Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
İçeriğe atla

Looney Tunes

Vikipedi, özgür ansiklopedi
18.41, 4 Temmuz 2024 tarihinde SpdyBot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 33444826 numaralı sürüm (Basmakalıp: Bot: genel dz. ve madde bakımı (hata bildir))
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)
Looney Tunes
YönetmenTex Avery
Bob Clampett
Friz Freleng
Harman ve Ising
Chuck Jones
Robert McKimson
Frank Tashlin
Warner Bros. Çizgi filmleri#Yönetmenler
YapımcıHarman and Ising
Leon Schlesinger
Eddie Selzer
John Burton
David H. DePatie
Friz Freleng
William L. Hendricks
senaryoWarren Foster
Tedd Pierce
Michael Maltese
Warner Bros. Çizgi fimleri#Senaristler/kurgucular
MüzikCarl Stalling
Milt Franklyn
William Lava
Warner Bros. Çizgi filmleri#Müzik
CanlandırmaKen Harris
Rod Scribner
Gerry Chiniquy
Virgil Ross
Rudy Larriva
Bill Meléndez
Warner Bros. Çizgi filmleri#Animatörler
DüzenlemeMaurice Noble
Hawley Pratt
Robert Gribbroek
Warner Bros. Çizgi filmleri#Düzenleyenler/çizerler
Arka planPaul Julian
Pete Alvarado
Warner Bros. Çizgi filmleri#Düzenleyenler/çizerler
StüdyoHarman and Ising Pictures
Leon Schlesinger Productions
Warner Bros. Çizgi filmleri
DePatie-Freleng Girişimleri
DağıtımcıWarner Bros.
Yayın tarihi19 Nisan 1930-11 Ağustos 1969
Renklendirme şirketiTechnicolor (1942-1969)
Cinecolor (1940'larda tamamen seçilmiştir)
Gösterim süresi10-15 dakika (genel olarak)
Ülke ABD
Dilİngilizce


Looney Tunes, Warner Bros.'un 1930 ve 1969 yılları arasında birçok tiyatral kısa filmlerle oynayan çizgi dizisidir. Merrie Melodies serisinden önce gelen ve Warner Bros.'un ilk kısa tiyatral serisidir. Warner Bros.'un düzenli çıkan canlandırmasıdır hem de Looney Tunes onun en iyi bilineni olmuştur (sık sık yanlış söylenmiştir, kasten ya da bilmeyerek, örnek Looney Cartoons).

Looney Tunes ismini Silly Symphonies değiştirmiştir, isim Walt Disney'in aynı zamanda yayınlanan müzikli kısa çizgi film serisi. Looney Tunes aslında kısa filmli çoğu karakterlerden oluşur. Bunlar Bugs Bunny, Daffy Duck, Domuz Porky, Elmer Fudd, Sylvester, Tweety, Marvin the Martian, Tazmanya Canavarı, Wile E. Coyote ve Road Runner, Foghorn Leghorn, Yosemite Sam, Pepé Le Pew, Hızlı Gonzales, Büyükanne ve çoğu karakter. Başlangıçta Looney Tunes yapımcısı Harman-Ising Pictures adlı şirketti, sonra 1933-1944 arası Warner Bros. Çizgi filmleri Leon Schlesinger Productions şirket oldu. Schlesinger, Warner Bros.'a para vererek kendi stüdyosunu aldı ve 1963'e kadar Warner Bros. Cartoons adlı yeni değiştirilen isim yapımcılığa devam etti. Looney Tunes 1964-1967 dışarıdan DePatie-Freleng Enterprisesle ve Warner Bros.'la çalıştı. Çizgi filmlerle finaliyle iki yıl için yapıma ortak üstlendiler. 1942'den 1960'lara dek Looney Tunes en fazla popüler tiyatrosal kısa çizgi film serisi oldu, Disney ve diğer popüler rakiplerini aştı.[1]

Başlangıçta, Looney Tunes ve Merrie Melodies Warner'ın geniş müzik kütüphanesinde çizgi masal çizerlerdi. Hem de, 1934-1943 arası Merrie Melodies renk yapımcısıydı ve Looney Tunesi siyah ve beyaz çizdi. 1943'ten sonra, her nasılsa, her ikisi de serinin renk yapımcılığındaydı ve hemen hemen neredeyse ayırt edilemez olmasıydı, yani filmin açılış müziği ve isimleri arasında sadece biçimsel farklılık başladı.

Her ikisi de Warner Bros. yapımı çeşitli çizgi film karakterleri kullanıyordu. 1937'de, Looney Tunes'in ana teması olan Merrie Melodies"'in Merrily We Roll Along (song) Merrily We Roll Along" adlı şarkı (besteciler Charles Tobias, Murray Mencher ve Eddie Cantor), Cliff Friend ve Dave Franklin'in bestelediği "The Merry-Go-Round Broke Down" adlı şarkıyla değiştirildi.

Siyah ve beyaz Looney Tunesun 1943'teki filminin açılış ismi, Domuz Porky (ortada) ve Daffy Duck (sağda)

1930'da, Warner Bros. kısa müzikli animasyonlarla müzikte ilerleyip genişlemesi merak uyandırdı. Onlar son zamanlarda Brunswick kayıtlarını dört yayınevinden 28 milyon $ kazandılar. Sonuç olarak, onlar maddi nakitle plak şarkıları ve fonograf kayıtlarını alarak ilerlemeye heveslendiler. Warner, Leon Schlesinger ile Warner Bros.'a çizgi film yapmak için anlaştı. Schlesinger, Rudolph Ising ve Hugh Harman'ı kiraladı onlar çizgi filmin ilk serisini yaptılar. Bosko, Looney Tunesun ilk başkan başrol karakteridir, onun sahneye ilk çıkışı 1930'daki Sinkin' in the Bathtub adlı kısa filmdi. Harman ve Ising, 1933'te Warner Bros.'un sol bütçesi üzerine Schlesinger ile tartıştılar, onlar yarattığı çizgi film ve karakterlerin tüm haklarını kendilerine aldılar.

1937-1946 arası, her Looney Tunes sonunda (ikisi hariç) Domuz Porky davulu patlatıp gelir ve şunu söyler: "He-he-he-hepsi bu kadar millet!"

5 yıl sonra Bosko tatlı bir beyazla temizleme versiyonuyla Looney Tunes serisinde Buddy (Looney Tunes) Buddy adında yeni bir star daha geldi. Termite Terrace stüdyosunda animatörler ile çalıştı, onlar Looney Tunesun ilk gerçek başkan starını ilk kez sahneye çıkarmışlardı, Domuz Porky, ilk olarak Beans (Looney Tunes) Beans the Cat ile birlikte Merrie Melodies'in çizgi filmi olan yönetmenliğini Friz Freleng yapan I Haven't Got a Hat adlı çizgi filmde ortaya çıktı. Beans, sonraki star Porky çıkmadan önce Golddiggers of '49 adlı Beans çizgi filminin starıydı, ama Porky ortaya çıkınca Beans'ın yerine o star oldu. Ardından Looney Tunes'un anılmaya değer diğer karakterlerde sahneye çıktı; Daffy Duck (1937'de) ve Looney Tunesun en çok ünlü oyuncusu, Bugs Bunny (1940). Bugs, Merrie Melodies'in rengiyle çoğu kez ortaya çıkmıştır ve Looney Tunesun ekibine resmi katılımı Buckaroo Bugs adlı gösterimdi. Schlesinger 1942'deki The Hep Cat adlı çizgi filmin renk üretimi aşamasındaydı. Looney Tunesun, 1943'teki yönetmenliğini Frank Tashlin'in yaptığı siyah-beyaz renkteki final bölümü Puss n' Booty adlı çizgi filmdi. Warner'ın sadece renkli çizgi filmlerle köklü değişiminin esinlenmesi Merrie Melodies'in Mavi Kurdele Klasikleri serisiydi. Bugs Bunny'nin tamamen uygun işlemede ortaya çıkması Avery/Clampett'in 1942'deki Crazy Cruise çizgi filmiydi ve ayrıca 1943'teki Porky Pig's Feat adlı çizgi film Frank Tashlin'in son çizgi filmiydi. Schlesinger, 1944'te Warner Bros.'a para vererek kendi çizgi film stüdyosunu alması merak uyandırdı.

Looney Tunes serisi 1950'lerde çeşitli isimler ve formatlar altında sendika televizyon ve şebekesinde düzgünce kısa halde gösterimi popülerliğini daha çok güçlendirdi. Bununla birlikte, sendikalanmış kısalardan beri hedefi çocukların izlemesi ve çünkü firmalar çocukların televizyonunu 1970'lerde sona erdirdi, Looney Tunes sayısız sahnesel kısımlarını yayına çıkarıp devam ettirmeye hazırlanıyordu, ırksal düşünceler, kötü kelimeler, etnik ve ırksallıktan kişileşmiş örnekler ve aşırı şiddet ortaya çıktı.

Looney Tunesun 1964'teki WB grafik açılımı

Looney Tunesun orijinal tiyatrosal serisi 1930-1969 arası gösterilmiştir (son kısa olan çizgi film Injun Trouble (1969 film) Injun Trouble Bob Mckimson'ın bir Merrie Melodie türüydü). 1960'ların ortası sırasında, kısaların yapımcısı DePatie-Freleng Enterprises'dı sonra Warner Bros. onların animasyon stüdyosunu kapattı. Kısaların bilinen çağın gerçeğinde olduğu üzere onlar gelecek filmlerin biçimsel animasyon ve grafiklerinin siyah arka planının ve "The Merry-Go-Round Broke Down," versiyonun (düzenleyen William Lava) ortak kararla limitini aldılar. (Seven Arts Productions Seven Arts Associates) 1967'de Warne Bros. ile birleşti, logolar modernleşti, tüm Warner Bros.-Seven Arts logoları ile tüm WB elemanları yenilendi, yeni tema müziği oluşturuldu.) Final kısaları belli ki küçük bütçeyle yapıldı ve karakterlerin anlatımının detaylarına ve bol manzaralarına karşılaşmalarına ucuz bakılmıştır. Tiyatrosal kısa animasyonlar 1987'ye kadar hareketsiz donuktu bu zamandan itibaren yeni kısalarda Looney Tunes'in izleyicilere yeni bir üretim ortaya çıktı. New Looney Tunes Shorts üretildi ve o zamandan beri tiyatrolar için ara sıra gösterildi, genellikle desteksel bağlar ile Warner Bros.'un çeşitli aile filmleri üretildi. Bu sürede gösterilen birçok limitli tiyatrosallar için Akademi Ödülleri aday gösterildi, sadece beş tiyatrosal gösterim ile film aday gösterildi. Son yeni kısalar serisi böylece çoğu 2004'te üretimi bitti, son zamanlarda Looney Tunesun 1997'de Pullet Surprise adlı tiyatrosal gösterim ve Cats Don't Dance adlı tiyatrosal film gösterildi.

The Warner Bros.-Seven Arts'ın Looney Tunesun kısalarını finalinde kullandığı logo

1970'ler erken olduğundan 1990'larda, televizyon özel şovları ve derlemeler birleştirilip uzun bir film üretildi, çoğunlukla merkezdeki Bugs Bunny ya da Daffy Duck'tı, eski ve yeni ayak ölçüsü karışımı ile.

1976'da, Looney Tunes karakterleri lunapark işleri yolunda üretildiler onlar Marriott'un Büyük Amerika'nın ana parkı için maskot olmuşlardı (Gurnee, Noel Anne). Sonra Gunree parkta Altı Bayrak'la para alıyordu, onlar hem de diğer Altı bayrak parklarındaki karakterlerin kullanım isteği hakkı vardı, onlar şu anda da bunu yapmaya devam ediyorlar.

1988'de, Looney Tunesun Who Framed Roger Rabbit adlı bölümde birkaç karakter rolü ortaya çıktı. Daha çok işlenen Bugs Bunny, Daffy Duck, Yosemite Sam, Sylvester ve Tweety. Bu sadece Looney Tunes karakterlerinin rakipleri Disney ile geniş payda olmaları zamanıydı-özellikle Bugs Bunny ve Mickey Farenin gökten düşmeleriydi ve Daffy Duck ile Donald Duck'ın sıralı "Piyano Düellosu"ydu.

1988'de, Nickelodeon'da tüm gösterilmeyen çizgi filmler Looney Tunes on Nickelodeon adlı çizgi film şovuyla 1999'a kadar gösterildi. Bu tarihte, Looney Tunes on Nickelodeon uzun gösterimli animasyon serisi Nicktoon'da gösterilmedi.

1996'da Space Jam, gerçek film ve animasyonla karıştırılmış uzun bir filmdi, oyuncular Bugs Bunny ve basketbol oyuncusu Micheal Jordan olarak gösterildi. Buna rağmen bu acayip konu ve karışım eleştiri aldı,[2] film bir başkanın ofis kutusunda başarılıydı, hemen hemen neredeyse tek başına toplam 100,000,000$ almıştı,[3] ve bir karakter ilk kez ortaya çıktı ismi Lola Bunny.

2000'de, Warner Bros., Looney Tunes ve Merrie Melodies ın kütüphanedeki hemcins Time Warner mallarının onlara özel olduğunu kararlaştırdı, özellikle Cartoon Network (Amerika). Biraz önceki kararda, Looney Tunes kısaları birkaç şebekede (kanalda) bir defa gösterilecek: Cartoon Network, Nickelodeon (Looney Tunes on Nickelodeon gösterilecek) ve ABC (The Bugs Bunny Show The Bugs Bunny and Tweety Show gösterilecek). Son söylenilen iki kanal program özellikle uzun gösterilen serilerdir ve Warner Bros.'un zor kararıyla iki şebekede de programlar iptal edilerek kaldırıldı. Bu ana gerekçe Looney Tunesun bugün televizyonlarda nadiren görmemize neden oldu.

2003'te, farklı uzun metrajlı filmler yayınlandı, bu zamanda orijinal kısa canlandırmaları geri alma girişimi oldu: canlı aksiyon animasyon Looney Tunes: Back in Action. Buna rağmen eleştiricilerden pozitif görece eleştirileri kazanıldı[4] ve animasyon tarihçileri tarafından tartışıldı ve çizgi film karakterleri için ortaya çıkan uzun metrajlıların iyi fanları oldu,[5][6] filmin gişesi hayal kırıklığına uğradı.[7] putting the theatrical future of the Looney Tunes in limbo.[8]

2006'da, Warner Home Video yeni bir tane üretti, Looney Tunesun Noel konulu ambalajlı filmi olan Bah, Humduck! A Looney Tunes Christmas adında uzun metrajlı filmi Daffy Duck'ın Scrooge-esque altında mega-store'unda çalışan karakterlerin geniş dizilimidir. Film, Charles Dickens'ın ünlü kitabı A Christmas Caroldan taklittir.

Nintendo Entertainment System günlerinden beri, Looney Tunes karakterleri uzun seviyeli sayısız video oyunlarında oldu, 1992'deki Game Boy video oyununun aynı ismiyle bir tane video oyunları çıkmıştır. Bundan sonra 1999'da Game Boy Color için tekrar tekrar düzenlendi: bu iyi bir satış değildi ve verimsiz eleştiriler alındı.

Looney Tunes karakterleri televizyon çevresinde daha başarılı oldu, orijinal olarak üretilen birkaç seri ortaya çıktı, Taz-Maina (1991, oynayan Tazmanya Canavarı), The Sylvester and Tweety Mysteries (1995, oynayan Kedi Sylvester, Kuş Tweety ve Granny), Baby Looney Tunes (2002, Muppet Babiesa benzerler) ve Duck Dodgers (TV serisi) Duck Dodgers (2003, oynayan Daffy Duck, Domuz Porky and Marvin the Martian). The Looney Tunes karakterleri, hem de Tiny Toon Adventures serisinin yan ürünü olarak minyatürü oldu, oynayan öğretmenler ve danışmanlar çizgi film karakterlerinin genç neslidir, daha fazla nadiren gelen sonraki şovlar Animaniacs ve Histeria! en sonlarıdır, Loonatics Unleashed, karakterlerin fütüristtik versiyonudur, Kids' WB! kanalında yayınlanmıştır bu en geniş fanbase'dır, buna rağmen şova, karakterlerin orijinal versiyonlarıyla ilgili izleyici ailelerden negatif eleştiriler aldı.

Buna rağmen, çizgi filmler nadiren mainstream TV'de görüldü, tiyatrosal canlandırma ekranlarına teşekkür edildi ve Looney Tunes Golden Collection Golden Collection DVD box setleri, Looney Tunes ve karakterlerinin bir bölümü Batı animasyonuna miras kaldı.

22 Ekim 2007'de, Looney Tunes ve Merrie Melodies çizgi filmleri ilk zaman için Microsoft'un Xbox Live servisi yoluyla HD olarak kullanışlı oldu, bazılarında İspanya'da da dahil.[9]

29 Şubat 2008'den 18 Mayıs 2008'e kadar, çoğu insan eliyle yapılmış Looney Tunes, orijinal animasyon hücreleri & Konsept Çizimlere dahil edildi, Youngstown, Ohio'deki Butler Institute of American Art yerinde sergilendi, sadece Youngstown State University kampüsünde.[10] Tüm stüdyo dairelerinde sergilendi; Warnerlar, Younstown çevresinde yerlidirler.

Looney Tunes şu anda Kids' WB! web sitesinde gösteriliyor.[11] Looney Tunes, Cartoon Network (ABD) Cartoon Network'te geri döndü, "New Year's Day Looney Toonormous Marathon" adlı bir maratonla, fakat 11 ay sonra 15 Kasım 2009'da Tüm Cartoon Network'te gelene kadar Cartoon Network ABD ya da Boomerang'da tekrar gösterilmedi. 2010'da, Looney Tunes Cartoon Network'ten sonra başka Yeni Yıl Maratonu geldi.

Cartoon Network Nisan 2010'da, "The Looney Tunes Show"un prömiyeri sonraki yıl olduğunu bildirdi. Warner Bros. Animation'dan geliyor ve yapımcı Sam Register, konsept devretme Bugs ve Daffy "renkli komşular"la banliyö yerden taşınarak ve ağaçlardan ayrılmalarıdır, buna Sylvester ve Tweety, Granny ve tabii ki Yosemite Sam de dahil. Film, "Merrie Melodies"a saygıyla 2 dakikalık müzik videolarıyla açılacak, Looney Tunes kardeşler övgü almışlardır, uzun metrajlı karakterler orijinal şarkılar söyleyecek. Hem de, Warner Bros'un seçimiyle Wile E. Coyote and Road Runner serisi kısaları 3-D olacak büyük ekran geri dönecek. Onlar şu anda ilki olan "Coyote Falls", la altı çalışma yapıyor, önceki film Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore, 30 Temmuz 2010'da yayın için set yapılıyor.

Anlaşmazlıklar

[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir avuçluk Looney Tunes ve Merry Melodies, Warner Bros tarafından mevcut satışla Amerikan Televizyonlarında uzun yayınlanmamıştır, çünkü zencilere ırksal basmakalıptı, Yahudiler (özellikle çizgi filmden daha erken, aslında Warner Bros Yahudi'ydi)),[12] Amerika yerlileri, Asyalılar mesela Japonlar (özellikle İkinci Dünya Savaşı sırasında Tokio Jokio ve Bugs Bunny Nips the Nips gibi) Çinliler ve son olarak Alman bazı karakterler çizgi filme dahil edildi. On bir çizgi film belirgin olarak siyah karakterlere basmakalıp metrajlıydı(ve Japon insanları hakkında bir takım şaka geçiyordu, Coal Black and de Sebben Dwarfs and Jungle Jitters durumlarında olduğu gibi) dağıtım 1968 yılında terkedildi ve Sansürlü on bir olarak bilindi. Halka dönen bazı çizgi filmler başarılı olmuştur; 1999'da tüm Hızlı Gonzales çizgi filmleri yasaklandı çünkü Meksikalılara basmakalıp olduğu ileri sürüldü, fakat çünkü basmakalıplaştırma seviyesinde küçük şeylerle karşılaşıldı, İkinci Dünya Savaşı dönemi çizgi filmleri hem de rahatsız etmedi ve gençlerden Hızlı Gonzales'i severek hatırlarlar diyen birçok İspanyol protesto yaptı, 2002'de tekrar yayın için mevcut kısalar yapıldı. Ek olarak çoğu adı çıkmış çizgi film, çoğu Warner çizgi filmleri kısacık içerir veya bazen uzun gaglardan ortaklık-sonrası ırk ve etnik klişeler içerir. Çizgi filmin yapımında zamanı ve ırksal ve etnik basmakalıplar içermeyi Whoopi Goldberg sesiyle açıklanarak her DVD başına reddi içeren Looney Tunes Altın Koleksiyon: Bölüm 3 satışa sunuldu, Modern gözüyle hakaret olarak düşünüldü, fakat kesilmemiş ve sansürsüz çizgi filmler DVD'dedir çünkü onlar olmadan düzenlenir ve bu nedenle çizgi filmlerde var olan basma kalıpla inkâr edilerek kötü olarak politik doğrular ilk etapta affedildi.

Goldberg'in bölüm 3'te konuşma sözlerine benzer, yazılı bir reddi, Looney Tunes Altın Koleksiyon: Bölüm 3, Looney Tunes Altın Koleksiyon: Bölüm 4' ve Looney Tunes Altın Koleksiyon: Bölüm 6 setlerinde her bir DVD'de gösterilmeye başlandı:

Çizgi filmler hakkında görmen için zamanlarını ürünleri vardı. Tasvir edilen etnik ve ırksal önyargıların bazı Amerikan toplumunda yaygındı. Bu tasvirler ardında yanlıştı ve bugünde yanlış. Aşağıdaki, bugünün toplumun Warner Bros görünümü temsil etmez iken, onlar lk yaratıldıkları gibi çizgi filmler sunuluyor, aksi halde bu önyargıların yapmak için hiç olmamış iddia aynı olacaktır.

Dublaj Versiyonları

[değiştir | kaynağı değiştir]

WB, Turner Entertainment'in "dublaj versiyonu" yazılımına tartışması üzere, 1948 öncesi çizgi filmler 1995'te kullanılmaya başlandı.

National Film Registry için seçilen dört Lonney Tunes kısası:

  • What's Opera, Doc? (1957) 1992'de seçildi
  • Duck Amuck (1953) 1999'da seçildi
  • Porky in Wackyland (1938) 2000'de seçildi
  • One Froggy Evening (1955) 2003'te seçildi

En İyi Kısa Konulu Akademi Ödülleri (Animasyon):

  • Tweetie Pie (1947)
  • For Scent-imental Reasons (1949)
  • Speedy Gonzales (1955)
  • Birds Anonymous (1957)
  • Knighty Knight Bugs (1958)

Akademi Ödülüne adaylar:

  • '[It's Got Me Again! (1932)
  • Detouring America (1939)
  • A Wild Hare (1940)
  • Hiawatha's Rabbit Hunt (1941)
  • Hungarian Rhapsody No. 2 Rhapsody in Rivets (1941)
  • Pigs in a Polka (1943)
  • Greetings Bait (1943)
  • Swooner Crooner (1944)
  • Life with Feathers (1945)
  • Walky Talky Hawky (1946)
  • Rhapsody Rabbit (1946)
  • Mouse Wreckers (1949)
  • From A to Z-Z-Z-Z (1953)
  • Sandy Claws (1954)
  • Tabasco Road (1957)
  • Mexicali Shmoes (1959)
  • Mouse and Garden (1960)
  • High Note (Looney Tunes) High Note (1960)
  • Beep Prepared (1961)
  • Nelly's Folly (1962)
  • Now Hear This (film) Now Hear This (1963)

Uluslararası televizyon yayını tarihi

[değiştir | kaynağı değiştir]
  • Cartoon Network (India) (Turner International India Pvt. Ltd.) Boomerang'da, Birkaç çizgi film şovuna (Courage the Cowardly Dog, Tom ve Jerry gibi) Looney Tunes ve Baby Looney Tunes dahil edildi. Özel seriden June Bugs ya da Shows with many gibiler yayınlandı. Pogo, Hindistan'a geldi, Looney Tunes yeni kanala verildi.
  • Pogo TV (Turner International India Pvt. Ltd.) Halen Looney Tunes diğer birkaç şovla birlikte hafta içi sabahları veya name Smile OK Please tarafından akşamları yayınlanır. Bazen, çizgi film yayınlanmaz.
  • UCTV (1960'lar-1997)
  • La red (Şili) (1997-2003)
  • TVN (Şili) (2003-2006)
  • Cartoon Network (Europe) (artık yayınlanmıyor, Boomerang taşındı, fakat sonunda yerini Bernard aldı, hala zaman zaman görülse de, 2009'da geri döndü)
  • Boomerang (Yukarıda görebilirsiniz)
  • DR1 (Bazen boş zamanları doldurmak için çeşitli çocuk ve genç program blokları kullanıldı)
  • TV 2 (Denmark) (artık yayınlanmıyor)

İrlanda Cumhuriyeti

[değiştir | kaynağı değiştir]
  • Channel 1 (Israel)|Channel 1 (1983-1990)
  • Children's Channel (1990-Devam ediyor...)
  • Boomerang (TV channel) (2000-2008)
  • Cartoon Network (1992-2010)
  • Nickelodeon/ Nick at Nite (1988-1999)
  • TNT (1988-1998)
  • TBS (TV network (1988-1998)
  • Broadcast syndication (1955-1997)
  • The WB (1995-2001)
  • ABC (1960-2000)
  • CBS (1968-1985)
  • NBC (1960s-1980)
  • Fox (1990-1994)
  • Warner Home Video (1978-devam ediyor, DVD 1998'de başladı)
  • Comcast on-demand service and Kids WB online (2008-devam ediyor...)

Büyük Britanya

[değiştir | kaynağı değiştir]
  • Cartoon Network (UK & Ireland) (1993-2006)
  • CN Too (2006-devam ediyor...)
  • Boomerang (TV channel) (2000-devam ediyor...)
  • BBC One (2002-2004; bazen önceden)
  • BBC Two (2002-2004; bazen önceden)
  • CBBC Channel (2002-2004)
  • ITV (1955-2002)
  • CITV (1983-2002)
  • okto (günümüz)
  • Cartoon Network Southeast Asia(Starhub Digital Cable)
  • Boomerang Southeast Asia(Starhub Digital Cable)
  • Cartoon Network (Bulgaria) (2009-2010)
  • Star Channel
  • Cartoon Network Asya (1996-2004, then 2009 [LTGC discs] dayalı)
  • TV3 (Malaysia) (2002-2004)
  • Saudi T.V. Channel I (1992-2006)
  • Saudi T.V. Channel II (1992-2004)
  • MBC3 2007'den beri
  • Space Toon Damascus & Dubai kanalında
  • Canal+ (90'lardan önce-2000'ler) (farklı dublaj)
  • Cartoon Network (1998-2007) (a.a.p çizgi filmleri sadece)
  • Boomerang (2005-devam ediyor...) (the a.a.p. çizgi filmleri sadece)
  1. ^ "Warner Bros. Studio biyoğrafisi 24 Mayıs 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.". AnimationUSA.com. Erişim tarihi 22 Temmuz, 2008.
  2. ^ "Eleştirilen Film: Space Jam". 23 Eylül 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Erişim tarihi 2008-01-23.
  3. ^ Beck, Jerry. Animasyon Film Rehberi (2005). Chicago: Chicago Review Press.
  4. ^ Rosenbaum, Jonathan (2003). "Joe Dante Calls the Toon". Chicago Reader. Erişim tarihi: 25 Ocak 2008. [ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ Beck, Jerry (2005). The Animated Movie Guide. Chicago: Chicago Review Press. 
  6. ^ Edelstein, David (14 Kasım 2003). "Movie Review: Looney Tunes: Back in Action". Slate. slate.com. 12 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2008. 
  7. ^ Looney Tunes: Back in Action. 22 Ağustos 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Boxofficemojo.com. Retrieved on 2008-01-25.
  8. ^ "Looney Tunes: Back in Action trivia at the Internet Movie Database". 30 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2010. 
  9. ^ "From Looney Tunes and iCarly to Shrek and SpongeBob SquarePants, Xbox 360 Launches Massive Library of Family Games and Entertainment" (Basın açıklaması). Microsoft. 22 Ekim 2007. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2007. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2010. 
  11. ^ "Warner Bros. Entertainment To Unveil T-Works Immersive Online Animation Experience For All Ages In Spring 2008" 8 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Warnerbros.com. Retrieved on 2008-01-21.
  12. ^ ""The Warner Brothers: Albert, Harry, Jack, and Sam Warner"". 2 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2008.