Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Hopp til innhold

Raymondionymidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Raymondionymidae
Nomenklatur
Raymondionymidae
Populærnavn
Blindsnutebiller?
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseInsekter
OrdenBiller
OverfamilieCurculionoidea
Økologi
Antall arter: 80, ikke i Norge
Habitat: terrestrisk, lever underjordisk
Utbredelse: Europa, Nord-Afrika, Vest-Asia, Nord-Amerika, Sør-Amerika, New Zealand
Inndelt i

Raymondionymidae er en gruppe (familie eller underfamilie) av biller som tilhører gruppen snutebiller (Curculionoidea). De blir ofte regnet som en undergruppe av familien snutebiller (Curculionidae) eller til familien sumpsnutebiller (Erirhinidae), men nyere klassifikasjoner (for eksempel Fauna Europaea, [1] Arkivert 2. juni 2017 hos Wayback Machine.) regner dem ofte som en egen familie. De er små snutebiller som lever underjordisk. Gruppen er ikke kjent fra Nord-Europa.

Små, avlange snutebiller. De mangler fasettøyne og er blinde. Snuten er ganske lang, og antennene er festet nær spissen av denne. Brystskjoldet (pronotum) er lengre enn bredt, med helt avrundede sider og store punktgroper på oversiden. Det kan ha en Y-formet fure. Dekkvingene er ovale, med tydelige punktrekker. Beina, spesielt føttene, er ganske korte, bakleggene er flate og utvidet sidelengs, nærmest trekantede.

Raymondionymidene lever underjordisk og man finner dem bare dersom man vasker ut prøver av jord eller dyptliggende humus. De fleste kjente artene lever i Sør-Europa, men det er vel sannsynlig at det finnes mange uoppdagede arter i andre områder. Lite synes kjent om hva de lever av.

Systematisk inndeling

[rediger | rediger kilde]
Treliste

Morrone, J.J., Osella, G. og Zuppa, A.M. 2001. Distribution patterns of the relictual subfamily Raymondionymidae (Coleoptera, Erirhinidae): a track analysis. Folia Entomologica Mexicana 40 (3): 381-388.

Nettressursen Fauna Europaea, utbredelsesdatabase over europeiske dyr. [2] Arkivert 2. juni 2017 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]

Raymondionymus orientalis (foto: Massimo Meregalli): [3]

Autoritetsdata