Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
לדלג לתוכן

קורט שטודנט

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קורט שטודנט
Kurt Student
שטודנט (מימין) עם הגנרל הרמן-ברנהרד ראמקה, לפני קרון הרכבת האישי של הרמן גרינג, 1941
שטודנט (מימין) עם הגנרל הרמן-ברנהרד ראמקה, לפני קרון הרכבת האישי של הרמן גרינג, 1941
לידה 12 במאי 1890
בירקהולץ, הקיסרות הגרמנית הקיסרות הגרמניתהקיסרות הגרמנית
פטירה 1 ביולי 1978 (בגיל 88)
למגו, גרמניה המערבית גרמניה המערביתגרמניה המערבית
מדינה גרמניה עריכת הנתון בוויקינתונים
השתייכות הקיסרות הגרמניתהקיסרות הגרמנית הקיסרות הגרמנית
רפובליקת ויימאררפובליקת ויימאר רפובליקת ויימאר
גרמניה הנאציתגרמניה הנאצית גרמניה הנאצית
תקופת הפעילות 19101945 (כ־35 שנים)
דרגה גנרל-אוברסט (לופטוואפה) גנרל-אוברסט
תפקידים בשירות
מפקד הדיוויזיה האווירית ה-7
מפקד הקורפוס האווירי ה-11
מפקד ארמיית הצנחנים הראשונה
מפקד קבוצת ארמיות H
מפקד ארמיית הצנחנים הראשונה
פעולות ומבצעים
עיטורים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קורט שטודנטגרמנית: Kurt Student;‏ 12 במאי 18901 ביולי 1978), היה מצביא גרמני שנלחם כטייס בעת מלחמת העולם הראשונה וכמפקד הפאלשירמייגר במלחמת העולם השנייה.

קריירה מוקדמת

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שטודנט נולד ב-12 במאי 1890 בבירקהולץ, בכפר לנדקרייץ בתחומי פולין של היום, ובשנת 1910 הצטרף לצבא הגרמני כצוער, ובשנת 1911 הוסמך כקצין בדרגת לויטננט ושימש כמפקד מחלקת חי"ר. לאחר שירותו בחי"ר פנה לשירות האוויר הגרמני וביצע אימוני טיסה (1913). עד 1916 שירת בחזית המזרחית במלחמת העולם הראשונה ולאחר מכן עבר לחזית המערבית. הוא צבר 6 הפלות של מטוסים צרפתיים במהלך 19161917.

כתוצאה מחוזה ורסאי נאסר על גרמניה להחזיק חיל אוויר ושטודנט הצטרף לחיל המחקר והפיתוח וגילה עניין בדאייה. הוא אף השתתף בתמרונים משותפים לרייכסווהר ולצבא האדום שם לראשונה חשב על מבצעים מוטסים.

מלחמת העולם השנייה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר עליית אדולף היטלר לשלטון בגרמניה, הוקם הלופטוואפה ושטודנט הצטרף אליו מצבא היבשה. הוא מונה למנהל בית הספר של הלופטוואפה וביולי 1938 מונה למפקד הדיוויזיה האווירית ה-7 שהייתה דיוויזיית הפאלשירמייגר הראשונה.

על אף שהפלשירמייגר לא השתתפו במערכה על פולין הם התגלו כבעלי ערך רב בלוחמת הבליצקריג – הם תרמו רבות למערכה בנורווגיה, בדנמרק, בהולנד ובבלגיה, בה היה שטודנט אחראי לתכנון הפשיטה המוטסת על מצודת אבן אמאל[1]. במהלך הקרב על רוטרדם בהולנד נורה שטודנט בראשו על ידי חייל גרמני, דבר שהשבית אותו מתפקידו במשך 8 חודשים.

ב-19 בדצמבר 1940 מונה שטודנט למפקד הקורפוס האווירי ה-11, ובמאי 1941 פיקד שטודנט על הכוחות הגרמנים בקרב על כרתים. בסופו של דבר ניצחו הגרמנים בקרב, אך הדבר עלה להם באבדות כבדות ושכנע את היטלר להימנע ממבצעים מוטסים בקנה מידה גדול בעתיד. ב-1943 שטודנט הועבר לאיטליה שם השתתף בכיבוש רומא. בהמשך הורה שטודנט לרב-סרן הארלד מורס לערוך את "מבצע אלון" שמטרתו הייתה לשחרר את בניטו מוסוליני מכלאו באיטליה. במבצע נועז זה, שהשיג את מטרתו בסופו של דבר, התפרסם לוחם הואפן אס אס אוטו סקורצני. לאחר מכן הועבר שטודנט לצרפת כדי להגן על נורמנדי ב-1944.

בקיץ 1944 הפך הקורפוס שבפיקודו לארמיית הצנחנים הראשונה שהשתתפה בבלימת הצנחנים הבריטים במבצע מרקט גארדן. ב-11 בנובמבר 1944 מונה שטודנט למפקד קבוצת ארמיות H בהולנד. ב-28 בינואר 1945 הועבר שטודנט לחזית המזרחית. ב-10 באפריל 1945 חזר שטודנט להולנד לפקד על ארמיית הצנחנים הראשונה, וב-28 באפריל נשבה שטודנט על ידי הבריטים בשלזוויג-הולשטיין. ב-1948 הוא שוחרר מהשבי הבריטי.

פשעי מלחמה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במאי 1947 הועמד שטודנט לדין על פשעי מלחמה שבוצעו בידי אנשיו בכרתים. הוא הואשם בשמונה סעיפים על אי טיפול בשבויי מלחמה וברצח שבויים. הוא לא הואשם בפשעים שבוצעו בכרתים כנגד האוכלוסייה האזרחית. שטודנט נמצא אשם בשלושה סעיפים ונידון לשלוש שנות מאסר. הוא שוחרר שחרור מוקדם מהכלא ב-1948 מסיבות רפואיות.

ב-1 ביולי 1978 מת שטודנט בעיר למגו בגרמניה המערבית, והוא בן 88 שנים.

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורט שטודנט בוויקישיתוף
  • קורט שטודנט, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ באזיל לידל הארט, "הצד השני של הגבעה - שיחות עם גנרלים גרמנים", הוצאת מערכות, 1986, עמודים 118-119.