Mayıs 2016 Yılında iktidara gelen Tayvan Lideri Dr. Tsai Ing- en, Tayvan’ın Asya’da büyük etkileri olacak Yeni Güney'e Doğru Politikasını 5 Aralık 2016 dünyaya duyurmuştur. Yushan Forum’unda konuşan Dr. Tsai, Yeni Güney'e Doğru...
moreMayıs 2016 Yılında iktidara gelen Tayvan Lideri Dr. Tsai Ing- en, Tayvan’ın Asya’da büyük etkileri olacak Yeni Güney'e Doğru Politikasını 5 Aralık 2016 dünyaya duyurmuştur. Yushan Forum’unda konuşan Dr. Tsai, Yeni Güney'e Doğru Politikası (YGDP) bizim yeni Bölgesel Asya Stratejimizdir. Bu politika kapsamında, Güney ve Güneydoğu Asya'daki varlığımızı derinleştirmek ve genişletmek için bölgedeki ve dünyadaki ülkelerle birlikte çalışmak istiyoruz.” demiştir.1 Yeni Güney'e Doğru Politikasının yegane gayesi Tayvan ekonomisini bölge ekonomiyle ‘win- win’ ve ‘know-how’ ilkeleri kapsamında bütünleştirmektir. Bu bağlamda Yeni Güney'e Doğru Politikası Tayvan’ın ithalat ve ihracat alanında yeni pazarlara açılmasını ve ekonominin Çin Ana Kıta’ya bağlılığını azaltmasını hedeflemektedir. Ekonomik olarak Çin Ana kıtaya bağlılığın azaltılması hedeflerden biri olsa da Tayvanlı yetkililer bu girişimin "Kuşak-Yol" Girişimine ters düşmediğini, aksine ilerideki yıllarda "Kuşak-Yol" Girişimiyle entegre edilebileceğini vurgulamışlardır.2 Tayvan’ın bu politika için ayırdığı bütçe her yıl artmaktadır. 2017 yılında ayrılan bütçe 131 Milyon ABD Dolarıyken 2018 yılında bu bütçe %63 artırılarak 241 Milyon ABD Dolara çıkarılmıştır. Ayrılan bütçe kalemleri arasında en büyük bütçe artışını Milli Eğitim Bakanlığı almıştır. Milli Eğitim Bakanlığını, sırasıyla Ekonomi ve Turizm bakanlıkları takip etmiştir.3 Tayvan bölge ile olan entegrasyonunu gerçekleştirirken bölgedeki yumuşak gücünü de ön plana çıkartmaktadır. Bu bağlamda ekonomik ve ticari işbirliklerin yanı sıra, Tayvan’ın Modern Tarım, Halk Sağlığı, Teknoloji ve Endüstri, Doğal Afetlerle Mücadele, KOBI Programları (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) ve Eğitim alanındaki bilgi ve tecrübeleri yumuşak güç olarak YGDP ülkeleriyle kurduğu ortaklıklarda önemli rol oynamaktadır.
Abstract
Taiwanese Leader Dr.Tsai Ing-wen after came to power she announced one of the most influential Taiwanese initiatives, ‘New Southbound’ Policy on December 5, 2016. During the opening ceremony, Dr.Tsai mentioned that “Redefining Taiwan's role in the region is one of my highest priorities as president. To be clear, the New Southbound Policy is our new "Regional Strategy for Asia." Under this policy, we intend to work with countries in the region and around the world to deepen and broaden our presence in South and Southeast Asia.” The main purpose of the ‘New Southbound Policy’ is to integrate with regional economies under ‘win-win’ and ‘know-how’ principles. Under these circumstances, Taiwan is targeting new export-import markets and reducing economic dependence on Mainland China. But one of the Taiwanese government officials mentioned that ‘New Southbound Policy’ is not challenging with ‘Belt and Road’ Initiative, even it's possible to integrate them in the future. Taiwan's budget for this policy is increasing every year. While the allocated budget was 131 million USD in 2017, in 2018 this budget was increased by 63% to 241 million USD. The Ministry of National Education received the largest budget among the other departments. The Ministry of Economy and Ministry of Tourism respectively ranked second and third after The Ministry of Education. Meanwhile, Taiwan is establishing its integration with the region, also increase its soft power in the region. In this context, economic and commercial cooperation, as well as knowledge and experience about Taiwan's modern agriculture, public health service, technology and industry, natural disaster reduction and management, SME programs (Small and Medium-sized Enterprises) and education have played an important role in their partnership with ‘New Southbound’ Policy countries.
摘要
臺灣領導人蔡英文上臺後,於2016年12月5日宣佈了臺灣最具影響力的“新南向政策”。在“新南向政策”開幕式上,蔡博士提到,“我作為領導最優先考慮的事情之一是。要明確的是,重新定義臺灣在該地區的角色,“新的南向政策”是我們新的亞洲區域戰畧。在這項政策下,我們打算與該地區和世界各國一道,深化和擴大我們在這方面的存在。”。“新南向政策”的主要目的是在“雙贏”和“專有技術”原則下與區域經濟融合。在這種情況下,臺灣正瞄準新的出口進口市場,减少對中國大陸的經濟依賴。臺灣一比特政府官員提到,“新南向政策”對“一帶一路”倡議並無挑戰,即使未來有可能將其綜合。臺灣對這項政策的預算每年都在新增。雖然2017年分配的預算為1.31億美元,但2018年該預算新增了63%,達到2.41億美元。在其他部門中,國家教育部的預算是最大的。經濟部和旅遊部分別排在教育部之後的第二和第三位。與此同時,臺灣正在建立與該地區的一體化,也在新增其在該地區的軟實力。在這種背景下,經濟和商業合作以及臺灣現代農業、公共醫療服務、科技工業、自然灾害减灾和管理、中小企業項目和教育等方面的知識和經驗,在與“新南向政策”的夥伴關係中發揮了重要作用。健全的政策國家。