Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
İstanbul Armağanı, Lale Devri, 2000
Ata planlama ve tasarım dergisi, 2020
LALE ORALOĞLU INTERNATIONAL CONGRESS ON CULTURE, ARTS AND MULTIDISCIPLINARY STUDIE, 2021
Kent kavramı kentte yaşayan insanları çevreleyen sınırlara sahip ve bu sınırlar içinde yaşayanlardan etkilenen tüm değerlerin birleşimini içermektedir. Kent, sürekli değişen ve işleyen bir yapıdır. Bu değişimler kentin doğal kaynaklarının toplum tarafından şekillendirilmesiyle oluşan bileşenlerin bütünüdür. Kentteki oluş ve işleyişlerin farklılıkları ise o kentin kimliğidir. Kahramanmaraş, birçok eski uygarlığa yerleşim yeri olmuş.Kurtuluş savaşında ilk madalya alan kent olması ile ‘Kahraman’ ünvanı almış bir İl’dir. Bu tarihi süreçte ev sahipliği yaptığı toplumların kente yansıttığı kültürel değerler oldukça zengindir. Çalışmada Kahramanmaraş’ın kültürel değerleri belirlenerek, kent kimliği tanımlanmıştır. Kente kimlik katan değerlerin peyzaj mimarlığı çalışmalarına yansıtılmasının kent gelişimi açısından önemi ortaya konularak geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Kahramanmaraş’a kimlik kazandıran kültürel değerler analiz edilmiş ve önerilerde bulunulmuştur
Dîvan Ilmî Arastirmalar Dergisi, 1997
Seminer Dersleri, 2017
Lale devri; Osmanlı sultanı üçüncü Ahmet Han (1703-1730) ve sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim Paşa zamanında Osmanlı-Rus-Avusturya-Venedik harplerinden sonra imzalanan Prut ve Pasarofça antlaşması ardından başladı. Yıllarca süren harpler ve isyanlardan bıkan halk, antlaşmalardan sonra korku ve endişeden uzak bir hayat sürmeye başladı. İstanbul’da sünnet ve düğün merasimleri artarak, mevsimine göre kır, deniz seyahatleri ve helva sohbetleri tertiplendi. Edebî faaliyet hızlanıp gelişti. Padişah dâhil devlet adamları, lale mevsiminde Sadabad, Şerefabad, Kasr-ı Süreyya, Vezir bahçesi köşklerine, Tersane bahçesi, Çırağan bahçesi ve Beşiktaş yalılarına giderlerdi. Devlet adamları, ahali ve çiçek esnafı iki yüzden fazla lale çeşidi yetiştirdiği bir dönem olmasının sebeplerini inceleyeceğiz.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.
DIKDAS MATAPPA: Jurnal Ilmu Pendidikan Dasar, 2018
Berichte zur Denkmalpflege in Niedersachsen , 2022
Al-Azkiyaa - Jurnal Antarabangsa Bahasa dan Pendidikan
Journal of Higher Education and Development Studies (JHEDS), 2024
Science, Technology, & Human Values, 2015
Jurnal Ilmu Pertanian Indonesia, 2017
Acarologia, 2021
IntechOpen eBooks, 2024
The Central European Journal of Paediatrics, 2018
Canadian Foreign Policy Journal, 2019
Journal of arthropod-borne diseases, 2016
Nova pedagogìčna dumka, 2024