Beverrotta lever alltid i tilknytning til vann; langs elver, kanaler, innsjøer og sumper. Pelsen er tett og myk, egenskaper som er gode å ha i vann. Den graver ut store gangsystemer med rom til å bo i og med åpninger under vann. De underjordiske gangene beskytter mot fiender og holder en temmelig konstant temperatur. Beverrotta bygger også flytende plattformer ute i vannet som den kan sitte og spise på. Det er sikkert også til beskyttelse mot rovdyr.
Den er en god svømmer og kan holde seg under vann i ti minutter. På land er den ganske langsom, og ved den minste fare flykter den raskt ut i vannet.
Beverrotta spiser mest vannplanter, men den tar også for seg av plantevekster på bredden nær vannet. Den er koprofag, det vil si at den spiser innholdet fra sin egen blindtarm for å kunne ta opp mer næring fra føden. Dette skjer når den hviler under bakken. Den er mest aktiv om natta. En stor del av den aktive tiden brukes til å spise, og da holdes gjerne maten i frambeina.
Ungene kan både svømme og spise planteføde kort tid etter fødselen. Beverrotta finnes i opptil 1200 meters høyde i Andesfjellene.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.