Røed debuterte i Oslo 1964 med naturlyriske abstraksjoner i pastell. Etter hvert gikk han over til å male fritt og ekspressivt med heftige brede strøk og kraftige fargeanslag. Bilder fra slutten av 1960-årene har flytende former mot rene fargeflater, og viste tilknytning til blant annet Johannes Rian.
1960-tallets amerikanske og engelske minimal-art og konkretisme ble utgangspunktet for Røeds videre arbeider fra begynnelsen av 1970-årene. Han forenklet billeduttrykket til konkrete hard-edge former i et ikke avgrenset rom: Parallelle striper i sterke kontrastfarger går over en ensfarget bakgrunn, knekker i brutte vinkler og forsvinner ut av billedflaten.
Senere arbeidet Røed også med kryssende vertikale og horisontale linjer i ulike bredder som dannet et rutesystem i likhet med flaggmønster, som oftest i rødt, blått og hvitt, men også i brutte fargetoner.
Røeds bilder er i store formater og uten rammer, enkelte ganger flerkantete og uregelmessige, og av og til sammenstilt av flere enkeltlerreter. Fra 1980-tallet og utover hadde han også en større bredde i fargeregisteret. Ved å bruke variasjoner innen de geometriske formelementene oppnådde han ulike optiske effekter.
Røeds tegninger består stort sett av malerienes formspråk overført til papir, med vekt på selve materialet.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.