Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                

Een handboek voor unified commerce

Terminal
Terminal

Geef klanten online en in de winkel dezelfde winkelervaring. Stripe Terminal biedt platforms en grote ondernemingen onder meer developertools, gecertificeerde kaartlezers, Tap to Pay op compatibele iPhones en Android-apparaten en apparaatbeheer in de cloud.

Meer informatie 
  1. Inleiding
  2. Wat is unified commerce?
  3. Omnichannel versus unified commerce
  4. Wat zijn de voordelen van unified commerce?
  5. Wie zou een unified commerce-strategie moeten implementeren?
  6. Hoe implementeer je unified commerce?
    1. 1. Beoordeling uitvoeren
    2. 2. Een aanpak kiezen voor de betaalinfrastructuur
    3. 3. Systemen integreren
    4. 4. Cross-channel-mogelijkheden implementeren
    5. 5. De winkelervaring personaliseren
    6. 6. Systeem monitoren en aanpassen
  7. In welk opzicht is de unified commerce-oplossing van Stripe uniek?
    1. Uit welke producten bestaat de unified commerce-oplossing van Stripe?
    2. Wat maakt de unified commerce-oplossing van Stripe zo krachtig?
  8. Voorbeelden uit de praktijk
    1. Castlery
    2. Traxero

Voor de meeste ondernemingen is het niet langer voldoende om zich uitsluitend te richten op fysieke of online betalingen. Uit recent onderzoek is gebleken dat 73% van de klanten de voorkeur geeft aan meerdere kanalen tijdens het winkelen, wat retailers ertoe aanzet nieuwe commerce-ervaringen te ontwikkelen. Transacties vinden steeds vaker plaats via een breder scala aan kanalen, van web tot e-mail tot sms, en zijn dynamischer en minder eendimensionaal dan ze ooit waren. Zo kun je bijvoorbeeld een betaallink voor je recente hoveniersklus ontvangen via sms.

Nu steeds meer ondernemingen overstappen op een unified commerce-aanpak, kunnen retailers die hier geen gebruik van maken, maar liefst 10% tot 30% van hun omzet verliezen.

Terwijl betalingen steeds complexer worden door globalisering, compliance, nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe betaalmethoden, groeit de vraag van klanten naar probleemloze, gepersonaliseerde en situationeel relevante ervaringen. De klanten van vandaag communiceren via meerdere kanalen met ondernemingen terwijl ze meer te weten komen over producten, het plaatsen van bestellingen, het ophalen en retourneren van goederen, en van de manieren waarop ze met de klantenservice kunnen communiceren. Klanten willen elk van deze activiteiten uitvoeren via het kanaal dat het beste bij hun behoeften past, en ze verwachten dat een onderneming weet welke acties ze al hebben ondernomen. Unified commerce maakt het voor klanten mogelijk om tussen kanalen te schakelen, en ondernemingen krijgen hiermee een volledig overzicht van al deze activiteiten.

Dit handboek is bedoeld voor ondernemingen van elke omvang en legt uit wat je moet weten over unified commerce en de voordelen ervan. Of je nu een onafhankelijke retailer, een e-commercebedrijf of een platform bent dat andere ondernemingen ondersteunt, in dit handboek ontdek je wat er allemaal nodig is om af te stappen van een geïsoleerde handelsaanpak en over te gaan naar een unified commerce-strategie met Stripe.

Wat staat er in dit handboek?

  • Wat is unified commerce?
  • Omnichannel versus unified commerce
  • Wat zijn de voordelen van unified commerce?
  • Wie zou een unified commerce-strategie moeten implementeren?
  • Hoe implementeer je unified commerce?
  • In welk opzicht is de unified commerce-oplossing van Stripe uniek?
  • Voorbeelden uit de praktijk

Wil je je klantenservice personaliseren en verbeteren? Lees ons handboek voor een naadloze service.

Wat is unified commerce?

Unified commerce is een bedrijfsstrategie die alle verkoopkanalen, gegevens en back-endsystemen, zoals voorraadbeheer en CRM-applicaties, integreert in één naadloos platform. Het doel van unified commerce is om klanten een volledig geïntegreerde en gepersonaliseerde winkelervaring te bieden via alle kanalen, waaronder fysieke winkels, e-commercewebsites, mobiele apps, sociale media en meer.

Door alle verkoopkanalen, processen en gegevens in één platform te integreren, kunnen retailers een holistisch beeld krijgen van het gedrag en de voorkeuren van klanten en die informatie gebruiken om meer gerichte en gepersonaliseerde marketing- en verkoopstrategieën te bieden. Met een geconsolideerd overzicht van de back-end, zoals voorraad, afhandeling van bestellingen en verkoopprestaties, kunnen retailers hun activiteiten optimaliseren.

De implementatie van unified commerce is niet hetzelfde als een kleine aanpassing van je betaalstrategie. Het is een complete verandering van de manier waarop je belangrijkste architectuur, processen en activiteiten samenwerken.

Omnichannel versus unified commerce

Unified commerce is een modern antwoord op de traditionele omnichannel-strategie, met duidelijke verschillen die het veel voordeliger maken. Unified commerce en omnichannel-strategieën zijn beide gericht op het bedienen van klanten via meerdere kanalen, maar ze benaderen dit doel op iets andere manieren. Waar een omnichannel-aanpak vooral is geoptimaliseerd voor het stimuleren van conversie op korte termijn door het creëren van consistente ervaringen in alle geïsoleerde kanalen, is unified commerce gericht op het verhogen van de waarde tijdens de gehele levensduur van de klant (LTV) door systemen en gegevens te consolideren in één platform, waardoor een continue en geïntegreerde ervaring wordt geboden terwijl klanten transacties uitvoeren en via meerdere kanalen communiceren.

Hier is meer informatie over hoe de verschillen uitpakken:

  • Unified commerce is een meer holistische benadering die alle verkoopkanalen, processen en gegevens integreert. Dit betekent dat klanten via alle kanalen met één account hun aankopen kunnen doen, de bestelgeschiedenis kunnen bijhouden en toegang hebben tot klantenondersteuning. Dit biedt ze een continue, ononderbroken ervaring.

  • Een omnichannel-strategie is erop gericht om klanten meerdere kanalen te bieden waar ze aankopen kunnen doen en met een onderneming kunnen communiceren, maar deze kanalen zijn niet altijd volledig geïntegreerd. Een omnichannel-strategie is doorgaans afhankelijk van meerdere technologieplatforms die in verschillende mate zijn geïntegreerd. Zo kan een onderneming bijvoorbeeld e-commerce en fysieke winkels hebben, maar kunnen klanten niet het volgende doen:

    • Via alle kanalen met één account toegang krijgen tot de aankoopgeschiedenis of klantenondersteuning. De online en in-app-aankoopgeschiedenis van een klant kan bijvoorbeeld alleen in die respectievelijke kanalen worden bekeken, terwijl hun transactiegeschiedenis in de winkel niet online of in-app beschikbaar is.
    • Via meerdere kanalen communiceren tijdens het kooptraject. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun online aankopen niet in de winkel retourneren of een winkelmedewerker vragen om een artikel dat niet op voorraad is, naar hun huisadres te verzenden.
    • Spaarpunten verzamelen voor alle kanalen. Loyaliteitspunten kunnen bijvoorbeeld alleen worden toegekend voor online of in-app-aankopen, wat betekent dat aankopen in de winkel niet zijn gekoppeld aan het loyaliteitsaccount van een klant en geen punten opleveren.
  • Unified commerce en omnichannel-ecosystemen gaan ook anders om met klant- en verkoopgegevens. Door de gegevens van alle kanalen centraal op te slaan, biedt unified commerce niet alleen een uitgebreider beeld van het gedrag en de voorkeuren van klanten, maar ook de verkooptrends en realtime inzicht in de voorraad op alle kanalen. Deze informatie wordt allemaal opgeslagen in één database. Bij een omnichannel-strategie worden soms meerdere platforms en systemen gebruikt die niet volledig geïntegreerd zijn, wat ertoe kan leiden dat gegevens in afzonderlijke databases worden opgeslagen. Dit vereist niet alleen veel meer reconciliatie, waardoor tijd en middelen worden verbruikt, maar kan het ook moeilijker maken om klantgedrag en verkoopprestaties via alle kanalen te volgen en te analyseren.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe dit er allemaal in de praktijk uitziet. Dit is hoe een klant de voordelen van unified commerce in een espressobar kan ervaren:

  • Wanneer de klant de espressobar binnenkomt en om aanbevelingen vraagt, kan de barista snel toegang krijgen tot zijn klantprofiel, inclusief eerdere bestellingen en voorkeuren, door in zijn systeem naar zijn telefoonnummer te zoeken. Dit extra vleugje personalisatie kan ervoor zorgen dat de klant zich gewaardeerd en erkend voelt. Om op deze ervaring voort te bouwen, kan de barista, wanneer de klant geniet van de koffie die net is besteld, de klant helpen een maandelijks abonnement op die specifieke koffiemelange te nemen via de in-store winkel, zodat de klant deze later niet meer online hoeft te zoeken en te kopen. De klant hoeft de barista niet eens zijn adres op te geven, dit staat al in onze administratie.

  • Via de backend van het systeem wordt de volledige aankoopgeschiedenis van de klant, of het nu gaat om een abonnement of een eenmalig bezoek, in de winkel of online, samen met de loyaliteitspunten voor elke aankoop, verzameld in een uniform klantprofiel, waardoor de onderneming gemakkelijker verkoopinzichten kan genereren en deze klant (en klanten die op het profiel lijken) effectiever via cross- en up-selling te bedienen.

  • Winkelmedewerkers kunnen zo ook een betere klantenservice bieden. Als een levering bijvoorbeeld niet aankomt zoals gepland, kan de klant bellen en kan de winkelmedewerker het telefoonnummer van de klant herkennen en snel de bestelgegevens ophalen om het probleem te onderzoeken.

Wat zijn de voordelen van unified commerce?

Over het algemeen is het doel van unified commerce om een meer verbonden, klantgerichte en efficiënte retailervaring te creëren die voldoet aan de verwachtingen van de hedendaagse klant. Hier volgt een overzicht van de voordelen unified commerce ten opzichte van traditionele omnichannel-modellen:

  • Betere klantervaring
    Met unified commerce kunnen bedrijven frictie wegnemen en klanten via elk kanaal een meer op maat gemaakte winkelervaring bieden, zodat klanten gemakkelijker en sneller producten en diensten kunnen kopen. Dit kan resulteren in hogere conversieratio's, meer omzet en een hogere LTV-waarde voor klanten, voor meer merkloyaliteit en een grotere belangenbehartiging.

  • Betere zakelijke inzichten
    Realtime inzicht in voorraadniveaus, verkoopgegevens en klantgedrag via alle kanalen is een verbetering ten opzichte van meer opgesplitste, traditionele handelsmodellen. Alle belangrijke gegevenspunten staan in hun context naast elkaar, waardoor ondernemingen beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over voorraadbeheer, marketing en verkoopstrategieën, wat kan leiden tot meer omzet en winstgevendheid.

  • Verbeterde operationele efficiëntie
    Door weergaven en gegevens te consolideren, kunnen bedrijven redundanties en inefficiënties in hun activiteiten elimineren en fouten en vertragingen verminderen, wat tijd en geld bespaart. Zonder unified commerce moeten ondernemingen bijvoorbeeld afzonderlijke voorraadniveaus, tarieven en promoties voor elk verkoopkanaal afzonderlijk beheren. Dat kan leiden tot dubbel werk, fouten en discrepanties. Door een unified commerce-platform te implementeren, kunnen bedrijven hun voorraad, tarieven en promoties centraal beheren, waarbij updates automatisch worden doorgevoerd in alle kanalen. Extern kunnen bedrijven een betere en snellere service bieden als gevolg van de centralisatie van online en fysieke verkopen, terugbetalingen, transactiegeschiedenis, bestellingsbeheer, voorraad en afhandeling.

Wie zou een unified commerce-strategie moeten implementeren?

Het maakt niet uit in welke markten je actief bent of welke verkoopkanalen op dit moment het meest waardevol zijn voor je onderneming, de kans is groot dat unified commerce je klantervaring kan verbeteren en je activiteiten kan stroomlijnen, waardoor je meer omzet kunt genereren en je kosten kunt verlagen.

Ondernemingen die de meeste waarde halen uit unified commerce, zijn meestal op zoek naar:

  • Meer flexibiliteit en het vermogen om direct in te spelen op veranderende verwachtingen van de klant
  • Vernieuwing van inefficiënte of verouderde operationele architectuur om een toekomstbestendige en vereenvoudigde aanpak te hanteren bij het vormgeven van hun onderneming
  • Verduidelijking van verkoop- en klantgegevens door middel van aangepaste en uitgebreide rapportage
  • Besparing van geld en tijd voor developer- en engineeringteams
  • Het bereiken of versterken van differentiatie ten opzichte van concurrenten

Hoe implementeer je unified commerce?

De implementatie van een unified commerce-aanpak vereist een zorgvuldige planning en coördinatie tussen verschillende afdelingen en systemen binnen een onderneming, zelfs voordat je daadwerkelijk begint met het integreren van nieuwe producten en systemen. Het exacte stappenplan voor de overstap naar unified commerce hangt af van het feit of je zelf oplossingen bouwt of samenwerkt met een externe dienstverlener zoals Stripe. Hier zijn enkele algemene stappen die een onderneming vaak neemt bij de implementatie van unified commerce:

1. Beoordeling uitvoeren

De eerste stap is het uitvoeren van een uitgebreide beoordeling van de huidige verkoopkanalen, systemen en processen. Dit zal helpen om gebieden te identificeren die moeten worden geïntegreerd, bijgewerkt of vervangen.

2. Een aanpak kiezen voor de betaalinfrastructuur

Ondernemingen zullen een strategie en infrastructuur moeten kiezen waarmee ze alle verkoopkanalen, processen en gegevens in één systeem kunnen integreren. Denk hierbij aan het bouwen van een interne oplossing of het kiezen van een platform zoals Stripe waarmee gebruikers hun online en fysieke betalingen kunnen verenigen met één verwerker en één set API's.

3. Systemen integreren

Nadat een platform is geselecteerd, moeten ondernemingen hun bestaande betaalsystemen integreren met het nieuwe platform. Denk hierbij aan de integratie van POS-systemen, voorraadbeheersystemen en loyaliteits- en CRM-systemen.

4. Cross-channel-mogelijkheden implementeren

Zodra de systemen zijn geïntegreerd, kunnen ondernemingen beginnen met het ontwikkelen van gebruiksscenario's via alle kanalen, zodat klanten voortaan ook online kunnen kopen en hun artikelen in de winkel kunnen ophalen of retourneren. Dit vereist het bijwerken van processen en het trainen van medewerkers om deze nieuwe mogelijkheden te ondersteunen.

5. De winkelervaring personaliseren

Met data-analyse kunnen ondernemingen het gedrag en de voorkeuren van klanten via alle kanalen volgen en deze informatie gebruiken om de winkelervaring te personaliseren. Dit omvat het aanbieden van gerichte promoties, productaanbevelingen en aangepaste content. Houd rekening met het feit dat datagestuurde personalisaties moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de relevante regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU.

6. Systeem monitoren en aanpassen

Zodra een unified commerce-aanpak is geïmplementeerd, is het belangrijk om de prestaties te monitoren en indien nodig aan te passen. Hierbij kan het gaan om processen wijzigen, technologie bijwerken of reageren op veranderingen in klantgedrag en -voorkeuren. Hoe u dit aspect van het beheer van uw systeem precies aanpakt, hangt af van het platform en de oplossingen die u gebruikt. De unified commerce-oplossing van Stripe is bijvoorbeeld gebaseerd op producten als Stripe Billing en Terminal die continu worden verbeterd.

In welk opzicht is de unified commerce-oplossing van Stripe uniek?

Via één set integraties biedt Stripe de betaalinfrastructuur en datapipeline voor een betere klantervaring die tegemoetkomt aan de fase van hun kooptraject en de manier waarop klanten de transacties het liefst uitvoeren, of het nu gaat om een specifiek betaaltype of kanaal is.

Uit welke producten bestaat de unified commerce-oplossing van Stripe?

De unified commerce-ervaring van Stripe bestaat uit een pakket producten, waaronder:

  • Payments voor een online of digitale betalingsverwerking
  • Terminal voor fysieke transacties in de winkel
  • Connect voor het beheer van betalingen en uitbetalingen voor marktplaatsen en platforms
  • Billing en Invoicing voor het beheer van abonnementen en facturen
  • Payment Links voor snelle en eenvoudige links voor eenmalige betalingen
  • Link voor een versneld afrekenproces, ontworpen om frictie bij het afrekenen te beperken en de conversie te verhogen
  • Sigma en Data Pipeline voor toegang tot je Stripe-gegevens om op maat gemaakte rapporten samen te stellen in het dashboard, of naast andere bedrijfsgegevens, zoals voorraad- of CRM-gegevens, in je datawarehouse
  • Radar voor het detecteren van fraude in online kanalen, om zo fraude via andere kanalen te beperken

Wat maakt de unified commerce-oplossing van Stripe zo krachtig?

Stripe levert de allerbeste unified commerce-opties dankzij ons brede productportfolio en de mogelijkheid om vanaf het begin responsieve, flexibele oplossingen te ontwikkelen.

De belangrijkste onderscheidende kenmerken van het unified commerce-aanbod van Stripe zijn:

  • Een suite met producten die op elkaar aansluiten, zoals Invoicing, Billing en Payment Links, waarmee gebruikers een uitgebreide commerce-stack kunnen creëren en zo de kloof tussen fysieke en online ervaringen kunnen overbruggen
  • Interoperabiliteit met Stripe Connect, waardoor platforms een ongeëvenaarde schaal en maatwerk krijgen voor online en fysieke betalingen
  • Een toegewijd hardwareteam en een eigen Android-platform, dat gepersonaliseerde en uitbreidbare point-of-sale-ervaringen mogelijk maakt die speciaal zijn ontworpen voor Stripe-gebruikers en hun klanten

Werk samen met Stripe om je strategie kracht bij te zetten, en profiteer van de volgende voordelen:

Meerdere kanalen en betaalmethoden ondersteunen
Stripe biedt ondersteuning voor opkomende kanalen zoals mobiele betalingen in winkels en betalingen 'aan tafel'. Stripe Terminal maakt dit mogelijk door verschillende betaalmethoden en toepassingen voor het afrekenen te ondersteunen, van handheld tot toonbank en aan tafel. Ook kunnen bedrijven wachtrijen in winkels beheren door overal in de winkel de mogelijkheid te bieden om af te rekenen met functies zoals Tap to Pay. Bovendien kunnen de slimme kaartlezers van Stripe worden omgevormd tot alles-in-één-apparaten om taken als bestellingenbeheer en loyaliteit te beheren, naast het accepteren van betalingen.

Voor bedrijven die frictie bij het afrekenen willen verminderen vult Link automatisch de opgeslagen betaalgegevens van klanten in, zodat ze sneller kunnen afrekenen. Met Payment Links kunnen bedrijven ook deelbare links maken om via meerdere kanalen te verkopen, zoals chat, social media en mobiel.

Met Stripe Billing kun je op jouw manier klanten factureren en beheren, van eenvoudige terugkerende betalingen tot facturatie op basis van gebruik en onderhandelde verkoopcontracten, zodat je meer omzet kunt genereren. Functies zoals Smart Retries en Automatisch bijwerken van creditcardgegevens gaan nog een stap verder om frictie rondom terugkerende betalingen weg te nemen en om ondernemingen te helpen het klantverloop met betrekking tot facturering te verminderen.

Bij dit alles ondersteunt Stripe verschillende lokale betaalmethoden en kunnen klanten met de betaalmethode van hun voorkeur betalen, waardoor het afrekenproces nog gemakkelijker wordt.

Consistente klantidentiteiten voor alle kanalen maken
Stripe Payments en Terminal gebruiken dezelfde 'kaartvingerafdruk' en klantobject voor online en fysieke aankopen, zodat klantgegevens uit één enkele bron kunnen worden gehaald, die actueel en correct is. Door een consistente klantidentiteit te creëren voor alle kanalen, kunnen ondernemingen één overzicht van klanten vastleggen, ongeacht het kanaal dat ze gebruiken om een aankoop te doen. Zo kunnen ondernemingen een situationeel relevante én persoonlijke service bieden.

Echte convergentie van kanalen ontwikkelen
Met een uniforme aanpak bieden ondernemingen hun klanten de mogelijkheid om tijdens het kooptraject via meerdere kanalen in contact te komen. Met Stripe Terminal en Billing kan een klant bijvoorbeeld in de winkel een abonnement afsluiten en de levering thuis ontvangen. Dit zorgt voor een naadloze ervaring voor klanten, ongeacht de kanalen waarop ze winkelen.

Rapportage en inzichten bundelen
Met de unified commerce-oplossing van Stripe kunnen ondernemingen de betalingen en klantgegevens uit verschillende kanalen integreren op één platform. Door de modulaire automatiseringsoplossingen voor omzet en financiën van Stripe toe te voegen, kunnen ondernemingen ook financiële processen stroomlijnen, zoals de berekening van omzetbelasting, financiële rapportage en gegevensverzameling. Ondernemingen die toegang willen tot Payments- en Terminal-gegevens en deze willen analyseren, kunnen gebruikmaken van de gegevensoplossingen van Stripe: Stripe Sigma voor volledige toegang tot gegevens binnen het dashboard, of Data Pipeline voor het centraliseren van Stripe gegevens naast andere bedrijfsgegevens in je datawarehouse. Via zowel Sigma als met Data Pipeline kunnen ondernemingen aangepaste rapporten samenstellen met hun gegevens. Zo hebben ondernemingen toegang tot nieuwe inzichten om hun marketing, voorraadbeheer en klantenservice te verbeteren, wat leidt tot meer efficiëntie en winstgevendheid.

Een betere klantenservice bieden
De voordelen van een unified commerce-rapportagesysteem strekken zich ook uit tot winkelmedewerkers, die een betere klantenservice kunnen bieden wanneer ze toegang hebben tot meer gegevens op één plek. Met toegang tot realtime gegevens die worden gefaciliteerd door Sigma en Data Pipeline, kunnen winkelmedewerkers beter geïnformeerde beslissingen nemen, zoals het doen van gepersonaliseerde productaanbevelingen of het identificeren en oplossen van problemen met de afhandeling van een bestelling.

Fraude terugdringen
Als fraude via één kanaal wordt gedetecteerd, kan dat helpen om fraude te voorkomen via andere kanalen. Stripe verwerkt jaarlijks honderden miljarden dollars aan betalingen. Op deze schaal kan echte fraude nauwkeuriger worden gedetecteerd en automatisch geblokkeerd, zodat ondernemingen geld kunnen besparen. Als Stripe Radar bijvoorbeeld een gestolen betaalkaart detecteert waarmee een online aankoop wordt uitgevoerd, kan die betaalkaart ook worden geblokkeerd voor fysieke transacties in winkels.

Eenvoudig opschalen
Stripe neemt de complexiteit van het bouwen en onderhouden van een unified commerce-systeem weg door één set integraties aan te bieden, zodat ondernemingen zich volledig kunnen richten op de klantervaring in plaats van op hun architectuur.

Stripe GPTN (wereldwijd financieel en betaalnetwerk) stelt ondernemingen in staat om met slechts een paar regels code en een algemene integratie, unified commerce-opties aan te bieden in nieuwe landen, valuta's en betaalmethoden. Het gebruik van één set API's zorgt ervoor dat het engineeringteam minder tijd en middelen nodig heeft, zodat een onderneming sneller en goedkoper internationaal kan uitbreiden en opschalen.

Werving en behoud van platformklanten een boost geven
Met Stripe Connect, Payments en Terminal kan je platform een one-stop-shop worden waarop je klanten hun onderneming beheren en daardoor een hechtere relatie met je platform opbouwen. Daarnaast gebruikt Stripe één onboardingproces voor online en fysieke betalingen, waardoor frictie tot een minimum wordt beperkt en gebruikers sneller aan de slag kunnen.

Alle benodigde tools voor je onderneming integreren
Met Stripe Apps kun je Stripe koppelen en aanpassen aan de diensten en systemen die je gebruikt om je onderneming te runnen. Zoek apps op de Stripe App Marketplace of maak een app voor de specifieke klant- en backend-workflows van je team. Er zijn apps beschikbaar voor verschillende functies, zoals Intercom voor een betere klantenservice en ondersteuning, of Mailchimp voor snellere en geautomatiseerde marketingcampagnes, of Xero voor het beheer van je boekhouding en financiën.

Voorbeelden uit de praktijk

Castlery

Castlery is een 'direct-to-consumer'-meubelwinkel die met Stripe een unified commerce-strategie heeft opgezet voor het beheer van fysieke betalingen in de winkel en e-commercebetalingen vanaf één plek. Door over te stappen op Stripe heeft het bedrijf de klantervaring verbeterd met naadloze betalingen, snelle en probleemloze terugbetalingen en een persoonlijke service via meerdere kanalen. De back-of-the-house-activiteiten van Castlery zijn ook efficiënter geworden. Winkelmedewerkers hoeven niet langer handmatig informatie in interne systemen in te voeren. In plaats daarvan worden systemen onmiddellijk bijgewerkt met één tik van de betaalkaart van een klant, waardoor Castlery een uniform beeld van de klant krijgt. Het financiële team profiteert bovendien van een vereenvoudigd reconciliatieproces. In plaats van de rekeningen van verschillende leveranciers te moeten afdrukken voor offline en online betalingen, en uren te besteden aan het opsporen van verschillende codes en transacties, zijn alle transactiegegevens nu gemakkelijk beschikbaar op het dashboard.

Traxero

Traxero is leverancier van softwareoplossingen voor sleepdiensten en pechhulpverlening. Dit bedrijf wilde zijn betaalsysteem verbeteren door Stripe Payments, Terminal en Connect te integreren. Traxero had te maken met problemen met zijn vorige betaaldienstverlener, zoals betrouwbaarheidsproblemen, gebrek aan inzicht in transacties en terugbetalingen, en met het feit dat online en fysieke betalingen niet via één enkele oplossing konden worden verwerkt. Na de overstap naar Stripe heeft Traxero in minder dan een maand een unified commerce-oplossing ontwikkeld, waarmee het bedrijf klaar is voor een duurzame groei in de toekomst. De klanten van Traxero kunnen alle betalingen nu in real time en op één plek beheren, waardoor ze meer tijd overhouden om zich op hun onderneming te concentreren.

Wil je misschien zelf ook een unified commerce-ervaring implementeren? Neem contact op met het verkoopteam.

Wil je je klantenservice personaliseren en verbeteren? Bekijk ons handboek voor een naadloze service.

Klaar om aan de slag te gaan?

Maak een account en begin direct met het ontvangen van betalingen. Contracten of bankgegevens zijn niet vereist. Je kunt ook contact met ons opnemen om een pakket op maat voor je onderneming samen te stellen.
Terminal

Terminal

Geef klanten online en in de winkel dezelfde winkelervaring.

Documentatie voor Terminal

Gebruik Stripe Terminal om fysieke betalingen te accepteren en zo ook Stripe-betalingen met je POS-systeem te ontvangen.