Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland har tre allmennkringkastere, BBC (British Broadcasting Corporation), Channel 4 og walisiske S4C. BBCs nyhetstjeneste har ry som en av verdens beste, og britisk fjernsynsdramatikk er kjent for sin høye kvalitet. Til tross for en nedgang i seertallene i de siste årene forblir BBC en av Europas mest suksessrike allmennkringkastere som når hver uke to av tre innbyggere.
Ofcom (Office of Communications) regulerer TV- og radiosektoren. Dette har ført til en sterkere journalistiske nøytralitet i disse sektorene sammenliknet med pressen.
Britiske medier inkluderer en rekke aviser, de eldste grunnlagt allerede på 1700-tallet. Fra midten av 1990-årene har opplagsutviklingen i britisk presse vært negativ. Særlig etter 2010 og innføringen av smarttelefonen har avisdøden akselerert. Samtidig har Det forente kongeriket en rekke aviser deres innflytelse er langt større enn hva for eksempel lesertallene skulle tilsi. Særlig The Times, The Telegraph og The Guardian er ledende nyhetsmedier som påvirker dagsorden hos de store kringkastingsselskapene og dermed den politiske agendaen mer generelt. Skillet mellom de seriøse avisenes og tabloidavisenes journalistikk er stort.
London har hovedkontoret for det store internasjonale nyhetsbyrået Reuters, og Europa-kontorene til de amerikanske nyhetsbyråene Associated Press (AP) og United Press International (UPI).
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.