TV dominerer mediemarkedet i Georgia, selv om det de senere år har tapt noe av andelen til internett. Mens 89 prosent av innbyggerne i 2011 fikk nyheter først og fremst gjennom TV, var andelen i 2016 sunket til 72 prosent.
Det fins 98 aktive TV-kanaler, hvorav 21 av dem har riksdekkende kringkasting (2017).
To kanaler dominerer TV-markedet. Kanalen Imedi har en seerandel på rundt 28 prosent, mens kanalen Rustavi 2 har litt under 27 prosent (2017). Den offentlige kringkasteren har under fire prosent av seerne (2017). Av reklameinntektene til TV-kanalene går hele 81 prosent til de to store kanalene, Imedi og Rustavi 2 (2017).
Det ofte anstrengte forholdet mellom regjeringspartiene og opposisjonen i georgisk politikk gjenspeiles i den sterke polariseringen i georgiske massemedier.
I november 2007 brøt tungt bevæpnede spesialstyrker fra innenriksdepartementet seg inn i lokalene til Imedi, som med sine reportasjer hadde vært sterkt kritisk til den daværende regjeringen og president Mikheil Saakasjvili. Sendingen ble avbrutt, eierne av kanalen ble tvunget til å selge, og Imedi ble fylt med medarbeidere som var mer lojale til regjeringen. Etter store protester bestemte Saakasjvili seg etter et par uker for midlertidig å gå av, samtidig som han bestemte at et nytt presidentvalg skulle holdes i januar 2008. Saakasjvili fikk over 53 prosent av stemmene og fortsatte som president. De gamle eierne av Imedi fikk først tilbake kanalen i 2012 etter at Saakasjvilis parti hadde tapt makten ved parlamentsvalget.
Etter at partiet Den georgiske drøm (georgisk: Kartuli otsneba) tok over makten i 2012, har Rustavi 2 blitt kjent for stadig å kritisere regjeringen og fungere som et talerør for opposisjonen. I 2017 vedtok Georgias høyesterett at TV-kanalen skulle overføres til Kibar Khalvasji, som hadde blitt tvunget til å selge kanalen under Saakasjvilis tid ved makten. De senere eierne tok saken til Den europeiske menneskerettsdomstolen, som i 2019 ikke fant noen grunn til å endre dommen til Georgias høyesterett. Dette medførte at de fleste journalistene sa opp i protest og gikk over til å arbeide for andre TV-stasjoner.
De fleste TV-programmene i landet er på georgisk, men den offentlige kringkasteren sender også program på armensk og aserbajdsjansk foruten å ha en hjemmeside oppdatert med nyheter på sju språk; georgisk, abkhasisk, armensk, aserbajdsjansk, ossetisk, russisk og engelsk. Det er ingen TV-program på minoritetsspråkene mingrelsk og svansk. I september 2020 begynte Euronews å sende på georgisk.
Det fins 38 radiostasjoner i Georgia, hvorav to tilhører den offentlige kringkasteren (2016).
Ingen oppgir radio som sin primære nyhetskilde, mens tre prosent og mindre har de senere år oppgitt radio som sekundærkilde (2017).
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.