Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Hopp til innhold

League of Legends

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
League of Legends
UtviklerRiot Games
UtgiverRiot Games
DistributørRiot Games
Epic Games Store
Siste versjon14.22 (5. november 2024)
PlattformmacOS
Microsoft Windows
Android
iOS
TGP Box[1]
Utgivelse
  • Microsoft Windows
  • 27. oktober 2009
  • OS X
  • 1. mars 2013
SjangerMOBA
ModusFlerspiller, samarbeid
AldersgrensePEGI 12
Nettstedwww.leagueoflegends.com

League of Legends (LoL), også bare kalt League, er et MOBA-spill utviklet og utgitt av Riot Games. Spillet er free-to-play[2] og ble utgitt 27. oktober 2009 for Microsoft Windows, og 1. mars 2013 for macOS. League of Legends har en stor tilhengerskare på strømmetjenesten Twitch, og er anerkjent innenfor e-sportsmiljøet. Det er flere offisielle og uoffisielle, nasjonale og internasjonale turneringer for spillet, med dekning på nett-TV.

League of Legends er et definerende spill for MOBA-sjangeren, og har mye likheter med andre MOBA-spill som Heroes of the Storm og Dota 2.

League of Legends henter mye inspirasjon fra Warcraft III-modifikasjonen Defense of the Ancients (som senere ble utviklet til Dota 2). Flere av championenes ferdigheter og bakgrunn, samt grunnspillkartet («Summoner's Rift»), er inspirert av modifikasjonen. Defense of the Ancients er også brukt som inspirasjon til flere MOBA-spill.

I forhold til vanskelighetsgrad, er League of Legends ansett som en mer nybegynnervennlig versjon enn modifikasjonens oppfølger, Dota 2, siden mye av kompleksiteten er fjernet. Noen forskjeller er at man i League of Legends ikke har muligheten til å eliminere egne «minions» (for å hindre motstanderen i å motta gull og erfaringspoeng), muligheten til å endre på spillkartets layout (ved å hugge ned trær), og at man ikke mister gull («gold») når man selv blir eliminert.

Kampens gang

[rediger | rediger kilde]

Det er flere konsepter i League of Legends som er likt på tvers av de fleste modusene. Her er et raskt overblikk over noen av dem.

Spillmoduser

[rediger | rediger kilde]

Hovedmodusene «Normal» og «Ranked» foregår på spillkartet «Summoner's Rift», som er inspirert av kartet i spillmodifikasjonen Defense of the Ancients. Det spilles 5-mot-5, og man vinner ved å forsvare sin egen «nexus» (engelsk, basen til laget), og ødelegge motstanderlagets. I hovedmodusen er det uformelle normer om hva som kan spilles hvor, men som regel håndheves i form av «draft», en seksjon før spillets omgang hvor figurene er valgt (og fjernet fra spillet) på omgang i henhold til rolle og spiller.

En populær sekundærmodus er «ARAM», som er permanent tilgjengelig ved siden av hovedmodusene «Normal» og «Ranked». ARAM står for «all-random, all-mid», og er en modus hvor spillerne får tilfeldig tildelt en champion, og hele spillet foregår på én bane (i motsetning til tre baner med jungelområde).

Spillkart

[rediger | rediger kilde]

League of Legends har primært to spillkart: «Summoner's Rift», brukt for hovedmodusene «Normal» og «Ranked»; og «Howling Abyss», som er brukt for «ARAM». Begge kartene har tårn og «nexus» (lagenes baser), og er diagonalt symmetriske, med en blå side (ned i venstre hjørne) og en rød side (oppe i høyre hjørne). Hovedmålene på de fleste moduser og kart er å ødeleggemotstandernes base.[3]

To arenaer er brukt i League of Legends (per august 2022):

  • «Summoner's Rift» har tre baner med jungler (engelsk: «jungles») mellom. Det er hovedkartet i League of Legends, og benyttes for spillmodusene «Normal» og «Ranked». Den brukes hovedsakelig for 5-mot-5-kamper og i det meste av turneringsspill.
  • «Howling Abyss» er en arena med en enkelt bane og uten jungel. Den benyttes til opplæring av nye spillere, men er også spesielt for den permanente modusen «ARAM» (fra engelsk, «All-Random, All-Mid», hvor alle spillerne er tildelt tilfeldige figurer fra deres samling og en basissamling, og alle er på én bane»).

Tidligere ble også arenaen «Proving Grounds» benyttet til opplæringsformål, og kartet «Twisted Treeline» ble brukt for 3-mot-3-kamper.

Summoner's Rift

[rediger | rediger kilde]
Layout for «Summoner's Rift». Området i beige er de tre banene, «top-lane», «mid-lane» og «bot-lane». Det grønne området imellom er «jungle», som er delt med den lyseblå stripen som utgjør «river». De vanlige jungelmonstrene er ikke markert.

«Summoner's Rift» er navnet på spillkartet/arenaen som brukes i hovedmodusene til League of Legends, og er inspirert av kartet i spillmodifikasjonen Defense of the Ancients. Det er et kart som er skapt for 5-mot-5-kamper, og er fordelt i tre baner («lanes») med «jungles» mellom seg. Banen er diagonalt symmetrisk, og er separert med en «river» (engelsk, «elv»). Den øvre, høyre halvdelen er «red side» («rød side») og den nedre, venstre halvdelen er «blue side» («blå side»). I hvert innerste hjørne finner du lagets «nexus» (engelsk, basen til laget), som motstanderlaget må ødelegge for å vinne omgangen. Foran basestrukturen finner man også tre «inhibitors», som motstanderlaget kan ødelegge for å få sterkere «minions» i banen den står foran.

Ved startområdet til hvert lag regenererer allierte spillere helsepoeng og mana svært raskt, og gir dem tilgang til «the shop» (engelsk, «butikken»), hvor de kan kjøpe og sette sammen gjenstander for å gi dem passive og aktive egenskaper og evner. Fiender som trør i motstanderlagets startområde mottar sterk skade.

I jungelområdet og elva er det ikke-spillerstyrte fiender som figuren i rollen som «jungler» eliminerer[a] for å skaffe seg gull, erfaringspoeng og passive egenskaper. Andre spillere kan også bruke disse områdene for å skaffe seg passive egenskaper. Om motstanderens «jungler» går inn i jungelområdet til motstanderlaget, kalles dette for en «invade» (engelsk, «å innvadere»). I jungelområdet (med tilgang fra elva) finnes også unike monstre som gjerne elimineres av hele lag: «Rift Herald», «Drake» («drage») og «Baron Nashor», som har egne tidspunkt de dukker opp på.

De tre banene «top», «mid/middle» og «bot/bottom» er tildelt rollene «top», «mid» og «ADC/bot» (sammen med «support»). I disse banene finnes det «minions», små ikke-spillerstyrte figurer som vandrer fra en base til den andre, som motstanderlaget må eliminere for å «pushe» (engelsk, «dytte», det å dytte seg fram mot motstandernes base). Banene har også tårn («towers») som fyrer på den første fiendtlige skapningen innenfor rekkevidde.[b] Tårnene er plassert som hinder for motstanderne (for å beskytte basen), og tårnene nærmest midten må ødelegges før det neste tårnet kan ødelegges.

Howling Abyss

[rediger | rediger kilde]

«Howling Abyss» er navnet på spillkartet/arenaen som bruker i modusen «ARAM». Hovedforskjellene mellom den og «Summoner's Rift» er at den kun er én bane, i motsetning til tre med jungelområde mellom banene, og at startområdet ikke helbreder spillerne. Spillerne kan heller ikke benytte «The Shop», bortsett fra når de er døde eller nettopp har kommet tilbake igjen.

Som navnet hinter til, er kartet gitt et snøfylt og kaldt utseende.

Championer og champion-nivå

[rediger | rediger kilde]

I League of Legends har spillerne muligheten til å spille som over 160 figurer. Disse figurene kalles for «champions» eller championer. En bruker må låse opp de forskjellige spillfigurene ved å enten samle opp nok «Blue Essence» (eller «BE», samles gjennom å spille spillet) eller ved å bruke «Riot Points» (eller «RP», erstatning for ekte penger). Nye brukere får også tilgang til et par gratis-championer som kan legges til i samlingen, og alle brukere har tilgang til championer som er i den ukens «free rotation», en roterende liste med figurer som er gratis å bruke i løpet av uka.

Championer i League of Legends tilhører ofte én eller flere posisjoner. Disse posisjonene heter «top» (engelsk, «topp»), «mid» («midten»), «ADC» (fra engelsk, Attack Damage Carry) eller «bot» («bunn»), «support» («hjelper») og «jungler» («jungelspiller»), og forklarer hvilken bane i spillet figurene er beregnet for. Flere figurer kan spilles utenfor sin posisjon.

Championer i League of Legends tilhører ofte én eller to roller. Disse rollene heter «assassin» (engelsk, «snikmorder»), «fighter» («kjemper»), «mage» («magiker»), «marksman» («skytter»), «support» («hjelper») og «tank» («beskytter»), og gjenspeiler den generelle spillopplevelsen figuren har.

Evner og egenskaper

[rediger | rediger kilde]

Hver champion har et eget sett med evner og egenskaper som bruker i løpet av spillet, og utviklerne har et mål om at hver figur skal føles unik og ha en egen fortelling.

Noen av egenskapene som en champion har kan være hvor mye helse og mana figuren har, samt hvor mye dette økes per nivå. Andre verdier er, blant andre, motstand mot fysisk eller magisk skade, angrepshastighet, løpehastighet, grunnangrepsskade og helseregenerering.

En champions evner er de ferdighetene som blir brukt i løpet av en kamp for å blant annet skade, helbrede og hjelpe andre spillere. Hver figur har et grunnangrep[c] («attack» eller «attacks») som brukes automatisk mot fiender innenfor championens rekkevidde når andre evner ikke brukes.[d] Grunnangrep skalerer i skade basert på figurens egenskaper og «attack damage».

Hver figur har fem evner, en passiv og fire aktive («ability» eller «abilities»), de fire aktive er satt til knappene Q, W, E og R på et QWERTY-tastatur.[e] De tre første refereres til som knappen de er lagt til, mens den siste er ofte kalt en «ultimate» (engelsk, «ultimat»).[f] De fire evnene har som regel en nedkjølingstid («cooldown»), hvor den ultimate evnen ofte har en lengre ventetid (50–150 sekunder).

Den passive evnen fungerer indirekte i samspill med grunnangrep eller bruk av de andre evnene. Yuumi, for eksmpel, har en passiv egenskap som lar henne motta mana når hun klarer å angripe en motstanderspiller med et grunnangrep. Noen passive evner er også innebygd i de andre evnene (Q, W, E, R) en figur har.

I hver kamp begynner alle championene på nivå 1, uansett brukernes kontonivå. Ved å eliminere motstandere, ikke-spillerstyrte figurer og strukturer, mottar spillerne erfaringspoeng og gull til sine championer, som i gjengjeld øker nivået til figuren. Maksnivået for championer er 18, og egenskapene til figurene øker med hvert nivå. Med hvert nye nivå, får spilleren også et poeng som kan legges inn i en av championens fire hovedevner og -egenskaper (Q, W, E og R). Championer starter med én av disse til å begynne med, men kan låse opp resten fortløpende. Championenes ultimate evne (R) låses generelt opp ved nivå 6, men det er noen unntak. Samlet gull og erfaringspoeng er per spiller, ikke for hele laget.

Championene får også tilgang til nye passive og aktive evner og egenskaper i startplassens butikk («The Shop»), der spillerne kan bruke oppsamlet gull for å kjøpe gjenstander (som ofte er satt sammen, eller bygges til flere gjenstander). Spillerne kan velge og vrake det de ønsker, men kan kun ha én hver av to typer gjenstander: «mythic item» (engelsk, «mytisk gjenstand»), en spesielt sterk og evnegivende gjenstand; og «boots» («støvler»), som gir bevegelseshastighet pluss en ekstra egenskap.

Spillerne får også valget til to ekstra evner som kan brukes i løpet av spillet. Disse er like for alle (etter å ha blitt låst opp basert på brukernivå). Disse kan, for eksempel, være «Flash», som lar en spiller hoppe en liten distanse framover; «Heal», som helbreder spilleren selv og en annen spiller, samt gir begge en løpehastighetsbonus; og «Ignite», som gjør «true damage»[g] over tid på en motstander. Det er vanlig å ha «Flash», uansett hvilken karakter brukeren spiller.[h]

Når en figur elimineres (blir drept) i løpet av spillets gang, er det kun en liten pause før de kommer tilbake i sin base, med full helse og ressurs-mengde[i]. Tiden det tar for at championer kommer tilbake er basert på spillvarigheten, champion-nivå og spillmodus. I «Summoner's Rift» er tiden 6–52,5 sekunder (basert på nivå), som igjen økes i løpet av spillets lengde.[4]

«Farming»

[rediger | rediger kilde]

En champion blir som regel sterkere på to måter. Den kan gå opp i nivå ved hjelp av erfaringspoeng, eller ved å anskaffe gjenstander med spesielle egenskaper ved hjelp av gull. Gull og erfaringspoeng samles ved å eliminere «minions», skapninger i jungelen, strukturer (ikke «wards») og motstandere. Det å samle opp gull og erfaringspoeng kalles for «farming». Figurene i rollene «top», «mid» og «adc/bot» samler opp gull og erfaringspoeng hovedsakelig fra «minions» som vandrer i banen deres, samt fra motstanderspillere. En «jungler» samler som regel fra jungelskapninger og motstanderspillere (ved å «ganke», det å løpe inn i en bane med mål om å eliminere en spiller).

En «support»-spiller samler erfaringspoeng hovedsakelig passivt, uten å eliminere «minions», og får en andel av erfaringspoengene ved at figurene dør i nærheten av dem. «Support»-spilleren har også egne gjenstander som kalles for «Support Items». Disse gjenstandende har unike måter for «support»-spillerne å skaffe seg gull på, som blant annet å treffe motstanderspillere og strukturer (ikke «wards») med evnene sine.

«Minions»

[rediger | rediger kilde]

Spillerne får hjelp av «minions» (engelsk, «undersåtter») som er langt svakere enn championene. Disse hjelper med å skade motstanderlagets helter og strukturer, samt motstandernes «minions». De kan også aktivere feller som er satt ut ved motstanderlagets evner.

«Minions» beveger seg i grupper på 6–7 stykker, og en ny gruppe (for hver bane) oppstår ved lagets base hvert 30. sekund.[trenger referanse] Når et lag har ødelagt motstandernes «inhibitor»-struktur, blir også nye «minions» i banen som strukturen var i sterkere i et par minutter. Jungelskapningen Baron Neshor kan også gjøre «minions» sterkere, ved at figurene som var i livet da laget dems eliminerte Baron Neshor beveger seg i nærheten av «minion»-ene sine, som gir dem en «buff»[j].

Minikartet

[rediger | rediger kilde]

I brukergrensesnittet i løpet av spillets gang kan spillerne se et minikart («minimap»). Som standard er dette plassert i nedre høyre hjørne. Minikartet viser hele spillrundens arena. Spilleren kan bruke minikartet for å få et lite bilde av hvordan det går i andre baner og steder på arenaen, bruke det til å automatisk vandre bort til et ønsket sted, og det kan brukes til å raske beskjeder («pings») til laget sitt. Minikartet viser også «minions», tårn og monstre, samt spillere, samt fiendtlige av disse om de er innenfor rekkevidde av en vennlig figur eller struktur (inkludert «wards»).

Utenfor spillets gang

[rediger | rediger kilde]

Videospillet åpnes og spilles i samme program («client») som Teamfight Tactics, som bruker figurer og andre ressurser fra League of Legends, samt egne.

Brukernivå

[rediger | rediger kilde]

En ny bruker i League of Legends starter på nivå 1, og kan nå et uendelig nivå. Tidligere var maksimalnivået 30, og man må være nivå 30 eller over for å ha tilgang til konkurranse-spillmodusen («Ranked»). Brukeren får også tilgang til flere evner («Summoner Abilities») opp til nivå 10, som kan hjelpe dem i spillets gang. For hvert nivå brukerkontoen øker får man belønninger som "Champion Capsule" som gjør det mulig for å kjøpe nye championer billig.[5]

En bruker kan ha flere kontoer, som der igjen har egne nivåer, opplåste figurer og utseendeinnhold.

Oppdateringer og «meta»

[rediger | rediger kilde]

League of Legends mottar flere oppdateringer («patches») månedlig, som kan inneholde alt fra mindre bøggfiksing og nytt butikkinnhold («skins» og annet utseendemessig innhold) til nye championer og arrangementer/hendelser. De fleste oppdateringene bringer også endringer til eksisterende championers evner og egenskaper, samt gjenstandende/utstyret som kan bruker i løpet av spillets gang. Dette fører til at spillstrategiene («meta») endrer seg, noen ganger sterkt. Dette er svært observert på høyere nivåer (e-sport og i «ranked»-spill), men har også innflytelse på andre nivåer, til og med ARAM-modusen.

Fortellingen i League of Legends

[rediger | rediger kilde]

I dagens (per august 2022) League of Legends er bakgrunnsfortellingen brukt til å forklare forholder og samhandlinger mellom figurene, og det slippes jevnlig ut nye fortellinger i form av tegneserier, korthistorier og annet på de offisielle nettsidene.

Hovedfortellingene finner sted i det fiktive universet Runeterra, som også er navnet på planeten historien foregår på. Runeterra har flere forskjellige nasjoner og dimensjoner hvor fortellingene foregår og hvor championene er fra, slik som Demacia, Noxus, Ixtal, Shuriman og The Shadow Isles.

Alternative fortellinger

[rediger | rediger kilde]

Ved flere «skin lines» (engelsk begrep for kolleksjoner med forskjellige utseender til spillfigurer) er det ofte lagt til en alternativ fortelling. Dette kan være, blant andre, «Star Guardian» (basert på japansk mahou shoujo som Sailor Moon), «KD/A» (hvor flere av figurene har slått seg sammen til å danne musikkgrupper) og «Arcane» (basert på League of Legends-animasjonsserien Arcane).

Før september 2014

[rediger | rediger kilde]

Bakgrunnsfortellingen til League of Legends har blitt «retconned» gjentatte ganger gjennom spillets liv. Spilleren var (før september 2014) sentral i historien, da spilleren i League of Legends opprinnelig var en «summoner» som tilkalte sterke skikkelser fra hele Runeterra (verdenen i League of Legends) til å kjempe i «the Fields of Justice» (da samlenavnet på forskjellige spillkart som «Summoner's Rift»). Figurene ble tilkalt for å stoppe en katastrofisk krig. Ved 2022 er hverken spilleren eller arenaen nevnt i fortellingene, men «summoner» blir fortsatt til tider brukt av eldre figurer, i promosjonelt materiale og for å referere til brukere.

Forretningsmodell

[rediger | rediger kilde]

League of Legends ble annonsert 7. oktober 2008 og utgitt 27. oktober 2009. Spillet var i lukket betatesting (en siste testfase med virkelige brukere) fra 10. april 2009 til 22. oktober 2009, da det ble omgjort til åpen beta fram til utslippsdatoen.

Det er i utgangspunktet gratis å laste ned og spille League of Legends opp til høyeste nivå, men det er mulig å kjøpe «Riot Points» (eller RP, en digital spillvaluta som erstatter ekte penger) for å kjøpe utseendeendringer til figurer, samt som et alternativ der «Blue Essence» (eller BE, en digital spillvaluta som tjenes ved å spille spillet) kan bli brukt. Det er slik Riot Games tjener penger på League of Legends. For eksempel kan en bruker kjøpe nye helter og nye utseender («skins») til heltene den har.

I 2019 samarbeidet League of Legends og Louis Vuitton, som førte til utseender inspirert av motehuset i videospillet, og League of Legends-inspirerte plagg fra Louis Vuitton.[6] Championer som fikk utseender fra kolleksjonen var Qiyana og Senna.

Turneringsspill

[rediger | rediger kilde]

Det arrangeres både nasjonale og internasjonale turneringer i League of Legends. I Norge er League of Legends-e-sport blant annet representert i Telialigaen, og ved Oddsen.

Internasjonale turneringer

[rediger | rediger kilde]

Internasjonalt arrangerer Riot Games både regionale mesterskap og verdensmesterskap for profflag. Intel sponser også internasjonale League of Legends-turneringer som inngår i Intel Extreme Masters (IEM)-turneringene. Turneringene dekkes live på nett-TV gjennom tjenester som Twitch.tv og YouTube. Nær sagt alle internasjonale og profesjonelle League of Legends-kamper som er spilt er tilgjegenlige på nettet. I VM 2014 spilte for eksempel det europeiske laget Fnatic en svært spennende (og lang) kamp mot det kinesiske laget OMG[7].[bør utdypes]

League of Legends-verdensmesterskapet

[rediger | rediger kilde]

League of Legends World Championship, også kalt kun «Worlds», er en årlig verdensmesterskapsturneringen der profesjonelle lag konkurrerer om å bli anerkjent som verdens beste og vinne «Summoner's Cup»-trofeet, som veide 20 kg i 2022.[trenger referanse] I 2023 var vinnerpremien 2 225 000 amerikanske dollar.[8] Turneringen er holdt av Riot Games, som også utvikler spillet.

Type nummerering
  1. ^ Figuren Ivern, som er spilt i rollen som «jungler», eliminerer ikke jungeldyrene, men blir heller dems venn, og får dem til å etterlate verdien de ellers villle gitt om eliminert.
  2. ^ Tårnene fokuserer over alt annet på fiender som har gjort skade på en alliert spiller mens fienden har vært innafor rekkeviddet til tårnet.
  3. ^ Noen figurer (Blant andre Nidalee, Jinx, og Aphelios) har flere grunnangrep som er basert på hvilken modus de bruker. Nidalee, som har to former, har to forskjellige grunnangrep basert på om hun er antropomorf eller et kattedyr. Jinx sin Q-evne brukes for å bytte mellom to forskjellige grunnangrep, og Aphelios har et roterende arsenal av våpen som endrer hvordan han samhandler med seg selv og sine andre evner.
  4. ^ Noen figurer har andre måter å utføre et grunnleggende angrep på. Figuren Zeri har stokket om på sin Q-evne og sitt grunnangrep, og hennes automatiske angrep er egentlig en spesiell evne, og hennes Q-evne er hennes grunnangrep. Figuren Yuumi har muligheten til å feste seg på andre championer som en parasitt, og kommer ikke til å kunne bruke grunnangrepet hennes mens hun er festet.
  5. ^ Noen figurer har flere knapper enn dette, og noen figurer har evner på knapper som ikke kan brukes aktivt. Figuren Aphelios har et roterende arsenal av våpen som endrer hvordan hans evner fungerer og samhandler. Figurene Teemo og Twisted Fate har evner lagt til W-knappen som fungerer som en passiv.
  6. ^ Spesielt ved figurer som har låst opp R-evnen fra begynnelsen av spillets gang, blir evnen ikke kalt en «ultimate». Figurene Jayce og Nidalee har sin R-evne fra starten av, og brukes kun til å skifte form eller modus.
  7. ^ Det er tre vanlige skadetyper i League of Legends: «Physical», «Magic» og «True». «True Damage» penetrerer alle typer beskyttelse og motstand, i motsetning til «Physical», som blokkeres av «Armor», og «Magic», som blokkeres av «Magic Resist».
  8. ^ Noen figurer har ikke like stor bruk for «Flash» som andre. Figuren Yuumi bruker mesteparten av tiden sin festet på en medspiller, og kan ikke bevege seg fritt. Det er uvanlig å ha «Flash» og gjenstanden «Boots» på henne.
  9. ^ Ressurser som spillerne bruker til å bruke evner og egenskaper. «Resource» (engelsk, «ressurs») er et samlebegrep for mana, «rage» og lignende.
  10. ^ «Buff» er et begrep brukt i videospill for å betegne en positiv, ofte passiv egenskap som hjelper figuren. Det motsatte er kalt en «debuff».

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ www.gameinformer.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «What is League of Legends?». YouTube.com. 10. januar 2017. 
  3. ^ Lexberg, Håkon Stavland (2. mars 2017). «Æ're her'e er party?». Gjesdalbuen. s. 20. «[...] for å spille League of Legends som i korte trekk er et strategisk spill hvor hovedmålet er å ødelegge motstanderens base.» 
  4. ^ «Death». League of Legends Wiki (på engelsk). Besøkt 16. august 2022. 
  5. ^ «Loot». League of Legends Wiki (på engelsk). Besøkt 13. november 2023. 
  6. ^ Sacco, Dom (28. juli 2022). «Burberry makes first foray into esports via content partnership with Gen.G focusing on women and inclusivity». esports-news.co.uk (på engelsk). Besøkt 17. august 2022. «And in 2019, Louis Vuitton teamed up with League of Legends for a capsule collection, in-game skins and a trophy case for the World Championship.» 
  7. ^ «BEST GAME OF WORLDS Fnatic vs OMG S4 Worlds Game 2: FNC vs OMG LoL S4 World Championship 2014 G2». YouTube.com. 18. januar 2016. 
  8. ^ «2023 World Championship». Liquipedia League of Legends Wiki (på engelsk). Besøkt 13. november 2023. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]