Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
…
8 pages
1 file
Bu çalışmada bilimsel yayınlarda ortak olan kural ve ilkelerden bahsedilmiştir. Öğrenciler de dahil olmak üzere belli bir bilgi birikimi olan her araştırıcının yararlanacağı şekilde çok açık örneklerle makale yazma kuralları özetlenmiştir. Başlık, yazar(lar) ve özet kısımlarıyla ilgili kısa açıklamalar verildikten sonra, editör ve okuyucular için makale akışını izlemekte bir yol haritası olan IMRAD formatı bölüm geniş bir şekilde ele alınmıştır. Sonra kaynaklara atıf ve kaynak listesi oluşturma değişik alternatifleri ile ele alınmıştır. Atıflarda, aşırma (intihal) suçlamasına muhatap olmamak için canlı örnekler verilmiştir. Daha sonra özel olarak da sayı, birimler, semboller ve % işareti gibi konulara değinilmiş bunların doğru kullanımına SC-İndeksli dergilerden örnekler verilmiştir. Özellikle bunlara çizelgelerde örnekler verilerek yapılan hatalar ortaya konmuştur.
Evet Hayır ĠĢ önlüğü ve iĢ ayakkabısını giydiniz mi? Eldiven taktınız mı? Koruyucu gözlük taktınız mı? Çekiç, elek, ölçüm terazisi hazırladınız mı? Ġri kömür çeĢitlerinden yeteri kadar hazırladınız mı? Kırılıp-elenmiĢ kömürleri koymak için ayrı ayrı kaplar hazırladınız mı? Kömürleri çekiçle kırarak toz hâline getirdiniz mi? Kömürleri elekle elediniz mi? Elenen kömürlerden eĢit miktarlarda aldınız mı? EĢit alınan kömürleri kaplarına koydunuz mu? Zamanı iyi kulandınız mı? Eleği ve çekici temizleyip kaldırdınız mı? DEĞERLENDĠRME Bu uygulama sonucunda "Evet" cevabını almadan bir sonraki iĢlem basamağına geçmeyiniz. Cevaplarınızda "Hayır" var ise eksiklerinizi tekrar ederek ya da öğretmeninizden yardım alarak tamamlayabilirsiniz.
I.Türk Tıp Tarihi Kongresi ,Kongreye Sunulan Bildiriler , Türk Tarih Kurumu Yayını, 1992
Bu yazıda Gülhane Askeri okulunda savaşlar sırasında orduya ilaç hazırlamak için yapılan çalışmalar ve ilaçlarla ilgili bilgi verilmektedir
Harran Üniversitesi týp fakültesi dergisi, 2020
Bu çalışmanın amacı, ameliyathane hemşirelerinin deri hazırlığında kullandıkları aseptik teknik uygulamalarının incelenmesidir. Materyal ve Metod: Tanımlayıcı tipte olan bu çalışmanın verileri Mart-Haziran 2019 tarihleri arasında araştırmacılar tarafından oluşturulan veri toplama formu ile internet üzerinden toplanmıştır. Çalışmanın örneklemini, çalışmaya katılmayı gönüllü olarak kabul eden, internet kullanabilen 154 ameliyathane hemşiresi oluşturmuştur. Verilerin analizinde ortalama, standart sapma, sayı ve yüzde kullanılmıştır. Bulgular: Bu çalışmada hemşirelerin sadece %30,5 (n:47)'i çalıştıkları kurumda hastalara ameliyat öncesi rutin olarak duş/banyo yaptırıldığını belirtmiştir. Hemşirelerin %63,6 (n:98)'sı ameliyat bölgesindeki tüylerin rutin olarak temizlendiğini ve %60 (n:111)'ı tüy temizliğinin elektrikli tıraş makinesi ile yapıldığını belirtmişlerdir. Hemşirelerin %69,8 (n:125)'i deri antisepsisinde povidon iyodin kullanıldığını ifade etmişlerdir. Hemşirelerin %69,5 (n:107)'i deri antisepsisinde kullanılan antiseptik solüsyonun hastanın altında birikmesini önlemek için hastanın her iki tarafına kompres yerleştirdiklerini belirtmişlerdir. Sonuç: Sonuç olarak, bu çalışmada deri antisepsisinin uygun antiseptik solüsyon ile yeterli alanda, yeterli sürede ve uygun teknik ile yapıldığı belirlenmiştir. Ancak banyo/duşun rutin uygulanma oranının düşük olması, tüy temizliğinin gerekli olup olmadığı düşünülmeksizin çoğunlukla rutin yapılması ve tıraş bıçağının kullanılması nedeniyle ameliyathane hemşirelerinin cerrahi alan enfeksiyonlarını önlemeye yönelik bilgilerinin güncellenmesi önerilmektedir.
Ana Dili Eğitimi Dergisi, 2020
Öz Yazma, yoğun ve uzun süreli çalışmalar yaparak geliştirilebilen bir dil becerisidir. Süreç temelli yazma, bu yoğun ve uzun süreli çalışmaları içeren, dikkatin ürüne değil sürece yoğunlaştırıldığı bir yaklaşımdır. Bu araştırma, süreç temelli yazma eğitiminin ilk basamağı olan "hazırlık"ın önemini ve bu aşamada yürütülecek çalışmaların ayrıntılarını ortaya koymayı amaçlayan nitel bir çalışmadır. Bu amaç çerçevesinde, araştırmada alanyazın taraması ve doküman incelemesinden yararlanılmıştır. Bu kapsamda öncelikle yazma becerisinin niteliği üzerinde durulmuş, ardından süreç temelli yazma yaklaşımı tanıtılmıştır. Daha sonra bu sürecin ilk basamağı olan "hazırlık" aşaması; "konu belirleme, konu üzerinde düşünme ve fikir üretme, konuyu sınırlandırma ve yazma amacı belirleme, yazı türünü belirleme ve hedef kitleyi belirleme" yönleriyle ele alınmıştır. Süreç temelli yazmanın ilk aşaması olan hazırlığın, bütün yönleriyle ayrıntılı bir şekilde ele alındığında, yazma sürecinin diğer aşamalarını da olumlu yönde etkileyeceği ve hızlandıracağı söylenebilir.
Proje, başlangıcı ve sonu olan, uzunluğu önceden belirlenmiş bir süre içinde değişim yaratan, iç içe geçmiş amaç ve hedeflere sahip, planlanan uygulama adımlarıyla çeşitli ürünlerin elde edildiği, ayni ve nakdi kaynaklarla yürütülen bir çalışmadır. Çoğunlukla bir proje bütün olarak tekrar edilemez. Çalışmalar, proje bünyesinde kalıcı ama projenin yürütüldüğü kurumda geçici olarak çalışan disiplinlerarası bir ekip tarafından, planlanmış zaman ve finansal kaynak sınırları içinde yürütülür. Proje sürekli devam eden bir çalışma, durağan bir organizasyon, hiyerarşik bir yapı, birçok ve birbirinden bağımsız amaçlara sahip, tekrarlanabilir, zaman ve gider hedefleri daha az merkezi olan, varlığı garanti altında olan bir çalışma veya çalışma birimi değildir.
BİLİM EŞİĞİ 2, SANAT TARİHİNDE GENÇLER 2004 SEMİNERİ BİLDİRİLER KİTABI, 2004
1920 sonrası Dadaist grubun getirdiği yeni önermeler ve sanatın tanımını genişleten akımlar, sanat nesnesinin statüsünü yeniden biçimlendirmiş ve nesnenin farklı kullanımlarına olanak vermiştir. Günümüz çağdaş sanatı da, seri üretim nesnelerini çeşitli mekan değerlendirmelerinde, performans ya da video sanatlarında kullanmaya devam etmektedir. Bu kullanımlarda sıradan nesnelerin sanatçı tarafından gördüğü müdahale şekli sınırsızdır. Nesne, üzerine yazı yazma, resmetme veya seçilen nesneye başka bir nesne ekleme gibi farklı fiziksel müdahalelerle biçimlenir. Çalışmanın konusu, makale boyunca hazır yapım olarak anılacak ready-made'lerin sanat tarihi içindeki kısa oluşum sürecinde, nasıl bir gelişim göstererek dönüşüme uğradığına bakmak ve dönüşüme uğramış nesne'lerin günümüz sanatında izini sürmek olacaktır. Hazır yapım'ın detaylarından ve dönüşüme uğramış nesne ile olan farklılıklarından bahsetmeden önce, hazır yapımın anlamına kısaca değinmek gerekir: "Seri üretim mallarından herhangi birinin, çevresinden soyutlanarak tek başına 'sanat yapıtı' olarak sergilenmesi" tanımıyla bilinen hazır nesne terimi, ilk defa 1938 yılında André Breton ve Paul Eluard tarafından hazırlanan Kısaltılmış Sürrealizm Sözlüğü'nde yayınlandı. Marcel Duchamp bu sözlükte hazır nesneyi; "Sanatçı tarafından sadece seçilerek sanat nesnesi sıfatına terfi eden sıradan nesne" olarak tanımlamıştı.... * Aynı ismi taşıyan yüksek lisans tezi, İstanbul Üniversitesi, Sanat Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Uşun Tükel danışmanlığında 2003 yılında tamamlanmıştır.
diliminde, belirli kaynakları kullanarak, belirli bir hedefe ulaşmak için, yapılan faaliyetlere PROJE ÇALIŞMALARI, bu çalışmaların mevcut alternatifler arasından en iyisini seçecek şekilde formüle edilmiş şekline ise, PROJE denir.
Nomad lives, from Prehistoric times to the Present day,, 2021
Polymers and Polymer Composites
11th International Conference on Power System Technology (POWERCON), 2018
European Journal of Cultural Studies, 2000
Modern Asian Studies, 2015
Archeologia dawnej Warszawy, t. 1, red. W. Pela, Warszawa, 2009
International Trade in Indigenous Cultural Heritage
… Working paper, Karlsruhe …, 2010
International Journal of Precision Engineering and Manufacturing, 2020
Microbes and Infectious Diseases (Print), 2023
Cerâmica, 2020
Transactions of The Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene, 1995