני 2021 ושוחררה לציבור הרחב ב-20 בספטמבר 2021[1]. בגרסה זו תומכים כל המכשירים שתמכו ב-iOS 13 וב-iOS 14.

תכונות עיקריות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • "פוקוס" מאפשר למשתמשים להגדיר מצבים דוגמת "עבודה", "שינה", "נא לא להפריע", או ליצור מצב חדש. התכונה שולטת בהתראות, השיחות ובאפליקציות שמוצגות ומסונכרנת בין מכשירי iOS השונים של המשתמש. היא גם מאפשרת לעדכן אנשי קשר ב-iMessage שהמצב מופעל[2].
  • ההתראות מציגות תמונות גדולות יותר של אנשי הקשר וסמלים מוגדלים של היישומים. אפשר גם להגדיר התראות להופיע במועד מאוחר יותר.
  • מכשירים עם מעבד A12 Bionic ומעלה (דגמי אייפון XS ו-XR ומעלה) מאפשרים שימוש ב-Live Text ביישומים מובנים של האייפון, ויכולים לתמלל מילים שצולמו במצלמה מהעולם האמיתי.

פרטיות ואבטחה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • אפשר לשמור סיכום של השבוע החולף בנוגע לשימוש של היישומים במידע מסוים[3].
  • במכשירים בעלי מעבד A12 Bionic ומעלה (דגמי אייפון XS ו-XR ומעלה) סירי מעבדת את הבקשות הקוליות ממנה על המכשיר במקום לשלוח אותן לשרתי אפל[4].
  • ספארי מונע מאתרים לקרוא את כתובת ה-IP של המשתמשים.
  • ביישום הדואר המשתמשים יכולים להסתיר את כתובת ה-IP שלהם כאשר הם מורידים תוכן חיצוני שיורד במייל עצמו. הגדרה זו מאפשרת גם להוריד את התוכן החיצוני מבלי להיות מאותר על ידי חברות מסחריות או ספאם שהכניסו למייל תוספים ללא ידיעת המשתמש.
  • נוסף שירות Hide My Email שמאפשר שימוש במייל מדומה, מה שמאפשר לשלוח ולקבל מיילים בצורה אנונימית.
  • סירי והחיפוש עודכנו כדי להתערב במקרים בהם המשתמשים עורכים חיפוש אחר פורנוגרפיית ילדים.
  • אפליקציית ההודעות תתריע בפני ילדים והוריהם בעת קבלת או שליחת תמונות בעלות אופי מיני ותטשטש את התמונות שנשלחו או התקבלו.

עם השקת גרסת הבטא של iOS 15 הכריזה אפל על מספר שינויים באפליקציית שיחות הווידאו שלה, שכוללים יצירת קישורים לשיחות שמאפשרים גם למשתמשים מאנדרואיד ו-Windows להצטרף לשיחה, השתקת רעשי רקע, צילום רחב, התממשקות עם היומן, התראות למשתמשים שמודיעות על כך שהם מושתקים ושימוש במצלמות רחבות.

שירות המפות של אפל כולל כעת מפות בתלת מימד שמופיעות בזמן הניווט, גלובוס שמציג פירוט על מדבריות, יערות והרים, מידע נוסף על הנתיבים, הוראות ניווט בהליכה במציאות רבודה, כרטיסי מקום חדשים, מצב לילה, מידע על תחבורה ציבורית ושיפור ההתראות בזמן הניווט בתחבורה ציבורית וכן דיווח על תקריות בדרכים.

הדפדפן של האייפון עוצב מחדש, תוך ששורת הכתובת הועברו לחלקו התחתון של המסך, נוספו קבוצות לכרטיסיות שאפשר לשתף בלחיצה אחת[5]. עוד נוספו לאייפון הרחבות ל-Safari שהיו זמינות קודם לכן רק במחשבי Mac[6]. ספארי גם ישדרג באופן אוטומטי אתרים בכתובת HTTP ל-HTTPS אם אפשרי. כמו כן נוספה תמיכה בפורמט WebeM.

דף הפתיחה של ספארי עוצב מחדש; אפשרי להגדיר דף מותאם אישית שכולל קטגוריות כמו מועדפים, אתרים שסירי מציעה וכדומה[7].

אפל הוסיפה בגרסה זו מידע חדש על ההליכה שמדרג את יציבות ההליכה, ומעריך את הסיכוי לנפילה על ידי שימוש בחיישנים שמודדים איזון, יציבות וקואורדינציה[8]. נוספה האפשרות לייבא מידע על בדיקות מעבדה ליישום.

בחלק מהמדינות אפשר לשמור את תעודת הזהות באייפון. כמו כן אפשרי לפתוח מנעולים חכמים ומשרדים שתומכים ב-Wallet[9].

אפליקציית מזג האוויר קיבלה מראה חדש, עם מפות משקעים וזיהום אוויר בגודל מלא. עוד נוספה לה האפשרות לשלוח למשתמש עדכון בנוגע לגשם שעתיד להתחיל או להיפסק בזמן הקרוב במיקום המשתמש, או בכל מיקום אחר שבחר.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא IOS 15 בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ "iOS 15 Preview". Apple (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2021-08-20.
  2. ^ רונן מנדזיצקי, הכירו את iOS 15: מצב ריכוז, באתר גאדג'טי, ‏6 ביולי 2021
  3. ^ O'Flaherty, Kate. "iOS 15: Outstanding New Privacy Features Will Change Your iPhone Forever". Forbes (באנגלית). נבדק ב-2021-06-19.
  4. ^ Vincent, James (2021-06-07). "Apple's Siri will finally work without an internet connection thanks to on-device processing". The Verge (באנגלית). ארכיון מ-2021-06-08. נבדק ב-2021-06-09.
  5. ^ Axon, Samuel (2021-06-12). "Here are a bunch of iOS 15 features that Apple didn't mention earlier". Ars Technica (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2021-06-19.
  6. ^ Espósito, Filipe (2021-06-07). "Apple brings Safari web browser extensions to iPhone and iPad with iOS 15". 9to5Mac (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2021-06-19.
  7. ^ "iOS 15: Check Out Safari's New Tab Bar, Tab Groups, and Tab Switcher". MacRumors (באנגלית). נבדק ב-2021-06-19.
  8. ^ "Apple advances personal health by introducing secure sharing and new insights". Apple Newsroom (באנגלית). נבדק ב-2021-06-26.
  9. ^ "Full Release Notes for iOS 15". iClarified. 15 בספטמבר 2021. {{cite web}}: (עזרה)תחזוקה - ציטוט: url-status (link)