Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Hopp til innhold

Jødisk Nasjonalfond

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jødisk Nasjonalfond Norge
Org.formAmutah
Etablert1901
DatterselskapHeimanuta
HovedkontorJerusalem
LandIsrael
Grunnlegger(e)Theodor Herzl
Nettsted http://www.jnf.no
Kart
Jødisk Nasjonalfond
31°46′36″N 35°12′58″Ø
Skogsområdet Eshtaol plantet av JNF

Jødisk Nasjonalfond - Keren Kajemet LeYisrael, forkortet KKL-JNF, har i løpet av 110 år utviklet seg til å bli en global miljøleder og blitt den sentrale basen for samarbeid med landet og folket i Israel. Organisasjonen ble grunnlagt i 1901 i Basel i Sveits. Navnet Keren Kajemet LeYisrael er den hebraiske oversettelsen av navnet Jødisk Nasjonalfond. KKL-JNF har kontorer i ca. 40 land over hele verden, som samler inn penger primært til miljøarbeid i Israel.

KKL-JNF er en kombinasjon av flere aktiviteter på forskjellige områder. Arbeidet fører veien til et bedre, sunnere miljø - med forskning, resirkulering av vann, øko-turisme, store åpne områder, grønne skoger og rekreasjonsområder i naturen, og respekt for natur- og kulturarv. Videre skapes jordbruksområder, nye lokalsamfunn, rehabiliterer elver og det bekjempes mot ørkenspredning. Organisasjonen utdanner barn til å bli miljøbevisste borgere for å skape en bedre fremtid for Israel. Dette er bare noen av våre mange og varierte grønne aktiviteter. Jødisk Nasjonalfond eier nå over 13% av landet i Israel og arbeider for en bærekraftig fremtid for Israel og verden forøvrig.

Årlig planter JNF 500.000 nye trær. Organisasjonen arrangerer også undervisning, driver forskning og utvikler øko-turisme og infrastruktur. JNF har plantet over 240 millioner trær i Israel og laget mer enn 200 dammer og reservoarer. JNF ble medgrunnlegger (og er fortsatt medlem) av International Arid Lands Consortium (IALC), en internasjonal organisasjon som arbeider for å hindre ørkenspredning.

KKL samarbeider med palestinske og jordanske samarbeidspartnere på jordbruk, utdanning, sanitær og vann teknologi.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]