Anlegget ble senere utvidet og modernisert flere ganger, med den funkisinspirerte kornsiloen mot Sandakerveien, tegnet av Mostue og Schistad, som et høydepunkt. I løpet av 1960-årene ble flere bygdemøller på Østlandet innlemmet i virksomheten, og i 1971 ble Moss Aktiemøller, regionens nest største mølle, fusjonert inn.
På 1980-tallet utvidet Nora Industrier, under Leif Frode Onarheims ledelse, virksomheten til nye områder innen næringsmiddelindustrien. Bjølsen Valsemølle ble et naturlig mål i denne strategien. Nora hadde allerede kjøpt store aksjeposter i både Bjølsen Valsemølle og Idun, og i 1985 ble det annonsert en fusjon mellom de tre selskapene.
I 1991 fusjonerte Nora med Orkla Borregård, og Bjølsen Valsemølle ble en del av det nye Orkla-konsernet. Året etter samlet Orkla alle sine mølleselskapeer i Regal Møller AS. I 1999 gjorde Orkla en byttehandel med svenske Cerealia for å satse større på et smalere segment mer i linje med Idun-porteføljen. Bjølsen Valsemølle ble overdratt til svenskene i bytte mot det svenske bakeingrediensselskapet KåKå. I 2008 skiftet Cerealia navn til Lantmännen Cerealia.
Selv om anleggene i dag hovedsakelig er over 100 år gamle, har modernisering av utstyr og infrastruktur som rør og trykkluft for transport av råvarer og ferdigvarer, gjort det mulig å opprettholde en effektiv produksjon.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.